Αγορά πικάπ

stavros_d80 είπε:
Θα πάει να πάρει crosley στο τέλος θα δεις.... ;D ;D >:D

[move]Technics[/move]
Είναι και μουράτο, βαλιτσάτο, για κρυσταλιέρα μόστρα  ;D

τεσπά....

έχω φάει χρόνια διαφωνώντας σε φόρα και συναφή για analog vs digital και δεν πρόκειται να το ξανακάνω εδώ.

το thorens td160+sme IIIs+DV17 d3 μου καταπίνει στεγνά και το sony cdp 50ES μου και το pioneer 757 universal αλλά και το καθαρά ψηφιακό σύστημα με ESS9018 dac....

Δυστυχώς ώρες ώρες δεν έχω πιά την ίδια διάθεση να ακούσω τα βινύλιά μου που δεν τα βλέπω να αυξάνονται πιά πάνω από τα 2000-2500...(ούτε ξέρω πόσα είναι), ούτε έχω διάθεση να αναζητώ νέες μουσικές στο φορμά αυτό, άντε ίσως ένα το χρόνο.

Ο καθένας μπορεί να νομίζει ό,τι θέλει φυσικά και επίσης να ακούει με ό,τι θέλει τελικά σπίτι του...  ;D

dimsonic είπε:
τεσπά....

έχω φάει χρόνια διαφωνώντας σε φόρα και συναφή για analog vs digital και δεν πρόκειται να το ξανακάνω εδώ.

το thorens td160+sme IIIs+DV17 d3 μου καταπίνει στεγνά και το sony cdp 50ES μου και το pioneer 757 universal αλλά και το καθαρά ψηφιακό σύστημα με ESS9018 dac....

Δυστυχώς ώρες ώρες δεν έχω πιά την ίδια διάθεση να ακούσω τα βινύλιά μου που δεν τα βλέπω να αυξάνονται πιά πάνω από τα 2000-2500...(ούτε ξέρω πόσα είναι), ούτε έχω διάθεση να αναζητώ νέες μουσικές στο φορμά αυτό, άντε ίσως ένα το χρόνο.

Ο καθένας μπορεί να νομίζει ό,τι θέλει φυσικά και επίσης να ακούει με ό,τι θέλει τελικά σπίτι του...  ;D
το καταπίνει στεγνά  και χωρίς σόδα ε ; σκέψου να λεγα τίποτα τετοιο εγω τι θα μου λεγαν διαφοροι

sonicapg είπε:
το καταπίνει στεγνά  και χωρίς σόδα ε ; σκέψου να λεγα τίποτα τετοιο εγω τι θα μου λεγαν διαφοροι
οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να (μου) πεί ο,τιδήποτε.

Το τι εισπράττω εγώ ακούγοντας είναι άλλου παππά ευαγγέλιο.

και δικαίωμα του καθενός να θέλει να εκποιήσει και τα βινύλιά του και τις κασέτες του και το πικάπ του για χάρη του spotify.

Και εγώ spotify ακούω κάθε μέρα, αλλά μια δυό το μήνα βάζω ένα βινύλιο και δεν τα πετάω ούτε τα χαρίζω.

Ας τα πετάξει το παιδί μου όταν φύγω.

και όπως ξαναείπα, επειδή του χ του αρέσει η pepsi δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας επειδή εγώ θέλω green.

dimsonic είπε:
Ακριβώς.  ;) Live and let live! Ο καθένας τον μύθο του.
Ας πούμε πως ενω κι εγω αναπόφευκτα λόγω ηλικίας, έκανα την διαδρομή απο την λάμπα, στο τρανζίστορ και στο digital έχω άλλη άποψη. Την οποία και εφαρμόζω για την προσωπική μου απόλαυση, χωρίς να την επιβάλω σε άλλους ντε και καλά, όσο τα "αναλογικά" μου μηχανήματα και η συλλογή βινυλίων απο το 1970, μαζεύουν σκόνη.

Η αλήθεια είναι πως έστειλα πολύ σύντομα τα πλατό και τις moving coil.

Μαζί και τα solid Van den Hull και ασημένια interconnect καλώδια. Enough πια... Τι τρέλα κι αυτή...

Μια μικρή λεπτομέρεια να έριχνες τότε θα τους μπέρδευες τελείως... όπως αν αναρωτήθηκαν ποτέ πόσα μέτρα καλώδιο χαλκού τρέχει στα στούντιο όπου ηχογραφούνται οι δίσκοι. Και αν με τα εξωτικά καλώδια άκουγαν το ίδιο που άκουσε ο ηχολήπτης που μείξαρε τις πηγές. Μεγάλη και παράλογη κουβέντα but it is the Hi end market.

Μικρή σημείωση προς τους νεότερους: Το Technics 1200MkII δεν φτιάχτηκε για dj's.

Κυκλοφορούσε πριν τον όρο αυτό και ήταν το καλύτερο direct drive. Απλά απο αυτά που κυκλοφορούσαν τότε ήταν αυτό με την γρηγορότερη εκκίνηση, κάτι που ήθελαν για να μην "κλαίει" όταν ξεκινούσε απο συγκεκριμένο σημείο τραγουδιού. Κάτι παντελώς αχρείαστο στον χαιφιντελίστα που ακούει ολόκληρη πλευρά πριν σηκώσει τον βραχίονα. Πάντως πλάκα-πλάκα είναι η πιο διαχρονική επένδυση στο hi-fi. Αγοράζεται και πουλιέται άμεσα και κρατάει την τιμή του.

Το καλύτερο πικαπ, εν' έτει 2017 είναι το εξής, αγαπητή Στέλλα.

https://www.amazon.co.uk/Akai-A60011N-Briefcase-Turntable-Bluetooth/dp/B01DTLSRAQ

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο είναι:

α) πεταμένα λεφτά

β) χαραμισμένες προσδοκίες

γ) γκρίνια μεσηλίκων που νοσταλγούν τα νιάτα τους

δ) όλα τα παραπάνω.

Με βαλατε,ξανα,σε δουλειες παλιογερες...

Συνεδεσα το STANTON μου με τον ενισχυτη μου,εναν αρχαιο MISSION cyrus ( τα ηχεια μου ειναι επισης αρχαια MISSION) & συνεκρινα το ΒΙΝΥΛΙΟ (αμερικανικο αγορασμενο απο την Φιλαδελφια,οχι την Νεα  ;D, στα 80s) της καλυτερης παραγωγης που εχω ακουσει στη ζωη μου

https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Moses_(album)

με το remastered cd 24 bit παιγμενο απο ενα dvd Sony που αγορασα 35 ευρω περυσι για να βλεπει ο μικρος τις Αριστογατες του Disney  ;D

να ειστε καλα παιδια γιατι ΠΕΘΑΝΑ στα ΓΕΛΙΑ με την....πχιοτητα του vinyl album & ειχα αναγκη λιγο γελιο στη ζωη μου  ;D ;D

trolley είπε:
Το καλύτερο πικαπ, εν' έτει 2017 είναι το εξής, αγαπητή Στέλλα.

https://www.amazon.co.uk/Akai-A60011N-Briefcase-Turntable-Bluetooth/dp/B01DTLSRAQ

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο είναι:

α) πεταμένα λεφτά

β) χαραμισμένες προσδοκίες

γ) γκρίνια μεσηλίκων που νοσταλγούν τα νιάτα τους

δ) όλα τα παραπάνω.
'Εχω την εντύπωση ότι υπάρχουν τέτοια από τα 80ς... ειχα βρει ενα τέτοιο καταχωνιασμένο στη ντουλαπα του θείου το 1994 και δεν καταλαβαινα τι ηταν!  ;D

Miltos23 είπε:
'Εχω την εντύπωση ότι υπάρχουν τέτοια από τα 80ς... ειχα βρει ενα τέτοιο καταχωνιασμένο στη ντουλαπα του θείου το 1994 και δεν καταλαβαινα τι ηταν!  ;D
Εγώ είχα ένα από το 1972* - σοβαρά μιλάω.

Μου χάρισε ο πατέρας μου μερικές δεκάδες 45άρια δισκάκια με ρεμπέτικα, και η πρώτη μου φιλεναδούλα το Rubber Soul των Beatles.

Οπότε, τώρα ξέρετε τι δεν πάει καλά με 'μένα.

* Δεν είχε Bluetooth βέβαια.

Για να επανέλθουμε.

Εγω θα πρότεινα την αγορά ενός μεταχειρισμένου direct drive πικάπ (π.χ. stanton Str8-30) ...μέχρι 100 €

Έναν μεταχειρισμένο ολοκληρωμενο ενισχυτή hi-fi στερεοφωνικό μέχρι 100  euro με phono in , (γιατί πιθανολoγώ ότι δεν έχει-π.χ. έναν Sherwood AX-4050R)

Και ένα ζευγάρι ηχεία coda ή tonsil (τρίδρομα - δαπέδου). ....και αυτά μέχρι 100,00 €

Έτσι ο οποιοσδήποτε στήνει με 300,00 € το πάρα πολύ (μπορεί να του βγει και 250) έναν συστηματάκι και χαίρεται πολύ καλά τους δίσκους του.

LK είπε:
Έτσι ο οποιοσδήποτε στήνει με 300,00 € το πάρα πολύ (μπορεί να του βγει και 250) έναν συστηματάκι και χαίρεται πολύ καλά τους δίσκους του.
και τίποτα παραπάνω.

πως λεμε, απλά να πει...τόκανα κι αυτό!  :D

dimsonic είπε:
και τίποτα παραπάνω.

πως λεμε, απλά να πει...τόκανα κι αυτό!  :D
Entry level είναι o OP.

Αν του αρέσει, ας προχωρήσει κατα το δοκούν.

Θα ήθελα να κανω μια ερώτηση (με bold)  που ίσως φανεί χρήσιμη και στη Στέλλα:

Αν κάποιος που θέλει ένα απλο πικαπ για να ακουει δίσκους σπίτι του, πάρει το ΑΚΑΙ - βαλίτσα που αναφεραμε πιο πανω και με τα δυο RCA στείλει σήμα στο οποιοδήποτε line in ενος στερεοφωνικού που έχει τέτοια είσοδο,  δεν μπορεί να ακούει τους δίσκους του και να χαίρεται; Δηλαδή πόσο χάλια μπορεί να είναι το όλο αποτέλεσμα;

Nομίζω ότι για την Στέλλα, και κάθε Στέλλα, Στέλιο κλπ που θέλουν να μπουν στο κόσμο του βινυλίου και του πικαπ, μπορούν  να αγοράσουν ένα τέτοιο, να το συνδέσουν, να κάνουν την τρέλα τους, να αγοράσουν δίσκους και όταν με το καλό χρειαστούν κάτι καλύτερο πανε σε κατι ακριβότερο...

Miltos23 είπε:
Θα ήθελα να κανω μια ερώτηση (με bold)  που ίσως φανεί χρήσιμη και στη Στέλλα:

Αν κάποιος που θέλει ένα απλο πικαπ για να ακουει δίσκους σπίτι του, πάρει το ΑΚΑΙ - βαλίτσα που αναφεραμε πιο πανω και με τα δυο RCA στείλει σήμα στο οποιοδήποτε line in ενος στερεοφωνικού που έχει τέτοια είσοδο,  δεν μπορεί να ακούει τους δίσκους του και να χαίρεται; Δηλαδή πόσο χάλια μπορεί να είναι το όλο αποτέλεσμα;

Nομίζω ότι για την Στέλλα, και κάθε Στέλλα, Στέλιο κλπ που θέλουν να μπουν στο κόσμο του βινυλίου και του πικαπ, μπορούν  να αγοράσουν ένα τέτοιο, να το συνδέσουν, να κάνουν την τρέλα τους, να αγοράσουν δίσκους και όταν με το καλό χρειαστούν κάτι καλύτερο πανε σε κατι ακριβότερο...
Τα πικάπ αυτά, έχουν ουσιαστικά μειονεκτήματα (ενδεικτικά αναφέρω)

1) είναι υλοποιήσεις κυρίως φτιαγμένες από πλαστικό (και ότι αυτό συνεπάγεται π.χ. αστοχία απορρόφησης κραδασμών)

2) Δεν μπορείς να προβείς σε ένα Minimum ρυθμίσεων , π.χ.  ρύθμισης της πίεσης της βελόνας ή βάρους βραχίονα (με αποτέλεσμα , πέρα από ανωμαλίες στο παίξιμο, να καταστρέψεις από την πίεση και τους δίσκους)

3) Συνήθως έχουν κεραμικές κεφάλες (με την προενίσχυση να γίνεται εσωτερικά στο πικαπ- και να είναι υποδεέστερη σε πιστότητα)

Η διαφορά στην ακρόαση , με το σύστημα των 250-300 ευρώ που πρότεινα, είναι χαοτική.

sonicapg είπε:
το φθηνοτερο vpi ,βρισκεται στη κατηγορία C VPI Player: $995 $$$

σκεψου τώρα , να παιζει και σύμφωνα με τη φήμη των vpi ..και σκέψου ...ωχ αμαν ,πάλι βλακεία ειπα ....
ε δεν τα γλυτώνεις τα εισαγωγικά ρε μπαγάσα ;D...

επιμένοντας το καις περισσότερο... ακόμα και με την προσπάθειά σου να "ρίξεις" το αρχικά φαινόμενο πολλαπλάσιο μέγεθος στο λόγο σύγκρισης πάλι επιεικώς ΑΤΟΠΑ πολλαπλάσιο παραμένει  για σοβαρά συγκριτικά συμπεράσματα...

που να "σκεφτείς" τώρα και πόσο "σχετικός" δείχνει με το "άθλημα" του Hi end o "φίλος" σου αφού είχε φορέσει(?) μια  Van Den Hul Grasshopper σε ένα entry level VPI Player (που αφαιρώντας τα ενσωματωμένα headphone amplifier-ναι αν έπαιρνε και μπαταρίες θα γινόταν walkman ;D-, phonostage και την pre-mounted Ortofon 2M Red καταλαβαίνει και ο πιο αδαής για πια κατηγορία πλατό-βραχίονα μιλάμε πλέον)... τραγικό matching κόντρα σε κάθε "λογική" ισορροπημένης αξιοποίησης δυνατοτήτων από κάποιον με έστω βασικές γνώσεις...

ναι... "Μεγάλη και παράλογη κουβέντα but it is the Hi end market" που είπε πολύ σωστά και ο συνγέρων παραπάνω και ας είμαστε περισσότερο φειδωλοί στις γενικεύσεις μας όταν είναι φανερό (δεν είναι κακό ;) ) ότι "δεν το χουμε" ακόμα...

δεν αμφισβητώ (ποτέ) τις καλές προθέσεις, αλλά οι "θέσεις" όταν συμμετέχουμε ανώνυμα σε ένα φόρουμ δεν έχουν "πρόσωπο" ώστε να προσβληθούν θυμικά... έτσι όταν είναι "ακραία αίολες" ε όσο νάναι δεν το γλυτώνουν εύκολα το τρολάρισμα τους...

αν θιγόμαστε ευκολα λοιπόν, ας δηλώνουμε κάποιοι εξ αρχής το θεμιτότατον στον "κόσμο του ευ ακούειν":

-προσωπικά μου αρέσει αυτό ή το άλλο, γι αυτόν ή τον άλλο λόγο

και φτάνει... είναι από μόνη της μια σοβαρή άποψη με το δικό της ειδικό βάρος για τον ερωτώντα κάθε φορά...

τέλος αν ενδιαφέρει την Στέλλα και η δική μου γνώμη, "ξερά" στο αρχικό της ερώτημα για το καλύτερο πικάπ περί των 400€ την έχω ξαναπεί (το πρότειναν και φίλοι παραπάνω) και είναι το αρκετά φθηνότερο best buy Essential II της Pro-Ject για το οποίο δεν μπορώ να φανταστώ άνθρωπο χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις που θα τον αφήσει παραπονεμένο...

βγαίνει και σε χρωματάκια να διαλέξει... :)

παράλληλα βέβαια της εφιστώ και γω την προσοχή... για να αξίζει την αγορά του πρέπει τα συνοδά του να το αξιοποιούν και να φτάνει στα αυτιά της η διαφορά από ένα φθηνό αλλά αξιοπρεπές Lenco ή από την πρόταση του Λάκη ας πούμε...

τέλος αν δεν γνωρίζει από ρυθμίσεις ή δεν έχει κάποιον να την βοηθήσει μακρυά από αγορές "ακριβών" μεταχειρισμένων που τους έχει αλλαχτεί η κεφαλή της μαμάς εταιρείας...

ατά... ;)

ΥΓ. α!...ας ρίξει και μια ματιά και στο πρόσφατο ανάλογο θέμα που έχει κατατεθεί αρκετή χρήσιμη πληροφορία...

Σκεφτομαι να επενδυσω σε βινυλιο και ηχεία in Περι ανέμων και υδάτων - Page 1 of 20

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να κάνω κι εγώ ένα piggy back στο θρεντ και να ρωτήσω.

Εγώ που δεν έχω στερεοφωνικό εδώ και χρόνια και ακούω μουσική μέσα από το σετάπ του πισιου με τα μόνιτορς, τι πικάπ/σετάπ μου αξίζει του ιερόσυλου αν θέλω να πάρω κάτι για να ακούω με κάποια άλφα αξιοπρέπεια τα λίγα βινύλια που μου έχουν μείνει μέσω της κάρτας ήχου;

npap είπε:
ε δεν τα γλυτώνεις τα εισαγωγικά ρε μπαγάσα ;D...

επιμένοντας το καις περισσότερο... ακόμα και με την προσπάθειά σου να "ρίξεις" το αρχικά φαινόμενο πολλαπλάσιο μέγεθος στο λόγο σύγκρισης πάλι επιεικώς ΑΤΟΠΑ πολλαπλάσιο παραμένει  για σοβαρά συγκριτικά συμπεράσματα...

που να "σκεφτείς" τώρα και πόσο "σχετικός" δείχνει με το "άθλημα" του Hi end o "φίλος" σου αφού είχε φορέσει(?) μια  Van Den Hul Grasshopper σε ένα entry level VPI Player (που αφαιρώντας τα ενσωματωμένα headphone amplifier-ναι αν έπαιρνε και μπαταρίες θα γινόταν walkman ;D-, phonostage και την pre-mounted Ortofon 2M Red καταλαβαίνει και ο πιο αδαής για πια κατηγορία πλατό-βραχίονα μιλάμε πλέον)... τραγικό matching κόντρα σε κάθε "λογική" ισορροπημένης αξιοποίησης δυνατοτήτων από κάποιον με έστω βασικές γνώσεις...

ναι... "Μεγάλη και παράλογη κουβέντα but it is the Hi end market" που είπε πολύ σωστά και ο συνγέρων παραπάνω και ας είμαστε περισσότερο φειδωλοί στις γενικεύσεις μας όταν είναι φανερό (δεν είναι κακό ;) ) ότι "δεν το χουμε" ακόμα...

δεν αμφισβητώ (ποτέ) τις καλές προθέσεις, αλλά οι "θέσεις" όταν συμμετέχουμε ανώνυμα σε ένα φόρουμ δεν έχουν "πρόσωπο" ώστε να προσβληθούν θυμικά... έτσι όταν είναι "ακραία αίολες" ε όσο νάναι δεν το γλυτώνουν εύκολα το τρολάρισμα τους...

αν θιγόμαστε ευκολα λοιπόν, ας δηλώνουμε κάποιοι εξ αρχής το θεμιτότατον στον "κόσμο του ευ ακούειν":

-προσωπικά μου αρέσει αυτό ή το άλλο, γι αυτόν ή τον άλλο λόγο

και φτάνει... είναι από μόνη της μια σοβαρή άποψη με το δικό της ειδικό βάρος για τον ερωτώντα κάθε φορά...

τέλος αν ενδιαφέρει την Στέλλα και η δική μου γνώμη, "ξερά" στο αρχικό της ερώτημα για το καλύτερο πικάπ περί των 400€ την έχω ξαναπεί (το πρότειναν και φίλοι παραπάνω) και είναι το αρκετά φθηνότερο best buy Essential II της Pro-Ject για το οποίο δεν μπορώ να φανταστώ άνθρωπο χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις που θα τον αφήσει παραπονεμένο...

βγαίνει και σε χρωματάκια να διαλέξει... :)

παράλληλα βέβαια της εφιστώ και γω την προσοχή... για να αξίζει την αγορά του πρέπει τα συνοδά του να το αξιοποιούν και να φτάνει στα αυτιά της η διαφορά από ένα φθηνό αλλά αξιοπρεπές Lenco ή από την πρόταση του Λάκη ας πούμε...

τέλος αν δεν γνωρίζει από ρυθμίσεις ή δεν έχει κάποιον να την βοηθήσει μακρυά από αγορές "ακριβών" μεταχειρισμένων που τους έχει αλλαχτεί η κεφαλή της μαμάς εταιρείας...

ατά... ;)

ΥΓ. α!...ας ρίξει και μια ματιά και στο πρόσφατο ανάλογο θέμα που έχει κατατεθεί αρκετή χρήσιμη πληροφορία...

Σκεφτομαι να επενδυσω σε βινυλιο και ηχεία in Περι ανέμων και υδάτων - Page 1 of 20
οκ με φιλικη διαθεση κ για να το διευκρινήσω

Αν ξαναδιαβασεις τι ακριβως εχω γράψει θα δεις ότι στην απαντηση μου στη στελλα ,δε συγκρινα το vpi player ,αλλά καποιο vpi

to player αναφερθηκε για να δειξω οτι εταιρειες οπως η vpi εχουν και entry level προτάσεις.ο φιλος είχε καποιο vpi που δε θυμαμαι το μοντέλο και όχι το player

Και για να το γραψω αυτό εδω φυσικά και θα ταν άτοπο αν είχε το player ,αλλά δεν εβαλε στο player μια grasshoper

αυτό που ήθελα να καταλάβει η Στελλα ,ειναι οτι το βινύλιο έχει ένα συγκεκριμένο ηχόχρωμα το οποίο ικανοποιεί κάποιους σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε άλλες ιδιότητες του ήχου είτε να αγνοούνται είτε να έρχονται σε δευτερη μοίρα.

καταλαβαίνω βεβαια οτι για τους περισσότερουςη συγκριση έχει νόημα  σε ενα πλαίσιο τιμής .

Βεβαιως και τα μεταχειρισμένα κρύβουν παγίδες.Αλλά  και απο την άλλη λίγη ερευνα δεν βλαπτει ,μπορεί καποιος να ανακαλύψει ευκαιρίες.

Και τώρα έρχομαι στο θέμα της RED.Αυτό που είπα ,ειναι οτι σε ενα αξιολογο μεταχειρισμένο (*σε καλη κατασταση,οπυ παραδεχομαι οτι δεν ειναι ευκολο να εκτιμησει καποιος που δεν εχει ασχοληθει)  που έστω δεν εχει κεφαλη ,μια αξιοπρεπής λύση κ σχετικα φτηνη ειναι η RED.

:)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back