Amplitube για live χρήση

BillTrantos

Δυνατό μέλος
Staff member
Πόντοι
1,058
Καλησπέρα παιδιά!Έχει χρησιμοποιήσει κανείς το Amplitube 3 για κάποια live εμφάνιση; Αν ναι,πώς το έκανε; Επίσης θα ήθελα αν έχετε το χρόνο,να μου αναφέρετε όποιες εμπειρίες έχετε από το συγκεκριμένο εγχείρημα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

BillTrantos είπε:
Καλησπέρα παιδιά!Έχει χρησιμοποιήσει κανείς το Amplitube 3 για κάποια live εμφάνιση; Αν ναι,πώς το έκανε;
Έχω χρησιμοποιήσει το Guitar Rig (που είναι το ίδιο) μέσω Mac laptop και έξοδο από αυτοενισχυόμενο για πλήκτρα (όταν χρησιμοποιείς laptop-software, είναι η καλύτερη λύση σε σχέση με τον ενισχυτή).

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

http://www.noiz.gr/index.php?topic=189903.250

και εδώ

http://www.customshop.gr/?page_id=1585

ΥΓ. Για τεχνικές πληροφορίες, γιατί εγώ είμαι άσχετος -μου δίνουν και παίζω-...στείλε ένα pm στον Marillion να σου πεί τις λεπτομέρειες.

Σ'ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντησή σου!Μια ακόμα ερώτηση όμως: Θα έχω καλό ήχο αν περνάω την κιθάρα στο laptop με το pod xt και να βγάζω τον ήχο από monitors?

BillTrantos είπε:
Θα έχω καλό ήχο αν περνάω την κιθάρα στο laptop με το pod xt και να βγάζω τον ήχο από monitors?
Γιατί δεν το δοκιμάζεις? Από τη δοκιμή ξέρω ότι η σύνδεση με κανονικό ενισχυτή βγάζει άσχημο ήχο

Ναι πρέπει να το δοκιμάσω,και αν δεν θα ακολουθήσω τη δική σου δοκιμασμένη λύση!Ευχαριστώ πολύ!

BillTrantos είπε:
Σ'ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντησή σου!Μια ακόμα ερώτηση όμως: Θα έχω καλό ήχο αν περνάω την κιθάρα στο laptop με το pod xt και να βγάζω τον ήχο από monitors?
σαφώς...αρκεί να έχεις χρόνο ώστε να "διαμορφώσεις" τον ήχο κατάλληλα για σωστό αποτέλεσμα....

Γιατί δεν το δοκιμάζεις? Από τη δοκιμή ξέρω ότι η σύνδεση με κανονικό ενισχυτή βγάζει άσχημο ήχο
αυτό νομίζω συμβαίνει γιατί το λάπτοπ στέλνει ήχο με διαφορετικές συχνότητες από μια κιθάρα....

ο ενισχυτής περιμένει τον ήχο της κιθάρας(έχει σχεδιαστεί εννοώ) και το πάντρεμα με αυτό του λάπτοπ δεν έχει καλό αποτέλεσμα...

Έτσι κι αλλιώς δεν είχα σκοπό να τα βάλω σε έναν ενισχυτή,τότε δε θα υπήρχε λόγος να παίζω μέσω amplitube.Αλλά έχει σημασία το πώς θα έχω καλό αποτέλεσμα μέσω monitors.Έχετε και οι 2 δίκιο,όμως πρέπει να κάνω την αντίστοιχη σύνδεση και να ''παίξω'' με τις ρυθμίσεις!

θα υπήρχε λόγος αν δεν είχες εφέ και ήθελες/προτιμούσες να χρησιμοποιήσεις το tone που χεις φτιάξει στο πρόγραμμα....

ναι...ψάξιμο θέλει και θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις

Ναι δε διαφωνώ,έχω εφέ,απλά δε συγκρίνονται με ό,τι έχω φτιάξει στο amplitube! :)

BillTrantos είπε:
Έτσι κι αλλιώς δεν είχα σκοπό να τα βάλω σε έναν ενισχυτή,τότε δε θα υπήρχε λόγος να παίζω μέσω amplitube.Αλλά έχει σημασία το πώς θα έχω καλό αποτέλεσμα μέσω monitors.Έχετε και οι 2 δίκιο,όμως πρέπει να κάνω την αντίστοιχη σύνδεση και να ''παίξω'' με τις ρυθμίσεις!
Υπάρχει λόγος κι αυτός είναι για να χρησιμοποιείς το guitar rig για τα πετάλια που σου δίνει κι όχι για ενισχυτές/καμπίνες.

Εγώ έτσι το χρησιμοποιώ (κιθάρα>πεταλάκια>guitar rig>ενισχυτής) και σε live και το αποτέλεσμα μου αρέσει. Σαφώς και μπορείς να πειραματιστείς, όπως για παράδειγμα να βάλεις το guitar rig στο fx loop κλπ.

Για μένα η λύση αυτή ήταν μονόδρομος, μιας και δεν είμαι σε φάση να αγοράσω delay, chorus, reverb, booster, phaser πετάλια αλλά αν δε με ικανοποιούσε το αποτέλεσμα, δε θα το έκανα και σίγουρα δε θα έβγαινα με τον τρόπο αυτό σε live.

Τέλος, το amplitube μου φάνηκε αρκετά βαρύτερο από το guitar rig οπότε δεν το έψαξα καν.

hot_sauce είπε:
ο ενισχυτής περιμένει τον ήχο της κιθάρας(έχει σχεδιαστεί εννοώ) και το πάντρεμα με αυτό του λάπτοπ δεν έχει καλό αποτέλεσμα...
To είπα...γιαυτό προτεινα το (δοκιμασμένο) αυτοενισχυόμενο.

spunky είπε:
Τέλος, το amplitube μου φάνηκε αρκετά βαρύτερο από το guitar rig οπότε δεν το έψαξα καν.
Έχω και τα 2,αλλά προτιμώ το amplitube γιατί είναι βαρύτερο :P Σίγουρα θα πειραματιστώ και θα δω εν τέλει τι θα κάνω.Έχω 2 πολύ σημαντικά (για συναισθηματικούς λόγους) lives σε αρκετά μεγάλο διάστημα από τώρα και θέλω να είμαι 100% προετοιμασμένος από θέμα ήχου!

BillTrantos είπε:
Έχω 2 πολύ σημαντικά (για συναισθηματικούς λόγους) lives σε αρκετά μεγάλο διάστημα από τώρα και θέλω να είμαι 100% προετοιμασμένος από θέμα ήχου!
Άμα είναι καλό το μωρό που θες να ρίξεις χαλάλι ;D

metalmike είπε:
Χαχαχαχαχαχα όχι ρε Μιχάλη,δεν παίζουμε κιθάρα για τα ''μωρά''!Το ένα live είναι για φιλανθρωπικούς σκοπούς και το άλλο είναι το live της αποφοίτησής μου από το Λύκειο! :D 8)  ;D

σεβαστοί και οι δύο λόγοι των λάιβ αλλά:

BillTrantos είπε:
δεν παίζουμε κιθάρα για τα ''μωρά''!
τι κεραμίδα ήταν αυτή που είπες? ;D

metalmike είπε:
;Dαμα ειναι καμια μετρια νομιζω θα τη βγαλει και με το guitar rig,αμα ειναι κανα 10αρι θες amplitube 3+ ;D.

Παντως σοβαρα τωρα και γω το έχω απορία αυτο το θέμα.Δεν έχω δοκιμάσει ποτε live κατι τετοιο αλλα στο σπιτι παιζω με amplitube kai guitar rig και το συνδεω στο clean του ενισχυτή και ακουγεται τζαμι.Οταν το συνδεω κατευθείαν με μόνιτορ η ακουστικά ακουγεται πολύ ξερος ο ήχος,χωρις sutain kai ta loipa γνωστα τετοιου είδους software.

hot_sauce είπε:
σεβαστοί και οι δύο λόγοι των λάιβ αλλά:

τι κεραμίδα ήταν αυτή που είπες? ;D
Χαχαχαχα,είπα να το παίξω intellectual και καλλιτέχνης!  ;D

JimTortex είπε:
;Dαμα ειναι καμια μετρια νομιζω θα τη βγαλει και με το guitar rig,αμα ειναι κανα 10αρι θες amplitube 3+ ;D.

Παντως σοβαρα τωρα και γω το έχω απορία αυτο το θέμα.Δεν έχω δοκιμάσει ποτε live κατι τετοιο αλλα στο σπιτι παιζω με amplitube kai guitar rig και το συνδεω στο clean του ενισχυτή και ακουγεται τζαμι.Οταν το συνδεω κατευθείαν με μόνιτορ η ακουστικά ακουγεται πολύ ξερος ο ήχος,χωρις sutain kai ta loipa γνωστα τετοιου είδους software.
Άρα και εσύ προτείνεις να το περάσω όλο το σύστημα μέσα από clean κανάλι ενισχυτή εε; Ενδιαφέρον...

hot_sauce είπε:
σαφώς!

αλλά όχι μεταξύ μας! :P
Έτσι, ''μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια!''  ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back