- Πόντοι
- 38
Για αυτό και το AxeFx μιλούσα.theoctapus είπε:Το έχουμε προχωρήσει στο δικό μου μυαλό εκφράζεται καλύτερα με προιόντα τύπου Kemper.
Για αυτό και το AxeFx μιλούσα.theoctapus είπε:Το έχουμε προχωρήσει στο δικό μου μυαλό εκφράζεται καλύτερα με προιόντα τύπου Kemper.
Μπα,απλα ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ οντως καλυτερα οι κλασσικες σχεδιάσεις και οι ενισχυτες με λυχνιες....ετσι κι αλλοιως αν ειναι να ...δωκεις 4 χιλιαδες ευρω για εναν...εξομοιωτή ενισχυτη λυχνιας...που ακουγεται ακριβως το..."ιδιο" με εναν καλο λαμπατο ενισχυτη..γιατι να μη δωσεις 1000-2000 για εναν πραγματικο λαμπατο ενισχυτη και με τα υπολοιπα να πας ενα ταξιδακι να ξελαμπικάρει και το μυαλο σου? ;DΙσως βεβαια να ειναι απλα placebo effect, ποιος ξερει;
γ@μηc ταSuperfunk είπε:Μου θυμιζει τον...εαυτο μου οταν πρωτοανακάλυψα το Guitar Rig & τα λοιπα (εξαιρετικα οντως) gtr sw applications...ωραια ητανε....μεχρι που καταλαβα οτι ...ετρωγα...3 ωρες για να φτιαξω εναν ηχο που με ενα μικροφωνακι και εναν καλο ενισχυτη εφτιαχνα σε...30 δευτερολεπτα... ;D ;D
Τα ίδια έλεγα κι εγώ παλιά που ήμουν νιος κι ανώριμος.Superfunk είπε:αν ειναι να ...δωκεις 4 χιλιαδες ευρω για εναν...εξομοιωτή ενισχυτη λυχνιας...που ακουγεται ακριβως το..."ιδιο" με εναν καλο λαμπατο ενισχυτη..γιατι να μη δωσεις 1000-2000 για εναν πραγματικο λαμπατο ενισχυτη και με τα υπολοιπα να πας ενα ταξιδακι να ξελαμπικάρει και το μυαλο σου? ;D
οι δικοι μου παντως ειναι ολοι πιπουλα... ;DΕίναι ελαφρύτεροι
Μπορείς να τους μεταφέρεις και τους τρείς μαζί, ταυτόχρονα; Ευκολότερα από ένα π.χ. axefx;Superfunk είπε:οι δικοι μου παντως ειναι ολοι πιπουλα... ;D
To Kemper είναι πιο ωραίο. Κάτσε να το περιλάβουν και οι Ιταλοί.......Superfunk είπε:το axefx ειναι πολυ ωραιο...
...και πολύ μπροστά από την εποχή μου...όταν θα ψάχνετε δάσκαλο και σχολές για σαχλόφωνο...θα έχω βγεί στη σύνταξη ;Daudiokostas είπε:ο Μάραθος είναι απλά γέρος
Δεν ξέρω πολλά παραπάνω, επομένως μην με αντιμετωπίζεις σαν εξπέρ. Από πλευράς ενίσχυσης σήματος είναι εύκολο να φτιαχτεί κάτι που θα παίζει τον ρόλο μιας λυχνίας. Το θέμα είναι να μην ενισχύει απλώς αλλά να συμπεριφέρεται μη γραμμικά όπως αυτή, και το κυριότερο να ακούγεται όπως αυτή, ειδικά έξω από ένα software environment στο οποίο τα πράγματα είναι πιο ελεγχόμενα και προβλέψιμα. Τα FET έχουν μια φήμη πως ακούγονται λίγο ή πολύ σαν tube clipping, γι'αυτό και μάλλον χρησιμοποιούνται και εδώ και σε πολλά πεταλάκια προσομοίωσης ενισχυτών.cartman14 είπε:έχεις καταλάβει αν αυτά τα πραγματάκια χρησιμοποιούν κάποια διαφορετική τεχνολογία που τα κάνει να ακούγονται πλησιέστερα στις λυχνίες (όπως διαφημίζονται τουλάχιστον); Αν δεν διαφέρει ουσιαστικά από τη συνηθισμένη solidstate προενίσχυση τότε γιατί να αλλάζει κάτι αν απλά το περίβλημα γίνει από τετράγωνο σε σχήμα λάμπας (ή κραγιόν...);
Κάπου πήρε το μάτι μου, μάλλον στις ΑΜΤ, ότι είναι JFET αλλά και πάλι δεν είναι κάτι καινούργιο. Εκτός αν αλλάζει κάτι επειδή εισέρχονται με διαφορετικό τρόπο στο κύκλωμα, οπότε αυτό θα είχε ενδιαφέρον, γι' αυτό και ρωτάω αν ξέρεις κάτι παραπάνω.
Οι επαγγελματίες (δηλαδή αυτοί που παίζουν σε μαγαζιά για το μεροκάματο) την έχουν καλωσορίσει την εξέλιξη και την έχουν εγκολπώσει στο παίξιμο τους. Απλά μην ξεχνάμε πως οι περισσότεροι εδώ μέσα κάνουμε το χόμπυ μας οπότε κοιτάμε να είναι ικανοποιημένα τα γούστα μας...Dreamdancer είπε:ως βοηθημα για να κανουν την δουλεια τους(που ειναι η μουσικη για οποιον το ξεχνάει)
Ναι ισως να ηταν λιγο καπως η διατυπωση...bloody_sunday είπε:Σόρι, απλά είδα την φατσούλα και το "κραγιόν με πόδια" και νόμιζα πως το σνόμπαρες... Εγώ είχα σημειώσει στο προηγούμενο θρεντ πως στο παρελθόν είχε πολύ πρακτική σημασία: την αντιμετώπιση προβλημάτων μικροφωνισμών της λυχνίας σε συνθήκες υψηλού clipping (ειδικά όταν είναι σε cascading gain stages όπως το είχε τότε πρωτολανσάρει/κάνει πολύ δημοφιλές η Mesa), ή κραδασμών & καταπόνησης μέσα σε ένα combo.