• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Αλλαγή μεγαφώνου σε Laney Cub12

μόλις κάνω την αλλαγή θα ηχογραφήσω κλιπάκια και μπορείς αμα θες να περασεις να τον ακουσεις κιολας.

Γιατί άραγε εσείς οι Αθηναίοι θεωρείτε σχεδόν δεδομένο ότι όλοι μένουμε Αθήνα...?

Είμαι απο Κρήτη φίλε Ηρακλή δυστυχώς (ή ευτυχώς), και δεν θα μου είναι εύκολο

να έρθω... Κάνε εσύ με το καλό την αλλαγή, κι εμπιστευόμαστε την δική σου κρίση..

Στην τελική, αν αρέσει σε εσένα, σε εμάς τους υπόλοιπους περισσεύει!  ;)

Να είσαι καλά πάντως για την πρόσκληση!

εντάξει, πιστευω πως ενα παρόμοιο τεστ με το καινουριο μεγαφωνο, ειναι ικανο να αναδειξει τις διαφορες

http://www.noiz.gr/index.php?topic=181396

(εδω ειχα ηχογραφησει με το στοκ)

ευχαριστώ για τη βοηθεια ολους!

welcome to the club! 8)

κι εγώ άλλαξα το μεγάφωνο με ενα eminence tonker, με γνωμονα την βελτίωση των μπάσων, το στρογγυλεμα των πρίμων και την αυξηση του καθαρου headroom.

το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, ειδικά στην ένταση που απο μεγάφωνο 95db πήγα σε 103db.

το μόνο side-effect αν μπορεις να το πεις είναι μια μικρή ανομοιομορφία εκει που τα μεσαία γινονται πρίμα, το οποίο μάλλον ειναι το τίμημα της υψηλής ευαισθησίας, αλλά τελοσπαντων δεν ειναι και τιποτα τραγικό.

το τονκερ ειναι τεράστιο και με δυσκολεψε για να μπει, αλλά μπήκε μια χαρά.

το σίγουρο ειναι οτι δε μπορεις να προβλέψεις τα αποτελέσματα, οπότε δοκιμάζεις και ...βλέπεις ;)

προσωπικά με το τονκερ εμεινα πολύ ευχαριστημένος, προκειται για άλλο ενισχυτή πλέον.

τώρα για τις λάμπες θα σε γελάσω, δεν έχω αλλάξει ακόμα αλλά όταν το κάνω θα βάλω με γνώμονα αυτά που εχω διαβάσει τελευταία για τις προενισχυτριες v1 & v3 και ελπίζω να δω κάποια διαφορά. Πάντως για λάμπες αμα δε χαλάσουν δεν αλλάζω :P

Σορυ για το οφ τοπικ :P

Περιμενω τον cub12 πανω απο 3 μηνες τωρα.Στο Νακα μου λενε μαμακιες.Ξερει κανεις τι παιζει?

p0k0 είπε:
Σορυ για το οφ τοπικ :P

Περιμενω τον cub12 πανω απο 3 μηνες τωρα.Στο Νακα μου λενε μαμακιες.Ξερει κανεις τι παιζει?
join the club my friend! ;D

εδώ και αρκετούς μήνες περιμένω να φέρουν τον CUB12R ή έστω τον CUB12....

τίποτα...

ένα παλικάρι προχθές που δουλεύει στο Νάκα πως η Laney έχει θέμα με την τροφοδοσία ενισχυτών στην Ευρώπη και όσους φέρνει προτιμάει να τους στέλνει σε χώρες με μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό από την Ελλάδα...

οπότε αναμονή...

πωω ρε παιδιά πρεπει να ήμουν απίστευτα κωλόφαρδος, λογικά πήρα πριν 6 μηνες τον πρώτο και τελευταιο laney cub 12r που ηρθε στην ελλάδα.

μα δε καταλαβαινω ουτε τα ιντερνετομάγαζα έχουν στοκ??

IraklisZS είπε:
μα δε καταλαβαινω ουτε τα ιντερνετομάγαζα έχουν στοκ??
thomann κτλ?

αυτά θα έχουν...αλλά εγώ δεν τον έχω δοκιμάσει....

τον CUB10 έχω ακούσει και ξετρελάθηκα...

αλλά ούτε eq έχει...ο 12 έχει και την δεύτερη είσοδο μικρής έντασης

περιμένω πολλά απ'αυτόν...αλλά πού!?

παιδιά αν το πρόβλημα είναι να τον ακουσετε, οπως λεω και πιο πάνω, μπορουμε να κανονισουμε μια μερα σπιτι μου.

απο τετάρτη λογικά θα έχω επιστρεψει απο το χωριο μου

;)

βεβαια δε φοραει πλεον στοκ μεγαφωνο, αλλα τονκερ

IraklisZS είπε:
παιδιά αν το πρόβλημα είναι να τον ακουσετε, οπως λεω και πιο πάνω, μπορουμε να κανονισουμε μια μερα σπιτι μου.

απο τετάρτη λογικά θα έχω επιστρεψει απο το χωριο μου

;)

βεβαια δε φοραει πλεον στοκ μεγαφωνο, αλλα τονκερ
γύρνα με το καλό....και μιλάμε!

ευχαριστούμε

γενικά κάθε συνδυασμός θα σου δίνει και άλλο αποτέλεσμα. Το ίδιο ηχείο σε άλλο ενισχυτή θα συμπεριφέρεται αλλιώς. Σε τέτοιες δουλειές απο ό,τι έχω καταλάβει μετράει το ταίριασμα.

δε σου αρέσει το στοκ? Πιστεύω πως του ταιριάζει πάρα πολύ.

αν θες να μεταμορφώσεις τον ενισχυτή σε κάτι καινουριο, πρέπει να ρισκάρεις πάντως. Διάβασε τα σπεκς, άκου τα ηχογραφημένα κλιπάκια της κάθε εταιρίας και προσπάθησε να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα.

εγώ πήρα άλλο ηχείο βασιζόμενος κυρίως στην ανάγκη μου για πιο δυνατά καθαρά και θέλοντας να μειώσω λίγο την πριμαδουρα του ενισχυτή και να πάρω λίγο περισσότερο όγκο απο την μικρη καμπίνα.

πιστεύω πως το τόνκερ έκανε τη δουλειά μια χαρά, αν και νομίζω πως μου δημιουργησε μια "καμπουριτσα" αλλά τίποτα το σπουδαίο.

εννοώ συχνοτική καμπουρίτσα.

νομίζω το γράφω και παραπάνω αλλά επειδή δε θυμαμαι:

εκεί που οι μεσαίες αρχίζουν να γίνονται πρίμες υπάρχει μια μικρή πτώση έντασης που δεν υπήρχε πριν. Με το εκουαλάιζερ διορθώνεται, δεν είναι τίποτα, απλά το γράφω σαν παρατήρηση γιατί είχα διαβάσει πριν πάρω το ηχείο οτι πολλές φορές οι εταιρίες για να "νικήσουν" στον πόλεμο του sensitivity αναγκάζονται να κάνουν έκπτωση στην ομαλότητα του ηχείου, προκειμένου στην μέτρηση για sensitivity να δίνει μεγάλο νούμερο στα "καιρια" σημεια που συντελούν στη μετρηση του.

το παραπάνω το διάβασα απλώς σε κάποιο ξένο φόρουμ ή κάτι τέτοιο οπότε δεν ξέρω αν ευσταθεί, μου φάνηκε όμως λογικό και αργότερα που πήρα το ηχείο (με ευαισθησία 102db) παραηρησα και αυτή την καμπουριτσα οπότε τόδεσα κόμπο! χεχε δε ξέρω όμως αν όντως το παραπάνω ευσταθεί, θεωρώ εξίσου πιθανό ο συνδυασμός καμπίνας-ενισχυτή-μεγαφώνου να φερνει τα πάνω-κάτω στον ήχο, πέρα απο το διάγραμμα απόκρισης του μεγαφώνου

OK! ;) Θένξ!

Θα επανέλθω όταν έχω νεότερα...

Καμμιά ιδέα για λάμπες 12AX7 και EL84 δεν υπάρχει, ε;

σχετικά με τις λάμπες μη περιμένεις να ακουσεις καμια σπουδαία διαφορά

στο πόσο επηρρεάζει τον ήχο, αν το μεγάφωνο είναι 1000, οι λάμπες είναι 1, για μένα

fingon είπε:
OK! ;) Θένξ!

Θα επανέλθω όταν έχω νεότερα...

Καμμιά ιδέα για λάμπες 12AX7 και EL84 δεν υπάρχει, ε;
εχω εναν laney vc-15 και εχει πανω TAD.

παρεπιπτοντος ως κατοχος laney και εγω αλλαξα ηχειο για να διοξω τα πριμα του.εβαλα eminence copperhead.το αποτελεσμα αυτο που ειχα κατα νου.

Trending...

Νέα θέματα

Back