Αλλαγές εν όψει στην ΑΕΠΙ

Μανώλης Χναράκης είπε:
Αν παίζεις κομμάτια άλλων που είναι στην ΑΕΠΙ ναι. Αν παίζεις κομμάτια δικά σου και εσύ δεν είσαι στην ΑΕΠΙ όχι.
Μα το θέμα είναι πως ό,τι και να παίξω εγώ, η ΑΕΠΙ μπορεί να με πάει σε δίκη, ισχυριζόμενη ότι έπαιξα και πελατων της. Αλλο αν δικαιωθεί ή όχι, το θέμα είναι ότι υπάρχει ο κίνδυνος να με βαλει σε δικαστικους μπελάδες από το τίποτα.

Οι ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ και οι ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ συναυλιων πληρωνουν την ΑΕΠΙ, οχι οι μπαντες που παιζουν διασκευες.....μη φρικαρετε αδικως....και μη μασατε με  συνομωσιολογιες αν αυτα που λετε ισχυαν δεν θα υπηρχε ουτε μια μπαντα διασκευων στην Ελλαδα,ολες θα ηταν στον Κορυδαλλο  ;D

οπως λεει και ο Νικολας

Αν δεν ήταν η προκαταβολή των 1500 + ΦΠΑ ευρώ, ΔΕ θα είχα πρόβλημα...
οντως η προκαταβολη ειναι μεγαλη ειδικα για αυτη τη περιπτωση

neeq είπε:
Μα το θέμα είναι πως ό,τι και να παίξω εγώ, η ΑΕΠΙ μπορεί να με πάει σε δίκη, ισχυριζόμενη ότι έπαιξα και πελατων της.
Δεν το νομίζω, δεν την συμφέρει. Σημασία έχει το playlist.

Αλλο αν δικαιωθεί ή όχι, το θέμα είναι ότι υπάρχει ο κίνδυνος να με βαλει σε δικαστικους μπελάδες από το τίποτα.
Τότε μ'αυτό το σκεπτικό, δεν πρέπει κανένας να παίζει δικά του κομμάτια σε συναυλιακούς ή "ξεκάρφωτους" αν θες χώρους, παρά μόνο σε μαγαζά(κια) που ήδη πληρώνουν σε αυτούς τους φορείς ετήσια συνδρομή, βλέπε μπαράκια - ουζερί κλπ.

Οι ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ και οι ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ συναυλιων πληρωνουν την ΑΕΠΙ, οχι οι μπαντες που παιζουν διασκευες.....
Ακριβώς.

οντως η προκαταβολη ειναι μεγαλη ειδικα για αυτη τη περιπτωση
Μόνο μεγάλη; Εκτός πραγματικότητας.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Δεν το νομίζω, δεν την συμφέρει. Σημασία έχει το playlist.

Τότε μ'αυτό το σκεπτικό, δεν πρέπει κανένας να παίζει δικά του κομμάτια σε συναυλιακούς ή "ξεκάρφωτους" αν θες χώρους, παρά μόνο σε μαγαζά(κια) που ήδη πληρώνουν σε αυτούς τους φορείς, βλέπε μπαράκια ουζερί κλπ.
E μα, εκεί είναι η ένστασή μου. Για το αν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο σε μας που συνηθίζουμε να μαζευομαστε διαφορα γκρουπς και να διοργανωνουμε φασεις με δικα μας κομματια. Και αφου λέει ο Λακης οτι το κάνουν.

Το αν τη συμφερει, ή οχι δεν ξερω. Ξερω πως προχθες εκδικάστηκε η υποθεση γνωστού, που τελικα καταδικάστηκε σε 10μηνη φυλακιση με αναστολή. Δηλαδή κανεις δεν πήρε χρήματα, απλα εριξαν φυλακιση σε εναν ανθρωπο.

καλα, εμενα μου ελεγαν για ασφαλιση και εισφορες και τετοια, οχι για την ΑΕΠΙ ειναι αληθεια και δεν με ενδιεφερει προσωπικα τοσο το θεμα γι αυτο αποχωρω απο αυτα.

Εγω για την πλακα μου επαιζα παλια, πληρωνομασταν και φευγαμε με τον "κλασσικο" τροπο.

Δηλαδη εσυ θες να διοργανωσεις συναυλια,να παιξεις ΔΙΚΑ ΜΟΥ κομματια,να κονομησεις και εγω να μη παρω πνευματικα δικαιωματα?

E μα, εκεί είναι η ένστασή μου. Για το αν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο σε μας που συνηθίζουμε να μαζευομαστε διαφορα γκρουπς και να διοργανωνουμε φασεις με δικα μας κομματια. Και αφου λέει ο Λακης οτι το κάνουν.
δε ξερω τι λεει ο...Λακης αλλα χωρις playlist δεν μπορουν να σου κανουν τιποτα,εκτος και αν σε ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝΕ και οντως παιζεις τις...επιτυχιες ΜΟΥ... ;D  μεταξυ των δικων σου κομματιων

υπαρχει αλλωστε ΛΟΓΟΣ που καλλιτεχνες που ΔΕΝ ειναι στην ΑΕΠΙ οταν διοργανωνουν αυτοχρηματοδοτουμενες συναυλιες ΔΕΝ παιζουν διασκευες..ενω στα ¨μαγαζια ¨ παιζουν  ;)

Superfunk είπε:
Οι ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ και οι ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ συναυλιων πληρωνουν την ΑΕΠΙ, οχι οι μπαντες που παιζουν διασκευες.....
Ακριβώς Χ 2.Απλά στην περίπτωση του Νικόλα, πιστεύω πως εμφανίστηκε ο Νικόλας ως "ο διοργανωτής", οπότε...

Με πρόλαβε ο Superfunk.

Το αν τη συμφερει, ή οχι δεν ξερω. Ξερω πως προχθες εκδικάστηκε η υποθεση γνωστού, που τελικα καταδικάστηκε σε 10μηνη φυλακιση με αναστολή. Δηλαδή κανεις δεν πήρε χρήματα, απλα εριξαν φυλακιση σε εναν ανθρωπο.
Δεν γνωρίζω την υπόθεση, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, μπορεί να καταδικάστηκε για οτιδήποτε άλλο, από ηχορύπανση μέχρι μη έκδοση εισιτηρίων.

για να είναι η προκαταβολή 1500 ευρω (+ ΦΠΑ...) θα πρέπει να περιμένει κανείς ότι τα ΕΣΟΔΑ από τις ΕΙΣΟΔΟΥΣ θα είναι ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15,000!

Αυτά τα λεφτά ΟΥΤΕ στο Μέγαρο, στη μεγάλη αίθουσα, δε βγαίνουν στην κλασσική μουσική! ΠΟΥΘΕΝΑ στην Ελλάδα για κλασσική μουσική!

Με απλά μαθηματικά: Η αίθουσα Λαμπράκη (πρωην Φίλων της Μουσικής) χωραέι, αν δε κάνω λάθος 1200 άτομα (σε κανονική συναυλία και ΟΧΙ όπερα). Πρέπει να γεμίσει ΟΛΟΙ η αίθουσα (να βάλω τη μάνα μου να πληρώσει κανονική είσοδο) και να έχω εισιτήρια τουλάχιστον με μέσο όρο 15 ευρώ!

Και το καλύτερο; Για να επινοικιάσεις την αίθουσα αυτή θες... 10,000 ευρώ! ΑΜΕ!

Αδυνατώ, τόσο καιρό που προσπαθώ να κανονίσω τέτοια πράγματα, ΠΩΣ στο Δία βγαίνουν μαθηματικά... Δε μπορώ να το καταλάβω καν...

EDIT: ΕΙΜΑΙ Ο διοργανωτής!

Τα χω ξαναπεί/ γράψει.

Υπάρχουν περιπτώσεις που μαγαζάτορες έπαιζαν μουσική και ΔΕΝ πλήρωναν Α.Ε.Π.Ι.

Υπάρχουν και περιπτώσεις που μάρτυρας της Α.Ε.Π.Ι, κατέθεσε ψευδώς ότι γινόταν εκτέλεση έργου καλλιτέχνη συμβεβλημένου με την εταιρία , ενώ δεν γινόταν.

Κανείς δεν είναι άγιος, και δεν νομίζω να πέφτει κανείς από τα σύννεφα.

Superfunk είπε:
χωρις playlist δεν μπορουν να σου κανουν τιποτα
Στα δικαστήρια μπορουν να με πανε? Αυτο και μονο φτάνει.

Ορίστε:

Υπάρχουν και περιπτώσεις που μάρτυρας της Α.Ε.Π.Ι, κατέθεσε ψευδώς ότι γινόταν εκτέλεση έργου καλλιτέχνη συμβεβλημένου με την εταιρία , ενώ δεν γινόταν.
Κανεις δεν παραξενευεται...

neeq είπε:
Στα δικαστήρια μπορουν να με πανε? Αυτο και μονο φτάνει.

Ορίστε:

Κανεις δεν παραξενευεται...
Γιατί ρε Νίκο να παραξενευτεί;

Άλλοι τόσοι μαγαζάτορες, κατέθεταν ψευδώς ότι ΔΕΝ έπαιζαν , ενώ έπαιζαν.

ωπα ωπα. Τον τιτλο του κακομοίρη τον εχω εγώ!

Μην χρησιμοποιείτε χαρακτηρισμούς που εχουν αποδοθεί ΗΔΗ σε  ατομα αν θέλετε.

Θα το πω ξανά και δεν θα το συνεχίσω για να μην κουράσω και να τα βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

Τόσο οι μαγαζάτορες όσο και η Α.Ε.Π.Ι, είναι ιδιώτες που κοιτάν το συμφέρον τους και καλά κάνουν.

Σε αυτή τους τη διαμάχη, υπάρχουν συχνά και κτυπήματα κάτω από τη ζώνη, όπως σε όλες τις μεταξύ ιδιωτών διαφορές.

Το πρόβλημα , κατά την γνώμη μου, και το έχω ξαναπεί, είναι όταν εξοπλίζεις έναν ιδιώτη με «υπερεξουσίες», οι οποίες θα άρμοζαν μόνο σε κρατική αρχή.

Εκεί πάσχει ο 2121 και καλώς να τροποποιηθεί στα σημεία αυτά

Όπως λέει και ο από πανως.. Υπάρχουν πολλαααα μαγαζιά που δε πλήρωναν ΑΕΠΙ..

Είχα ανοίξει μαγαζί πριν 3 χρόνια που είχε live... Πραγματικά.. Δε μπορείτε να φανταστείτε

πόσες παγίδες και παραθυράκια υπάρχουν μέσα σε κάθε "νόμο" που βγαίνει...

Ενα φρενοκομείο.. Η μικρογραφία του "οργανωμένου" κράτους μας..

Έτρεχα σε δικηγόρους συμβολαιογράφους, και άκρη δεν έβγαινε... Καθένας ισχυρίζετ ότι τον συμφέρει

.. ο ενας νόμος απορρίπτει τον άλλο... Ο καινούριος τον παλιό και ο παλιός τον καινούργιο...

Nikolas είπε:
Με απλά μαθηματικά: Η αίθουσα Λαμπράκη (πρωην Φίλων της Μουσικής) χωραέι, αν δε κάνω λάθος 1200 άτομα (σε κανονική συναυλία και ΟΧΙ όπερα). Πρέπει να γεμίσει ΟΛΟΙ η αίθουσα (να βάλω τη μάνα μου να πληρώσει κανονική είσοδο) και να έχω εισιτήρια τουλάχιστον με μέσο όρο 15 ευρώ!

Και το καλύτερο; Για να επινοικιάσεις την αίθουσα αυτή θες... 10,000 ευρώ! ΑΜΕ!

Αδυνατώ, τόσο καιρό που προσπαθώ να κανονίσω τέτοια πράγματα, ΠΩΣ στο Δία βγαίνουν μαθηματικά... Δε μπορώ να το καταλάβω καν...
Βγαίνουν γιατί αυτοί ετεροχρηματοδοτούνται σε μικρό ή μεγάλο βαθμό,ενώ εσύ αυτοχρηματοδοτείς το εγχείρημά σου.

Και στην Ελλάδα,όποιος αυτοχρηματοδοτεί τη δική του μουσική,λάσπες και σκ@τ@ πατεί..

Άμα κάνεις και εσύ μια καλή κουμπαριά,θα δεις το φως καμιάς επιταγής..

Υ.Γ.Όσο για το αντίτιμο που καλείσαι να πληρώσεις,είναι απλά εξωφρενικό για την περίσταση.

Κύριοι, ψέκασα/καθάρισα μια προσωπική αντιπαράθεση. Παρακαλώ να μην συνεχιστεί.

Είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα με πολύ σημαντικές τοποθετήσεις -ας το διαφυλάξουμε.  :)

Παντως, οι πρακτικες της αεπι, με τα παζαρια, τα ντου, την αδιαφανεια, τις μηνυσεις και δικες με ψευδομαρτυρες κτλ., μονο με πρακτικες της μαφιας μπορει να συγκριθουν. Πρακτικες βεβαια αρκετα συνηθεις στο κρατος μας, αλλα μακαρι να διαλυθουνε ησυχως, μπας και τους αντικαταστησει καποιος φορεας λιγοτερο αισχρος (που αμφιβαλλω βεβαια)

LK είπε:
Γιατί ρε Νίκο να παραξενευτεί;

Άλλοι τόσοι μαγαζάτορες, κατέθεταν ψευδώς ότι ΔΕΝ έπαιζαν , ενώ έπαιζαν.
Καλα αυτο το ηξερα.Τους μαγαζάτορες τους ξερω απο 1ο χερι. Για την Αεπι μαθαινω απο 3ους. ;D

Κατα τ'αλλα συμφωνω (ή καλυτερα με εκφραζει) η τοποθετηση του Alter

Το προβλημα ειναι οτι ακολουθωντας τη συνηθισμενη ελληνικη πρακτικη,το κρατος παιρνει μια δυσλειτουργικη και πολλες φορες αδικη κατασταση γυρω απο τη συλλογη των πνευματικων δικαιωματων  και την παει στο αλλο ...ακρο....δηλ.την ΑΠΟΛΥΤΗ καταργηση των πνευματικων δικαιωματων...

Δεν περιμενα βεβαια και κατι καλυτερο.... 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back