Έχω ένα παμφθηνο squier P bass το οποίο δανείστηκε ο μπασίστας μας (δεν θυμάμαι και το ψευδώνυμο του στο νοιζ να τον κάνω tag για να σου πει την άποψη του)
καταρχάς καλή χρονιά με υγεία !
Έχω ένα squire j bass το οποίο αν και φθηνό όργανο με βολεύει πολύ και γενικά μου φαίνεται μια χαρά (δεν είμαι μπασίστας, κιθαρίστας είμαι).
άρα όλα καλά!
Σκεφτόμουν να πάρω ένα fender vintera 50’s P bass αλλά τσιγκουνεύομαι λίγο,
είχα ένα τέτοιο στο παρελθόν (classic 50s σειρά που ονομάζεται τώρα vintera). σαν μανίκι και ήχος και γενικά στήσιμο δεν έχει καμία σχέση με το squier jazz που έχεις και το πιο πιθανό είναι να σου φανεί το μανίκι πολύ γεμάτο, παχύ και κατά πάσα πιθανότητα άβολο και αργό.... είναι "αντρικό" μανίκι ρόπαλο.
Ακόμα και τα τάστα είναι διαφορετικά (vintage tall αν θυμάμαι καλά).
Σε ότι αφορά τα οικονομικά εγώ το είχα πάρει 780 ευρώ καινούργιο από ελληνικό κατάστημα και τα τελευταία χρόνια οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα (αδικαιολόγητα κατ' εμέ) οπότε καλά κάνεις και τσιγκουνεύεσαι (πάλι κατ' εμέ)
τι θα μπορούσα να κάνω στο squier για να γίνει ένα decent μπάσο
εάν θεωρείς ότι δεν είναι decent πως λες ότι σε βολεύει και σου φαίνεται μια χαρά; επειδή κάποιοι σνομπάρουν αυτά τα φθηνότερα όργανα ή αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με το όργανο εσύ;
Αν έβαζα πολύ καλούς μαγνήτες θεωρείτε ότι θα ήμουν οκ ή θα πρέπει να αλλάξω και κάποιο hardware?
το να αρχίσεις να ρίχνεις χρήμα σε τόσο φθηνό όργανο μικρής μεταπολιτικής αξίας ... θέλει κατασταλαγμένη άποψη από την πλευρά σου... αν θες την γνώμη μου, μιας και είσαι κατά κύριο λόγο κιθαρίστας και εφόσον παίζεις μπάσο πιο περιστασιακά να φανταστώ, μην κάνεις αναβαθμίσεις με σκοπό να το κάνεις "mexico level ή american level". θα σου πρότεινα να αναβαθμίσεις μόνο ότι είναι προβληματικό ή ελλαττωματικό. πχ κάποιο κλειδί δεν κουρδίζει καλά ή δεν γυρνάει εύκολα ή άλλο παράδειγμα κάποιο βαγονάκι της γέφυρας έχει χαλάσει και αλλάζει το ύψος της χορδής.
εν κατακλείδι, ναι τα vintera είναι καλύτερα, τα αμερικανικά ακόμα καλύτερα κτλ. σε ότι αφορά το hardware άλλο level τα squier, άλλο τα mex, άλλο τα lapan, άλλο τα usa. ότι πληρώσεις παίρνεις και μην έχεις αυταπάτες. αυτό όμως δεν πάει να πει ότι
πρέπει να μπεις στον κόπο και τα έξοδα να πάρεις ακριβές γέφυρες και κλειδιά και μαγνήτες
παρά μόνο εάν το κάνεις συνειδητά επειδή σ 'αρέσει κατά τα άλλα το όργανο σου (και πάλι με προσγειωμένες προσδοκίες να είσαι).