Αλλαγή bridge και tailpiece σε gibson explorer 76

giwrgos_sd

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια σας,έχω στην gibson explorer σε Nickel τα παραπανω και θέλω να βάλω μαύρα,αλλά μου λένε στα καταστήματα οτι ταιριάζουν μόνο αυθεντικά της gibson τα οποια ουτε καν υπάρχουν στην Ελλάδα σε μαύρα για να τα αγοράσω.μου φαίνεται παράξενο οτι δεν ταιριάζουν gotoh ή tonepros.Αν κάποιος έχει εμπειρία πάνω στο θέμα ας μου πει τη γνώμη του

Superfunk είπε:
Ευχαριστώ για τα λινκ αλλά το πρόβλημα είναι οτι αυτα είναι Αμερική,"λογικά" μπορώ να παραγγείλω και απο την gibson αλλά δεν θέλω να μπλέξω με Αμερική

Και αυτο γιατί οταν είχα αγοράσει την κιθάρα μου την έφερε ένα μαγαζί απο Αμερική αλλά ενώ είχα παραγγείλει και gibson bridge tailpiece δεν ήρθαν ποτε

Φιλε μου ειναι γεγονος οτι τα gotohs και τα tonepros δεν ταιριαζουν... Αρα 2 λυσεις η πας για αυθεντικα gibson η αν επιλεξεις gotohs/tonepros θα χρειαστεις και ενα καλο μαστορα. Αυτο διοτι οι φωλιες των gotohs/tonepros ειναι πιο μικρες σε διαμετρο με αποτελεσμα να μην γινεται να βιδωσουν πανω στο σωμα . Εγω επελεξα την λυση black gotohs και ενα καλο μαστορα. Δεν εσκαψε ουτε τρυπησε απλα καλυψε/μονωσε τα κενα με καποιο υλικο (μη με ρωτησεις τι εχουν περασει χρονια) Ιδου και το αποτελεσμα που ειναι αψογο

explorer_96_1.JPG

woodaki είπε:
Φιλε μου ειναι γεγονος οτι τα gotohs και τα tonepros δεν ταιριαζουν... Αρα 2 λυσεις η πας για αυθεντικα gibson η αν επιλεξεις gotohs/tonepros θα χρειαστεις και ενα καλο μαστορα. Αυτο διοτι οι φωλιες των gotohs/tonepros ειναι πιο μικρες σε διαμετρο με αποτελεσμα να μην γινεται να βιδωσουν πανω στο σωμα . Εγω επελεξα την λυση black gotohs και ενα καλο μαστορα. Δεν εσκαψε ουτε τρυπησε απλα καλυψε/μονωσε τα κενα με καποιο υλικο (μη με ρωτησεις τι εχουν περασει χρονια) Ιδου και το αποτελεσμα που ειναι αψογο
thanx για την πληροφορία,εχω δοκιμάσει να παραγγείλω αυθεντική gibson και δεν ήρθε ποτε στο ελλαδισταν.οσο για την πατέντα που έκανες,δεν έχεις κανένα πρόβλημα?στη φοτο φαίνεται κομπλέ αλλά στη πράξη πώς είναι?κουνιέται καθόλου όταν παίζεις?

Τιποτα δεν κουνιεται!!! Solid!!!! Αν εισαι Αθηνα και ενδιαφερεσαι να το κανεις στειλε μου pm να σου πω σε ποιον μαστορα πηγα και να σε στειλω εκ μερους μου να γλυτωσεις και κανα φραγκο!!! Παντως explorer με μαυρο hardware ειναι ολα τα λεφτα ... Εγω εβαλα και μαυρο pickguard και ειναι σαν να ειναι αλλη κιθαρα ... Γνωμη μου ειναι οτι ετσι επρεπε να βγαινουν απο το εργοστασιο!!!

woodaki είπε:
Τιποτα δεν κουνιεται!!! Solid!!!! Αν εισαι Αθηνα και ενδιαφερεσαι να το κανεις στειλε μου pm να σου πω σε ποιον μαστορα πηγα και να σε στειλω εκ μερους μου να γλυτωσεις και κανα φραγκο!!! Παντως explorer με μαυρο hardware ειναι ολα τα λεφτα ... Εγω εβαλα και μαυρο pickguard και ειναι σαν να ειναι αλλη κιθαρα ... Γνωμη μου ειναι οτι ετσι επρεπε να βγαινουν απο το εργοστασιο!!!
μακάρι να έβγαιναν ετσι,και γω έχω βάλει μαύρο pickguard και tuners και emg μανγήτες,δυστηχώς δεν είμαι Αθήνα :/

wheelsdeal είπε:
Ουτε της Schaller GTM Bridge & Tailpiece δεν κανουν?
δε ξέρω καθόλου,περιμένω και γω κάποιον που ξέρει σίγουρα,που έχει περάσει συγκεκριμένα κάποια μάρκα σε gibson

Επειδη και εγω σε κανα μηνα υπολογιζω να εχω την explorer76 σε μαυρο με ενδιαφερει θα το ψαξω και θα σου πω.Παντως νομιζω οτι ειδα σε ξενο φορουμ να περασε ΤοnePros μαυρα χωρις καποια μετατροπη.

wheelsdeal είπε:
Επειδη και εγω σε κανα μηνα υπολογιζω να εχω την explorer76 σε μαυρο με ενδιαφερει θα το ψαξω και θα σου πω.Παντως νομιζω οτι ειδα σε ξενο φορουμ να περασε ΤοnePros μαυρα χωρις καποια μετατροπη.
οκ ενημέρωσε όταν μάθεις,αλλα για tonepros το βλέπω δύσκολο χωρίς μετατροπή.Και το θέμα είναι οτι δεν βρίσκω πουθενά στην ευρώπη μαύρη για gibson να τη παραγγείλω

Δεν υπαρχει περιπτωση εταιρειες οπως η Gotoh και TonePros να μη βγαζουν parts που να ταιριαζουν σε Gibson κιθαρες, ειναι μερος της δουλειας τους. Και γεφυρες βγαζουν και κλειδια βγαζουν που ταιριαζουν χωρις τροποποιηση. Στειλε email στη Gibson αν δε ξερεις ηδη να μαθεις τις διαστασεις για τη γεφυρα της κιθαρας σου. Μετα μεσω email ρωτα τις εταιρειες και θα σουν ποιο μοντελο χρειαζεσαι αν τους δωσεις τα ακριβη χαρακτηριστικα της κιθαρας σου. Και φυσικα ειναι προτιμοτερο να παραγγειλεις απο αμερικη. Μεγαλη ποικιλια και χαμηλοτερες τιμες.

KostasP είπε:
Δεν υπαρχει περιπτωση εταιρειες οπως η Gotoh και TonePros να μη βγαζουν parts που να ταιριαζουν σε Gibson κιθαρες, ειναι μερος της δουλειας τους. Και γεφυρες βγαζουν και κλειδια βγαζουν που ταιριαζουν χωρις τροποποιηση. Στειλε email στη Gibson αν δε ξερεις ηδη να μαθεις τις διαστασεις για τη γεφυρα της κιθαρας σου. Μετα μεσω email ρωτα τις εταιρειες και θα σουν ποιο μοντελο χρειαζεσαι αν τους δωσεις τα ακριβη χαρακτηριστικα της κιθαρας σου. Και φυσικα ειναι προτιμοτερο να παραγγειλεις απο αμερικη. Μεγαλη ποικιλια και χαμηλοτερες τιμες.
θα το ψάξω αλλα σε 2 καταστήματα που πήγα στο βόλο μου παν οτι δεν ταιριάζει κατι πάνω,όπως και το παιδί που έχει ποστάρει την gibson του πιο πάνω έκανε πατέντα και έβαλε άλλη bridge.απο αμερική αν είναι να παραγγείλω παραγγέλνω και official gibson αλλά όπως έχω γράψει και πιο πάνω 1ον είχα παραγγείλει μεσω ενός καταστήματος και δεν ήρθε ποτε η γέφυρα και 2ον αν την παραγγείλω τώρα απο το internet δεν έχω ιδέα τι θα πληρώσω σε δασμούς κτλπ

giwrgos_sd είπε:
θα το ψάξω αλλα σε 2 καταστήματα που πήγα στο βόλο μου παν οτι δεν ταιριάζει κατι πάνω,όπως και το παιδί που έχει ποστάρει την gibson του πιο πάνω έκανε πατέντα και έβαλε άλλη bridge.απο αμερική αν είναι να παραγγείλω παραγγέλνω και official gibson αλλά όπως έχω γράψει και πιο πάνω 1ον είχα παραγγείλει μεσω ενός καταστήματος και δεν ήρθε ποτε η γέφυρα και 2ον αν την παραγγείλω τώρα απο το internet δεν έχω ιδέα τι θα πληρώσω σε δασμούς κτλπ
Ουτε στο Βολο ουτε στην Αθηνα θα βρεις διοτι ο αντιπροσωπος φερνει δειγμα της Gibson, οχι ολη τη σειρα οργανων ή ολα τα ανταλλακτικα.

Η αμερικη δεν ειναι προβλημα. Αν καποιος δε σου εστειλε αυτα που παραγγειλες και δεν σε αποζημειωσε κινηγησε τον μεσω της τραπεζας σου ή του Paypal, αναλογως με τι πληρωσες. Μη ξεχασεις να παραγγειλεις μονο απο μαγαζι που στελνει με αμερικανικο ταχυδρομειο (USPS), ετσι δε θα πληρωσεις δασμους.

Δε χρειαζεται να παρεις Gibson ανταλλακτικα. Ανωτερης ποιοτητας δεν ειναι και μαλλον ακριβοτερα θα ειναι λογω ονοματος.

Ξεχνα τις πατεντες, μη σκαψεις τη κιθαρα χωρις να εχεις εξαντλησει το ψαξιμο. Οπως ειπα ειναι αλλαγη ρουτινας, στην αμερικη πολυ μαζι με τη κιθαρα παραγγελνουν και TonePros γιατι ειναι (και καλα) ανωτερη ηχητικα, η νεα μοδα...

μου έστειλε ενα λινκ ο wheel που είχε το ίδιο θέμα ενας σε ξένο φορουμ και τελικά πήρε ένα σύγκεκριμένο μοντέλο της tonepros και όλα κομπλέ,πραγματικά το είχα πιστέψει ότι άλλαξα όλη την κιθάρα και δεν θα άλλαζα ποτε bridge σε μαύρο :P

το μόνο που μένει είναι να ψάξω λίγο τα ευρωπαικά e-shops μπας και,χθες το βράδυ έριξα μια γρήγορη ματιά στο thomann αλλά δε βρήκα το συγκεκριμένο μοντέλο

Η Tonepros μας εγραψε κανονικα αλλα βρηκα καποιες πληροφοριες.Εστειλα μηνυμα στον τυπο απο το ESPguitars ο οποιος οντως εβαλε σετακι στην Gibson Explorer του χωρις μετατροπη (δεν θυμοτανε ποιο) οποτε ξερουμε σιγουρα οτι καποιο σετ κανει.Το σιγουρο ειναι οτι οι Made In USA κιθαρες χρησιμοποιουν Αγγλικο συστημα μετρησης και οχι μετρικο.Η Tonepros βγαζει 2 Tailpiece το Τ1Ζ κ Τ1ΖS οπου ο πρωτο ειναι το μετρικο και το δευτερο για USA κιθαρες οποτε 99% το Τ1ΖS κανει.Επισης βγαζει 4 γεφυρες τις ΤP6,T3BP,T3BT & ABR-1.Η τριτη απο αυτες χρησιμοποιει μετρικο οποτε δεν κανει και η τεταρτη ειναι τυπου vintage οπου θεωρω οτι ουτε αυτη κανει με μια επιφυλαξη ομως.Οποτε μενουν οι 2 πρωτες.Επειδη δεν εχω την κιθαρα ακομα στα χερια μου το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να μετρησεις τα stock και να συγκρινεις με τα παρακατω (ειναι σε inches αλλα μπορεις να κανεις την μετατροπη σε cm).

toneprosspecs1.jpg

ΥΓ:Κανε αποθηκευση την εικονα για να την δεις μεγαλυτερη γιατι εδω δεν φαινονται οι μετρησεις.

Trending...

Νέα θέματα

Back