Προφανώς....την "απορία" σου προσπαθώ να καταλάβω...Waterfall-K είπε:Αυτα εχουν γινει και γινονται και θα γινονται.
Προφανώς....την "απορία" σου προσπαθώ να καταλάβω...Waterfall-K είπε:Αυτα εχουν γινει και γινονται και θα γινονται.
δεν χρειάζεται...ξαναδιάβασε την απάντησή σου....μπας και βγάλεις νόημα ;DWaterfall-K είπε:Η απορια μου ειναι μια: γιατι δεν με καταλαβαινεις?![]()
Θες να στα γραψω στα Αγγλικα? Βαριεμαι αλλα για σενα θα κανω μια εξαιρεση. ;D
Παρεμπιπτόντως, στο Ελλάντα ο μουσικός δεν θεωρείται απαραίτητα και εργαζόμενος και δυστυχώς δεδομένων των συνθηκών και της ανάγκης του μουσικού να παίζει (όχι της οικονομικής ανάγκης, της ψυχικής/πνευματικής) είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό.Waterfall-K είπε:Ε και? Αυτα γινονται παντου. Ο "φτηνος" εργαζομενος προτιμαται παντα, και μη σου πω για τον τζαμπα εργαζομενο τι γινεται.
Οχι, εσυ ξαναδιαβασε την απαντηση μου, και οτι απορια εχεις, pm.marathon είπε:ξαναδιάβασε την απάντησή σου
Δεν το κάνουν τσάμπα γιατί πλέον μπορούν να ζητούν χρήματα και να μην τρώνε πόρτα. Και όπως ρώτησα και πρίν, αυτοί που πλέον πληρώνονται δεν έπαιξαν ποτέ στην ζωή τους τσάμπα; Βέβαια για να είμαι ειλικρινής ο "μουσικός" που δεν πληρώνεται για να παίζει μουσική δεν μπορεί να θεωρηθεί τυπικά μουσικός κανονικός.Waterfall-K είπε:@Theoctapus, το θεμα μας δεν ειναι για το αν γινεται (γινεται) και γιατι γινεται, το θεμα ειναι οταν γινεται τι επιπτωσεις εχει_αν εχει_στους υπολοιπους μουσικους που ναι μεν εχουν κι αυτοι κ@%λα να παιζουν, δεν το κανουν ομως τζαμπα. Η απαντηση μου_ξαναλεω_ηταν για το ποστ του Gommer και τα περι "χαλασματος της πιατσας" κλπ...
Διαφωνωtheoctapus είπε:Βέβαια για να είμαι ειλικρινής ο "μουσικός" που δεν πληρώνεται για να παίζει μουσική δεν μπορεί να θεωρηθεί τυπικά μουσικός κανονικός.
συμφωνώ απολυταRayDTutto είπε:Περικλή το "κράτος" ισχύει από όλες τις πλευρές.
Σε ένα κράτος που θα ίσχυαν όλα αυτά που λες, υπογράφονται συμβάσεις με τους μουσικούς οι οποίοι βέβαια φορολογούνται κανονικότατα για όλα τα gigs (δείξε μου έναν Έλληνα μουσικό που έχει φορολογηθεί για όλες τις συναυλίες του και εγώ θα κοιτάω στο κενό που μου δείχνεις ;D ) πληρώνεται ασφάλιση κτλ.
Βέβαια στο ίδιο κράτος, το 1/50 (και πολύ λέω) μόνο των ελληνικών μαγαζιών που φιλοξενούν λάιβ θα ήταν ανοιχτά, λόγω των μηδενικών τους προδιαγραφών.
Οι συγκρίσεις συνεπώς πρέπει να γίνονται με τα ίδια μέτρα και σταθμά. Μη ζητάς συνθήκες
εξωτερικού όταν δεν έχεις προδιαγραφές εξωτερικού.
Δεν υπάρχει κάτι στο οποίο μπορείς να διαφωνήσεις. Οι "μουσικοί" είναι οι μοναδικοί που χρησιμοποιούν καταχρηστικά την λέξη αυτή για να χαρακτηρίσουν τον εαυτό τους ενώ δεν έχουν την συγκεκριμένη επαγγελματική ιδιότητα. Βλέπεις π.χ. κανένα να δηλώνει υδραυλικός επειδή ξέρει να αλλάζει βρύσες, το έχει κάνει μερικές φορές αλλά δεν έχει πάρει ποτέ λεφτά (δεν μιλάω καν για το τι δηλώνει στην εφορία); Γιατί να διαφέρουν αυτοί που ξέρουν να παίζουν μουσική; Να σου πω γιατί. Γιατί στην Ελλάδα όταν ξεκινάς στον χώρο ο μουσικός δεν θεωρείται επάγγελμα και έτσι δηλώνεις ότι θες.VangelisV είπε:Διαφωνω
Διαφωνω. Εγω που εχω βγαλει ωδειο και παιζω μουσικη χωρις να πληρωνομαι δεν ειμαι μουσικος, ενω η Στικουδη π.χ. που πληρωνεται θεωρειται.theoctapus είπε:Τελικά είναι άλλο να παίζεις μουσική κι άλλο να είσαι μουσικός. Το πρώτο δεν εννοεί το δεύτερο ενώ το δεύτερο προφανώς εννοεί το πρώτο.
Πρόσεξε, μιλάω για το επάγγελμα του μουσικού όχι την όποια άλλη μετάφραση/χρήση μπορεί να έχει (κακώς κατά την γνώμη μου αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα). Άρα φυσικά, φυσικότατα εσύ ΔΕΝ θεωρείσαι μουσικός ενώ η Στικούδη εφόσον η εφορία την αναγνωρίζει ως τέτοια είναι και παραείναι. Η αποφοίτησή σου από ωδείο δεν σε κάνει μουσικό αλλά επίσημα αναγνωρισμένο γνώστη μουσικής. Άπαξ και αρχίσεις να δουλεύεις στον χώρο τότε γίνεσαι και από 'κει και πέρα θεωρείσαι μουσικός.VangelisV είπε:Διαφωνω. Εγω που εχω βγαλει ωδειο και παιζω μουσικη χωρις να πληρωνομαι δεν ειμαι μουσικος, ενω η Στικουδη π.χ. που πληρωνεται θεωρειται.
Δεν είπα ότι είμαι μουσικός αρα τι κακό μπορεί να μου συμβεί;Η αποψη σου (οσον αφορα τους μουσικους) μπαζει απο παντου, ειναι λανθασμενη και οσο πιο γρηγορα το καταλαβεις τοσο το καλυτερο για σενα. Ωστοσο αν επιμεινεις σε αυτη ειναι δικαιωμα σου.
Μπορει ξαφνικα να γινεις! :-X Μη το μελετας!theoctapus είπε:Δεν είπα ότι είμαι μουσικός αρα τι κακό μπορεί να μου συμβεί;![]()
με αυτοKαποιος εγραψε οτι αυτο το ωραιο θεμα (μειναμε απο ντραμερ Roll Eyes) καταστρεφεται απο τα εσωψυχα καποιων εδω μεσα (ελπιζω να μην εννοει εμενα Angry)
αλλα δυστυχως...την απαντηση σου την πηρες απο τους υπολοιπους συνομιλητες.μυγιαστηκε μηπως απο την αναφορα μου
, οπότε ακολουθήσανε διάφορες αντιμαχίες...Τελικώς χαίρομαι για τα παιδιά που τη βρήκαν τη φόρμουλα και μεταξύ τους για την ενορχήστρωση και με το μαγαζάτορα. Όλα καλά!!! Καλή επιτυχία να ευχηθώ στο λάιβ!YΓ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΙΞΟΥΜΕ!!!
Καλά,εσύ όταν αρρωστήσεις να πας στον ερασιτέχνη χομπίστα γιατρό επειδή είναι τσάμπα.Waterfall-K είπε:Απαντησες μονος σου. Σκεψου να υπηρχαν
δικηγοροι, γιατροι, υδραυλικοι, μηχανικοι, μαγειρες, χτιστες, ηλεκτρολογοι, λογιστες, ηλεκτρονικοι, γεωπονοι, πιλοτοι, φυλακες, μηχανοδηγοι, κηπουροι, αρχιτεκτονες, γραφιστες, τοπογραφοι, κομμωτες, μουσικοι, ξεναγοι, ναυτικοι, νοσοκομοι, προγραμματιστες, γυμναστες, ξυλουργοι, DJs, σερβιτοροι, μεταφραστες, ψυχολογοι, κλειδαραδες κλπ κλπ,
οι οποιοι θα προσφεραν τις υπηρεσιες τους αφιλοκερδως, τζαμπα.
Ποιος θα προτιμουσε τους αναλογους επαγγελματιες που θα ζητουσαν αμοιβη? Μαλλον κανεις. Γιατι να πληρωσεις για κατι οταν μπορεις να το εχεις τζαμπα?
Συνεχιστε.![]()