Έχω την Τ66D και την Τ200J ακουστικές. Τα μανίκια είναι ίδια.Η πρώτη είχε γύρω στα 130 Ε όταν τη πήρα πριν 3 χρόνια, η δεύτερη είναι κανά χρόνο τώρα 300κάτι. Το θέμα και αν κατάλαβα καλά πως επειδή θες ακουστική και όχι ΗΛ-ακουστική, είναι πως χωρίς να τις ακούσεις μη πάρεις τπτ, μην αρκεστείς στο μανίκι.frail είπε:Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα μιας και εχουν αναφερθει οι LAG ακουστικες εδω!
Πετυχα μια σε ενα μαγαζι την T66DCE αλλα εχει cutaway κ ηλεκτρικα κατι που δε θελω - κ προφανως θα τα πληρωσω ! Το μανικι κ η αισθηση στο χερι ηταν ακριβως αυτο που θελω. Μπορω πιστευετε να εμπιστευθω οτι μια που θα παραγγειλω χωρις να δοκιμασω θα χει αρκετα παρομοιο μανικι? Μιας και με τα λεφτα που το μαγαζι πουλαει την T66DCE παιρνω οονλαιν την T200D (solid top klp) ! ? χωρις cutaway και χωρις ηλεκτρικα - Ειμαι Βολο αρα χλωμο να δοκιμασω αλλες LAG -εκτος κ αν ξερει κανεις καποιο μαγαζι λαρισα που να φερνει!?
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση! την Τ66DCE την ακουσα ελπιζω πως οτι η Τ200 θα χει καλυτερο ηχο ειναι δεδομενο . Αφου εχουν το ιδιο μανικι ισως το τολμησω αφου ακουστικη LAG δε πιστευω να βρω να δοκιμασω!samy paraga είπε:Έχω την Τ66D και την Τ200J ακουστικές. Τα μανίκια είναι ίδια.
Η πρώτη είχε γύρω στα 130 Ε όταν τη πήρα πριν 3 χρόνια, η δεύτερη είναι κανά χρόνο τώρα 300κάτι. Το θέμα και αν κατάλαβα καλά πως επειδή θες ακουστική και όχι ΗΛ-ακουστική, είναι πως χωρίς να τις ακούσεις μη πάρεις τπτ, μην αρκεστείς στο μανίκι.
Η φτηνή εμένα μου φαίνεται σούπερ για τα λεφτά της, η Jumbo T200J δεν λέει από ήχο για τα λεφτά της ;D.
Εν κατακλείδι έχω σχηματίσει την άποψη πως για ακουστική πρέπει να χώσεις μια περιουσία, διαφορετικά αρκείσαι σε ημίμετρα, σα και τα δικά μου. Το μανίκι είναι το λιγότερο, δίπλα στον ήχο μιας Gibson-Martin .Προσωπική άποψη εκφράζω, αν και για κάποιο διάστημα έπεσε στα χέρια μου μια κινέζα- αμερικάνικης επωνυμίας- που ακόμα κλαίω που τη χάρισα ;D και την είχα πάρει μεταχειρισμένη 150 Ε .
Έχε επίσης υπόψιν σου πως και τις 2 Lag που αγόρασα, ήθελαν σετάρισμα καθότι οι χορδές ήταν στο θεό απ το εργοστάσιο.
Επαναλαμβάνω πως μιλάω για ακουστικές και όχι ΗΛ-ακουστικές.
Υπαρχουν ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ καλυτερα οργανα πλεον ακομα και σε αυτα τα αστεια λεφταfrail είπε:Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα μιας και εχουν αναφερθει οι LAG ακουστικες εδω!
Πετυχα μια σε ενα μαγαζι την T66DCE αλλα εχει cutaway κ ηλεκτρικα κατι που δε θελω - κ προφανως θα τα πληρωσω ! Το μανικι κ η αισθηση στο χερι ηταν ακριβως αυτο που θελω. Μπορω πιστευετε να εμπιστευθω οτι μια που θα παραγγειλω χωρις να δοκιμασω θα χει αρκετα παρομοιο μανικι? Μιας και με τα λεφτα που το μαγαζι πουλαει την T66DCE παιρνω οονλαιν την T200D (solid top klp) ! ? χωρις cutaway και χωρις ηλεκτρικα - Ειμαι Βολο αρα χλωμο να δοκιμασω αλλες LAG -εκτος κ αν ξερει κανεις καποιο μαγαζι λαρισα που να φερνει!?
Σε βρίσκω λίγο μπερδεμένο και δεν θα ήθελα να σε μπλέξω χειρότερα κι εγώ.frail είπε:Ευχαριστω πολυ για την απαντηση! την Τ66DCE την ακουσα ελπιζω πως οτι η Τ200 θα χει καλυτερο ηχο ειναι δεδομενο . Αφου εχουν το ιδιο μανικι ισως το τολμησω αφου ακουστικη LAG δε πιστευω να βρω να δοκιμασω!
+1000Superfunk είπε:Υπαρχουν ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ καλυτερα οργανα πλεον ακομα και σε αυτα τα αστεια λεφτα
http://www.thomann.de/gr/recording_king_ro26_nat.htm
http://www.thomann.de/gr/blueridge_br343_gospel_b_stock.htm
Ο Τσέλιος έχει μερικέςogunsoto9 είπε:Ξερει καποιος να μου πει ποιος φερνει lag στη Θεσσαλονικη?
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση αλλα μιας και δεν ειναι για μενα η κιθαρα (εγω θα το εμπιστευομουν μιας και ειμαι φορουμ κ σπεκ junkie )Superfunk είπε:Υπαρχουν ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ καλυτερα οργανα πλεον ακομα και σε αυτα τα αστεια λεφτα
http://www.thomann.de/gr/recording_king_ro26_nat.htm
http://www.thomann.de/gr/blueridge_br343_gospel_b_stock.htm
Ισως δε ξεκαθαρισα πω ετσι κ αλλιως Dreadnought θα παρω (ο φιλος ενδιαφερομενος που βοηθαω τελοσπαντων).samy paraga είπε:Σε βρίσκω λίγο μπερδεμένο και δεν θα ήθελα να σε μπλέξω χειρότερα κι εγώ.
1. Δεν γνωρίζω τη κιθάρα που αναφέρεις πως έχεις δοκιμάσει, εξάλλου είπες πως είναι ηλεκτροακουστική, άρα απέχει παρασάγγας από την αντίστοιχη ακουστική σε ήχο.
2. Οι 2 κιθάρες που έχω πλην της διαφορετικής τους τιμής έχουν και κατασκευαστικές διαφορές, άρα δεν συγκρίνονται μεταξύ τους. Η Τ66D είναι DREADNOUGHT τύπου και η T200J τύπου JUMBO. Είναι άλλη φιλοσοφία κατασκευής προκειμένου να βγάζουν διαφορετικό ηχόχρωμα, επομένως, ΔΕΝ σημαίνει πως η ακριβότερη είναι και καλύτερη. Είναι σαν να συγκρίνουμε λεμόνια με πορτοκάλια και τα δύο ξινά είναι, αλλά ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ τους ;D .
Όπως σου είπα και πριν η φτηνή Τ66 είναι μια συμπαθητική για τα χρήματά της dreadnought κιθάρα. H T200J είναι μια κακή για τα λεφτά της jumbo κιθάρα.
Μόνο κριτήριο είναι τα αυτιά μας στη περίπτωση και όχι ο παράς μας, οπότε μη συμπεραίνεις αυθαίρετα πως επειδή η μία είναι πιο ακριβή θα είναι και καλύτερη. Μάλλον δεν γνωρίζεις τη διαφορά στον ήχο που έχει μια jumbo από μια dreadnought.
Μην αγοράσεις ακουστική κιθάρα χωρίς να την ακούσεις, το μπράτσο όσο ''δύσκολο'' και να είναι συνηθίζεται, ο ήχος όμως αν είναι μάπα δεν διορθώνεται με τίποτα.
Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις να πάρεις