Αγορά Stratocaster neck

mkm

Ενεργό μέλος
Πόντοι
258
Έχω μια partscaster και το τρας ροντ κάτι έπαθε και κάνει....σαν κροταλίας:cry:
Δεν είναι όμως και καμιας αξίας για να αξίζει είδιόρθωση και θα μείνει για κανένα DIY πείραμα...
Ψάχνω στην αγορά για αντικατάσταση και δεν βρίσκω τίποτα με βασικά specs, σε κάποια καλή ποιότητα.... μόνο κάτι γνήσια fender βρίσκω αλλά με τιμές απίστευτες. Δεν θέλω "γνήσιο ανταλλαντικό" όμως για να το πληρώσω τόσο...partscaster είπαμε.
Specs:
  • 21 τάστα
  • rosewood (ή οτιδήποτε χωρίς βερνίκι στην ταστιέρα)
  • C shape
  • 9.5 radius
  • 60s truss rod type (όχι αυτό με τη βίδα στο headstock, αυτό χωρίς)
  • semi-rolled edges κατα προτίμηση
  • medium jumbo τάστα
  • nitro
  • τυπικό fender σχήμα για το neck pocket
Ένα κλασικό stratocaster neck λίγο πολύ, με μια καλή ταστοδουλειά...τίποτα το ιδιαίτερο.
΄Εχετε υπόψη κανένα μαγαζί;

Νομίζω αυτό το site ήταν ένα από αυτά που σύστηνε και ο αείμνηστος Superfunk:

Αξιοπρεπείς τιμές, καλή ποιότητα φαίνεται.

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν αυτά που ψάχνεις και φτηνά. Ειδικά το νίτρο και η βίδα κατω; Είναι αρκετά εξειδικευμένα.

Μεταχειρισμένο ή κίνα θα έλεγα αν θες να πάρεις το ρίσκο που δεν είναι και μικρό, και ακόμα και εκεί δεν θα είναι φτηνό.

Και η ταστοδουλειά για να είναι καλή πρέπει να γίνει επάνω στην κιθάρα οπότε είναι επιπλέον έξοδο.

Δεν θα είναι φθηνά...το περιμένω αυτο...απλά το 700ρι plus που είναι τα αμερικάνικα fender είναι νομίζω περοσσότερο η γνησιότητα, παρά το υλικό.
Θα προτιμούσα πχ ένα αντίστοιχο allparts

Θα βάλω φιτιλιές βραδιάτικα...
Παρέλαβα απο Κίνα, από τα βάθη της Κίνας θα έλεγα πριν μία εβδομάδα το συγκεκριμένο μανίκι:
Προβολή συνημμένου 1000037510.jpg
Προβολή συνημμένου 1000037508.jpg
Προβολή συνημμένου 1000037509.jpg
Τώρα ψάχνω και ένα αντίστοιχο body ασημί χρώματος (ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ) για να φτιάξω την πρώτη partscaster μου... Άει να δούμε...

Θα βάλω φιτιλιές βραδιάτικα...
Παρέλαβα απο Κίνα, από τα βάθη της Κίνας θα έλεγα πριν μία εβδομάδα το συγκεκριμένο μανίκι:
Προβολή συνημμένου 53732
Προβολή συνημμένου 53733
Προβολή συνημμένου 53734
Τώρα ψάχνω και ένα αντίστοιχο body ασημί χρώματος (ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ) για να φτιάξω την πρώτη partscaster μου... Άει να δούμε...
Από πού το αγόρασες;

Από πού το αγόρασες;
ebay. κόστισε συνολικά με μεταφορικά και φόρο τελωνείου 123 ευρώ. Ήξερα ότι θα πληρώσω τελωνείο ωστόσο για τέτοιο ποσό και τέτοιο μανίκι ήμουνα διατεθειμένος να την φάω.

Το "έκλεψες", κανονικά. Και είναι και πάρα πολύ όμορφο μανίκι. Πολύ καλή αρχή!
Σε ευχαριστώ πολύ. Άντε να δούμε... Το βλέπω να τραβάει πολύυυυυ μακριάαααα αυτό το project...

ebay. κόστισε συνολικά με μεταφορικά και φόρο τελωνείου 123 ευρώ. Ήξερα ότι θα πληρώσω τελωνείο ωστόσο για τέτοιο ποσό και τέτοιο μανίκι ήμουνα διατεθειμένος να την φάω.
Ebay link; Ευχαριστώ

Ebay link; Ευχαριστώ
Μπες ebay τελεια com και αναζήτησε αυτό -> AAAA Stainless steel 22fret Roasted flame Maple Electric Guitar Neck Gloss. Το "κατάστημα" λέγεται Premium Guitar Neck Store

Αν δουλεύει και απλά κάνει σαν κροταλίας όταν το γυρίζεις... δεν έχει κανένα πρόβλημα. Έχω μια RG470 από τα 90s και κάνει έτσι εδώ και 30 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τις περισσότερες φορές αν δεν το έκανε και έφτασε να το κάνει σημαίνει ότι φτάνει στο όριο του να τερματίσει. Αν τερματίσει τότε ξεκινάνε τα προβλήματα.

Κοίτα και εδώ πάντως λογικά θα βρεις κάτι που θα σου κάνει. https://guitaranatomy.com/ σε λογική τιμή

χωρις να γνωριζω τιμες κλπ απο διαφορους μαστορους, γτ δεν ρωτας κανεναν μαστορα που κατασκευαζει κιθαρες και να στην φτιαξει στα specs που θες?

Αν δουλεύει και απλά κάνει σαν κροταλίας όταν το γυρίζεις... δεν έχει κανένα πρόβλημα. Έχω μια RG470 από τα 90s και κάνει έτσι εδώ και 30 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τις περισσότερες φορές αν δεν το έκανε και έφτασε να το κάνει σημαίνει ότι φτάνει στο όριο του να τερματίσει. Αν τερματίσει τότε ξεκινάνε τα προβλήματα.

Κοίτα και εδώ πάντως λογικά θα βρεις κάτι που θα σου κάνει. https://guitaranatomy.com/ σε λογική τιμή

Αγοράζουμε από Αγγλία;;;

Απο τo Guitar Anatomy νομίζω τζάμπα θα φάτε ΦΠΑ στην αγορά, απο την άλλη οι τιμές του για nitro satin finish σε κάποια σώματα που είδα είναι τρομερά καλές.

Τα Rockinger είναι καλής ποιότητας και σε εξαιρερικές τιμές, την εποχή των παρτκάστερ το μισό noiz είχε κιθάρες με rockinger parts. H WD επίσης βγάζει πολύ καλής ποιότητας μανίκια (και Fender licensed νομίζω) αλλά δεν ξέρω που τα βρίσκεις πλεον στην Ευρώπη.

To Banzai επίσης έχει στοκ απο Allparts, Fender, Goeldo και διάφορα άλλα κατα καιρόυς και είναι στη Γερμανία οπότε δεν κινδυνεύεις με εξτρα χρεώσεις.

Αγοράζουμε από Αγγλία;;;
Εγώ ναι γιατί είμαι και ζερβοχέρης οπότε οι επιλογές μου είναι πραγματικά λίγες. Δεν χάνεις κάτι να τους στείλεις ένα email παντως. Εγώ είχα παραγγείλει neck για ένα project με 3d printed κιθάρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά αδυνατώ πραγματικά να θυμηθώ την διαδικασία ή πόσο κόστισε το τελωνείο κλπ. γιατί έχουν περάσει 2-3 χρονια.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back