+1000Adamo είπε:τασεις ρευματος ασταθειες κλπ
Μου συμβαίνει κάθε μέρα. Τελευταία μάλιστα, έχω πάθει πλάκα με τον ήχο μιας στρατ μου η οποία τον τελευταίο καιρό μου ακουγόταν χάλια. Και προσπαθώ να εξηγήσω στον εαυτό μου τι συνέβη και ξαφνικά αυτή η κιθάρα ακούγεται τόσο καλά.marmelaki είπε:Σας εχει τυχει ποτε να παιξετε με την κιθαρα σας και να αναρωτηθειτε γιατι ακουγεται τοσο χαλια, ενω με το ιδιο ακριβως setup, στον ιδιο χωρο, την προηγουμενη μερα ακουγοταν μια χαρα;
Έλα ρε συ και τα βρίσκεις με την ακουστική ? Εγώ ούτε μ'αυτή δεν τα βρίσκω ,είναι κάτι μέρες δλδ............ ;DJazzjoker είπε:Υπάρχουν και μέρες που μου ακούγονται όλα χάλια ό,τι κι αν κάνω. Εκείνες τις μέρες, κλείνω ενισχυτές και πιάνω την ακουστική.
Φίλε μου καθότι έχω πάει και σε ψυχαναλυτή,για το πρόβλημα, επιμένω και με έγγραφες ιατρικές διαβεβαιώσεις ,πως είναι μέρες που οι ΕΛ βραχυκυκλώνουν τη μπουθάρα μου την ακουστική και όλα πάνε στράφι ,ότι και να κάνω.Τελευταία βέβαια σκέφτομαι να φωνάζω το Λιακόπουλο ,να με ξεματιάζει,γιατί το βερνίκι και το τίμιο ξσύλο,έχω βαρεθεί να το λιβανίζω ;D ;Dguitar_george είπε:Φίλοι μου καλησπέρα. Χάζευα στο site και έπεσα πάνω σε αυτό το θέμα. Μου συμβαίνει και εμένα καμιά φορά αυτό, κυρίως με μιά χειροποίητη ακουστική κιθάρα που έχω. Η αιτία είναι ο καιρός. Η υγρασία επηρεάζει τα μανίκια των οργάνων. Δεν κατάλαβα καλά σε τι είδους κιθάρα αναφέρεσαι, αν δηλαδή είναι ακουστική ή ηλεκτρική, καινούρια ή παλιά, με τι βερνίκια είναι βαμένη κλπ, αλλά όλα αυτά έχουν σημασία.
Η υγρασία επηρεάζει περισσότερο τα ξύλα που δεν είναι επαρκώς παλαιωμένα και καλά ξηραμένα, (γι αυτό το παρατηρώ σπάνια στις παλιές μου κιθάρες) ή δεν είναι καλά προστατευμένα με τα βερνίκια τους. Η συμβουλή μου είναι, αν βέβαια σου είναι εύκολο, να φυλάς την κιθάρα όταν δεν την χρησιμοποιείς, σε μιά καλή θήκη. Οι καλές θήκες παρέχουν αρκετή προστασία.
Απο την άλλη μεριά, μπορείς να αποδεκτείς το γεγονός σαν μια "τσαχπινιά" της κιθάρας σου.
Τα "νάζια", έχουν και αυτά την γοητεία τους. (Όχι πάντα βέβαια!)