Ένα από τα πρώτα "καθαρόαιμα" ροκ "μαγαζιά",ίσως και το πρώτο,στα early 70's (αν θυμάμαι καλά έπιασε και λίγο από 60'ς) ήταν το Trip στη οδό Λυσίου στην Πλάκα.Σπάνια φιλοξενούσε live αλλά μόνο και μόνο το live των Socrates σε εκείνο το απίστευτο non stop τριήμερο πάρτυ-"μόνο για μέλη" αλλά και η αναπάντεχη εμφάνιση των Jagger-Bianca το κατατάσσει στα ροκ στέκια-θρύλους.Κυριολεκτικά ο ναός του Ροκ.Αρχές 80'ς έγινε Mad και έκτοτε συνεχίζει ακάθεκτο.
Λίγο αργότερα (μέσα στα 70'ς),"Χρυσό κλειδί",Skylab,Jazz club του Μπαράκου κλπ κλπ
Ροκ καφενεία της εποχής ο Πλάτανος,η Δεξαμενή και άλλα...
Τέλη 79 αρχές 80΄ς η Σοφίτα.
Παράλληλα άρχισαν να λειτουργούν και εκτός Πλάκας "πολιτιστικά ιδρύματα" με πρώτο και καλλίτερο το Bright shoe (με την πιό "ψαγμένη" μουσική).
Αλλα αξιομνημόνευτα ροκ στέκια...ο Πήγασος (που γνώρισε μεγάλες δόξες μετα το κλείσιμο της Πλάκας γιατι φιλοξένησε ολα τα live που έμειναν άστεγα),No name στις αρχές του,Wild rose (το πρώτο στο Λυκαβητο) στις αρχές του,Berlin και πολλά άλλα...το ροκ είχε ήδη αρχίσει να απευθύνεται σε πολύ κόσμο...
Δισκάδικα της εποχής (70'ς): Pop 11 στο Κολωνάκι στη Σκουφά,Jazz Rock στο Μοναστηράκι,Woodstock στην Καλλιθέα δίπλα στα αγγλικα του Σταμούλη,που γιά ένα διάστημα στα μέσα των 70΄ς ερχόταν κάθε Κυριακή μεσημέρι ο Γιάννης Πετριδης και μας έβαζε (σε καμμιά 10αρια τρελλαμένους) να ακούσουμε 1-2 σπάνιους δίσκους της αρεσκείας του.Απίστευτη η αγάπη για τη μουσική αυτού του υπέροχου ανθρώπου και τεράστια η μουσική προσφορά του.Ενα ακόμα "undergound" δισκάδικο στον 3ο-4ο όροφο μιάς πολυκατοικίας στην Καλλιθέα (μόνο για γνωστούς του).Ελληνοαμερικάνος ο τύπος,ενα τεράστιο διαμέρισμα γεμάτο κούτες με δίσκους,μεταχειρισμένοι και καινούριοι,τους έφερνε απο Αμερική και όποιος προλάβει.Απο εκεί "τσίμπησα" το Safe as milk,τον πρώτο δίσκο του Beefheart,στη πρώτη του original κοπή (νομίζω σε 5000 κομμάτια)
Αυτά και απο μένα
Σορρυ για το σκορποχώρι των σκεψεών μου αλλά είμαι με φοβερή ίωση...και έτσι μούρθε να γράψω ξαφνικά...τελείως παρορμητικά...για παράδειγμα ξεχασα το Κυτταρο και όλη τη Γλυφάδα...φαντάσου :-\
Αλλά αν υπάρχει ενδιαφέρον,ευχαρίστως να επανέλθω δριμύτερος