Το λες σαν να προκειται για κάτι κακο ???Nikolas είπε:γιατί αλλίως θα προσπαθούσε ο καθένας να βγάλει τον πισινό του απ'έξω...
Για εσένα κι εμένα είναι βλακεία.neeq είπε:Το λες σαν να προκειται για κάτι κακο ???
Δηλαδή εγω αν θελω να κανω μια βραδια με κομμάτια μου, πρέπει να πληρωσω ΑΕΠΙ? Ρωταω με την ελπίδα να κατάλαβα κάτι ΠΟΛΥ λάθος
Βρε Νικολα, εξακολουθώ να μην καταλαβαινω. Τι την είχα την ΑΕΠΙ για να την πληρώσω να παιξω εργα μου, αυτο δεν καταλαβαίνω. Και γιατι να μην παω εγω στην ΑΕΠΙ και να της πω δωσε μου λεφτα για να μπορεις να χρησιμοποιείς το ασανσερ?Nikolas είπε:Για εσένα κι εμένα είναι βλακεία.
Αλλά για τους άλλους. Αν μπορεί να εξαιρεθεί έτσι εύκολα ο δημιουργός ή κάποιος εκ των δημιουργών... τρέχα γύρευε.
Αρα μπορεί εμένα να με σύρει στα δικαστήρια η ΑΕΠΙ, ότι κι αν κανω? Δηλαδή από τη στιγμή που παίζω ζωντανα, αν δεν πληρωσω τους "μπραβους", κινδυνευω από το πουθενα μου το κάνουν "λαμπογυαλο"?LK είπε:γιατί τέτοιες ανοησίες , χωρίς καμία βάση , νομική η λογική, είχε το θράσος (ναι, η Α.Ε.Π.Ι.) να υποστηρίξει και ενώπιον Τριμελούς Εφετείου επί Πλημμελημάτων, στο ακροατήριο.
Θεωρητικά, ναι.neeq είπε:Αρα μπορεί εμένα να με σύρει στα δικαστήρια η ΑΕΠΙ, ότι κι αν κανω? Δηλαδή από τη στιγμή που παίζω ζωντανα, αν δεν πληρωσω τους "μπραβους", κινδυνευω από το πουθενα μου το κάνουν "λαμπογυαλο"?
Τότε δεν έχεις δουλειά με την ΑΕΠΙ.Από τη στιγμή που δεν είμαι στην ΑΕΠΙ και θα παίξω δικά μου τραγούδια, δεν παίζει πουθενά η ΑΕΠΙ. Ειδικά δε, αν τα έργα που θα εκτελεστούν δεν έχουν σχέση με ΑΕΠΙ.Nikolas είπε:ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι στην ΑΕΠΙ.
Αν παίζεις κομμάτια άλλων που είναι στην ΑΕΠΙ ναι. Αν παίζεις κομμάτια δικά σου και εσύ δεν είσαι στην ΑΕΠΙ όχι. Αν όμως το "playlist" περιλαμβάνει έστω και ένα κομμάτι που "ανήκει" στην ΑΕΠΙ, τότε πληρώνεις.Αρα μπορεί εμένα να με σύρει στα δικαστήρια η ΑΕΠΙ, ότι κι αν κανω? Δηλαδή από τη στιγμή που παίζω ζωντανα, αν δεν πληρωσω...
Παράνομο.Μπορεί να σε "γράψουν" ακόμα και αν έχεις μαγαζί και έχεις ηχοσύστημα (χώρις να αναπαράγει τίποτα) τη δεδομένη στιγμή του ελέγχου (και αυτό έχει γίνει) (διότι δυνητικά μπορείς να αναπαράγεις έργα προστατευόμενων μελών της).
Τοτε κανεις ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ,μονο αν εισαι γραμμενος στην ΑΕΠΙ ή σε εταιρεια που η ΑΕΠΙ αντιπροσωπευει στην Ελλαδα πρεπει να καταβαλεις δικαιωματα.ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι στην ΑΕΠΙ.
Μα φυσικά. Το είπα απ'την αρχή!Superfunk είπε:Αρα ΕΙΣΑΙ γραμμενος σε καποια εταιρεια εισπραξης πνευματικων δικαιωματων.
Αν με αυτό εννοείς ότι θα πληρώσω στην ΑΕΠΙ, αν παίζω δικά μου κομμάτια και είμαι στην ΑΕΠΙ, όχι δεν ισχύει.Μανώλης Χναράκης είπε:Αν όμως το "playlist" περιλαμβάνει έστω και ένα κομμάτι που "ανήκει" στην ΑΕΠΙ, τότε πληρώνεις.
Όχι, λάθος το διατύπωσα.Εννοώ πως παίζω δικά μου κομμάτια και δεν είμαι στην ΑΕΠΙ ή κάπου αλλού όπως στην περίπτωση του Νικόλα, όπου η ΑΕΠΙ έχει ρόλο μέσω συμβάσεων κλπ.LK είπε:Αν με αυτό εννοείς ότι θα πληρώσω στην ΑΕΠΙ, αν παίζω δικά μου κομμάτια και είμαι στην ΑΕΠΙ, όχι δεν ισχύει.
(εκτός αν προκείται για πολύ εξειδικευμένη περίπτωση π.χ της εκχώρησης του περιουσιακού μου δικαιώματος )