Αναγεννηση ενος σπανιου Fender rhodes stage 73 -1970 .

@Μarathon :υπολογιζω 180-200 κομματια.Αυτο ειναι λιγο αυθαιρετο αλλα αν σκεφτεις οτι οι πλειοψηφια των πληκτραδων τις δεκαετιες 70 -80 δουλευαν με rhodes-hammond -clavinete Hohner & μετα προσεθεσαν διαφορα strings δεν πρεπει να υπαρχει μεγαλη αποκλιση απο αυτα που υποστηριζω.Μετα την εμφανιση του mark 7 πολλοι παικτες και εδω αλλα και στο εξωτερικο αλλαξαν γνωμη και τα εβγαλαν απο αποθηκες και σαλονια επαναφεροντας τα στην μαχη για το μεροκαματο η την αυθεντικοτητα του ηχου .Το Rhodes και το Hammond ειναι μια φιλοσοφια μονα τους .

@SIACHAMIS εσυ απιστε Θωμα το πουλησες στην Κυπρο και τωρα απότι εχω καταλαβει σε γαργαλαει η τσεπη σου ;D.Ελα λοιπον αμεσα να ακουσεις το suitcase με τον stereo ενισχυτη πριν φυγει  8)

@ΜANΩΛΗΣ :Εσυ φιλε ποτε θα μου φερεις το δικο σου ;;;; ;D

Φίλε μου αγαπητέ...δεν με γαργαλάει η τσέπη μου.

Ο λαιμός μου με γαργαλάει και έχω ίωση.  8)

Το έδωσα...γιατί...δεν χρειαζόταν να έχω και ένα έπιπλο στο πατρικό μου.Λάιβ παίζω...και μουσικές παραγωγές κάνω.

Πλέον ήταν αχρείαστο.

Από ότι έμαθα πωλήθηκε.  ;D

Τούρκος το πήρε για μια ταβέρνα..(δεν κάνω πλάκα).

pericles είπε:
Το Rhodes και το Hammond ειναι μια φιλοσοφια μονα τους .
+1000

@SIACHAMIS εσυ απιστε Θωμα το πουλησες στην Κυπρο και τωρα απότι εχω καταλαβει σε γαργαλαει η τσεπη σου ;D.
Όχι τίποτα, αλλά για να μην λέει (ο Costas) ότι τον κατηγορούν που είναι συνέχεια σε αγοροπωλησίες  ;D

Ελα λοιπον αμεσα να ακουσεις το suitcase με τον stereo ενισχυτη πριν φυγει  8)
Costas να ευκαιρία που ψάχνεις για όργανο  ;)

@ΜANΩΛΗΣ :Εσυ φιλε ποτε θα μου φερεις το δικο σου ;;;; ;D
Μείνε ήσυχος. Όταν σε χρειαστώ θα σε ενοχλήσω.

Ο λαιμός μου με γαργαλάει και έχω ίωση.  8)
Περαστικά.

Τούρκος το πήρε για μια ταβέρνα..(δεν κάνω πλάκα).
Πως το είπες αυτό;  ::)

Τι το πηρε τοτε ο Κυπριος ;ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΡΑΤΣΑ.Αντε να σου βρω ενα stage αφιυ θα παιζεις και jazz που μου σφυριξε ενα πουλακι, ;D ;D ;D ;D

"Not long after the product line came to an end, the Rhodes brand name was sold to Roland by Fender in 1987 for $20,000."

Αυτο ειναι που λεμε "Μπιρ Παρά". :P

Μανώλης Χναράκης είπε:
Πιό απ'όλα, το τσίου;  ;D ;D ;D

youtube.com/watch?v=6mumG5C_jWs
Μπα το εμαθα απο εγκυρο κιθαριστα του forum. ;DΟνομα και μη χωριο και δεν το αποκαλυπτω παρα μετα απο μεγαλη αμοιβη. ;D ;D

pericles είπε:
Μπα το εμαθα απο εγκυρο κιθαριστα του forum. ;DΟνομα και μη χωριο και δεν το αποκαλυπτω παρα μετα απο μεγαλη αμοιβη. ;D ;D
Και το είχα υποψιαστεί ότι κάτι τέτοιο παίζει και με μεγάλη αμοιβή βεβαίως βεβαίως...Να δεις που είναι αυτός ο κσυλοκόπος από την λίμνη αυτή πως την λένε... μαζί με τον άλλον που το παίζει φίλως με το μούσι ο πως τον λένε...

;D ;D ;D

Waterfall-K είπε:
"Not long after the product line came to an end, the Rhodes brand name was sold to Roland by Fender in 1987 for $20,000."

Αυτο ειναι που λεμε "Μπιρ Παρά". :P
Εντελώς off the record.1. Αυτά τα χρήματα το 1987 (πριν 25 χρόνια) είχαν διαφορετική αξία.

2. Απ'ότι θυμάμαι, με αυτά τα χρήματα αγόρασε μόνο το brand name (logo), δεν αγόρασε ούτε εξοπλισμό ούτε κανένα εργοστάσιο. Για να ξέρουμε τι λέμε.

3. Όταν δίνεις σε έναν "πεθαμένο" αυτά τα χρήματα (τότε) για να σου πουλήσει - παραχωρήσει το brand name του, όπου στη συνέχεια εξακολουθεί να υπάρχει σε προϊόντα και δεν σου το θάβει, μάλλον... λουκούμι είναι. Εντελώς προσωπική άποψη.

Μανώλης Χναράκης είπε:
1. Αυτά τα χρήματα το 1987 (πριν 25 χρόνια) είχαν διαφορετική αξία.
Φυσικα. Αλλα και παλι μου φαινονται τραγικα λιγα. To 1987 αγοραζες ενα Emulator III με 15.000$.

Και ενα Fairlight CMI III κοστιζε περιπου 80.000$! Το ιστορικο Rhodes brand name κοστιζε λιγο πιο πανω απο ενα sampler? ::)

Τι κριμα που δεν το πηρα χαμπαρι τοτε να το αγορασω εγω.... ;D ;D

2. Απ'ότι θυμάμαι, με αυτά τα χρήματα αγόρασε μόνο το brand name (logo), δεν αγόρασε ούτε εξοπλισμό ούτε κανένα εργοστάσιο.
Αυτο ελειπε να αγορασει και το εργοστασιο με 20.000$ :P

Ακομα και για το brand name μονο τα λεφτα ειναι τραγικα λιγα. 

Shame on you Roland!! που εκμεταλλευεσαι τις μικρες-πτωχες πλην τιμιες μουσικες εταιρειες! >:( >:(

Ειπαμε Μανωλη δεν αποκαλυπτω ονοματα και προσωπα παρα μονον οταν δω το χρημα στο λογαριασμο μου. ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Αφιερωμενο σε ολα τα παιδια που με στηριζουν με το να μου εμπιστευονται τα πιανα τους.

Και μια εκπληξη (για μενα τουλαχιστον) ο δευτερος πληκτρας στην μπαντα του George Duke ειναι Ελληνας λεγεται Ανδρεας Παπαστεφανου .Απολαυστε τους

Ένας από τους λόγους που αγαπώ το Rhodes από πάντα, είναι αυτός ο κύριος...Ο αμέσως επόμενος λέγεται Max Middleton

marathon είπε:
Ένας από τους λόγους που αγαπώ το Rhodes από πάντα, είναι αυτός ο κύριος...Ο αμέσως επόμενος λέγεται Max Middleton
Μη ξεχνας τον Corea, απιστευτος στο Rhodes. 8)

@Περικλη, super το βιντεο. ;)

Waterfall-K είπε:
Μη ξεχνας τον Corea, απιστευτος στο Rhodes. 8)
Δεν τον ξεχνώ...αλλά τον Duke είχα τη τύχη να τον δώ live στα 80's μαζί με τον Clarke...και ο MIddleton έπαιζε στο "καταραμένο" Blow by Blow. :'(..

O Corea ήρθς μετά.

Waterfall-K είπε:
Γιατι "καταραμενο" το αλμπουμ?
Γιατί το άκουσα γύρω στα 75-76...και με έπεισε ότι δεν θα γίνω ποτέ επαγγελματίας μουσικός... ;) :D

Χαχα... ;D

Ελα μη κανεις ετσι, "επαγγελματιας μουσικος" δεν σημαινει οτι πρεπει να παιζεις και σαν τους παραπανω. Ολο και καποιο κουτουκι/ταβερνα θα εβρισκες να παιξεις μερικα ρεμπετικα αν το προσπαθουσες λιγακι...

Δεν ειναι κακο. ;D ;D

Waterfall-K είπε:
Φυσικα. Αλλα και παλι μου φαινονται τραγικα λιγα. To 1987 αγοραζες ενα Emulator III με 15.000$.

Και ενα Fairlight CMI III κοστιζε περιπου 80.000$! Το ιστορικο Rhodes brand name κοστιζε λιγο πιο πανω απο ενα sampler? ::)
Μάλλον δεν το έπιασες. Brand name (logo), δικαίωμα χρήσης του ονόματός του, αέρα αγόρασε από κάποιον που ήταν πρακτικά "πεθαμένος". Από την άλλη, ήξεραν που το πουλούσαν και είχαν τους λόγους τους. Τίποτα δεν έγινε τυχαία.

Τι κριμα που δεν το πηρα χαμπαρι τοτε να το αγορασω εγω.... ;D ;D
Εάν αγόραζες εσύ για παράδειγμα το όποιο brand name, εάν σου το πουλούσαν βέβαια, δεν θα τους σύμφερε, διότι πολύ απλά δεν έχεις κάτι να τους προσφέρεις. Για παράδειγμα εργοστάσιο που να κατασκευάσεις κάτι και να βάλεις πάνω το επίσημο πρώην logo τους και να δώσεις μία συνέχεια - παραμονή - επιμήκυνση του ονόματος. Τόσο απλά.

Αυτο ελειπε να αγορασει και το εργοστασιο με 20.000$ :P
Αυτός που το αγόρασε είχε ήδη και εργοστάσια και πάνω απ'όλα το know how αλλά και άλλα πράγματα...

Ακομα και για το brand name μονο τα λεφτα ειναι τραγικα λιγα.
Σαν ποσό ίσως, το ξέρω αλλά... όπως το δει κανείς.

Shame on you Roland!! που εκμεταλλευεσαι τις μικρες-πτωχες πλην τιμιες μουσικες εταιρειες! >:( >:(
Αυτή είναι η μία πλευρά, και για να είμαστε ειλικρινείς, αυτή είναι η συναισθηματική πλευρά του χρήστη. Η άλλη πλευρά είναι η καθαρά εμπορική πλευρά. Άλλωστε όταν πουλάς κάτι, ξέρεις πάρα πολύ καλά γιατί το πουλάς, έχεις τους λόγους σου. Από την άλλη και οι δύο πλευρές παίρνουν τα π.χ. εμπορικά - επενδυτικά ρίσκα τους.

Ειπαμε Μανωλη δεν αποκαλυπτω ονοματα και προσωπα παρα μονον οταν δω το χρημα στο λογαριασμο μου. ;D ;D ;D ;D ;D ;D
;D ;D ;D ;D ;D ;D
Τέλος μα όχι τελευταίο, νομίζω ότι κάνουμε κακή κατάχρηση στο θέμα του Περικλή. Γι'αυτό καλό είναι να μην συνεχίσουμε, νομίζω. Sorry Περικλή.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα