Ακρόαση και σύγκριση

ez

Performance Guru
Μηνύματα
1,820
Πόντοι
1,038
Παίρνοντας αφορμή απο διάφορες συζητήσεις που γίνονται κατά διαστήματα εδώ, θέλω να ρωτήσω την άποψη σας.

Υπάρχει το δεδομένο του όσο καλύτερο εξοπλισμό ακρόασης διαθέτουμε (ηχεία, ενισχυτές, ακουστικά) τόσο πιο σωστά θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τον ήχο ενός οργάνου, του οποίου ακούμε η βλέπουμε μια δοκιμή. Φυσικά και τα αυτιά παίζουν τον ρόλο τους αλλά αυτό είναι μια άλλη - πονεμένη - ιστορία.

Τι γίνεται όμως αν επιχειρήσουμε να συγκρίνουμε δύο η και περισσότερα όργανα ακούγοντας απο χάλια εξοπλισμό, έχοντας όμως μια αναφορά, μια σταθερά στην κρίση μας;

Δηλαδή, αν ακούσουμε μια Historic R9 και μια Custom shop Stratocaster και σχηματίσουμε μια κάποια εντύπωση για τα όργανα με τον δεδομένο εξοπλισμό, όταν στη συνέχεια ακούσουμε μια Squier η μια Harley Benton LP θα έχουμε την ίδια αντίληψη της απόστασης που χωρίζει τα όργανα; Η πτώση της ποιοτητας του ήχου θα επηρεάσει και τη διαφορά που θα κατανοήσουμε στη μια και στην άλλη περίπτωση; Τα ρωτάω γιατί συχνά πυκνά ακούω συγκριτικά με ηχειάκια της πλάκας, επειδή όμως έχω reference συνήθως αντιλαμβάνομαι σωστά τις διαφορές.

Θεωρούμε βέβαια πως ενισχυτής και μικρόφωνα του τεστ είναι τα ίδια η έστω παραπλήσια.

UPDATE. Το ίδιο θα ρωτούσα ακόμα και για δίσκους. Εφόσον ξέρω πως ακούγεται ένας καλοηχογραφημένος δίσκος, θα καταλάβω με τις μπαχατέλες την διαφορά με τον κακοηχογραφημένο στην ίδια έκταση που θα αντιλαμβανόμουν αν τα άκουγα με ακριβά μηχανήματα; 

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
(Για μουσικο εξοπλισμο θα μιλησω. Οι δισκοι δεν εχουν αλληλεπίδραση με τα χερια/παιξιμο μας).

Σιγουρα θα ακουσουμε τις διαφορες (οποιος "ακουει" βεβαια, χωρις παρεξηγηση, αλλα ειναι η πικρη αληθεια), αλλα οσο πιο χαλια ειναι το μεσον ακροασης αλλα και η ποιοτητα ηχογραφησης, τοσο λιγοτερες διαφορες θα ακουσουμε.

Επισης μπορει να ακουσουμε συχνοτητες και χαρακτηριστικα που δεν μας αρεσουν, και που δεν ειναι πραγματικες.
Οπως και το αντιθετο, να μας διαφυγουν επειδη δεν αναδεικνύονται απο το μεσο ακροασης.

Και ακομα και οταν γνωριζουμε τις αλλαγες που φερνει το συστημα ακορασης μας, σε αυτο που ακουμε, παλι δεν μπορουμε να γνωριζουμε ακριβως το ποσοστο αλλοιωσης κλπ

Κι εγω πχ μιξαρω προχειρα με κατι ακουστικα που γνωριζω καλα και χρησιμοποιω πολυ καιρο, τα οποια δεν ειναι φλατ οπως τα μονιτορ μου, και ξερω πως θα ακουγεται στο περιπου οταν ακουσω τη μιιξη μετα στα μονιτορ, αλλα και παλι δεν το πετυχαινω παντα.
Μερικες φορες μου ξεφευγει αρκετα καποια συχνοτητα. (ιδιως χαμηλη, χαμηλομεσαια)

Ακομα ομως κι αν εχουμε το τελειο συστημα ακροασης και την τελεια ποιοτητα ηχογραφησης, δεν υπαρχει η αλληλεπιδραση με το οργανο και χανουμε παρα πολυ στην κριση μας.

Σιγουρα θα σου εχει τυχει, να ακους σε ενα φυσικο χωρο ενα οργανο να το παιζει αλλος και να μη σου αρεσει τοσο και οταν το παιρνεις στα χερια σου να αρχιζεις .... να το συμπαθεις τουλαχιστον.
Ή το αντιιθετο. Κυριως το αντιθετο.

.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γενικά είναι αδόκιμο να επιλέγουμε ένα όργανο από το YouTube ή από κάποιο συγκριτικό σε κάποιο φόρουμ.

Κάνε κάτι απλό:

Βάλε την ΚΑΛΎΤΕΡΗ κιθάρα σου σε έναν Gorilla solid state amp και την ΧΕΙΡΌΤΕΡΗ κιθάρα σου σε έναν Fender Twin Reverb.

Aν ο "ήχος" της καλύτερης κιθάρας σου εξακολουθεί και σου αρέσει περισσότερο από αυτόν της χειρότερης δεσμεΒομΕ να σου χαρίσω άλλη μια ? 

Όσον αφορά τις μουσικές παραγωγές, και αφού διευκρινίσω ότι προσωπικά πιστεύω ότι στην εποχή μας οι "κακές" παραγωγές είναι σχεδόν ανύπαρκτες, σίγουρα το να τις ακούμε από ένα άθλιο σύστημα ή ένα.... κινητό δεν αποτελεί και την καλύτερη πρακτική.

Ναι υποτίθεται ότι το mastering γίνεται για να ακούγεται "παντού" αξιοπρεπώς το κομμάτι αλλά ,κακά τα ψέματα, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις συγκριτικό παραγωγών μέ το ηχειακι του Xiaomi. 

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Επισης μπορει να ακουσουμε συχνοτητες και χαρακτηριστικα που δεν μας αρεσουν, και που δεν ειναι πραγματικες.
Οπως και το αντιθετο, να μας διαφυγουν επειδη δεν αναδεικνύονται απο το μεσο ακροασης.


Εδω είναι όλο το ζουμί και γι αυτό καλό είναι να έχεις ένα πιστό σετ ηχείων και ει δυνατόν ένα πιο καθημερινό και προσβάσιμο, συνήθως μικρότερο και με λιγότερα μπάσα αλλά να είναι σωστό τουλάχιστον στην περιοχή που μπορεί να αναπαράξει.

Αυτή είναι η δική μου τακτική. Δύσκολα εκφέρω γνώμη αν δεν ακούσω κάτι σε αυτά.

Εχω και μια μικρή μπάρα blue tooth αν θελω να ακούσω κάτι γρήγορα απο το κινητό που ξέρω γενικά που χωλαίνει.

Σε γενικές γραμμές εχουν περάσει δεκάδες ακριβά ηχεία απο τα χέρια μου αλλά δεν ήταν όλα τα ίδια και κατέληξα σε ενα μετα απο πολύ αναζήτηση. Κανει στα δικά μου αυτιά και μεταφράζει ωραία ότι έχω μειξάρει επάνω τους και σε άλλα ηχεία πιο χρωματισμένα.

Αν θέλουμε να συγκρίνουμε κάτι πρέπει να υπάρχει μια σταθερά γιατι ακόμα και η διάθεση μας παίζει ρόλο.

Ακόμα και στο Youtube. Πχ αν συγκρίνεις πεταλάκια και ακούς το σύστημα του Thorn, του Josh, του Pierce ή του Tubbs, αυτοί χρησιμοποιούν σταθερά τους ίδιους ενισχυτές και μικρόφωνα με σωστές προδιαγραφές ηχογράφησης. Αρα αν τα ακούσεις κι εσυ απο καλό ήχείο θα πάρεις μια ιδέα σε ότι αφορά τη χροιά. Για κιθάρες δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά.

 
Στο καλό σύστημα τα πάντα ξεβρακώνονται.

Τα καλά θα ακουστούν καλά και τα άσχημα άσχημα.

Γι αυτό είναι μονόδρομος στη σωστή ακρόαση είτε μουσικής είτε κρίσης και απόφασης για αγορά οργάνου.

Το φτηνό σύστημα μπορεί και να κολακέψει αλλά από την άλλη δεν θα σου δώσει ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Για το λόγο αυτό ό,τι αφορά σε σοβαρή ακρόαση/απόφαση θέλει εξ αρχής ένα σωστό σύστημα. 

 
Οσο χαλια εξοπλισμο κι εαν εχει καποιος, εαν υπαρχει μια σταθερα, μπορει να αντιληφθει καποιες διαφορες αναμεσα σε δυο ή περισσοτερους διαφορετικους ηχους.

Το θεμα ειναι οτι απο τις 10 διαφορες που υπαρχουν, θα γινουν αντιληπτες οι 2-3.  Με ενα καλο ηχοσυστημα, πιθανον να γινουν αντιληπτες οι 7-8. Στην ηχογραφηση και αναπαραγωγη απο ενα ηχειο, οπως και να 'χει, θεωρω οτι χανονται αρκετες πληροφοριες.

Και σε ποιοτητα εγγραφης ισχυει το ιδιο. Εαν ακουσεις ενα mp3 στα 128kbps και το ιδιο σε flac, θα ακουσεις διαφορες μονο σε ενα ηχοσυστημα αξιοπρεπες. Στο ιδιο ηχοσυστημα, εαν συγκρινεις flac με dsd, πιθανον να μην ακουσεις καμια διαφορα, ενω με ενα πολυ καλυτερο ηχοσυστημα θα μπορεσεις να αντιληφθεις καποιες διαφορες.

Αρα, οσο μεγαλυτερες οι διαφορες, τοσο λιγοτερο χρειαζεσαι high end συστηματα ηχου για να τις εντοπισεις.

Η προσωπικη αποψη ειναι.

 
*πρώτες, ανώριμες σκέψεις*

Δεν πατάω ποτέ play στο κινητό, όταν προκειται για μουσική ή για κατι που να αφορά ηχο. Γι' αυτό και έχω τεραστια "to watch" λιστα. Με ένα ζευγάρι μέτρια household/dj ακουστικά, όλα γινονται πολύ πιο κατανοητά.

Όσες φορές έχω προβεί σε αγορά προϊόντος (συνήθως πετάλια) μετά από εκτενείς ακροάσεις demo, ακόμη και λεπτομερώς με ακουστικά, εντός της εβδομάδας το έδιωξα.

Από την άλλη:

Όλη αυτή η άνθηση της μουσικής και το τεράστιο μπαμ, έγινε τη δεκαετία του 50 με πολύ υποδεέστερα μέσα αναπαραγωγής από αυτά του σήμερα.

 
Παιδιά πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που λέτε. Εγώ μια ερώτηση θέλω να κάνω και συγνώμη αν είναι εκτός θέματος ή αφελής. Χρησιμοποιείτε διαφορετικά μέσα ακρόασης για ακρόαση μουσικής προς τέρψη και διαφορετικά για συγκριτικά εξοπλισμού π.χ. κιθαρώνε, πεταλακίων κ.λπ. ;

 
Η ακρόαση μιας παραγωγής από διαφορετικά μέσα αναπαραγωγής δεν είναι κάτι καινούριο. Ανέκαθεν, ή για να είμαι πιο ακριβής από την στιγμή που δημιουργήθηκε η ανάγκη λόγω ραδιοφώνου, τηλεόρασης κλπ τα στούντιο ηχογραφήσεων φρόντιζαν να παρέχουν την δυνατότητα ακρόασης σε υποδεέστερα συστήματα αναπαραγωγής από τα nearfield monitor speakers της εποχής ως τα λεγόμενα grot boxes (ηχεία ή ήχείο ενός δρόμου μικρής διαμέτρου και με sealed καμπίνα). Η λογική πίσω από αυτό ήταν να επιτευχθεί κατά το δυνατόν ένα σωστό audio translate. Τι εννοουμε με τον όρο audio translate? την "σωστή" απόδοση του ηχητικού υλικού σε διαφορετικά συστήματα. και όταν λέμε σωστή απόδοση δεν αναφερόμαστε φυσικά στην συχνοτική και δυναμική απόκριση καθώς αυτά τα στοιχεία όπως είναι απόλυτα λογικό καθορίζονται από τις δυνατότητες και τους φυσικούς περιορισμούς του εκάστοτε μέσου αναπαραγωγής. Αναφερόμαστε στην διατήρηση ή μη των ισσοροπιών μεταξύ των οργάνων και επιμέρους στοιχείων του ηχητικού υλικού, στην αποτύπωση της αίσθησης της ενορχήστρωσης και στην γενικότερη απόδοση των διαφορετικών συστατικών ενός mix, στοιχεία που θα καθορίσουν και την επιτυχία ή όχι του εγχειρήματος ασσχέτως μέσου αναπαραγωγής. Με απλά λόγια και με ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι πολυ λογικό να μην ακούμε το low end μιας μπασογραμμής σε ένα μικροσκοπικό bluetooth ηχείο πρέπει όμως να μπορουμε να διακρίνουμε την μπασογραμμή και τον ρόλο της στο συνολικό arrangment. Αντίστροφα και αντίστοιχα είναι πολύ λογικό η ίδια μπασογραμμή να είναι πολύ πιο "γεμάτη" και με έντονη παρουσία σε ένα μεγάλο 2.1 σύστημα αναπαραγωγής, εντούτοις και πάλι θα πρέπει να διατηρεί την θέση της και τον σκοπό για τον οποίο υπάρχει μέσα στο track και να μην υπερκαλύπτει τα πάντα.

Θα έλεγα λοιπόν πως σήμερα και με την ολοένα και αυξανόμενη ακρόαση μουσικής μέσα από ηχεία με περιορισμένες το λιγότερο δυνατότητες (όχι μόνο συχνοτικά αλλά και ως δυναμικό έυρος και δυνατότητα αποτύπωσης της στερεοφωνικής εικόνας) η ανάγκη ύπαρξης ενός grot box ηχείου ώς στοιχείο αναφοράς είναι σχεδόν επιτακτική.

 
Παιδιά πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που λέτε. Εγώ μια ερώτηση θέλω να κάνω και συγνώμη αν είναι εκτός θέματος ή αφελής. Χρησιμοποιείτε διαφορετικά μέσα ακρόασης για ακρόαση μουσικής προς τέρψη και διαφορετικά για συγκριτικά εξοπλισμού π.χ. κιθαρώνε, πεταλακίων κ.λπ. ;
Εγώ όχι.

Πάντα ακούω ηχο σε καλά active monitor.

Όταν είμαι στο τηλεφωνο, όπως είπε και ο @Πνοή και Νύξη δεν πατάω play.

Και οκ δεν είχα πάντα καλά μονιτορ, αλλά άκουγα στο καλύτερο δυνατόν μέσον που διέθετα.

Συνηθως ακουστικά, που με λίγα σχετικά χρήματα (σήμερα), μπορείς να έχεις πολύ καλή ποιότητα.

Θυμάμαι παιδάκι ήμουν όταν με ρώτησαν τι δώρο ήθελα για τα Χριστούγεννα και είπα ακουστικά και μου πήραν από τον Κορασίδη ένα ζευγάρι που είχα κοζάρει με 1,5 χιλιάρικο. Τότε ηταν πολλά λεφτά και δεν υπήρχε και ο τομαν να ρίξει τις τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα.

Είχα ένα sanyo βαλίτσα στερεοφωνικο.

Με τα ακουστικά ακουγόταν θεικα συγκροτικα με τα ηχεία που ήταν το καπάκι της βαλίτσας.

.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ όχι.

Πάντα ακούω ηχο σε καλά active monitor..


Ok κατανοητό. Αυτό όμως προϋποθέτει και κάρτα ήχου, σωστά; Επίσης εφόσον έχεις καλά monitors, ακούς από εκεί και μουσική προς ευχαρίστηση, ή τα χρησιμοποιείς μόνο για την δουλειά σου (παραγωγή μουσικής, μίξεις κ.λπ.) και ως reference ;

Τέλος, επειδή καλώς ή κακώς όλοι είμαστε μ' ένα κινητό συνεχώς στο χέρι, έχει νόημα να πάρει κάποιος καλά ακουστικά π.χ. ath-m40x ή το κινητό δεν θα μπορεί καν να τα οδηγήσει; Μήπως θα ήταν καλύτερη λύση να στραφεί κάποιος προς bluetooth μεριά π.χ. sennheiser hd350 bt ;

 
Ok κατανοητό. Αυτό όμως προϋποθέτει και κάρτα ήχου, σωστά; Επίσης εφόσον έχεις καλά monitors, ακούς από εκεί και μουσική προς ευχαρίστηση, ή τα χρησιμοποιείς μόνο για την δουλειά σου (παραγωγή μουσικής, μίξεις κ.λπ.) και ως reference ;

Τέλος, επειδή καλώς ή κακώς όλοι είμαστε μ' ένα κινητό συνεχώς στο χέρι, έχει νόημα να πάρει κάποιος καλά ακουστικά π.χ. ath-m40x ή το κινητό δεν θα μπορεί καν να τα οδηγήσει; Μήπως θα ήταν καλύτερη λύση να στραφεί κάποιος προς bluetooth μεριά π.χ. sennheiser hd350 bt ;


η κάρτα ήχου έρχεται δεύτερη. Ή πιό κάτω ας πούμε.

Το πρώτο πράγμα σε απώλεια ποιότητας και σε μεγάλο ποσοστό είναι τα ηχεία.

Τα ηχεία monitor αν τα έχεις τα χρησιμοποιείς και για μουσική και για μείξη και για όλα.

Επειδή είμαστε με ένα κινητό κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι το κινητό είναι για να επικοινωνούμε. ΟΧΙ για να ακούμε μουσική.

Τα ath-m40x είναι πανεύκολα για οδήγηση απο οποιοδήποτε κινητό.

Πλην όμως είναι εντελώς budget ακουστικά. Υπάρχουν απο εκεί και πέρα 10άδες ακουστικά που είναι πολύ μα πολύ καλύτερα.

Όσο για το bluetooth....άλλο μεγάλο κεφάλαιο. Είναι καλο υπό προϋποθέσεις και εφ όσον έχουμε ήδη αποκλείσει την χρήση καλωδίου

 
2. Ok κατανοητό. Αυτό όμως προϋποθέτει και κάρτα ήχου, σωστά;

2. Επίσης εφόσον έχεις καλά monitors, ακούς από εκεί και μουσική προς ευχαρίστηση, ή τα χρησιμοποιείς μόνο για την δουλειά σου (παραγωγή μουσικής, μίξεις κ.λπ.) και ως reference ;
1. Αν εννοείς ότι πρέπει να πάρει κάποιος και εξωτερική κάρτα ήχου μαζί με τα μονιτορ, όχι.

Έχει και το πισί και το λάπτοπ onboard κάρτα ήχου. Κι αυτή τα οδηγεί κανονικά.

Από εκεί και μετά, μια εξωτερική κάρτα κοστίζει υποπολλαπλάσια από τα μονιτορ. Τα μονιτορ είναι το ακριβό στην υπόθεση.

Ακουστικά και κάρτα βρίσκεις πολύ οικονομικα σε σχέση με το αποτέλεσμα που παίρνεις.

Πχ με 100€ μπορείς να έχεις και κάρτα ΚΑΙ ακουστικά αξιοπρεπή.

Ακόμα και τα ath 30 (60€) είναι σούπερ για να ακούς (ή και να παιζεις) μουσική αξιοπρεπώς στο πισί.

2. Τα πάντα από τα μόνιτορ τα ακούω. Γιατί όχι;

Ακόμα και για το τηλεφωνο έχω αναμονή καλώδια για σύνδεση στην κάρτα και μονιτορ.

Ώρες κοινής ησυχίας βάζω ακουστικά, όπως και στη μελέτη που έχει επαναλήψεις και ενοχλητικό για τους άλλους.

Και φυσικά στην ηχογραφηση programming και  editing.

Τα ath-m40x είναι πανεύκολα για οδήγηση απο οποιοδήποτε κινητό.

Πλην όμως είναι εντελώς budget ακουστικά. 
Δεν τα λες και φτηνα 90€.

Με 140€ παίρνουμε τα BeyerDynamic DT 770 Pro που για μένα είναι σούπερ για στούντιο χρήση (δεν μιλάω για μίξη).

Αχχχ σταματησανε να βγαίνουμε τα Sennheiser hd205 που τα πήρα 38€ και τα έχω ακόμα για recording programming και editing στο σπίτι.

Δεν είναι flat, εχουν χρωματάκι, αλλά μπορώ και τα έχω στα αυτιά 8ωρο χωρίς να κουραστω.

Ευτυχώς πρόλαβα και πήρα ένα ζευγάρι ακόμα καβατζα.

.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν τα λες και φτηνα 90€.


Δεν είπα ότι είναι φτηνά. Είπα ότι είναι budget και προσωπικά (αν και δεν τα έχω) τα έχω ακούσει και τα θεωρώ πολύ τίμια.

Αλλά απέχουν πολύ από κλασικά καλά ακουστικά (πχ Sennheiser HD 650, HD 600, HD 800) που συνήθως ξεκινάνε από τα 300 και πάνω.

Βέβαια σήμερα τα ακουστικά έχουν ξεφύγει και υπάρχουν εξωπραγματικές magnetic planar προτάσεις ακόμα και άνω των 1000 ευρώ. Αλλα αν θελήσει κάποιος ένα καλό ακουστικό πρέπει να πάει σε ένα από τα Senn που είπα πιό πάνω ή πχ AKG K700 κλπ.

Προσωπικά ακούω με ακουστικά από τα 10 μου χρόνια. Μέχρι τα 30 δεν είχα ποτέ ηχεία. Είχα όμως ακουστικά. Παραδοσιακός φανατικός της AKG έχω 5 ζευγάρια -πλέον όλα vintage- από τα οποία μόνο δυο κυκλοφορούν ακόμα σε σύγχρονες εκδόσεις, με αγαπημένο το Κ1000 (που θεωρήθηκε ίσως το καλύτερο ακουστικό στον κόσμο και σήμερα το βρίσκεις αν είσαι τυχερός μτχ πάνω από 1500 ευρώ   https://www.hifishark.com/model/akg-k-1000  ) και το μικρό αδερφάκι του Κ240DF που είναι, εδώ και 2 χρόνια που κατάφερα να το βρώ, το βασικό μου ζευγάρι.

Και τα δυο (Κ1000 και Κ240DF) χρησιμοποιούν την ισοστάθμιση diffusion field που δίνει στον ακροατή την αίσθηση του χώρου, είναι ανοιχτού τύπου και είναι τα μόνα που μπορείς να κάνεις μίξη αν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα μονιτορ.

 
Και τα δυο (Κ1000 και Κ240DF) χρησιμοποιούν την ισοστάθμιση diffusion field που δίνει στον ακροατή την αίσθηση του χώρου, είναι ανοιχτού τύπου και είναι τα μόνα που μπορείς να κάνεις μίξη αν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα μονιτορ.
Δεν μιλαμε για ακουστικη για μιξη. Εκει ξεφευγουν τα ποσα.

Εδω μιλαμε για ακουστικα να ακουσει ενας κοινος θνητος μουσικη αξιοπρεπως.
Αντε να κανει και home recording/programming/editing. Μεχρι εκει.

 
Δεν μιλαμε για ακουστικη για μιξη. Εκει ξεφευγουν τα ποσα.

Εδω μιλαμε για ακουστικα να ακουσει ενας κοινος θνητος μουσικη αξιοπρεπως.
Αντε να κανει και home recording/programming/editing. Μεχρι εκει.


Τα Κ240DF στην εποχή τους ήταν της τάξης (σημερινής) των 150-200 ευρώ.

Με τα AT σίγουρα ακούς αξιοπρεπώς και οδηγούνται πολύ άνετα από κινητό. Και ως εισαγωγικό για μίξη είναι μια χαρά.

Η αντικατάσταση όμως των μόνιτορ με ακουστικά είναι πιό δύσκολη και ακριβή επιλογή.

 
Εγώ πάντως δεν μπορώ με ακουστικά, σας το δηλώνω.

Κάποτε ναι, άκουγα φανατικά με ακουστικά, γιατί εκεί μπορούσα να δώσω τέτοια ένταση, που να ματώνουν τα αυτιά μου χωρίς να ενοχλώ (εποχές metal).

Όμως πια δεν μπορώ ούτε για ηχογράφηση (το χειρότερό μου) ούτε για μίξη.

Ακούω τα πάντα που δεν θέλω να ακούσω, δεν μπορώ αυτή την σιγή περιβάλλοντος που μου επιβάλλουν.

Γενικά δεν μπορώ να λειτουργήσω εύκολα με ακουστικά.

Κάποιες φορές βέβαια τα χρησιμοποιώ, αλλά μόνο όταν είναι απαραίτητο.

 
νεβερ λαικτ μεταλ.

Χρησιμοποιώ πάντα ανοιχτού τύπου.

Με ανοιχτού τύπου ακούς τα πάντα γύρω σου. Ακόμα και τα δάχτυλα μου να τρίψω τα ακούω.

τα δε Κ1000 δεν κλείνουν ούτε ακουμπάνε στο αυτί

5934920830_ba2eb3ac1f_b.jpg


 
1. νεβερ λαικτ μεταλ.

2. Χρησιμοποιώ πάντα ανοιχτού τύπου.

Με ανοιχτού τύπου ακούς τα πάντα γύρω σου. Ακόμα και τα δάχτυλα μου να τρίψω τα ακούω.


1. Εντάξει, καθένας μας έχει τα θέματά του, θα μπορούσες να κρατήσεις για σένα αυτό το πρόβλημά σου.?

2. Δεν το έκανα ποτέ.

Παλιά είχα κλειστού τύπου (για να μην ενοχλώ στις εντάσεις που άκουγα), και πριν κάποια χρόνια πήρα κάτι τκ ημιανοιχτού για να μην έχουν sound spill.

 
1. Εντάξει, καθένας μας έχει τα θέματά του, θα μπορούσες να κρατήσεις για σένα αυτό το πρόβλημά σου.?

2. Δεν το έκανα ποτέ.

Παλιά είχα κλειστού τύπου (για να μην ενοχλώ στις εντάσεις που άκουγα), και πριν κάποια χρόνια πήρα κάτι τκ ημιανοιχτού για να μην έχουν sound spill.


1. δεν είναι μυστικό. Εξ άλλου είναι καλό να το βγάζεις προς τα έξω. 

2. Δεν είναι θέμα να μην ενοχλείς. Συνήθως ακούως σε χαμηλή ένταση ώστε να μην ακούει κανείς, αν υπάρχει δίπλα. Ακούς πιό άνετα και δεν έχεις θέμα απομόνωσης.

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top