- Πόντοι
- 148
...anytime!marathon είπε:Ο Αlderbody δεν είναι επαγγελματίας αλλά θα ήθελα να μου περάσει ηλεκτρικά στην Tele μου (θα το κάνεις φίλε μου?).

ο μαστορας ερχεται....

;D ;D ;D
...anytime!marathon είπε:Ο Αlderbody δεν είναι επαγγελματίας αλλά θα ήθελα να μου περάσει ηλεκτρικά στην Tele μου (θα το κάνεις φίλε μου?).
...αυτό ακριβώς εννοώ marathon.....να μπορώ να κρίνω τα έργα του καθενός....επώνυμα δεν εννοώ με "ονοματεπώνυμο" πχ Νικόλαος Μαστακουνάς ( ;D)...αυτό είναι στην κρίση του καθενός.....εσύ πχ για μένα συμμετέχεις επώνυμα (έχεις το σάιτ σου, δείγματα της δουλειά σου, τρόπο να επικοινωνήσω κλπ....το όνομα δεν με πολυενδιαφέρει)....ο yann το ίδιο (η ένσταση μου σε αυτά που λέει ο yann είναι περι αντικειμενικής αλληθειας και υποκειμεινκής άποψης) ο Crazy Tube Circuits το ίδιο κλπ κλπ...θα περίμενα να το δω και από πολλούς άλλους....το πρόβλημα όμως είναι η σχέση πολλών με το φόρουμ περιορίζεται σε ανάρτηση αγγελιών (έμμεσα ή άμμεσαmarathon είπε:Αξιοπιστία? Νομίζω ότι συμφωνούμε ότι τα έργα (και όχι τα λόγια) αποτελόυν κριτήριο.
+100000000000Δηλαδή χοντρά χοντρά το βάρος.
Mπράβο και μαζί σου...οπαδός σου δηλωμένος...έχεις καμμία έρευνα εάν η τσουκνίδα "σφυρίζει"?boukas είπε:ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, επειδή ο τομέας μου είναι η πειραματική και όχι θεωρητική έρευνα, κι επειδή πολλές τα αποτελέσματα έρχονται κόντρα σε πολλές θεωρητικές προσεγγίσεις διαφόρων πραγματικοτήτων, αν κάποιος βγει με αποτελέσματα επίσημης έρευνας, η οποία να έχει δημοσιευθεί σε επίσημο επιστημονικό "περιοδικό" (και όχι από κάποιο site του σωρού), η οποία να αποδεικνύει τον όποιο ρόλο του είδους των ξύλων στον ήχο ενός solid ηλεκτρικού οργάνου, τότε θα είμαι ο πρώτος που θα γίνει ανελέητος ξυλολόγος. Μέχρι τότε όμως, αν κάθε φορά που ρωτάω έναν κατασκευαστή, αυτός μου απαντάει με ορολογίες βουντού και μαγείας, τότε απλά θα τον θεωρώ στην καλύτερη ως μπούρδα, στη χειρότερη ως έναν απλό και τιποτένιο ψεύτη εμποράκο. Τόσο απλά είναι τα πράγματα για μένα
Για τους υπόλοιπους κολοκυθόπιτα....
δεδομενου του σταθερου σχηματος καλυτερα να πουμε πυκνοτητα, που ως μεγεθος σιγουρα επηρεαζει τη μεταδοση των ταλαντωσεων.boukas είπε:Δηλαδή χοντρά χοντρά το βάρος.
Μου φαίνεται...θα πάω να σπουδάσω γεωπόνος!boukas είπε:Δε μου λέει κάτι καινούριο σε σχέση με ότι έγραψα, εκτός από τα λατινικά ονόματα κάθε είδους.
Πιστεύω ότι ήμουν πολύ κατανοητός σε ότι έγραψα. Χώρια που και το ίδιο το site δίνει πολύ έμφαση στο βάρος των ξύλων και στο πόσο εύκολα δουλεύονται. Οπότε μιας και λέει τα ίδια που έλεγα,busted marathon (διαβάζουμε και λίγο ότι γράφει ο άλλος, προτού τουλάχιστον σχολιάσουμε κάτι, πόσο μάλλον να ειρωνευτούμε)
Και πάλι μου έδωσες Link από site που πουλά εξωτικά ξύλα. Πόσο unbiased ήταν αυτό ;D ;D
Για το θέμα βάρος / μάζα / πυκνότητα, με κάλυψε ο Alder & ευχαριστώ.boukas είπε:ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, επειδή ο τομέας μου είναι η πειραματική και όχι θεωρητική έρευνα, κι επειδή πολλές τα αποτελέσματα έρχονται κόντρα σε πολλές θεωρητικές προσεγγίσεις διαφόρων πραγματικοτήτων, αν κάποιος βγει με αποτελέσματα επίσημης έρευνας, η οποία να έχει δημοσιευθεί σε επίσημο επιστημονικό "περιοδικό" (και όχι από κάποιο site του σωρού), η οποία να αποδεικνύει τον όποιο ρόλο του είδους των ξύλων στον ήχο ενός solid ηλεκτρικού οργάνου, τότε θα είμαι ο πρώτος που θα γίνει ανελέητος ξυλολόγος. Μέχρι τότε όμως, αν κάθε φορά που ρωτάω έναν κατασκευαστή, αυτός μου απαντάει με ορολογίες βουντού και μαγείας, τότε απλά θα τον θεωρώ στην καλύτερη ως μπούρδα, στη χειρότερη ως έναν απλό και τιποτένιο ψεύτη εμποράκο. Τόσο απλά είναι τα πράγματα για μένα
Για τους υπόλοιπους κολοκυθόπιτα....
...ακριβως!boukas είπε:Απλά οι "τυχαιότητες" στην κατανομή της πυκνότητας, με όποιον τρόπο αυτή εκφράζεται στα ξύλα, δεν έχουν να κάνουν μόνο μεταξύ των διαφόρων ειδών αλλά και μεταξύ του ίδιου είδους, ακόμη και στο ίδιο κομμάτι ξύλο...
Ζητώ συγνώμη τότεςmarathon είπε:Πρώτον δεν ειρωνεύτηκα (και ειδικά εσένα).
Λοιπόν άλλη μια φορά μια παλιότερη τοποθέτησή μου:Αποφάσισε φίλε μου boukas...προτιμάς τα εξωτικά μου ξύλα ή τη θεωρία του χάους του Alderbody?![]()
Μπορείς να μου πεις τι εννοείς; Θεωρείς ότι μια εμπεριστατωμένη έρευνα σαν αυτές που δημοσιεύονται στα επιστημονικά περιοδικά και δεν μιλάω για το national geografic, αλλά διάφορα ακαδημαϊκών εκδόσεων, έχουν την ίδια σημασία με τον κάθε κολλημένο χοντροκέφαλο (και πρώτον και καλύτερο εμένα);Για το θέμα επιστημονικής ανάλυσης επιρροής του ξύλου σε έγκυρο περιοδικό είναι τόσο απλουστευμένο ως αίτημα ή παράγων αποδοχής όσο και το "με μαόνι παίζω/ακούγεται καλύτερα".
Αμ θα αλλαξει... Οταν εφτιαχνα την Tele μου, μεχρι να ετοιμαστει το μανικΗ (προσπαθουσα να το πεισω οτι πλεον δεν καθονται πανω του πουλακια και δεν το κατουραν οι σκυλοι... ;D) ειχα βαλει επανω το μανικΗ της Strat μου, plain maple κι εκεινο, ιδιο στυλ ταστα/radius/nut/κλειδια.marathon είπε:Ωραίο παράδειγμα..ας υποθέσουμε ότι της αλλάζουμε το μπράτσο και της βάζουμε ένα από Strato θα αλλάξει ο ήχος? Όχι.
Αυτα,ειναι σοβαρες κατηγοριες,Χαριλατρον...harilatron είπε:Παίδες, τα πράγματα είναι απλά. Ο ποιητής yann τη μια φορά μετά την άλλη, αντί να μοιραστεί τις γνώσεις του, παραπέμπει σε "κατ' ιδίαν επιδείξεις κλπ κλπ"
Εν ολίγοις, εδώ έχουμε ένα θέμα μικρής σημασίας.... (σύγκριση 2 ξύλων εν των οποίων μάλιστα το ένα είναι τρέχα-γύρευε....) και ο yann παρεμβαίνει για να γράψει τις ίδιες χιλιοτραγουδισμένες παπαρδέλες (βλ. και ποστ του Bloody_Sunday παραπανω) που προσωπικά έχω βαρεθεί να ακούω εδώ και δεκαετίες. Και δεν θα μεπείρανζε να τις γράφει. Αλλά κανείς δεν μπορεί να μου βγάλει από το μυαλό ότι απλά πετάει φίδια, για να πουλήσει "μαστοριλίκι" και να κανονίσει τις κατ' ιδίαν "συζητήσεις και επιδείξεις".
Δεν είναι κακό κύριοι κάποιος να κάνει μια δουλειά και η δουλειά αυτή να είναι συναφής με το περιεχόμενο του forum και αυτό να είναι γνωστό. Αλλά πρέπει να γίνεται "στα ίσια", προσφέροντας πραγματική γνώση (και πραγματικές υπηρεσίες) και όχι παπαρολογώντας με κάθε ευκαιρία επικαλούμενος την "αυθεντία" του.
Τέλος,
1.
Μπορώ και παραμπορώ. Μην γίνεσαι αφελής.
Με την ευχή μου. Γράψε όπου θέλεις.
Αλλά να θυμάσαι ότι η διαφορά του noiz.gr από το cosmopsolitan είναι ότι εδώ δεν γράφουμε ότι μας κατεβαίνει στην κεφαλή.
Πες μας και τι σημαίνει... Εγώ παρακολουθώ τα ποστς σου και με ενδιαφέρει να καταλάβω πώς βλέπεις τα πράγματα. Πιτσιρικάς είμαι, και διαμορφώνω άποψη, γι' αυτό θέλω να τις ακούω όλες...yann είπε:Τωρα,αν ακουγεται δυνατα,χτυπα και στο headstock...
Αν ακουστει το ιδιο ζωηρα,σημαινει τι?...
Στην επόμενη Μπυροποσία θα σε πάρω στην άκρη να σε μυήσω στα μυστικά του brutalkultura είπε:Πιτσιρικάς είμαι, και διαμορφώνω άποψη, γι' αυτό θέλω να τις ακούω όλες...![]()
Sorry κι όλας, αλλά με τις λιγοστές γνώσεις που έχω, το τεστ που αναφέρεις Yann, δείχνει, νομίζω, μόνο το αν οι μαγνήτες είναι καλά potted ή οχι. Ο ήχος του ξύλου σε καμμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να "περάσει" στους μαγνήτες.yann είπε:Αν δεν ακουσεις το χτυπημα απ'το γουφερ,εισαι τελειως "ηλεκτρικος"...
Αν το ακουσεις,θα καταλαβεις ευκολα οτι αυτος ο ηχος περναει απ' το μαγνητη
μεσω αναδρασης (του πηνειου),οχι λογω μαγνητισμου...