American Special Telecaster

Σπύρος Χατζηαντωνίου

Jazzjoker

Ενωμοτάρχης
Πόντοι
1,058
Οι φίλοι μου κρατάνε μούτρα. Ο γάτος μου με αποφεύγει. Έχω την εντύπωση ότι κι ο ενισχυτής μου κάνει νερά. Αλλά έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Έρχεται η στιγμή που ένας ορκισμένος στρατοκαστεράκιας αποκτά μια tele. :)

Παραθέτω τις πρώτες φωτογραφίες από την καινούρια μου american special telecaster η οποία είναι μερικών ωρών:

Εδώ, μαζί με τις ξαδέρφες της:

DSC00018.jpg

Μόνη της:

DSC00014-1.jpg

DSC00015-1.jpg

DSC00016-1.jpg

DSC00017-1.jpg

Για ποιότητα κατασκευής δεν έχω να πω κάτι αν και δεν είμαι και εξπέρ. Η κιθάρα μου φαίνεται τέλεια.

Σε μια γρήγορη ηχητική δοκιμή που έκανα, έμεινα με ανοιχτό το στόμα :o Original Telecaster ήχος με όλη της τη γλύκα + τσαμπουκαλεμένη διάθεση, υποθέτω λόγω texas specials. Η κιθάρα είναι σεταρισμένη εξαιρετικά μπορώ να πω. Αφού έριξα ελάχιστες πενιές με τις 9άρες χορδές που είχε πάνω, έβαλα κατευθείαν 10άρες. Το action είναι ιδανικό για διατονικό πέξιμο και ανετότατα σηκώματα. Δε θα άλλαζα τίποτα. Το μπράτσο είναι απίστευτα βολικό και μου δίνει την εντύπωση ότι φτιάχτηκε ειδικά στα μέτρα μου.

Αυτά προς το παρόν. Φυσικά επίκεινται κλιπς σύντομα. Επίσης δεκτές ερωτήσεις καθώς και αιτήματα για περαιτέρω φωτογράφιση.

Με γειές και καλόπαιχτη, φίλε!

Αυτές οι tele είναι πολύ άτιμες και ξελογιάστρες. Εδώ, εγώ, ορκισμένος humbuckerάκιας και ενέδωσα πολλάκις στη γοητεία τους... ;)

Καλοριζικη και καλα παιξιματα.

Και εγω αγορασα μια τελε αμερικαν σπεσιαλ σε sunburst.

Συμφωνω με τα λεγομενα σου και στα λεφτα της ειναι απο τις καλυτερες επιλογες που μπορει καποιοσ να κανει.

Ελαφρια, πολυ καλα φτιαγμενη. Και με τσαμπουκαλεμενο χαρακτηρα λογω των τεξας σπεσιαλς.

Ο μπροστα ειναι πολυ γλυκος, στην μεσαια θεση παιζεις καντρυ για πλακα. και ο πισω εχει πολυ γκαζι και τσαμπουκα!

δεν θα την ελεγα κλασσικη τελε....ποιο μοντερνα ισως..... Η μπαχα εχει πιο βινταζ χαρακτηρα . Ειναι ομως μια τελε που μπορει να πιασει πολλους ηχους, τρομερα φτιαγμενη, με ωραιο μπρατσακι.

Ωραιοτατη,βαλε και ενα mint green pickguard για να γινει κουκλα! ;)

Και εγω επαιξα με κανα δυο απο δαυτες προσφατα και μου αρεσαν πολυ.Το μονο που μου τη σπαει ειναι το 22ο ταστο,η ρυθμιση του truss rod απο το headstock και τα μοντερνα κλειδια αλλα you can't have it all....(ασε που τους περισσοτερους...νορμαλ ανθρωπους τους βολευουν τα παραπανω... ;D),απο την αλλη εχει το 70s decal που ειναι ολα τα λεφτα...

Jazzjoker είπε:
Εδώ, μαζί με τις ξαδέρφες της:

DSC00018.jpg
Eγώ γουστάρω και τις <<ξαδερφές>>. ;)

Superfunk είπε:
Ρε γμτ, αυτό το mint green pickguard τι ντρόγκα είναι....

Καλόπαιχτη φίλε ! ! ! . . .  ;D

Όσπν αφορά τα κλειδιά κλπκλπ που αναφέρει ο φίλος sf μικρό το κακό

Το νόημα είναι να "παίζει" όπως εσύ γουστάρης, όσον αφορά τις ξαδέλφες μάλον (;) ζηλεύουν.

Προσωπικά πιστέυω ότι οι Tele αποτελούν την ποιό τσαμπουκαλεμένη κιθάρα  :-X

Superfunk είπε:

η ρυθμιση του truss rod απο το headstock ...
Δηλαδή SF γιατί είναι καλύτερα να ρυθμίζεις το truss rod από το body side και όχι από το headstock? Δεν πρέπει να ξεβιδώσεις τελείως το μπράτσο πρώτα? Και η ρύθμιση γίνεται στο περίπου... Ξαναβιδώνεις, ξαναδοκιμάζεις και ξανα τα ίδια πάλι...

Δηλαδή SF γιατί είναι καλύτερα να ρυθμίζεις το truss rod από το body side και όχι από το headstock?
γιατι ειναι πιο ΟΜΟΡΦΟ το headstock ετσι.

30U-13516_headstock-front.jpg

ενω με την τρυπα να χασκει...δε λεει... ;D

83telehead.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
σαφώς είναι πιο όμορφο αλλά η ρύθμιση του truss rod βγάζοντας το μανίκι είναι λίγο μαρτύριο ;)

μπα,πανευκολο ειναι,ουτε καν χρειαζεται να το βγαλεις τελειως,λιγο το ξεβιδωνεις και καμεις δουλεια σου,εξαλλου για μια φορα στη...δεκαετια που θα ρυθμιζεις το truss rod δεν χαθηκε και ο κοσμος να βγαλεις το μπρατσο... Smiley

καλα αν ειναι και round lam δεν χρειαζεται ποτε (εχω να ρυθμισω το μπρατσο στην 69αρα μου απο το 1984.... ;D )

Σωστος ο SF

Ετσι:

50978727.jpg

σαφώς είναι πιο όμορφο αλλά η ρύθμιση του truss rod βγάζοντας το μανίκι είναι λίγο μαρτύριο
Αν ερθει η ωρα φιλε να βαλεις χερι στο σιδερο μεσα στη βεργα....παρ το οργανο και πεταξε το.

Εγω τη δικια μου tele την εχω 30 χρονια, και ειναι οπως την πηρα.

Δεν στραβωνουν αυτα τα οργανα εκτος και αν τα στραβωσεις εσυ, οποτε "ηθελες τα και επαθες τα". Ας κανεις και ενα κοπο παραπανω.

Mε γεια, καλοταξιδη!

Welcome to the club. ;D

TSotir είπε:
Αν ερθει η ωρα φιλε να βαλεις χερι στο σιδερο μεσα στη βεργα....παρ το οργανο και πεταξε το.

Δεν στραβωνουν αυτα τα οργανα εκτος και αν τα στραβωσεις εσυ, οποτε "ηθελες τα και επαθες τα". Ας κανεις και ενα κοπο παραπανω.
Φυσικα και στραβωνουν!(Δεν γινονται και τοξα...) :o

Το ξυλο ειναι ζωντανος οργανισμος και αντιδρα σε πολλες και διαφορετικες συνθηκες.

Πιο συνηθισμενη ειναι η αλλαγη των εποχων.

Η δικια μου η tele(οπως κι ολες τους) εχει στραβωσει πολλες φορες με την παρτη μου :-\

Λιγη φροντιδα και αγαπη θελει μονο.

Και ξανα προς τη δοξα τραβα..

Οσο για τη ρυθμιση του truss rod, γουστα ειναι αυτα..η ομορφια θελει θυσιες λενε.

Ο λαος απαιτει και το pickguard να αλλαχτει, ετσι για να 'δεσει'.

Και ξερεις τι λενε..το μονο καλυτερο απο μια tele ειναι...2 tele! ;)

Αυτο συμβαινει γιατι εχει round lam ταστιερα οποτε εχει απιστευτα ακαμπτο μπρατσο,οι καινουργιες εχουν one piece ή slab board που ειναι πιο...ευαισθητο (θελει ρυθμιση καθε ..10 χρονια... ;D),αν και στην Αθηνα που εχει το τελειο κλιμα για κιθαρες πολυ σπανια να "παρει" μπρατσο ετσι κι αλλοιως...

με rosewood ταστιερα απο το 1963-1980 (και οσες φτιαχνονταν απο παλαιοτερα κομματια μεχρι το 82) ,παντα για αμερικανικες μιλαμε,υπαρχουν και round lam MAPLE ταστιερες (2 - piece) απο το 1963-1969 (ειδικα απο το 1963-1966 ειναι τρομερα σπανιο να βρεις Fender με maple ταστιερα)

βασικα για ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ το εκανε ο μπαρμπα Fender ,για να βαζει λιγοτερο rosewood που ηταν ακριβο...,κατα λαθος ομως εφτιαξε τα πιο "τεθωρακισμενα" μπρατσα ever... ;D

δες και τη διαφορα

round lam

7b7c_1.jpg

slab

62neckdateslab.gif

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back