• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Αγορα πρωτης κιθαρας

Pointy

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια σε ολους παιδια, διαβαζω το Noiz αρκετο καιρο, κοιμαμαι περιεργες ωρες τωρα τελευταια, και ηρθε η ωρα που αποφασισα να γινω και μελος και να γραψω και τιποτα ;D

Κατι που ακουω και διαβαζω πολυ συχνα λοιπον ειναι οι ερωτησεις σχετικα με την αγορα κιθαρας ή αλλου οργανου για πρωτη φορα και το ολο θεμα "κιθαρα για αρχαριους", και ηθελα να σχολιασω σχετικα.

Διευκρινηση - το σκεφτηκα στο τελος: μιλαω αποκλειστικα για ηλεκτρικες κιθαρες, απο ακουστικες δεν ξερω τι παιζει, φανταζομαι ομως παρομοια κατασταση, σε πιο χαμηλες τιμες.

Ξεκινωντας απο το πιο απλο, τα λεφτα. Οι περισσοτεροι ξεκινωντας θελουνε κατι φτηνο, και απο φτηνα οργανα στα μαγαζια αλλο τιποτα. Γενικα νομιζω πολυς κοσμος κοιταει μια περιοχη τιμων 100-200 ευρω, αντε 250. Κατα τη γνωμη μου αυτο δεν ειναι καλη ιδεα. Μπορει να υπαρχουν και 1-2 καλα οργανα σε αυτες τις τιμες (για καινουρια μιλωντας παντα), αλλα νομιζω η στην διαφορα με το να πας στα 350 το πολυ 400 ευρω ειναι τοσο μεγαλη που δε δικαιολογειται με τιποτα να παρεις πιο φτηνο, και σιγουρα μα σιγουρα αξιζει και να περιμενεις μεχρι να μαζεψεις τα λεφτα αν υπαρχει τετοιο θεμα.

Νομιζω καπου εκει αλλαζει η κατηγορια απο "κουπι με χορδες" (που σπρωχνεται πολυ τα τελευταια χρονια απο κατασκευαστες και μαγαζια) σε "αξιοπρεπες οργανο με το φτηνοτερο δυνατο spec". Στην πραξη κατι πολυ σημαντικο που αλλαζει ειναι η αισθηση και η ευκολια στο παιξιμο, κατι που ενας που πρωτοξεκιναει μαλλον αγνοει τελειως, αλλα το θεωρω πολυ πιο σημαντικο και απο τον ηχο στο ξεκινημα.

Και φυσικα μετα απο 2-3 χρονια που θα του εχεις βαλει και ενα σοβαρο μαγνητη θα εχεις ενα οργανο που θα παιζεται ευχαριστα, δε θα νιωθεις την πιεστικη αναγκη να το πουλησεις (που ομως δεν μπορεις γιατι σιγα μην το πουλησεις 50 ευρω) και δε θα σου κανει τη ζωη δυσκολη στην καθε νοτα. Και να μην ειναι το τελειο, δε θα αποτελει το οργανο εμποδιο στη σχεση σου με τη μουσικη, και τοτε τα 100 ευρω παραπανω θα φαινονται τελειως αστειο ποσο.

Σχετικο με τα παραπανω ειναι το θεμα της νοοτροπιας. Κατι που επισης βλεπω συχνα ειναι κοσμος που θελει να ξεκινησει κιθαρα (ισχυει και για αλλες "φιλοδοξιες" αυτο βεβαια) και νομιζεις οτι ντρεπεται και μονο που το λεει... το ολο σκηνικο "να ξεκινησω και βλεπουμε", "μπορει να μη μου αρεσει", "δε θελω να μαθω και πολλα, 2 τραγουδακια να παιζω", "ειμαι και μεγαλος τωρα 27 χρονων", "θα μαθω μονος μου, που να κανω μαθηματα τωρα" και αλλα τετοια ωραια, που καταληγουν κιολας στο να παρουν το φτηνοτερο δυνατο οργανο - το οποιο αν οντως δεν παιζεται τοτε ενισχυει και ολα τα παραπανω.

Τωρα με αυτα ή δε θελει κανεις να μαθει και νομιζει οτι θελει, ή οντως θελει αλλα νιωθει το βαρος της κοινωνιας, ετοιμης να τον κατακρινει που αντι να κοιταει να κανει κανα παιδι, να κουρευτει και να σοβαρευτει τελος παντων, ασχολειται με βλακειες οπως η μουσικη...

Ας μεινουμε στο θεμα του εξοπλισμου για την ωρα :). Ποια η γνωμη σας για τα τελειως φτηνα οργανα?

συνηθως τα φτηνα τελειως οργανα καταληγουν απο τους αγοραστες τους σε τοιχους κρεμασμενα για ντεκορ ή κλεισμενα σε καμια ντουλαπα και μετα απο χρονια αν τυχη και ξεθαφτουν απο κει μεσα τα χαριζουν σε κανα πιτσιρικα ο οποιος παλι σε κανα τοιχο θα τα κρεμασει ;D ;D ;D

Μπορει να υπαρχουν και 1-2 καλα οργανα σε αυτες τις τιμες (για καινουρια μιλωντας παντα), αλλα νομιζω η στην διαφορα με το να πας στα 350 το πολυ 400 ευρω ειναι τοσο μεγαλη που δε δικαιολογειται με τιποτα να παρεις πιο φτηνο, και σιγουρα μα σιγουρα αξιζει και να περιμενεις μεχρι να μαζεψεις τα λεφτα αν υπαρχει τετοιο θεμα.
Σωστός, όντως η διαφορά είναι αισθητή. Όμως να σου πω μια ιστορία.

Πριν 15 περίπου χρόνια, πήγα και πήρα μια σάμικ πάμφηνη. Μετά από λίγο καιρό, ο ζηλιάρης φίλος μου πήγε και πήρε μια ακριβώς ίδια.

Μετά από 15 χρόνια, έχω αγοράσει και άλλες κιθάρες, μπάσο, πετάλια κ.τ.λ. ασχολήθηκα με μουσική,έπαιζα σε μπάντες και μπούρου μπούρου μπούρου...

Ο φίλος μου την είχε 15 ολόκληρα χρόνια στην ντουλάπα(όχι στην θήκη, ΣΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ).

Ε, κρίμα δεν θα ήτανε να εδίναν οι γονείς του 350-400ευρώ για μια κιθάρα καλύτερης ποιότητας?  ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πανω κατω συμφωνω σχεδον με ολα τα παραπανω! το μεγαλο θεμα ομως ειναι να σου κατσει! την πρωτη μου ηλεκτρικη την πουλησα μετα απο μια 5 ετια και βαλε! (αν υπηρχε ομως θα την ξαναπαιρνα) και ηταν πανω κατω στα 300-400ε!

τελευταια ομως παιζω αρκετα με τουτο εδω το κατασκευασμα και με βολευει αφανταστα :D

http://www.noiz.gr/index.php?topic=172052.0

επισης το μπρατσο μιας φτηνης bullet (την οποια εχω πειραξει επισης ;D) μου εχει κατσει κουτι! οποτε πιστευω οτι για μελετη και indoorκαταστασεις το φτηνο δεν ειναι απαραιτητα και κακο!

Lord_Goumis είπε:
Ε, κρίμα δεν θα ήτανε να εδίναν οι γονείς του 350-400ευρώ για μια κιθάρα καλύτερης ποιότητας?  ;)
Και ενα ευρω να παει χαμενο κριμα ειναι, αλλα δεν ειναι ακριβως ετσι :). Πρωτα πρωτα, αμα ξεκινας με τη νοοτροπια οτι δεν σου αξιζει κατι καλο γιατι μαλλον θα τα παρατησεις συντομα, τοτε σιγουρα θα τα παρατησεις συντομα, οποτε μην την παρεις και κανε κατι αλλο που πραγματικα σε ενδιαφερει!

Επισης φαντασου τα κρισιμα πρωτα χρονια που μαθαινεις να πονανε τα δαχτυλα σου, να μη μπορεις να πιασεις μια συγχορδια, να τριζουν και να ξεκουρδιζονται τα παντα και γενικα να σου σπαει τα νευρα και μονο που βλεπεις την κιθαρα - ποσοι και ποσοι τα εχουν παρατησει ετσι. 100 ή και 200 ευρω παραπανω ειναι τελειως αστειο ποσο αν με αυτα αγοραζεις αρκετα χρονια χωρις τετοιου ειδους προβληματα. Ασε που το πιθανοτερο ειναι να καταληξει φτηνοτερο συνολικα γιατι δε θα νιωσεις την αναγκη για καλυτερο οργανο μετα απο λιγο. Βεβαια κανεις που πρωτοξεκιναει κιθαρα απο το μηδεν δεν μπορει να το ξερει αυτο και δεν σκεφτεται ετσι.

Τελος την κιθαρα 350-400 ευρω την πουλας ανετα και μετα απο χρονια, των 150 δυσκολα!

Δε λεω πως οτιδηποτε κανει απο 299 και κατω ειναι για το τζακι και απο 301 και πανω ειναι για μουσικη, αλλα τις περισσοτερες φορες η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη και σημαντικη, και το ποσο μικρο για κατι που θα ασχοληθεις μαζι του για χρονια. Μπορει παντα να σου διαλεξει κατι καλο και φτηνο ενας ποιο εμπειρος φιλος σου βεβαια αλλα θελει ψαξιμο. Και παλι σε αυτην την περιπτωση η συμβουλη μου ειναι καλυτερα δωσε το λιγο παραπανω γιατι απλα αλλαζεις κατηγορια και η διαφορα κατα τη γνωμη μου ειναι μεγαλη, ειδικα στο ξεκινημα.

Ολα αυτα απευθυνονται στους αρχαριους βεβαια, αμα ξερεις ακριβως τι θελεις, φτηνο-ακριβο πηγαινεις και το περνεις.

μπορεί κάποιος να μου επισημάνει ένα (ή περισσότερα) πρόβλημα που έχει η affinity strat μου για έναν αρχάριο, το οποίο μάλιστα να δικαιολογεί την απαξίωση (ή μήπως το σνομπάρισμα;)  που εκφράζεται παραπάνω;

τι είναι αυτό που έχει αυτή η κιθαρίτσα των 155Ε, που την καθιστά "κουπί με χορδές" και που θα την οδηγήσει νομοτελειακά στο βάθος μιας ντουλάπας ή σε κρεμαστάρι στον τοίχο;

είμαι ειλικρινά περίεργος να το μάθω

Τιποτα, αν εχεις δοκιμασει και πιο ακριβες και η δικια σου σου κανει και εισαι ευχαριστημενος δεν τιθεται θεμα. Εγω γραφω για αυτους που δεν εχουν κιθαρα και θελουν να παρουν. Απο δυο σελιδες κολλησες σε τρεις λεξεις, διαβασε και τα υπολοιπα ντε!

Οσο για το "σνομπαρισμα", να σε δω τι θα λες οταν θα παρεις κιθαρα των 5,000 ευρω και θα ερθει ο υπερcollector να σου πει "καλα παιζει μωρε για τα λεφτα της, αλλα δεν εχει την αισθηση/ψυχη/προσωπικοτητα που εχει η ταδε" (που κανει 35,000, το ξυλο ειναι απο το τελευταιο δεντρο στο ειδος του, οι μαγνητες τυλιγμενοι στον αργαλειο τυφλης θιβετιανης μοναχης και εχει στην ταστιερα inlay την Ιλιαδα) ;D ;D

gdevelek είπε:
μπορεί κάποιος να μου επισημάνει ένα (ή περισσότερα) πρόβλημα που έχει η affinity strat μου για έναν αρχάριο, το οποίο μάλιστα να δικαιολογεί την απαξίωση (ή μήπως το σνομπάρισμα;)  που εκφράζεται παραπάνω;

τι είναι αυτό που έχει αυτή η κιθαρίτσα των 155Ε, που την καθιστά "κουπί με χορδές" και που θα την οδηγήσει νομοτελειακά στο βάθος μιας ντουλάπας ή σε κρεμαστάρι στον τοίχο;

είμαι ειλικρινά περίεργος να το μάθω
μαζι σου φιλε! ;)

επισης να προσθεσω οτι αν παρεις μια κιθαρα των 400 και μετα τη δωσεις 250 εχεις την ιδια χασουρα με την κιθαρα των 150 που ομως θα σου μεινει για να τη χαρισεις σε καποιον που θα του φανει χρησιμη!

το καρμα δεν ειναι εφευρεση του noiz ;) ;) ;D

Pointy είπε:
Οσο για το "σνομπαρισμα", να σε δω τι θα λες οταν θα παρεις κιθαρα των 5,000 ευρω και θα ερθει ο υπερcollector να σου πει "καλα παιζει μωρε για τα λεφτα της, αλλα δεν εχει την αισθηση/ψυχη/προσωπικοτητα που εχει η ταδε" (που κανει 35,000, το ξυλο ειναι απο το τελευταιο δεντρο στο ειδος του, οι μαγνητες τυλιγμενοι στον αργαλειο τυφλης θιβετιανης μοναχης και εχει στην ταστιερα inlay την Ιλιαδα) ;D ;D
καλα φιλαρακι δεν ειμαστε και ολοι εμποροι εδω μεσα....

Pointy είπε:
Τιποτα, αν εχεις δοκιμασει και πιο ακριβες και η δικια σου σου κανει και εισαι ευχαριστημενος δεν τιθεται θεμα. Εγω γραφω για αυτους που δεν εχουν κιθαρα και θελουν να παρουν.
θαυμάσια, κι εγώ γι' αυτούς ακριβώς γράφω

άσε λοιπόν τα "αν έχεις δοκιμάσει..." και πες μου ξεκάθαρα, τι πρόβλημα έχει η συγκεκριμένη κιθάρα των 155Ε για έναν αρχάριο (πέραν φυσικα του ότι κοστίζει 155Ε, το οποίο έχει τις γνωστές ολέθριες συνέπειες στο στάτους αλλά και στο ίματζ του αγοραστή)

Pointy είπε:
Επισης φαντασου τα κρισιμα πρωτα χρονια που μαθαινεις να πονανε τα δαχτυλα σου, να μη μπορεις να πιασεις μια συγχορδια, να τριζουν και να ξεκουρδιζονται τα παντα και γενικα να σου σπαει τα νευρα και μονο που βλεπεις την κιθαρα - ποσοι και ποσοι τα εχουν παρατησει ετσι.
Συγγνώμη κιόλας, αλλά αν είσαι εντελώς αρχάριος δε μπορείς να πιάσεις μια συγχορδία, και τα δάχτυλα σου θα πονάνε μέχρι να συνηθίσεις τις χορδές, και με ένα καλό σετάρισμα ένα φτηνό όργανο παίζει ωραιότατα.

Επίσης η επιλογή ας πάρω κάτι φτηνό γιατί δε ξέρω αν θα με ενδιαφέρει η όλη φάση είναι απόλυτα σωστή και λογική. Διότι άλλο το βλέπεις κάποιον να παίζει και άλλο το παίζεις εσύ. Και μετά και από αυτό άλλο το παίζεις ένα δυο κομμάτια και άλλο το μελετάς με τις ώρες για συνεχή βελτίωση. Δεν έχουν ΟΛΟΙ τόση διάθεση ή τρέλα να λιώσουν. Πολλοι θέλουν απλά να γρατζουνίσουν κάτι το οποίο είναι απόλυτα θεμιτό και χίλιες φορές να σκάσουν 150-200 αντί 350-400 :)

Evilnye είπε:
Συγγνώμη κιόλας, αλλά αν είσαι εντελώς αρχάριος δε μπορείς να πιάσεις μια συγχορδία, και τα δάχτυλα σου θα πονάνε μέχρι να συνηθίσεις τις χορδές, και με ένα καλό σετάρισμα ένα φτηνό όργανο παίζει ωραιότατα.

Επίσης η επιλογή ας πάρω κάτι φτηνό γιατί δε ξέρω αν θα με ενδιαφέρει η όλη φάση είναι απόλυτα σωστή και λογική. Διότι άλλο το βλέπεις κάποιον να παίζει και άλλο το παίζεις εσύ. Και μετά και από αυτό άλλο το παίζεις ένα δυο κομμάτια και άλλο το μελετάς με τις ώρες για συνεχή βελτίωση. Δεν έχουν ΟΛΟΙ τόση διάθεση ή τρέλα να λιώσουν. Πολλοι θέλουν απλά να γρατζουνίσουν κάτι το οποίο είναι απόλυτα θεμιτό και χίλιες φορές να σκάσουν 150-200 αντί 350-400 :)
+1

gdevelek είπε:
άσε λοιπόν τα "αν έχεις δοκιμάσει..." και πες μου ξεκάθαρα, τι πρόβλημα έχει η συγκεκριμένη κιθάρα των 155Ε για έναν αρχάριο (πέραν φυσικα του ότι κοστίζει 155Ε, το οποίο έχει τις γνωστές ολέθριες συνέπειες στο στάτους αλλά και στο ίματζ του αγοραστή)
Γιατι δε μου λες εσυ, που ειπα εγω οτι "η κιθαρα του gdevelek εχει προβλημα"? Δεν την εχω δοκιμασει και δεν ξερω. Δοκιμασε και εσυ ομως καμια ακριβοτερη και τοτε θα καταλαβεις οτι υπαρχει διαφορα. Μιλησα πουθενα για ιματζ και στατους?? Σορρυ αλλα αυτα τα κομπλεξ δε με αφορουν, μονος σου τα εβγαλες :). Ισα ισα ειπα παρακατω, αλλα μαλλον δεν το διαβασες, οτι κιθαρα και να παρεις (ή αμαξι, ή ιδιωτικο αεροπλανο αμα λαχει) παντα θα υπαρχει ενας εξυπνακιας ετοιμος να σου πει οτι δεν αξιζει μια μπροστα στη δικια του. Καταλαβε και οτι μιλαω γενικα και προσπαθω να καλυψω την οπτικη καποιου που δεν ξερει.

Ειπα ξεκαθαρα λοιπον οτι δεν ειναι απολυτο αυτο που λεω και οτι ναι υπαρχουν και φτηνα καλα οργανα. Εφοσον ομως αφου αν καποιος δεν εχει πιασει ποτε του κιθαρα δεν μπορει να καταλαβει τις διαφορες, το να παει για το φτηνοτερο δυνατο ειναι, κατα τη γνωμη μου παντα, λαθος, γιατι οι πιθανοτητες να καταληξει με κατι που θα του κανει τη ζωη δυσκολοτερη χωρις να το ξερει ειναι πολλες. Μου λες ας πουμε οτι δεν υπαρχουν κακης ποιοτητας φτηνες κιθαρες και οτι δεν υπαρχει διαφορα με τις λιγο πιο ακριβες? Η οτι ολοι παιζουν με την πρωτη τους κιθαρα και κανεις ποτε δεν εχει "αναβαθμισει" σε καλυτερο οργανο?

Τελος πιστευω οτι και η νοοτροπια "ξεκιναω για να αποτυχω" δεν ειναι σωστη, προσωπικη αποψη αυτο. Δηλαδη αμα θελεις να δοκιμασεις κατι καινουριο, η συμβουλη ειναι "ξεκινα με το χειροτερο"? (απαντηση: ναι οταν μπαινει το χρημα στη μεση γ*** τα ολα) Στο κατω κατω αμα εισαι τοσο σιγουρος οτι θα τα παρατησεις, δανειζεσαι πρωτα μια και βλεπεις τι παιζει.

Anyway, τη γνωμη σας ρωτησα και τη δικια μου λεω, και αν βοηθησουμε και κανεναν στο δρομο καλο θα βγει.

Το θεμα εχει να κανει για μενα μονο με τα λεφτα και την οικονομικη ανεση του καθενος.

Γιατι αμα εγω το φυσαω το μαρουλι πχ για μενα η πρωτη κιθαρα θα εχει 1500 ευρω! Γιατι για τα δικα μου δεδομενα την θεωρω φθηνη!! (εδω γελαμε!)

και παει αναλογος.

Τωρα οι αποψεις οτι ενας γνωστος μου πηρε μια φθηνη και μετα βαρεθηκε και την εκανε κορνιζα στον τοιχο ειναι δεκτες αλλα οχι ικανες για να υποστηριξει κανεις μια γενικη αποψη και εικονα. Για τον απλο λογω οτι οσοι τις καναν κορνιζες αλλοι τοσοι τις λιωσαν και βγαλαν τα λεφτα τους! :)

να βοηθήσεις τον αρχάριο αρκετά χλωμό, με την παρακάτω ισοπέδωση

να βοηθήσεις τα μαγαζιά να πουλήσουν ακριβώτερα όργανα σε αρχάριους, πολύ πιθανόν  (αν και δεν ήταν αυτός ο στόχος σου)

Pointy είπε:
Γενικα νομιζω πολυς κοσμος κοιταει μια περιοχη τιμων 100-200 ευρω, αντε 250. Κατα τη γνωμη μου αυτο δεν ειναι καλη ιδεα. Μπορει να υπαρχουν και 1-2 καλα οργανα σε αυτες τις τιμες (για καινουρια μιλωντας παντα), αλλα νομιζω η στην διαφορα με το να πας στα 350 το πολυ 400 ευρω ειναι τοσο μεγαλη που δε δικαιολογειται με τιποτα να παρεις πιο φτηνο, και σιγουρα μα σιγουρα αξιζει και να περιμενεις μεχρι να μαζεψεις τα λεφτα αν υπαρχει τετοιο θεμα.

Νομιζω καπου εκει αλλαζει η κατηγορια απο "κουπι με χορδες" (που σπρωχνεται πολυ τα τελευταια χρονια απο κατασκευαστες και μαγαζια) σε "αξιοπρεπες οργανο με το φτηνοτερο δυνατο spec".
δηλαδή όποιος δώσει κάτω από 350, μόνο κατ' εξαίρεση ΔΕΝ θα πάρει "κουπί με χορδές"

...αφού, όπως ισχυρίζεσαι, ανάμεσα στις εκατοντάδες μοντέλα κάτω των 250Ε, "μπορεί να υπάρχουν 1-2 καλά όργανα"

:-X  :-\

gdevelek είπε:
να βοηθήσεις τον αρχάριο αρκετά χλωμό, με την παρακάτω ισοπέδωση

να βοηθήσεις τα μαγαζιά να πουλήσουν ακριβώτερα όργανα σε αρχάριους, πολύ πιθανόν  (αν και δεν ήταν αυτός ο στόχος σου)

δηλαδή όποιος δώσει κάτω από 350, μόνο κατ' εξαίρεση ΔΕΝ θα πάρει "κουπί με χορδές"

...αφού, όπως ισχυρίζεσαι, ανάμεσα στις εκατοντάδες μοντέλα κάτω των 250Ε, "μπορεί να υπάρχουν 1-2 καλά όργανα"

:-X  :-\
Δε λεω πως οτιδηποτε κανει απο 299 και κατω ειναι για το τζακι και απο 301 και πανω ειναι για μουσικη
Ολα αυτα απευθυνονται στους αρχαριους βεβαια, αμα ξερεις ακριβως τι θελεις, φτηνο-ακριβο πηγαινεις και το περνεις.
Ναι, επισης λεω και "κατα τη γνωμη μου" και "νομιζω" και στο τελος ζηταω και τη δικη σου γνωμη. Εγω αυτο πιστευω, αμα δε σου αρεσει ελα σπιτι μου να με δειρεις, τι να κανουμε. Η μαλλον καλυτερα αντι να κολλας με το παραμικρο διαβαζε τι γραφει ο κοσμος και γραψε και εσυ τιποτα σχετικο. Εχεις παιξει με κιθαρες των 150, 500 και 1000 ευρω ας πουμε και πιστευεις οτι η συγκεκριμενη strat ειναι καλη? Γραφτο να το διαβασει κανενας και να μιλαμε αντι να βαλεις τα κλαμματα επειδη νομιζεις οτι καποιος στο ιντερνετ δε γουσταρει την κιθαρα σου..

Φιλε μου μια κιθαρα δεν κανει τον κιθαριστα. Απλα μια καλουτσικη μπορει καπως να σε βοηθησει, εννοω να σου δωσει ορεξη να παιξεις! Ενταξει δε συζητώ για ενισχυτη...που κατα τη γνωμη μου ειναι απο τα πιο σημαντικα και σου δινουν και ορεξη, αλλα ενταξει αλλαζουμε το θεμα τωρα! ;D

Pointy είπε:
αντι να βαλεις τα κλαμματα επειδη νομιζεις οτι καποιος στο ιντερνετ δε γουσταρει την κιθαρα σου..
ναι είμαι πράγματι απαρηγόρητος, η δε κιθάρα μου στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

μου φαίνεται κάπως περίεργο που δεν έχεις δοκιμάσει την αφίνιτι, είναι πασίγνωστη

για την ιστορία, σνόμπαρα τις squier, αλλά ο φεντερο-γκουρού του φόρουμ μου έκλεισε το μάτι συγκαταβατικά και μου τη σύστησε, να 'ναι καλά το παλικάρι

ωστόσο για να αποφαίνεσαι έτσι για τις "φτηνές" κιθάρες, σίγουρα έχεις δοκιμάσει αρκετές άλλες

θες να μας τις αναφέρεις εν τάχει; να δούμε πού βάσισες το συμπέρασμά σου;

οντως η squier affinity ειναι μια πολυ ωραια κιθαρα οχι μονο για να αρχισει κανεις αλλα και μετεπητα να της αλλαξει κανα μαγνητακι και κανα κλειδι και να την κανει αστερατη :)

τωρα για κατι behriger,samic,benton κ.α. ουδεμια σχεση με την παραπανω παρολο τα 155 ευρω της και σιγουρα δεν στραμπουλας τα χερια σου ;D ;D ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back