εχεις καποια επισημα νουμερα??? αν κρινω απο τον κυκλο μου πχ, μαλλον ειμαι ο μονος με intel :roll:Ρε παιδιά μια απλή ερώτηση. Γιατί η AMD είναι τόσο πίσω σε πωλήσεις σε σχέση με την ιντελ. Και μη μου πείτε ότι οφείλεται μόνο στο μαρκετιγκ
εχεις καποια επισημα νουμερα??? αν κρινω απο τον κυκλο μου πχ, μαλλον ειμαι ο μονος με intel :roll:Ρε παιδιά μια απλή ερώτηση. Γιατί η AMD είναι τόσο πίσω σε πωλήσεις σε σχέση με την ιντελ. Και μη μου πείτε ότι οφείλεται μόνο στο μαρκετιγκ
εχεις καποια επισημα νουμερα??? αν κρινω απο τον κυκλο μου πχ' date=' μαλλον ειμαι ο μονος με intel :roll:[/quote']
Είχα βρει σε περιοδικά ότι η Intel κατέχει πάνω από το 70% της αγοράς επεξεργαστών. ¶νοδο η amd είδε όταν έβγαλε τους 64 επεξεργαστές, αλλά με τους core 2 η intel φεύγει ακόμα πιο μπροστά!
Edit: ΝΑ 1 λινκ που λέει ότι η intel κατέχει τα 3/4 (three quarters) της αγοράς
http://biz.yahoo.com/ic/10/10037.html
Και εδώ λέει ότι πήρε τα πάνω της πάλι μετά τους νέους επεξεργαστές
http://biz.yahoo.com/ic/13/13787.html
Δεν ξέρω τι πολιτική ακολουθούσε η AMD για να ονοματίζει τους επεξεργαστές της...στα οποία ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται η συχνότητα ρολογιού' date=' που είναι έννοια σχετική για κάθε επεξεργαστή.[/quote']
H "συχνότητα ρολογιού" δεν είναι καθόλου σχετική έννοια. Σχετική (ή μάλλον... απόλυτη) είναι η γελοιότητα της AMD η οποία επέμενε για χρόνια να ονοματίζει τους επεξεργαστές της με τον αριθμό της συχνότητας ρολογιού των... επεξεργαστών της Intel, εκείνων που η AMD θεωρούσε ότι έχουν την αντίστοιχη ταχύτητα. Σωστά;
Αυτό που ξέρω είναι ότι π.χ. ένας Opteron στα 1.8GHz έχει καλύτερη απόδοση από έναν Xeon στα 3.2GHz. Και το ίδιο ισχύει στη γενική περίπτωση και για τους desktop επεξεργαστές. Το clock δηλαδή δε σημαίνει απολύτως τίποτα για 2 οικογένειες επεξεργαστών εντελώς διαφορετικής αρχιτεκτονικής! Είναι σα να συγκρίνεις πορτοκάλια με πεπόνια...
Η Intel, μάλιστα, που μέχρι πριν 2 περίπου χρόνια επέμενε πεισματικά σε αυτή την "κούρσα" για όλο και μεγαλύτερες συχνότητες, έφαγε τα μούτρα της, είδε ότι "δεν πάει άλλο", και -επιτέλους- κατάλαβε ότι για να αυξήσει την απόδοση των επεξεργαστών της πρέπει να αλλάξει ριζικά την αρχιτεκτονική τους... Και εγένετο η "νέα γενιά" επεξεργαστών Core, που, αρχιτεκτονικά, μοιάζουν πολύ περισσότερο με έναν Athlon π.χ. απ'ό,τι με έναν Pentium 4.
Και δεν είναι η μόνη περίπτωση που η Intel στρέφεται σε τεχνικές που έχει ήδη αναπτύξει η AMD: στους πολυ-επεξεργαστές για servers, έχει σαν άμεση προτεραιότητα για το μέλλον να αλλάξει το front side bus (που αποδείχτηκε μια πατάτα και μισή) με... integrated memory controllers που εδώ και καιρό το έχει κάνει "σημαία" της η AMD λόγω της αρκετά καλύτερης απόδοσης στον τομέα των server εφαρμογών... (http://www.tgdaily.com/index.php?option=com_content&task=view&id=31428)
Τώρα, γιατί η Intel έχει αρκετά μεγαλύτερο market share σε σχέση με την AMD, δεν το γνωρίζω...
Είναι λίγο άκυρο αυτό... Και οι Intel και οι AMD έχουν πάνω κάτω το ίδιο "σύνολο εντολών μηχανής" (assembly)' date=' οπότε δεν παίζει ένας προγραμματιστής να γράψει αλλιώς μια εφαρμογή για να τρέξει σε Intel και αλλιώς σε AMD... H όποια διαφορά στην απόδοση οφείλεται 99% στα ιδιαίτερα "αρχιτεκτονικά" χαρακτηριστικά του επεξεργαστή (στα οποία ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται η συχνότητα ρολογιού, που είναι έννοια σχετική για κάθε επεξεργαστή).[/quote']Yes it is. Είναι "γραμμένα" πάνω στους επεξεργαστές Intel.Δηλαδή εξ αρχής τα προγράμματα αυτα τρέχουν καλύτερα με Intel?
Το ότι είναι "γραμμένα" πάνω στους επεξεργαστές Intel δεν είναι δικιά μου άποψη αλλά επισήμανση του Γερμανού προγραμματιστή που μας έκανε την παρουσίαση του Nuendo 3 μαζί με 2 αστέρια Γερμανούς μουσικούς-προγραμματιστές-ηχολήπτες, σε ένα 6ωρο σεμινάριο στον "Νάκα" και είχα την τύχη να έχω πρόσκληση και να το παρακολουθήσω.
Σκεφθείτε όλα με όσα βασανίζουν το μυαλό τους οι Μακιντοσάδες: και αυτοί με τη σειρά τους πιστεύουν ότι τα Μακ είναι καλύτερα. ΚΑΙ γι' αυτούς παραμένει ανερμήνευτο το γιατί τα PC πουλάνε περισσότερο. ΚΑΙ αυτοί έχουν να παρουσιάσουν "τεκμήρια" της ανωτερότητας των μηχανημάτων τους.
¶ρα' date=' ή θα τρελαθούμε, ή θα παραδεχθούμε αυτό που συμβαίνει και η πραγματικότητα θα είναι η αφετηρία για τις σκέψεις μας - όχι η μυθολογία.
Φιλικά[/quote']
+10000 Γι αυτό η Apple έβγαλε τώρα τα Mac-Intel και μπαίνει στο παιχνίδι.
Αλκεμιστ συμφωνώ με όσα λες. εξάλλου εγώ το έγραψα ότι η amd πήρε τα πάνω της όταν παρουσίασε τους 64' date=' ενώ η ιντελ ακόμα πέρα έβοσκε...... Τώρα όμως πάλι άλλαξαν. Το θέμα είναι ότι αποτελεί άλλη μια περίπτωση ωφέλειας των καταναλωτών, καθώς αν σκεφτούμε το τι μπορούσαμε να κάνουμε με τους υπολογιστές 3-4 χρόνια πριν και τι τώρα..... Και το καλό, είναι ότι αυτό θα συνεχιστεί.
Με τα τωρινά δεδομένα (για του χρόνου δεν ενδιαφέρομαι, θα δείξει) όμως αν κάποιος πει ότι οι amd είναι καλύτεροι των ιντελ, τότε μάλλον θα μιλάμε είτε για κάποιο fanboy είτε για κάποιον που έβαλε athlon και όχι core duo και τώρα λέει ότι είναι καλύτερος μπας και το πιστέψει![/quote']
Συμφωνώ απόλυτα, το ίδιο πιστεύω κι εγώ! Αν έπαιρνα τώρα καινούργιο PC θα έβαζα Core χωρίς σκέψη... :wink:
Το ότι είναι "γραμμένα" πάνω στους επεξεργαστές Intel δεν είναι δικιά μου άποψη αλλά επισήμανση του Γερμανού προγραμματιστή που μας έκανε την παρουσίαση του Nuendo 3 μαζί με 2 αστέρια Γερμανούς μουσικούς-προγραμματιστές-ηχολήπτες' date=' σε ένα 6ωρο σεμινάριο στον "Νάκα" και είχα την τύχη να έχω πρόσκληση και να το παρακολουθήσω.[/quote']
άλλο είναι "γραμμένα" άλλο αποδίδουν καλύτερα.
στο επίσημο forum του nuendo πάντως -πριν βγουν οι core2duo- όλοι συνιστουσαν amd opteron.
τσέκαρε ένα τυπικό intel vs amd topic στο nuendo forum πριν 1.5 χρόνο.
http://forum.nuendo.com/phpbb2/viewtopic.php?t=6155&view=next&sid=5ae16cce55290b28e7f8be6bc42484fe
και εδώ τα πιο αξιόπιστα audio benchmarks που δείχνουν την κατάσταση σήμερα
http://www.adkproaudio.com/benchmarks.cfm
στη μπάλα,άλλες φορές είναι στα πάνω του ο γαύρος άλλες ο βάζελος. το ίδιο και στα cpus.
αλλά δε χρειάζεται να φανατίζεστε γι αυτό :wink:
και για να ξέρουμε τι λέμε,όλοι οι επεξεργαστές x86 ονομάζονται intel-compatible.ο λόγος προφανής. :wink: :wink:
Αυτο ισως στηριζει την υποψια θα ελεγε καποιος, οτι τα σπασμενα κυκλοφορουν με τοση ευκολια επειδη εχουν τους λογους τουςΌσο για το λόγο για τον οποίο η steinberg λέει ότι τα προγράμματά τις δουλεύουν καλύτερα με ιντελ παρά με amd είναι απλός. Εμπόριο και συμφωνίες μεταξύ των εταιριών. .
Να σε βοηθήσω φίλε μου.Εκτός βέβαια και αν δεν καταλαβαίνω ή αγνοώ κάτι...
Όταν αγοράζεις αυτοκίνητο' date=' ελέγχεις μεν το πόσο γρήγορα θα πηγαίνει, αλλά ελέγχεις και άλλα 100 πράγματα. Στο κόσμο των υπολογιστών, οι δημοσιογράφοι εδώ και καιρό μετράνε μόνο τη ταχύτητα των συσκευών, αγνοώντας οτιδήποτε άλλο.
Όποτε είχα στη ζωή μου AMD είχα προβλήματα. Με τους Intel ποτέ, εκτός από την υπερβολική φασαρία που έκαναν οι Pentium 4.[/quote']
αυτα που λες ειναι ΑΚΥΡΑ.
Παντως διαπιστωσα μεγαλη διαφορα οσο αφορα το FSB.Ο παλιος μου ειναιintel pentium 4 -3Ghz ' date='1GB ram
400Mhz fsb με socket 478 και αντεχει λιγοτερα vst με του φιλου μου που η διαφορα ειναι οτι εχει socket 775 με 800Mhz fsb.Ο core 2 duo εχει αν δεν κανω λαθος 1024 FSB.
Aν ειναι γνωστης καποιος αν θελει να το αναλυσει το θεμα.[/quote']
Ο Core έχει 1066 MHz FSB και η επόμενη γενιά θα πάει στα 1333. Πέρα από το FSB, ο δικός σου είχε και 1 Mb L2 cache memory ενώ ο 775 έχει τη διπλάσια. Μάλλον εκεί οφείλεται η μεγάλη διαφορά και όχι τόσο στο FSB (η L2 cache δίνει φτερά στον επεξεργαστή, σαν Red Bull).
Φίλε Costas_SD, δεν είναι καλή περίοδος να αγοράσεις επεξεργαστή. Μέσα στον επόμενο μήνα οι τιμές θα κατρακυλήσουν (και ήδη έχουν αρχίσει την κουτρουβάλα). Περίμενε λίγο και δεν θα χάσεις! :wink: