Απλά το μόνο πρόβλημα που έχουν οι Electron' date=' είναι ότι δεν περνάνε από τα χειροκίνητα μηχανάκια που έχουν στα μαγαζιά (αυτά με το αυτογραφικό χαρτί, που πιέζεις την κάρτα πάνω του και εκτυπώνει τα ανάγλυφα στοιχεία της πάνω στο χαρτί), επειδή οι Electron δεν έχουν ανάγλυφα στοιχεία ![/quote']
Δεν περνάνε γιατί είναι χρεωστικές κάρτες και όχι πιστωτικές. Δηλαδη τραβάνε κατευθείαν τα λεφτά απο τον λογαριασμό με τον οποίο είναι συνδεδεμένες και έτσι χρειάζονται online σύνδεση για να ελέγξουν το υπόλοιπο.
Κατα τα άλλα μπορουν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε έχει το σημα VISA, είτε σε μαγαζί είτε στο Internet.
Επίσης μπορεί κανείς να ζητήσει απο την τράπεζα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κάρτα σαν VISA αλλα μόνο στα ΑΤΜ.
Μια χαρά πιστωτικές είναι, και δεν περνάνε στα χειροκίνητα μηχανήματα των καταστημάτων, γιατί ΔΕΝ έχουν ανάγλυφα τα στοιχεία πάνω τους, έτσι ώστε να μπορούν να εκτυπωθούν υπο πίεση σε αυτογραφικό χαρτί.Δεν περνάνε γιατί είναι χρεωστικές κάρτες και όχι πιστωτικές. Δηλαδη τραβάνε κατευθείαν τα λεφτά απο τον λογαριασμό με τον οποίο είναι συνδεδεμένες και έτσι χρειάζονται online σύνδεση για να ελέγξουν το υπόλοιπο.
Κατα τα άλλα μπορουν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε έχει το σημα VISA, είτε σε μαγαζί είτε στο Internet.
Επίσης μπορεί κανείς να ζητήσει απο την τράπεζα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κάρτα σαν VISA αλλα μόνο στα ΑΤΜ.
Μια χαρά πιστωτικές είναι' date=' και δεν περνάνε στα χειροκίνητα μηχανήματα των καταστημάτων, γιατί ΔΕΝ έχουν ανάγλυφα τα στοιχεία πάνω τους, έτσι ώστε να μπορούν να εκτυπωθούν υπο πίεση σε αυτογραφικό χαρτί.
Δεν είναι απαραίτητο να είναι συνδεδεμένες σε λογαριασμό (έχω Electron η οποία δεν έχει ουδεμία σχέση με κανένα λογαριασμό), και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις οπουδήποτε έχει το σήμα Visa.[/quote']
Είναι χρεωστική κάρτα και απαιτεί μόνο ηλεκτρονική επεξεργασία, γιαυτό και δεν έχει ανάγλυφα γράμματα επάνω.
Ο τρόπος που δουλεύουν είναι
1. είτε online με λογαριασμό τραπέζης, αν είναι συνδεδεμένες.
2. είτε αφαιρείται το ποσό, αν είναι προπληρωμένες χωρίς σύνδεση με λογαριασμό.
Θα υπέθετα ότι εαν δεν έχει σύνδεση με λογαριασμό τότε πρέπει να είναι προπληρωμένη, αρα περιέχει ενα ορισμένο ποσο με το οποίο κάνεις αγορές μέχρι να εξαντληθεί.Αφού λοιπόν είσαι τόσο σίγουρος για αυτά που λες' date=' για πες μου πως γίνεται να έχω Electron, που [b']δεν έχει ουδεμία σχέση με κανένα λογαριασμό[/b] και να κάνω αγορές ?
Δεν είναι προπληρωμένη, (Δεν θυμάμαι ποτέ να μου έχουν ζητήσει λεφτά όταν την έβγαζα), έχεις ώς συνήθως λογαριασμό κάθε μήνα και έχει ένα ωραιότατο πιστωτικό όριο 2000 €...Θα υπέθετα ότι εαν δεν έχει σύνδεση με λογαριασμό τότε πρέπει να είναι προπληρωμένη, αρα περιέχει ενα ορισμένο ποσο με το οποίο κάνεις αγορές μέχρι να εξαντληθεί.
Ποιάς τράπεζας είναι ?