Οχι φυσικα δεν εννοω γιατι η gibson πουλαει την custom 5k. Μαλιστα αν δεις πιο πριν ανεφερα και ενα παραδειγμα. Η ερωτηση ηταν γιατι να θεωρουνται οι 490/498 κακοι μαγνητες (γενικως) ενω η gibson επιλεγει το συγκεκριμενο σετ σε ενα τοσο ακριβο οργανο. Και η μινι επιχειραματολογια ειναι οτι δεν μπορει να κανει τοσο λαθος.georgekz750 είπε:Μια παραμετρος του θεματος που αντιλαμβανομαι ειναι οχι το "γιατι βαζει η gibson στην custom τους x μαγνητες?" αλλά "γιατι πουλαει η gibson την custom 5k?" ;D
Εν πασει περιπτωσει,η προσωπικη μου εμπειρια με μια (κατωτερη της custom) classic (οχι απ τις καινουριες) που εχω ειναι οτι φορουσε τους κεραμικους που δεν μου πηγαιναν,εβαλα τους duncan που μου αρεσουν και διαπιστωσα οτι την εκανα ομοια με μια αλλη κιθαρα μου και τελικα κατεληξα στους gibson 57 που (κατ εμε) ακουγεται διαφορετικα απο αλλες κιθαρες μου και πιο κοντα σε αυτο που εχω στο μυαλο μου ως "gibson".
ΥΓ: Ισως αν το set της custom η gibson δεν το εβαζε πουθενα αλλου και το πουλουσε μονο του 500 ευρω,να "ακουγοταν" εξαιρετικο και σε οποιον δεν ακουγεται και τοσο καλα![]()
Επισης να σου πω οτι κι εγω ειμαι απο τους τυχερους ιδιοκτητες μιας classic της πρωτης χρονιας που βγηκε. Κι εμενα δεν μου αρεσαν οι 500/496 γι αυτο και τους αλλαξα με sd 59. Αλλα δεν λεω οτι το σετακι αυτο ειναι κακο, απλα για τα δικα μου γουστα ηταν πολυ hot.
Μεγαλο δικιο εχεις για το 500αρικο......Ισως οχι τοσα, αλλα αν τους εδινε 200-250 (και επειδη μιλαμε για την gibson πες καλυτερα +100) να τσιμπαγε ο κοσμος και να εκανε την "αναβαθμιση". Εμπορικα μιλωντας θα ηταν μεγαλο κολπο....χαχαχα