Αγορά μικρου λαμπάτου ( μεχρι 20w ) για small gigs

LightStringer

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καληαπερα στην παρεα.

Βρισκομαι πριν την αγορα ενος μικρου λαμπατου με την λογικη της χρησιμοποιησης του με το boss me-80 που προσφατα εφτασε στα χερια μου.

Μια απο τις προτασεις που μου εκαναν κλικ βαση ηχοχρωματος ειναι ο Laney vc15 combo 15w.

Δεν ξερω αν θα ηταν σοφη μια τετοια αγορα - Δεν ξερω αν θα με εβγαζε ανετα σε ενα Live με καποιο mic μπροστα και δεν ξερω αν υπαρχουν καλυτερες αντιπροτασεις καθοτι εως τωρα εβγαινα απλα απο μια vox ex πολυεφφε απο τα Monitor μεσω DI.

Θα ηθελα λοιπον την βοηθεια σας.

Ευχαριστω

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
με 15 βατ και μικροφωνο μπροστα παιζεις οπου θες....παντου

Με μικρόφωνο και από κασσετοφωνάκι βγαίνεις live, μην σε ανησυχεί δλδ πόσο δυνατός είναι (που και ένα watt να είναι είναι δυνατός), αλλά αν σου αρέσει ο χαρακτήρας του. Αν σου κάνει ο Laney, go for it. Φαντάζομαι ότι από τη στιγμή που έπαιζες καρφί στην κονσόλα από την πεταλιέρα σου, χρησιμοποιούσες κάποιο monitor για να ακούς τον εαυτό σου (ή όχι;). Ε αυτό το ρόλο θα έχει ο ενισχυτής σου πλέον.

Αν θες αντιπροτάσεις όρισε κάποιο budget, πες μας για το στιλ που παίζεις κτλ.

:)

Ποζεροκαταστασεις βασικα απο θεμα ηχου το δειχνει και το avatar Μου :P

Μεχρι προτεινος ναι εβγαινα απο Monitor...υσχιει

Το budjet ειναι maximum τα 500 ευρω.. ::)

Γνώμη μου:

Κράτα την πεταλιέρα μόνο για effects (delay,chorus,reverb,κλπ) και πάρε έναν ενισχυτή με καλά καθαρά,αλλά ακόμα καλύτερο distortion.

Όπως ήδη ανέφερες:

http://www.thomann.de/gr/laney_vc15110.htm

Παίρνεις αυτόν τον ενισχυτή και εφόσον έχει fx loop,πετάς την πεταλιέρα στη λούπα και παίρνεις effects.Μη χαραμίσεις τον ήχο αυτό με presets της πεταλιέρας.

Αργότερα παίρνεις και ένα overdrive για να σπρώξεις κι άλλο το distorted κανάλι αν θες και είσαι jet.

Δε νομίζω να τον βγάλει το γκάζι του vc15 ούτε με σπρώξιμο για ποζεροκαταστάσεις.

Γνώμη μου είναι πως καλύτερα θα ήταν να χτυπήσεις έναν Marshall DSL40 μεταχειρισμένο.

Γνώμη μου είναι, αν δώσεις 500Ε για λαμπάτο ενισχυτή, ας μην έχει 10άρι μεγάφωνο....

Μα βρε παιδια το συγκεκριμενο πολυεφφε που αναφερω δεν φημιζεται για τις προενισχυσεις της που προφανως και δεν με ενδιαφερουν αλλα για τα stomboxes που εχει και συνεργαζεται αριστα με λαμπατους ενισχυτες.

Εννοειται πως ο σκοπος της αγορας αυτης ειναι ο συνδιασμος Overdrive distortion με το καθαρο η το βρωμικο καναλι ενος ενισχυτη και βεβαια απο το input και οχι απο τη λουπα καθως δεν θα εχω ενεργοποιημενες προενισχυσεις η Presets

Loki είπε:
Δε νομίζω να τον βγάλει το γκάζι του vc15 ούτε με σπρώξιμο για ποζεροκαταστάσεις.

Γνώμη μου είναι πως καλύτερα θα ήταν να χτυπήσεις έναν Marshall DSL40 μεταχειρισμένο.
Εγώ συμφωνώ μαζί σου,απλά τον ανέφερα γιατί άρεσε η χροιά στον OP.

Στις αγγελίες έχει JCM900 combo στα 400 ευρώ,DSL στα 450 ευρώ και Jet City HDM100 με καμπίνα Harley Benton στα 300(!!!) ευρώ.

Εξαιρετικές επιλογές,ανώτερες κατ'εμέ από τον Laney,αλλά γενικά δε μ'αρέσει αυτό το brand. ;D

*Εννοείται πως δεν έχω καμία σχέση με τους πωλητές.

ibanezas1980 είπε:
Εννοειται πως ο σκοπος της αγορας αυτης ειναι ο συνδιασμος Overdrive distortion με το καθαρο η το βρωμικο καναλι ενος ενισχυτη και βεβαια απο το input και οχι απο τη λουπα καθως δεν θα εχω ενεργοποιημενες προενισχυσεις η Presets
Αν χρησιμοποιείς το βρωμικο καναλι του ενισχυτή θες σίγουρα να συνδέσεις στη λούπα τα εφφέ σου (reverb, delay κτλ.)

Στις αγγελίες έχει JCM900 combo στα 400 ευρώ,DSL στα 450 ευρώ και Jet City HDM100 με καμπίνα Harley Benton στα 300(!!!) ευρώ.
Δεν τους είδα πουθενά τους 2 πρώτους μάλλον θα εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού.

Παίζουν κάλα πράγματα πάντως. Και με τέτοιο μπάτζετ μπορεί στα μεταχειρισμένα να πάρει ενισχυτάρα!

Συμφωνω σχετικα με την αναφορα σου στο βρωμικο καναλι - ηταν κακη η δικη μου διατυπωση.

Κυριως το καθαρο με ενδιαφερει μια που θα παιρνω απο εκει κ περα οποιαδηποτε παραμορφωση η εφφε μεσω της boss

Ναι.Είναι κρίμα να πάρεις έναν τόσο καλό ενισχυτή και να χρησιμοποιείς την παραμόρφωση της πεταλιέρας.Είναι σαν να έχεις πάρει μια Ferrari και να την κυκλοφορείς στα στενά της Αθήνας.

Η εγω συνεχιζω να μην καταλαβαινω  :P η κατι δεν λεω σωστα.

Η δημιουργια overdrive με καποιο αναλογικο πεταλι στο καθαρο ενος λαμπατου ενισχυτη ειναι εξισου κακη "δημιουργια" κατα τη γνωμη σου σε σχεση με την παραμορφωση που θα σου δωσει ο ενισχυτης απο μονος του ?

Κοίτα οπωσδήποτε και τον tubemeister 18 (σκέτο κεφαλι).

Πολύ καλά καθαρά

Καλό overdrive/distortion κανάλι

effects loop

red box με cab simulation για να μην κουβαλάς καμπίνες

πούπουλο 5 κιλά

επιλογή για 1/5/18 watt

παίρνεις και πολλά  ρέστα  στο budget σου (μτχ)

Τσέκαρε τον.

ibanezas1980 είπε:
Η εγω συνεχιζω να μην καταλαβαινω  :P η κατι δεν λεω σωστα.

Η δημιουργια overdrive με καποιο αναλογικο πεταλι στο καθαρο ενος λαμπατου ενισχυτη ειναι εξισου κακη "δημιουργια" κατα τη γνωμη σου σε σχεση με την παραμορφωση που θα σου δωσει ο ενισχυτης απο μονος του ?
Ανάλογα το είδος μουσικής,το πετάλι και τον λαμπάτο ενισχυτή.

Κακή δημιουργία δεν υπάρχει,εφόσον αρέσει σε σένα,εμάς μας περισσεύει.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το OD κανάλι του JCM800-900 (πχ) δεν επιτυγχάνεται από κανέναν καθαρό λαμπάτο με οποιοδήποτε πετάλι κι αν έχει μπροστά.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, αν και εγώ στη θέση θα πήγαινα για μεταχειρισμένο combo (και μάλιστα σε κάτι Marshall) και θα είχα την boss για όλα τα υπόλοιπα εφέ. Όχι βέβαια ότι αν βάλεις τη boss στο καθαρό κανάλι ενός λαμπάτου θα πάρεις άσχημο αποτέλεσμα. Όπως είπε και ο Bill, καλό κακό δεν υπάρχει, είναι τι σου κάνει κλικ εσένα. Σκέφτομαι απλά και λέω ότι εφόσον δίνεις που δίνεις τα χρήματα, γιατί να μην πάρεις ένα ενισχυτή που θα έχει και καλό βρώμικο, ώστε μελλοντικά ίσως το χρειαστείς.

Εαν θες να παίζεις με διπλούς μαγνήτες και να έχεις καθαρό ήχο, θα πρότεινα να ακούσεις από κοντά τους ενισχυτές που έχεις στις επιλογές σου για να βεβαιωθείς ότι παραμένουν καθαροί στις εντάσεις που σε ενδιαφέρουν (δηλ δεν 'σπάνε' σε overdrive λόγω διπλών). Από τους 20άρηδες που έχω ακούσει, ο koch studiotone είναι ΟΚ για αυτό τον σκοπό, αλλά εκτός του budget σου καινούργιος.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back