Θα κανω μία πρόβλεψη εδώ' date=' αν και θα φανεί ακραία : κλάψτε τες τις συναυλίες. Οι συναυλίες γεννήθηκαν σε μία εποχή που ήταν ο μόνος τρόπος για να ακούσεις μουσική. Στην εποχή της δισκογραφίας διατήρησαν την αίγλη τους με διάφορες μυθολογίες, όπως η επαφή με το κοινό (η μόνη συναυλία που θυμάμαι να υπήρχε επαφή με το κοινό ήταν η συναυλία των Birthday Party στο Σπόρτινγκ), ή η καλύτερη ποιότητα ήχου (βλ. Pink Floyd στην Αθήνα) ή η άμεση αντίληψη της σκηνικής παρουσίας κλπ κλπ.
Αλλά τώρα, που όλα αυτά μπορείς να τα δεις (και μάλιστα καλύτερα) στο DVD σου, μία συναυλία δικαιολογεί την ύπαρξή της μόνο αν την δεις σαν πάρτυ[/quote']
Θα συμφωνήσω απόλυτα στο τελευταίο. Μια συναυλία ΠΡΕΠΕΙ να τη δεις σαν κάτι διαφορετικό, ένα event όπου θα μαζευτεί πολύς κόσμος και θα περάσει καλά (τώρα αυτό ακούγεται κάπως, αλλά τέλος πάντων :lol
. Ο λόγος για να πας σε μια συναυλία σίγουρα δεν είναι για να ακούσεις μουσική (ούτως ή άλλως, το διπλανό σου ακούς, ο ήχος είναι πάντα χάλια κλπ κλπ) αλλά το να βλέπεις LIVE μπροστά σου έναν καταπληκτικό performer δε συγκρίνεται με τίποτα (στη μουσική). ¶λλο ακούω μουσική, άλλο βλέπω live. Στο live to 90% είναι το οπτικό για εμένα, γι αυτό και ΠΟΤΕ δεν έχω αγοράσει live cd (μόνο ένα-δυο για λόγους πληρότητας της δισκογραφίας κάποιου group) ενώ αγοράζω πολύ εύκολα μουσικά dvd.
Τελικά λοιπόν για μένα τον πρώτο ρόλο τον παίζει το πόσο καλός frontman είναι ο άνθρωπος στη σκηνή. Εξαίρεση το να θέλω πολύ να δω κάποιο group live, αλλά τέλος πάντων αυτός δεν είναι ο κανόνας. Γι αυτό από metal πάντα μου άρεσε να βλέπω τους dark tranquillity, γι αυτό κλαίω χρόνια τώρα που δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να δω τους Queen με το Mercury κλπ κλπ κλπ. Επίσης τονίζω τη σημασία του γενικότερου οπτικού του όλου θέματος που ανέφερα παραπάνω. ¶λλο να βλέπεις στο dvd πυροτεχνήματα και καπνούς, κι άλλο να έχεις μπροστά σου τους Pink Floyd να παίζουν και να είσαι εκεί ΜΕΣΑ σε αυτά τα σκηνικά.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι στα live ΔΕΝ πάω για να ακούσω μουσική. ¶ντε να παρατηρώ τον τραγουδιστή, που με ενδιαφέρει καθ'ότι έχω ψύχωση με το τραγούδι. Αλλά μέχρι εκεί....