Αλλαγη Μαγνητων - Αναβαθμιση Ηλεκτρικων σε Ibanez RG350EX

oizgeorge

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Hell O!

Τον Απριλη που θα κατεβω Χανια σκεφτομουν να προχωρησω στην αλλαγη των μαγνητων αλλα και στην αναβαθμιση των ηλεκτρικων στην κιθαριτσα μου, που τοσο καιρο σκεφτομαι να κανω!

Μετα απο πολυ ψαξιμο εχω καταληξει στους DiMarzio.

Bridge: D ActivatorX (εχω παιξει με μια Xiphos XPT-700 και μου αρεσε ο ηχος τους)

Middle: YJM (εχω ακουσει κλιπ απο συμφορουμιτη, αλλα δεν ξερω στην middle θεση αν θα "χαντακωνεται")

Neck: Evo2 (προσωπικη εμπειρια με μια Jem η οποια βεβαια φορουσε τους Εvo και οχι τους  Evo2, αλλα πιστευω οτι θα ειναι καλυτερος ο ηχος τους!)

Το θεμα ειναι θα "συνεργαζονται" μεταξυ τους οι μαγνητες στα split? Και γενικα θα υπαρχει καποιο προβλημα μεταξυ τους?

Επισης στο θεμα των ηλεκτρικων... τι ποτενσιομετρα να βαλω? δεν ξερω τπτ επ'αυτου...και φοβαμαι μηπως δεν κανω καποια σωστη αλλαγη σε αυτα...

Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις και τον χρονο σας  :)

Δεν ξερω αν θα καταφερουν να κανουν χωριο και οι 3 μαγνητες που εχεις διαλεξει. Απο τελειως διαφορετικους κοσμους ο καθε ενας, το οτι ειναι dimarzio δεν εχει τοση σημασια

Εχω την ιδια κιθαρα στην ασπρη εκδοση της και πριν ενα χρονο περιπου της αλλαξα μαγνητες ομως προτιμησα seymour duncan. Ειμαι ενθουσιασμενος με το αποτελεσμα(βεβαια ειναι υποκειμενικο τελειως αυτο)..αν θα σε ενδιεφερε κατι σε SD ....

Ευχαριστω για τις απαντησεις!

@ΖΙΚΟ αυτο λεω και γω!! το ξερω οτι ειναι DiMarzio και οι τρεις οτι θα κανουν χωριο, για αυτο το λογο ακριβως ρωταω, μηπως εχει κανεις καποια εμπειρια πανω σε αυτο το θεμα...

@VinnieT και απο SD εψαχνα στην αρχη! ειχα σκεφτει για τον SH-13 για γεφυρα, SH-4 για neck και για middle δεν μπορουσα να καταληξω καπου!!!

Προσωπικη αποψη παντα! για neck θα κινηθεις σε: sh1 (59) ή sh2 (jazz) και οι 2 βγαζουν τελειο καθαρο και με παραμορφωση αποδιδουν παρα πολυ καλα... στη θεση της γεφυρας εγω εχω τον tb-6( distostion) ωστοσο ο πιο δημοφιλης ειναι ο tb-4 (jb) τον οποιο αν δεν κανω λαθος εχουν πολλες jackson κιθαρες. ( το Tb ειναι μια παραλλαγη του sh για κιθαρες με τρεμολο ή FR)

στη neck θεση ποιον εχεις εσυ?

τον μεσαιο τον εχεις αλλαξει?

απ τον ηχο τους εισαι ικανιποιημενος?

υπαρχει περιπτωση να ανεβασεις κανενα κλιπακι να τους ακουσω?

Στη neck θεση εχω βαλει τον jazz (sh-2) και στην μεσαια θεση εχω βαλει τον ssl-3 ο οποιος ειναι και αυτος hi-output ωστοσο ειναι singlecoil... ειμαι υπερβολικα ικανοποιημενος απο τη κιθαρα καθως η διαφορα στον ηχο ειναι ειλικρινα τεραστια σε σχεση με πριν. Με αυτους τους 3 μαγνητες πιανεις ενα σχετικα μεγαλο ευρος μουσικων στυλ.

μαλιστα! ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!

τα ηλεκτρονικα της κιθαρας τα αλλαξες?

ηλεκτρικα δεν αλλαξα και λογικα δεν θα αλλαξω.... και μονο απο την αλλαγη μαγνητων ειδα τεραστια διαφορα... λογικα αν αλλαχτουν και τα ηλεκτρικα θα ειναι ακομα πιο αισθητη η βελτιωση...(το μονο αρνητικο σε αυτη τη κιθαρα ειναι το floyd της αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα :) ) καλη συνεχεια με τη κιθαρα......

ναι ειναι αληθεια μερικες φορες νομιζω οτι το τρεμολο αυτο has a will of its own!!!  ;D ;D

Thanks anyway!

Επανερχομαι με μια καινουργια ερωτηση γιατι φτου και απ την αρχη παλι για να καταληξω σε καποιους μαγνητες!!!

Πως ας πουμε υποθετουμε το αν θα συνεργαζονται οι μαγνητες μεταξυ τους? τι ακριβως παιζει ρολο σε αυτο?

Δεν υπάρχουν μαγνήτες που να μην συνεργάζονται μεταξύ τους. Είναι τόσο απλό. Πας και βάζεις όποιο μαγνήτη ή σετ σου αρέσει.

Α αν είναι να πούμε ντε και καλά ποιοι δεν συνεργάζονται, θα λέγαμε οι passive με τους active, αν και έχω δει και τέτοιους συνδυασμούς

οκ το passive - active το καταλαβαινω... αλλα ο αλλος συμφορουμιτης μου ειπε για τους dimarzio που ελεγα οτι πιθανο να μην συνεργαζοντα!

Μια χαρά συνεργάζονται όλοι μεταξύ τους, μιας και είναι ίδιοι κατασκευαστικά. Μη μασάς. Βάλε ότι σου αρέσει.

Ευχαριστω πολυ boukas!

Απο θεμα ηλεκτρονικων τι να κανω? να τα αλλαξω η οχι?

E, πάρε και καινούρια 500k pots. Κανά 10€ δε θα σου πάει σύνολο.  ;D

Τώρα που ξαναβλέπω το θέμα, πιθανόν να σε μπέρδεψε αυτό εδώ:

Δεν ξερω αν θα καταφερουν να κανουν χωριο και οι 3 μαγνητες που εχεις διαλεξει. Απο τελειως διαφορετικους κοσμους ο καθε ενας, το οτι ειναι dimarzio δεν εχει τοση σημασια
και να θεώρησες ότι παίζει ασυμβατότητα μεταξύ τους, ενώ ο ποιητής προφανώς εννοούσε ότι έχουν διαφορετική φιλοσοφία όσον αφορά τον ήχο τους  ;)

Τώρα όσον αφορά κάποια δικιά μου πρόταση σε σετάκι;

1) Seymour duncan: 59 neck + ssl1 middle + sh4 middle Ίσως το πιο κλασικό σετάκι που παίζει

2) Dimarzio: paf(dp103) neck  + virtual solo (dp420) + super distortion (dp 100) bridge, παρόμοια φιλοσοφία με το πρώτο σετάκι

3) Αν θες δύναμη συνδύασε 59 (ssh1) από seymour στο λαιμό με d-activator από dimarzio στο bridge και στη μέση βάλε ότι θες

Βασικά τι ήχο έχεις στο μυαλό σου; Τι άλλο εξοπλισμό έχεις; Πχ εμένα μου αρέσουν οι χαμηλής-μέτριας εξόδου μαγνήτες (σαν τα πρώτα 2 σετάκια) και να παίρνω τη δύναμη και την παραμόρφωση από ενισχυτές, ενώ άλλοι θέλουν πολύ δυνατούς μαγνήτες, οι οποίοι παραμορφώνουν τον ενισχυτή!

Το πρωτο σετακι πολυ ενδιαφερον!!!

και το τριτο θα εχει πολυ δυναμη!! και βασικα αυτο ηταν που σκεφτομουν και γω... να εχουν δυναμη! αλλα οπως λες η πολυ δυναμη παραμορφωνει τον ενισχυτη... :-\

Ο ηχος που θελει να βγαλω ειναι κατι αναμεσα σε Vai για αυτο εβαλα και τον Evo2 neck, για bridge εβαλα τον D-ActivatorX επειδη εχει πολυ δυναμη και για middle δεν με ενδιαφερει τοσο.... σπανια παιζω με τον middle μονο του... συνηθως σπλιταρο τους hums με τον μεσαιο...

Ο εξοπλισμος μου ειναι Ibanez RG350EX

Ronald Cube 60 amp

Boss ME-50

oizgeorge είπε:
μερικες φορες νομιζω οτι το τρεμολο αυτο has a will of its own!!!  ;D ;D
Ασε την πατησες και εσυ μαζι με μενα με τα ιμπανεζο-τρεμολα της πλακας αλλα τουλαχιστον εγω την ξεφορτοθηκα και ησυχασα.Πρεπει να κανουμε ενα κλαμπ που να ειναι μεσα ολοι οσι εχουν low-end ibanez με τρεμολο.

Δες αυτό για τους d-activator

www.youtube.com/watch?v=mFY6OgKIdTo

Στα sites των SD και Dimarzio μπορείς να βρεις δείγματα του κάθε μαγνήτη.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back