- Πόντοι
- 1,848
Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να αγορασει καποιος ενα μονο monitor? Χλωμο το βλεπω.
???Waterfall-K είπε:Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να αγορασει καποιος ενα μονο monitor? Χλωμο το βλεπω.
Θα μας απαντηση ο Κος Χναρακης αυριοWaterfall-K είπε:Δεν το πιανω αυτο το "εμπορικο παιχνιδι", να πουλας κατι σαν μοναδα οταν ξερεις οτι κανεις δεν αγοραζει το συγκεκριμενο προιον σαν μοναδα αλλα σαν ζευγος.![]()
Σωστο και αυτοmanosx είπε:Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις, όπως τηλεοπτικό στούντιο μοντάζ (όταν το στάνταρντ ήταν μονοφωνικό), στήσιμο surround ( 5 ή 7 ηχεία), αγορά ενός μόνο ως αντικατάσταση χαλασμένου κλπ.
Θύμισέ μου..τα roland τι γούφερ έχουν και μπουκώνουν? Γιατί εμένα ούτε τα 4ρια μου δεν μπουκώνουν πια με τον τρόπο που μιξάρω (όλα τα κανάλια χαμηλα και το μάστερ χαμηλά και τα ηχεία δυνατά). Για να τα μπουκώσω θα πρέπει να ψιλοξεκουφαθώ και γενικά οι πολύ δυνατές εντάσεις πιστεύω είναι για όταν διορθώνεις μια λεπτομέρεις και σολάρεις ένα κανάλι. (σαν να κάνεις ζουμ πάνω σε μια ηχητική δυσμορφία ενός καναλιού). Αν βάλω πολυ δυνατά τα ηχεία σε σημείο που θα μπουκώσουν-παραμορφώσουν θα είναι τόσο δυνατά που ούτως ή αλλώς σε αυτό το επίπεδο ήχου θα πάθαινα πονοκέφαλο αντίνα κάνω μίξη. Κάλά για τα 6ρια που είχα παλιά δεν το συζητάω, τα είπα και πριν...εντελώς άθικτα απο το 3 και πάνω, σε ένα δωμάτιο περίπου 10τμ.foxxx είπε:φιλε degdekis σε ευχαριστω που απαντισες και για τις συμβουλες σου.
για το θεμα 8αρια πρεπει να κανω κατι γιατι οταν θελω να τσιμπησω κατι παρα πανω τα DS3 γονατιζουν και ειδικα οταν θελω να παιξω με 2,3 πλικτρα και βαζω combis μπουκονουν και δεν θελω να τα τιναξω στον αερα ειμαι ευχαριστημενος απο τα Roland και δεν θα τα αλαξω ειχα καλα αποτελεσματα σε ενα progect μου με ενα ψευτο mastering και το καταλαβα οταν πηγα στην ηχοτρον και το ακουσα απο Dynaudio και Genelec.
Σαφως ηθελε ηχολιπτικα διορθωση το κοματι αλλα σαν αποτελεσμα δεν επεσα τρομερα εξω + οτι οταν θελω να το ακουσω ποιο δυνατα χανω.
εχει 5' και τα τεχνικα χαρακτηριστικα του ειναι αυτα:degdekis είπε:Θύμισέ μου..τα roland τι γούφερ έχουν και μπουκώνουν? Γιατί εμένα ούτε τα 4ρια μου δεν μπουκώνουν πια με τον τρόπο που μιξάρω (όλα τα κανάλια χαμηλα και το μάστερ χαμηλά και τα ηχεία δυνατά). Για να τα μπουκώσω θα πρέπει να ψιλοξεκουφαθώ και γενικά οι πολύ δυνατές εντάσεις πιστεύω είναι για όταν διορθώνεις μια λεπτομέρεις και σολάρεις ένα κανάλι. (σαν να κάνεις ζουμ πάνω σε μια ηχητική δυσμορφία ενός καναλιού). Αν βάλω πολυ δυνατά τα ηχεία σε σημείο που θα μπουκώσουν-παραμορφώσουν θα είναι τόσο δυνατά που ούτως ή αλλώς σε αυτό το επίπεδο ήχου θα πάθαινα πονοκέφαλο αντίνα κάνω μίξη. Κάλά για τα 6ρια που είχα παλιά δεν το συζητάω, τα είπα και πριν...εντελώς άθικτα απο το 3 και πάνω, σε ένα δωμάτιο περίπου 10τμ.
+1manosx είπε:Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις, όπως τηλεοπτικό στούντιο μοντάζ (όταν το στάνταρντ ήταν μονοφωνικό), στήσιμο surround ( 5 ή 7 ηχεία), αγορά ενός μόνο ως αντικατάσταση χαλασμένου κλπ.
foxxx είπε:Καλησπερα σας
ηρθε η ωρα σιγα σιγα να σκεφτομαι καποια αναβαθμιση σε καρτα ηχου firewire και monitor.
Σε καρτα εχω καταληξη αλλα σε monitor το ψαχνω ακομα μιας και τα Υπαρχον monitor της Roland DS30-A ειναι μικρα και θελω να παω σε 8αρια και να εχω ενα ποιο ολοκληρωμενο ακουστικο αποτελεσμα με 2 διαφορετικα monitor.
ειμαι αναμεσα σε δυο και θελω να ακουσω αποψεις απο καποιους που τα εχουν δουλεψει η τα εχουν ακουσει.
το πρωτο που κοιταω ειναι αυτο:
http://www.midiclub.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%97%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%91STUDIO/M-AUDIO/BX8D200000000001926.html
και το δευτερο:
http://www.midiclub.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%97%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%91STUDIO/YAMAHA/HS80M00000000001831.html
Απο θεμα μονοσης και ηχοακουστικης δεν εχω κανει κατι ακομα δεν με περνει για κατι καλιτερο. Διαστασεις του χορου εχω αναφερει:manosx είπε:Επίσης ο χώρος παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από τις όποιες διαφορές μεταξύ (αξιοπρεπών) Monitors, οπότε πρέπει να δεις και αυτό το ζήτημα.
και αυτος ειναι ο χωρος μου: 3.5m x3.5m με υψος χοντρικά 2.5m.