- Πόντοι
- 16
Η τεχνολογια κανει τους χαζους ακομα πιο χαζους και τους εξυπνους ακομα πιο εξυπνους.
Θανασης ο Ρητος!
Θανασης ο Ρητος!
Εγώ φωτογραφίζω με αναλογική μηχανή (3 τον αριθμό), εμφανίζω και τυπώνω στο χέρι (σκοτεινό θάλαμο) γιατί έτσι γουστάρω! Γουστάρω την διαδικασία και περνάω ευχάριστα τον χρόνο μου εκεί μέσα! ;D ;D ;Dspy είπε:Είναι τόσο δύσκολο να πούμε "ακούω από πικάπ, φωτογραφίζω με αναλογική κάμερα, γράφω σε πάπυρο, καβαλάω μουλάρι, κλπ. επειδή ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ"; Δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε να το εκλογικεύσουμε διότι ΔΕΝ εκλογικεύεται.![]()
Δεν είναι έτσι ακριβώς.spy είπε:Δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε να το εκλογικεύσουμε διότι ΔΕΝ εκλογικεύεται.
Wish I had a grey CortinaΌταν πάμε για ψώνια στο σουπερμάρκετ οδηγώντας ένα Ford Cortina, είναι τόσο σημαντικό να σκεφτούμε ότι δεν πήγαμε με ένα Golf με ψηφιακό εγκέφαλο?
Που το στηρίζεις αυτό; Μήπως μπερδεύεις τους αυτοματισμούς με την ψηφιακή τεχνολογία στη φωτογραφία; Γιατί και οι slr (φιλμ) έχουν auto focus, προτεραιότητες κλπ. Εν πάση περιπτώσει αν ήθελα να εξηγήσω σε κάποιον τι είναι το βάθος πεδίου, θα προτιμούσα να έχω φηφιακή μηχανή, για να δει το αποτέλεσμα των χειρισμών του σε 2 δευτερόλεπτα, και όχι σε 2 μέρεςGiorgos_Oikonomou είπε:Στη φωτογραφία, οι δυνατότητες που δίνει πλέον μια ψηφιακή dslr μηχανή είναι όμοιες με μία slr αντίστοιχων τεχνικών χαρακτηριστικών. Η αναλογική φωτογραφία όμως, είναι αυτή που “εξηγεί” και εκπαιδεύει καλύτερα τον χρήστη, όσον αφορά στη χρήση του διαφράγματος, της εστιακής απόστασης, της φωτομέτρησης, της ταχύτητας, κ.ά.
Πού το είδες αυτό; ??? Σε κάθε εποχή οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν τα πρόσφορα μέσα. Πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες, όχι όλοι βέβαια, χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη σε εργαλεία και τεχνικές για να δημιουργήσουν. Μούδιασε το μυαλό του Μπετόβεν επειδή είχα πιάνο αντί για κλειδοκύμβαλο;Η είσοδος της ψηφιακής τεχνολογίας σε κάθε μορφής Τέχνη (ή επιστήμη), έχει “μουδιάσει” κατά ένα μεγάλο ποσοστό το μυαλό των δημιουργών (ή επιστημόνων).
Φυσικά και είναι, μάλλον δεν έχεις ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη (σύγχρονη) σύνθεσηΔεν είναι δυνατόν κανείς να μπορέσει να συνθέσει (ως αρχική ιδέα) ένα τραγούδι, ή ένα μουσικό κομμάτι, απευθείας στον υπολογιστή και στα μουσικά προγράμματα.
Αυτό ισχύει για μερικούς, αλλά για άλλους όχι. Και μένα μου αρέσει να ακουμπάω το (μουσικοΗ αρχική ιδέα προέρχεται από ένα μουσικό όργανο το οποίο κανείς αγγίζει και αισθάνεται για να μπορέσει να δημιουργήσει.
Ποιοι έχουμε ποια όλα; ??? 8)Το γεγονός ότι πλέον μπορούμε να τα έχουμε και να τα κάνουμε όλα, εγκλωβίζει τη δημιουργική σκέψη (η οποία έτσι και αλλιώς είναι ελάχιστη) και δεν αφήνει περιθώρια για νέες ιδέες και προτάσεις στο χώρο της δημιουργίας.
Κι εγώ μαζί σου είμαι, αλλά υπάρχει άπειρος κόσμος που ακούει ηλεκτρονική μουσική στο mp3 player και δεν έχει δει ζωντανή μουσική ποτέ του.Για φανταστείτε στη συναυλία των U2 η οποία κυκλοφόρησε σε 3D έκδοση στους κινηματογράφους, τα μέλη της μπάντας να ήταν ρομποτάκια… Σίγουρα προτιμούμε τον Bono (ψυχή και σώμα) επί σκηνής, με τη χρήση αναλογικών οργάνων και ψηφιακών εφέ και την τελική απεικόνιση της συναυλίας σε ψηφιακή μορφή!
blue είπε:Συγγνώμη, αλλά το όλο πραγμα μου μοιάζει για κακης μορφης φιλοσοφοποίηση μιας ρετρολαγνείας. Εντούτοις δεν βρισκω πουθενά εδώ γύρω τροφή για σκέψη.
Thanks guys!!αλλά κι εγώ θα ήθελα να σημειώσω πως κατά κάποιο τρόπο δεν βλέπω μια ιδιαίτερη συνοχή στους προβληματισμούς αυτούς. Συν τοις άλλοις, είδα έναν ολίγον τι αχρείαστο διαχωρισμό της αναλογικής από την ψηφιακή διαδικασία.
Έπος! Να ξέρεις ότι θα μπει στο facebook μου στα favorite quotes.IraklisZS είπε:αν ο άνθρωπος έχει κάτι να πει, θα το πει μια χαρά είτε αναλογικά, είτε με ψηφιακά μεσα.
δεν μας φταίνε τα ψηφιακά μέσα αν δεν έχουμε κάτι να πουμε.
Γιατί, τόσο χαλιας ινε? Στο πρόσφατο δημοψήφισμά μας δεν πήρε 2-3 ψήφους? Δεν είναι τόσο άσχημο αφτό. Ναπαιρνε 0 να πω οκ.Papalampraina είπε:Βέβαια από τον Clapton μπορεί κάποιος να γίνει πολύ καλύτερος, αλλά καταλάβατε το γενικό νόημα.![]()
Αυτό που λες δεν ισχύει.Papalampraina είπε:Η μοναδική μου ένσταση δεν είναι στην δημιουργία, είναι στην εγγραφή/αναπαραγωγή όπου όλοι γνωρίζουμε πως η ψηφιακή μεριά έχει μικρότερο εύρος συχνοτήτων σε σχέση με το αναλογικό, οπότε εκεί βγαίνουμε χαμένοι.
Το CD έχει εύρος 44,1khz και το βινύλιο 48khz. Αν κάνω λάθος, διόρθωσε με για να μην αναπαράγω λάθος πληροφορίες.Jasemeister είπε:Αυτό που λες δεν ισχύει.
Kαι το αυτί μας, τι ακούει?Papalampraina είπε:Το CD έχει εύρος 44,1khz και το βινύλιο 48khz. Αν κάνω λάθος, διόρθωσε με για να μην αναπαράγω λάθος πληροφορίες.
λάθος και στα δύοPapalampraina είπε:Το CD έχει εύρος 44,1khz και το βινύλιο 48khz. Αν κάνω λάθος, διόρθωσε με για να μην αναπαράγω λάθος πληροφορίες.
Εγώ είμαι διασταύρωση σκύλου με δελφίνι, ακούω τα πάντα και όχι μόνο.marathon είπε:Kαι το αυτί μας, τι ακούει?
http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/HBASE/sound/earsens.htmlPapalampraina είπε:Εγώ είμαι διασταύρωση σκύλου με δελφίνι, ακούω τα πάντα και όχι μόνο.
Καταρχάς μίλησες για ψηφιακό σε σχέση με αναλογικό, όχι για cd σε σχέση με βινύλιο. Αυτό που έγραψες παραήταν γενικό και αόριστο, εξ'ου και το προηγούμενο σχόλιό μου.Papalampraina είπε:Το CD έχει εύρος 44,1khz και το βινύλιο 48khz. Αν κάνω λάθος, διόρθωσε με για να μην αναπαράγω λάθος πληροφορίες.
Χωρίς να είμαι καθόλου ειδικός (θα ήθελα την επιβεβαίωση κάποιου επιστήμονα του forum), να συμπεράνω ότι η δειγματοληψία (22 kHz.), έρχεται σε αυτό που πραγματικά μπορεί να ακούσει το αυτί μας?Jasemeister είπε:Το audio cd standard ορίζει δειγματοληψία 44.1 kHz, οπότε το συχνοτικό εύρος του είναι το μισό της δειγματοληψίας => 22 kHz.
Αυτό δεν είναι τίποτα, μπορεί κάποιος άλλος να σου πεί ότι ο Slash είναι ο καλύτερος κιθαρίστας του κόσμου... ;Dαλλά κάπως έτσι μου τα εξήγησε κάποιος, σε ότι αφορά και την "ζεστασιά" του βινυλίου, λέγοντας μου ότι έχει μεγαλύτερο εύρος σε συχνότητες. Τώρα μου καταρρίψατε όλη μου την κοσμοθεωρία.