• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Αναζήτηση Ενισχυτή Ακουστικών για 250Ω Beyerdynamic DT 990 Pro (Steinberg UR22C )

Απόστολος

black_sheep

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Γεια σε όλους,

Έχω το εξής setup και αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με την ένταση στον ήχο από τα ακουστικά μου:

• Κάρτα ήχου: Steinberg UR22C
  • Ακουστικά: Beyerdynamic DT 990 Pro (250Ω)
  • DAW: Audacity
  • Σκοπός: Ηχογραφώ covers και θέλω να ακούω τον ήχο καθαρά και δυνατά κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης, η όταν περναω ενα κομμάτι χωρίς να αντιμετωπίζω χαμηλή ένταση ή δυσκολία στην ακρόαση.
Πρόβλημα:
Η ένταση που ακούω από τα ακουστικά είναι σχετικά χαμηλή, ακόμα και όταν αυξάνω το volume στα 5/6 dB μέσα στην DAW (Audacity). Το gain στην κάρτα ήχου είναι ρυθμισμένο σωστά, αλλά δυσκολεύομαι να ακούω καθαρά τι παίζω, παρά το γεγονός ότι έχω το HIZ ενεργοποιημένο και το input/daw στο 50%.

Η ερώτησή μου είναι η εξής:
Χρειάζομαι έναν ενισχυτή ακουστικών για να οδηγήσω τα 250Ω ακουστικά μου; Αν ναι, ποιες επιλογές θεωρείτε καλύτερες για το setup μου; Ψάχνω έναν ενισχυτή που να παρέχει αρκετή ισχύ για να ακούω καθαρά και δυνατά, χωρίς θόρυβο ή προβλήματα έντασης. Ιδανικά, θα ήθελα να είναι συμβατός με την Steinberg UR22C και να έχει καλή ποιότητα ήχου.

Επιπλέον πληροφορίες:

• Τα Beyerdynamic DT 990 Pro είναι high-impedance ακουστικά (250Ω), οπότε ψάχνω κάτι που να μπορεί να τα οδηγήσει σωστά.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γεια σε όλους,

Έχω το εξής setup και αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με την ένταση στον ήχο από τα ακουστικά μου:

• Κάρτα ήχου: Steinberg UR22C
  • Ακουστικά: Beyerdynamic DT 990 Pro (250Ω)
  • DAW: Audacity
  • Σκοπός: Ηχογραφώ covers και θέλω να ακούω τον ήχο καθαρά και δυνατά κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης, η όταν περναω ενα κομμάτι χωρίς να αντιμετωπίζω χαμηλή ένταση ή δυσκολία στην ακρόαση.
Πρόβλημα:
Η ένταση που ακούω από τα ακουστικά είναι σχετικά χαμηλή, ακόμα και όταν αυξάνω το volume στα 5/6 dB μέσα στην DAW (Audacity). Το gain στην κάρτα ήχου είναι ρυθμισμένο σωστά, αλλά δυσκολεύομαι να ακούω καθαρά τι παίζω, παρά το γεγονός ότι έχω το HIZ ενεργοποιημένο και το input/daw στο 50%.

Η ερώτησή μου είναι η εξής:
Χρειάζομαι έναν ενισχυτή ακουστικών για να οδηγήσω τα 250Ω ακουστικά μου; Αν ναι, ποιες επιλογές θεωρείτε καλύτερες για το setup μου; Ψάχνω έναν ενισχυτή που να παρέχει αρκετή ισχύ για να ακούω καθαρά και δυνατά, χωρίς θόρυβο ή προβλήματα έντασης. Ιδανικά, θα ήθελα να είναι συμβατός με την Steinberg UR22C και να έχει καλή ποιότητα ήχου.

Επιπλέον πληροφορίες:

• Τα Beyerdynamic DT 990 Pro είναι high-impedance ακουστικά (250Ω), οπότε ψάχνω κάτι που να μπορεί να τα οδηγήσει σωστά.
Καλησπέρα.
Ναι, θα χρειαστείς για τα 250Ω που έχεις, έναν αναλογικό ενισχυτή/splitter ακουστικών για να τα οδηγήσει σωστά το audio interface που έχεις και να ακούσεις δυνατά.

Θα πρέπει να συνδέσεις την έξοδο των ακουστικών της Steinberg με ένα TRS (balanced) καλώδιο, στην είσοδο του ενισχυτάκου.

Προτείνω αυτόν για να έχεις και τις εξόδους ακουστικών.

Έχει και φθηνότερους, αλλά για εγώ αυτόν θα έπαιρνα. Θα δουλέψει καλά, δηλαδή θα ακούσεις δυνατά και καθαρά. Διάβαζε οδηγίες για να ρυθμίσεις σωστά τις εντάσεις.

αυτο ακριβως είναι το προβλημα.
Παρε εναν ενισχυτη ακουστικών. Που να ταιριάζει ωμικα με τα 990.

πχ https://www.thomann.de/gr/superlux_ha3d.htm

Last edited:
Σκέφτομαι αυτόν αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως θα τα συνδεσω? ://www.skroutz.gr/s/49094651/Fiio-K11-Epitrapezios-PSifiakos-Enischytis-Akoustikon-Kanalion-me-DAC-USB-kai-Jack-6-3mm.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share
Aυτο που κοιτάς είναι DAC ενισχυτής με αναλογικές εξόδους.
Στο setup που ανέφερες και για τη χρήση που θες (audio production μέσω του Steinberg audio interface που έχεις) και επειδή τα ακουστικά σου έχουν μεγαλύτερο impendance που δεν μπορεί να οδηγήσει η έξοδος ακουστικών του audio interface σου, χρειάζεσαι έναν αναλογικό ενισχυτή, όπως αυτόν που σου έδειξα για πιο δυνατό και καθαρό σήμα ή να πάρεις ακουστικά με χαμηλότερο impendance.

Πως θα γίνει η σύνδεση με το mackie -h4 ?

Στο έγραψα πιο πάνω

Θα πρέπει να συνδέσεις την έξοδο των ακουστικών της Steinberg με ένα TRS (balanced) καλώδιο, στην είσοδο του ενισχυτάκου. (mackie-H4)

Αλλος ένας ικανοποιημένος πελάτης,μετά την αγορά της Steinberg UR22C.
Μικρόφωνα δέν,ακουστικά δέν...τελικά θα μου πεί κάποιος,τι κάνει αυτή η κάρτα?
Αγαπητέ μαυροπρόβατε,είσαι κοντά σε παράθυρο?

Αλλος ένας ικανοποιημένος πελάτης,μετά την αγορά της Steinberg UR22C.
Μικρόφωνα δέν,ακουστικά δέν...τελικά θα μου πεί κάποιος,τι κάνει αυτή η κάρτα?
Αγαπητέ μαυροπρόβατε,είσαι κοντά σε παράθυρο?
μα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Απλά τα ακουστικά έχουν μεγάλη εμπέδηση.
Αν είχε αλλα ακουστικά θα ήταν όλα καλά.

Τουλάχιστον δεν κρασάρει με windows όπως οι Scarlet.. παρολαυτα δεν έχω κάποιο θέμα απλά τα ακουστικά είναι 250 Ωμ , με μικρόφωνο δεν την έχω δοκιμάσει να σου πω την αλήθεια μέχρι στιγμής.

Απο οτι λες, γραφεις με το input/ Daw στη μεση.

Υποθετω γραφεις μπασο.

Υποθετω οτι το κανεις αυτο γιατι εχεις καθυστερηση στο audacity.

Υποθετω οτι εχεις καθυστερηση στο audacity γιατι αυτο δεν υποστηριζει το ASIO.

Αν λοιπον βαλεις ενα προγραμμα που υποστηριζει το ASIO, οπως το cubase που εχει η καρτα σου, θα μπορεσεις να ακους ΜΟΝΟ το DAW, να εχεις δηλαδη το input/ DAW στο 100%.

Απαξ λοιπον και μειωσεις δραστικα την καθυστερηση με το ASIO, θα μπορεσεις να βαλεις και σε real time εναν κομπρεσσορα στο καναλι του μπασου, να το φερεις σε ενα επιπεδο x.

Αυτο σε συνδυασμο με το οτι παιζεις με backing track, θα φερει το επιπεδο του ηχου περιπου στο επιπεδο που ακους τη μουσικη την κανονικη απο τα ακουστικα σου με το input/DAW στο φουλ.

Και αυτο ΜΠΟΡΕΙ να σου ειναι αρκετο, πριν σκασεις φραγκα αν δε βαριεσαι δοκιμασε το.

μα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Απλά τα ακουστικά έχουν μεγάλη εμπέδηση.
Αν είχε αλλα ακουστικά θα ήταν όλα καλά.
Κανένα πρόβλημα,απλά θα χρειαστεί ενισχυτή ακουστικών,ενισχυτή μικροφώνου,ενισχυτή εξόδου γιατί και εκεί έχει θέμα,έναν άλλον AD/DA κονβέρτορα γιατί έχει υψηλό latency,απλά δέν το αντιλαμβάνεστε,τι άλλο,α ναι,ένα φίλτρο θορύβου γιατί ανεβάζοντας τα volumes στο τέρμα αυξάνεται και ο θόρυβος,να πετάξει έξω το aubacity και να βάλει το cubase για τους λόγους που αναφέρει από πάνω ο Manosx...νομίζω οτί δέν έχουμε να προσθέσουμε κάτι άλλο.
Problem Solved!

H προσωπική μου άποψη,μην αγοράσεις τίποτα για το συγκεκριμένο audio interface.
Οταν μπορείς και έχεις λίγα χρήματα ακόμη,πουλα το και βάλε ότι μπορείς εκεί γιατί υπάρχουν σίγουρα καλύτερες προτάσεις στην αγορά.
Και το καινούργιο Volt της UAD δουλεύει μια χαρά τα high impedance ακουστικά σαν τα δικά σου και τα μικρόφωνα καλύτερα και όλα καλύτερα τα κάνει στα 150 περίπου.

Κανένα πρόβλημα,απλά θα χρειαστεί ενισχυτή ακουστικών,ενισχυτή μικροφώνου,ενισχυτή εξόδου γιατί και εκεί έχει θέμα,έναν άλλον AD/DA κονβέρτορα γιατί έχει υψηλό latency,απλά δέν το αντιλαμβάνεστε,τι άλλο,α ναι,ένα φίλτρο θορύβου γιατί ανεβάζοντας τα volumes στο τέρμα αυξάνεται και ο θόρυβος,να πετάξει έξω το aubacity και να βάλει το cubase για τους λόγους που αναφέρει από πάνω ο Manosx...νομίζω οτί δέν έχουμε να προσθέσουμε κάτι άλλο.
Problem Solved!
δεν ξέρω γιατί θέλεις να την υποβιβάσεις.
Δεν διαφέρει ουσιαστικά σε τίποτα από άλλες στην ίδια κατηγορία τιμής
Μάλιστα είναι και 32-196 έναντι άλλων 24-196.
Το ότι κάποιος (για οποιοδήποτε δικό του λόγο) χρησιμοποιεί ακουστικά με impedance 250 Ω έναντι των συστηνόμενων στα 40 δημιουργεί ακριβώς τα προβλήματα που αναφέρεις (χαμηλής στάθμης κλπ/δεν ξέρω περι latency)
όπως λέει εδώ
με 15mw έξοδο ενισχυτή ακουστικών δεν μπορείς να οδηγήσεις τα βαριά επαγγελματικά 990.
Σήμερα όλη η αγορά στα ακουστικά για τέτοιου είδους εφαρμογές έχει γυρίσει στα 30 με 40ohm

H προσωπική μου άποψη,μην αγοράσεις τίποτα για το συγκεκριμένο audio interface.
Οταν μπορείς και έχεις λίγα χρήματα ακόμη,πουλα το και βάλε ότι μπορείς εκεί γιατί υπάρχουν σίγουρα καλύτερες προτάσεις στην αγορά.
Και το καινούργιο Volt της UAD δουλεύει μια χαρά τα high impedance ακουστικά σαν τα δικά σου και τα μικρόφωνα καλύτερα και όλα καλύτερα τα κάνει στα 150 περίπου.
Γιατί τόσο hate για την ur22c ? Μια χαρά είναι γιατι να την αλλάξω για ποιο λογο? Για ένα cover που θα γράψω και επίσης ίσως παρεξηγήθηκα..Δεν λέω ότι δεν έχω καθολου ένταση με το συγκεκριμένο Interface, απλα εμένα δεν μου φτανει και ουτε και με την focusrite θα μου έφτανε, γιατι δεν θα μπορουσε να τρεξει στο 100% τα συγκεκριμενα ακουστικα .
Ο λογος που θελω ένταση ειναι γιατι κυρίως περνάω κομμάτια με το αυτί και θέλω να εκμεταλλευτώ τα μέγιστα σε αυτόν τον τομέα γι'αυτό άλλωστε πηγα και σε ακουστικό των 250 Ωμ , τώρα να αλλάξω όλο το εξοπλισμό μου αντί να παρω (οπως και αγορασα μόλις τωρα) έναν ενισχυτή ακουστικών που μεταξύ μας θα τον χρησιμοποιήσω και στο hifi δεν βρίσκω κανενα απολυτος λόγο. Να σου πω την αλήθεια βέβαια η πρώτη μου επιλογή ήταν η focusrite όταν εψαχνα αλλά μόλις διάβασα ότι δεν είναι compatible με win 10 και διαβαζα με τις ώρες για τα προβλήματα χρηστών με απέτρεψε να την αγοράσω.
Την καρτα την έχει ο αδερφός μου σε Mac, επίσης και η steinberg έχει καλούδια dsp και eq σε live mode οκ δεν θα βγάλουμε να τις μετρήσουμε τώρα ίσως η focusrite να είναι καλύτερη μπορεί και λιγο χειρότερη..
Για την ιστορία παρήγγειλα το u3mini class A
  • Output power: ≥1300mW (32Ω)
  • Matched headphone impedance: 18-600Ω
https://doukaudio.com/collections/a...e-amplifier-hifi-desktop-home-stereo-amp-dc5v

Last edited:
Απο οτι λες, γραφεις με το input/ Daw στη μεση.

Υποθετω γραφεις μπασο.

Υποθετω οτι το κανεις αυτο γιατι εχεις καθυστερηση στο audacity.

Υποθετω οτι εχεις καθυστερηση στο audacity γιατι αυτο δεν υποστηριζει το ASIO.

Αν λοιπον βαλεις ενα προγραμμα που υποστηριζει το ASIO, οπως το cubase που εχει η καρτα σου, θα μπορεσεις να ακους ΜΟΝΟ το DAW, να εχεις δηλαδη το input/ DAW στο 100%.

Απαξ λοιπον και μειωσεις δραστικα την καθυστερηση με το ASIO, θα μπορεσεις να βαλεις και σε real time εναν κομπρεσσορα στο καναλι του μπασου, να το φερεις σε ενα επιπεδο x.

Αυτο σε συνδυασμο με το οτι παιζεις με backing track, θα φερει το επιπεδο του ηχου περιπου στο επιπεδο που ακους τη μουσικη την κανονικη απο τα ακουστικα σου με το input/DAW στο φουλ.

Και αυτο ΜΠΟΡΕΙ να σου ειναι αρκετο, πριν σκασεις φραγκα αν δε βαριεσαι δοκιμασε το.
Όχι δεν έχω latency και νομίζω ότι μια χαρά τρέχει asiο drivers το aubacity

Trending...

Νέα θέματα

Back