Αλλαγή hihats

Amitdrums

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι οκ με 14αρια light και 13αρια heavy hats που έχω, που έτσι κι αλλιώς έχουν δευτερεύουσα χρηση.

Αυτό που με υπηρέτησε πιστά τα τελευταία 15 χρόνια όμως, 14αρι medium, μου φαίνεται πολύ λαμπερό πιά και το βαρέθηκα.

Έχω ακούσει πολύ ωραία 15αρια hats τα τελευταία χρόνια. Αν υπεργενικεύσω τη χρήση του σε "ποπ-ροκ-φανκ" μουσική, τί γνώμη έχετε για τη μετάβαση απο 14 σε 15; Εχει κανείς προσωπική εμπειρία; Δεν είναι εποχές για διπλά έξοδα...:D

Αλλιώς διατυπωμένο:

Συμφωνείτε με το δημοφιλές (ντραμιστικό!) σχόλιο "Once you go big, you never look back";;

Πάντως πέρα από τις προωθητικές των εταιριών δεν πρέπει να είναι και ιδιαίτερα βολικό να παίζεις με 17άρι hihat ( ο ήχος δεν μου πολύ άρεσε ).

Και εγώ τώρα τελευταία φλερτάρω με την ιδέα ενός 15αριού και το 14άρι να το βάλω για 2ο πάνω από το ride. Ο λόγος κυρίως είναι ότι επειδή με το διπέταλο η βάση είναι λίγο μακριά και ορισμένες φορές με κουράζει.

Η γνώμη μου είναι, πάρε 1-2 πιατίνια από αυτά που έχεις και δοκίμασε τα με το 15" hi hat που θέλεις.

Η γνώμη μου είναι να ακούσεις όσα περισσότερα μπορείς και σε 14 κ σε 15 και να πάρεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Νομίζω πως και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ενός πιάτου παίζουν σημαντικό ρόλο. Πχ ενα 14άρι light, flat και dark πιάτο ταιριάζει καλύτερα σε σχέση με ενα billiant, με μεγάλη κούρβα και βαρύ 15άρι.

corsair είπε:
Ο λόγος κυρίως είναι ότι επειδή με το διπέταλο η βάση είναι λίγο μακριά και ορισμένες φορές με κουράζει.
Αυτό κοίταξε το, πείραξε λίγο την γωνία του διπέταλου απο δώ απο κεί, το μήκος του άξονα κτλ, γιατί αν είναι και πολύ μακριά επηρεάζει και το πόδι.

Πάντως πέρα από τις προωθητικές των εταιριών δεν πρέπει να είναι και ιδιαίτερα βολικό να παίζεις με 17άρι hihat ( ο ήχος δεν μου πολύ άρεσε )
δεν προκειται φυσικα για καποια...προωθητικη εταιρειας,ο Jordan ειναι ο μοναδικος ισως ντραμμερ που παιζει με τοσο μεγαλα hats...παντως προσωπικα μου αρεσουν παρα πολυ,οπως προφανως αρεσουν και στους...1200 τοσους παραγωγους δισκων στους οποιους εχει παιξει... ;D

ippex είπε:
Αυτό κοίταξε το, πείραξε λίγο την γωνία του διπέταλου απο δώ απο κεί, το μήκος του άξονα κτλ, γιατί αν είναι και πολύ μακριά επηρεάζει και το πόδι.
Εννοείται πως δεν θα το αφήσω εκεί. Ήδη σκέφτομαι να βάλω το αριστερό πετάλι- αριστερά από το hi hat.

@  Superfunk και ο Thomas Pridgen χρησιμοποιεί 18" Α Custom σαν hihat...

Έτσι όπως πάμε θα δούμε και 22άρι  :D

corsair είπε:
και ο Thomas Pridgen χρησιμοποιεί 18" Α Custom σαν hihat...

Έτσι όπως πάμε θα δούμε και 22άρι  :D
Ναι, και για ride θα χρησιμοποιούμε το ταψί που ακόμα τρίβουν στο Βιλαμπάχο! ;D

Αυτό που έχω παρατηρησει με τα 15 αρια είναι οτι 'τραγουδανε'' καλυτερα.Ειναι καπως πιο εκφραστικα το δε chick τους μου ακουγεται παντα πιο καθαρο.

Επιπροσθετως εχουν 2 επιπλεον πλεονεκτηματα

1.Βολευουν περισσοτερο για διπεταλο καθως ειναι πιο μεγαλα και αρα πιο κοντα στη μπακετα  :D

2. Δινουν ενα ψυχολογικο πλεονεκτημα καθως ειναι ωραιο να βλεπεις οτι ''εχεις περισσοτερο χωρο να χτυπησεις''.Το ιδιο φυσικα μετραει και για ολα τα μεγαλα πιατα

Δες και τον Steve Jordan , δεν ξεκολλαει το βλεμα του απο επανω τους, ερωτας !!! ;D

Το θέμα της θέσης και της μεγαλύτερης επιφάνειας είναι αλήθεια αλλά ο λόγος που κοιτάω μεγαλύτερες απότις στανταρτ διαστάσεις είναι ότι έλκομαι τελευταία από τον "παχύ" ήχο στα πιατίνια. Δε θέλω να χάσουν όμως την ευκρίνεια τους μέσα σε μια ροκ μπάντα.

Τα 17αρια του μάγου του groove παραπάνω είναι εκπληκτικά αλλά χωρίς μικρόφωνα στους τυπικούς ελληνικούς χώρους προβας δε νομίζω οτι θα βοηθούν στο συνολικό ήχο.

Οπότε ταβάνι είναι τα 15αρια νομίζω, και οι επιλογές που μπόρεσα και άκουσα λίγες.

Paiste 2002 και signature

Zildjian k lights

Sabian groove hats

Πρόφανώς στη συνέχεια πρεπει να δω 22αρια ride, για τον ίδιο λόγο...

Να ρωτήσω κάτι; Ποιος ο λόγος να ανέβεις διαστάσεις στο Ride; Δεν σε καλύπτει ηχητικά ή ανεβαίνοντας μέγεθος στο hi-hat μοιραία συμπαρασύρει και το Ride;

Δε νομίζω οτι σχετίζεται με το hihat.

Απλώς δεν έχω ακούσει 20αρι ride medium και ταυτόχρονα με "όγκο" στον ήχο του. Σε 22 ή άντε κανα 21 μπορώ να το πετύχω.

Και μετά ο superfunk θα με κράξει με τα 18άρια crash.. :-D

Ακριβό σπορ το άτιμο..

Superfunk είπε:
Ενταξει τωρα ride κατω απο 22" ειναι λιγο...χαλια... ;D ;D
;D

Πάντως εάν μπλέξουμε με τις διαστάσεις φεύγουν πολλά ευρά και δεν υπάρχουν τα τιμημένα

Όντως δεν είναι εποχή για λάθος κινήσεις..

Τα έχω 15 χρόνια όμως τα πιατίνια μου και δυστυχώς τα hihat & ride μου δε με εμπνέουν πια.

:-(

Καμια ιδέα κανείς, εκτός αυτών που προανέφερα..;

Μ' αρεσει που ο σουπερ φανκ ειναι σταθερος τα τελευταια χρονια και περιφανευεται για το μεγεθος. Χωρις καμια επιθετικοτητα νομιζω οτι μπερδευεις το τι εχει γεματο ηχο με το τι ειναι ωραιο. Σαφος αν παιζω μονος μου μαλον θα επαιρνα τα πιο μεγαλα πιατινια που υπαρχουν μιας και εχουν βαθος ουρα χρωμα ακομα και περισοτερες χρειες απο τα αλλα. Ομως... δεν πιστευεις οτι οι μαζεμενοι και κλασσικοι ηχοι ειναι αυτοι που εμειναν? και οτι καποια πραγματα ενα μεγαλο πιατινι δν μπορει να τα κανει οπως το στεγνο και γρηγορο κρασαρισμα. Απλα πιστευω οτι τα τυμπανα εχουν σκοπο να συνοδευουν παρα τις επιδοξες προσπαθειες μερικων και τα μεγαλα μεγεθη πλατιαζουν αρκετες φορες αλλα και δημιουργουν βαβουρα σαν να εχεις παντα ανοικτο το πεταλι στο πιανο. Τελος παω στοιχημα οτι στις ηχογραφησεις του ιορδανη του κοβουν αρκετες αρμονικες και δν μπορεις να συγκρινεις πλεον την επιλογη για το στουντιο με την καθημερινη επιλογη μιας και μπορω να μετατρεψω το μπρικι μ σε καμπανα ride.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back