Οι πρώτες είχαν βγει στα 50s - 60s στην Ιταλία, και δεν είχαν ιδιαίτερη επιτυχία. Αυτές είναι reissues με βελτιώσεις στον σχεδιασμό, o oποίος είναι Βρετανικός και η κατασκευή Κορεάτικη. Δανείζονται πολλά στοιχεία που είχαν "δανειστεί" τα original σχέδια από κιθάρες Supro, Ηagstrom, Hopf, Τeisco κλπ. Συνδυάζουν περίεργα υλικά (δημοφιλή τότε), πχ. πλεξιγκλάς με ξύλο. Η καθεμιά έχει κάτι το ιδιόμορφο (πέρα από το design και τα κιτς παλιομοδίτικα χρώματα), πχ piezo + humbuckers, 6 περίεργους split τοποθετημένους μαγνήτες (η Imola) κλπ.
Νομίζω ότι ο διανομέας είναι αρκετά δραστήριος, εγώ τουλάχιστον τις βλέπω παντού εδώ. Aν και ο ήχος της Mondial δεν με εμπνέει και μου φαίνεται κάπως "λίγος" (εξαίρεση η Imola - πραγματική αποκάλυψη!), το σίγουρο είναι πως με μικρό κόστος θα ξεχωρίζετε από το πλήθος και θα κάνετε εύκολα customizing (εκτός από τα ιδιόμορφα σχέδια όπως της Imola - άντε να βρεις τέτοιους μαγνήτες αν θες να τους αλλάξεις).
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.