Αγορά Laptop για Μουσική

Status
Not open for further replies.

Hom3sick

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Χρησιμοποιείς λογισμικό αξίας 1500Ε και θές ένα laptop με 600-700;! Interesting.... ;)

Εγώ σου προτείνω, αν το laptop δεν σου είναι απολύτως απαραίτητο, να πάρεις desktop σε αυτά τα λευτά. 8)

Στα χρηματα που αναφερεις κοιτα καλυτερα οπως σου ξαναπροτειναν,να φτιαξεις ενα desktop...με αυτα τα χρηματα θα παρεις πιο ''δυνατο '' μηχανημα,με δυο σκληρους δισκους,πραγμα απαραιτητο για μουσικη παραγωγη που σε ενδιαφερει....για να παρεις laptop με ενσωματωμενους 2 σκληρους και ολες τις λοιπες προδιαγραφες που πρεπει να εχει ενα μηχανημα για μουσικη ...θα ξεφυγεις αρκετα οικονομικα....εχω στησει αρκετα desktops kai εχω κανει επιλογη αρκετων laptops για τετοιες εφαρμογες κ πιστεψε με....με καποιο φτηνο laptop,θα σου ερθει η μια η αλλη...βαλε κοστος για καρτες express,ejvteriko sklhro disko k.t.l...ase poy me enan tetoio disko den ua exeiw pote thn apodosh enow esοτερικοθ  σατα stis 7200 rpm..τα περισσοτερα laptops εχουν στις 5400...εκτος αν παρεις αυτο που επελεξα εγω για εμενα το οποιο κανει...1700 περιπου ευρω με 2 εσωτερικους στα 7200..εκτος του οικονομικου ομως....εγω ηδη εχω ενα desktop... ;) ;) ;)

Ara  h α ποφασιζεις οτι θα τα ''χωσεις'' σε ενα laptop η...παιρνεις καποιο desktop...

Desktop ήδη υπάρχει και αρκετά δυνατός.Τον Laptop τον θέλω περισσοτερο για να γράφω πράγματα με την κιθάρα, δουλείες εξω απο το σπίτι κτλ. Αλλά μιας και δεν παιζουν φράγκα αυτή τη στιγμή για MacBook (ουτε καν για laptopi στο χιλιαρικο) ψάχνω για κάτι χωρίς πολλά λεφτά που να μπορεί να τρέξει αξιοπρεπέστατα πχ ενα Nuendo 3.

Το ζήτημα που θέτεις είναι κάπως περίεργο.Είναι σαν να λές :Θέλω ένα αυτοκίνητο στα 10000 που να έχει επιτάχυνση 0-100 σε 3". ;D

Μου ήρθε μία φοβερή ιδέα : γιατί δεν ψάχνεις κάτι γύρω στα 400 ευρώ το οποίο να μπορεί να τρέξει αξιοπρεπέστατα ένα Nuendo;

Άν έχεις χρήματα για να έχει και το nuendo ΚΑΙ τΟ  ableton live τότε σίγουρα θα έχεις χρήματα για να πάρεις ένα αξιπρεπέστρατο macbook pro των 2500 ευρώ.

Τώρα στο θέμα καλύτερα να βάλεςι κάποιο πιο ελαφρύ πρόγραμμα σε ένα τέτοιο laptop.

Πάντως από αυτά τα δύο laptop θα επέλεγα το πρώτο κυριώς λόγω εμφάνισης και κάρτας γραφικών με την ενσωματωμένη 256ΜΒ μνήμη.

Εκτός από τον σκληρό που θα ζοριστεί αν θες να φορτώνεις μεγάλα project με πολλά audio κανάλια και μεγάλες βιβλιοθήκες Samples απο VSTi κτλ

δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις πρόβλημα στο nuendo 3. Εμένα μου έτρεχε κανονικά σε έναν Athlon XP 2500 1GB RAM... ;)

Wow! είπε:
Μου ήρθε μία φοβερή ιδέα : γιατί δεν ψάχνεις κάτι γύρω στα 400 ευρώ το οποίο να μπορεί να τρέξει αξιοπρεπέστατα ένα Nuendo;
Είσαι ο humorιστας του forum εσύ;
Οπως είπα τον laptop τον θέλω για ελαφριές εργασίες περισσότερο για εγγραφές κιθάρας και απλό programming και πιστεύω πως ο πρώτος απο τους 2 laptop θα τα καταφέρει μια χαρά. Ουτως η άλλως θα τα μεταφέρω στον desktop για  φορτωμα samples final mixing κτλ. Πάντως τη συγκεκριμένη στιγμή (και απ'ότι βλεπω θα κρατήσει κάμποσο) δεν παίζουν φράγκα για MacBook Pro... :'(

Hom3sick είπε:
Ο χιουμορίστας του φόρουμ είσαι εσύ.

Μέχρι τώρα μας κάνεις μόνο ανακοινώσεις που αφορούν το τι θέλεις και το πόσα λεφτά ΔΕΝ έχεις. Το σκεπτικό σου είναι φαιδρό, αλλά το παίρνεις είδηση μόνο όταν υπερβάλλω εγώ, όχι όταν στο λένε όλοι οι άλλοι.

Τέλος πάντων, με τα χρήματα που διαθέτεις δεν θα βρεις τον υπολογιστή που θέλεις. Εκτός αν τον δίνουν πουθενά με torrent (ξέρεις εσύ...).

λοιπον...

φιλτατε θα σου προτεινα να παρεις AMD επεξεργαστη...

για τη δουλεια σου αφου το Mac yok!!!

Στο λεω...γιατι την εχω κανει τη δουλειά σε μαγαζι...

και για βαρεα οπως αυτα που ζητας φευγαν τα AMD σφαιρα...

ειναι πολυ πιο εμπιστοι απο τους intel...

Wow! είπε:
Εκτός αν τον δίνουν πουθενά με torrent (ξέρεις εσύ...).
Αθωε Eyeprotocol...

θα μας τρελανεις δεν εχεις κατεβασει ποτα απο torrent???

τες πα δεν θελω να κανω νιξη...

απλα το διαβασα και μου χτυπησε λιγο ασχημα η ειρωνια αν και δεν τον ξερω τον φιλο!

Hom3sick είπε:
Είναι... απλά παρεξηγείται συχνά! ;D

Οπως είπα τον laptop τον θέλω για ελαφριές εργασίες περισσότερο για εγγραφές κιθάρας και απλό programming και πιστεύω πως ο πρώτος απο τους 2 laptop θα τα καταφέρει μια χαρά. Ουτως η άλλως θα τα μεταφέρω στον desktop για  φορτωμα samples final mixing κτλ. Πάντως τη συγκεκριμένη στιγμή (και απ'ότι βλεπω θα κρατήσει κάμποσο) δεν παίζουν φράγκα για MacBook Pro... :'(
Πώς θα κάνεις programming με έναν laptop ακριβώς; Ναι, γίνεται, αλλά να είναι κάποιος καλός. Samples δε θα μπορείς να φορτώσεις ιδιαίτερα. Θα πας να βάλεις κάτι και οι σκληροί των 5400 rpm θα βγάλουν χέρια να σε μουτζώσουν! (<-χιούμορ). Τα 2.00 GHz είναι μάλλον λίγα, αφου mutlitasking δεν είμαι 100% σίγουρος αν παίζεις στο Nuendo 3 (ιδέα: Πάρε τηλ, την Steinberg και ρώτα πληροφορίες... ;D <-κι άλλο χιούμορ).
Γενικά, πήγαινε για τον πρώτο αν είναι. 3 GB RAM δεν είναι άσχημα, και έχει 2 MB cache o CPU. Οθόνη είναι 15άρα, άρα κάτι θα βλέπεις, κλπ. Για samples, ούτε λόγος όμως. Αν θες να κάνεις, λίγο πιο σοβαρή δουλειά (αφού κόψεις και τα κακά ελλατώματα), καλό θα ήταν να πάρεις και έναν firewire εξωτερικό σκληρό, για να βάλεις μέσα audio και samples. Γιατί ο 5400 rpm θα σου δημιουργήσει προβλήματα.

Επίσης, μια ιδέα (λέω τώρα) θα ήταν να δοκιμάσεις κάποιο πιο ελαφρύ πρόγραμμα, σαν το reaper (πχ, γιατί είναι και τσάμπα ρε γαμώτο, και ΤΟΣΟ καλό εργαλείο): http://reaper.fm/ . Πολύ πιο ελαφρύ, δουλεύει στα 64-βιτ, κλπ... (και για χώρο, ούτε λόγος... 15-20 ΜΒ πιάνει).

Peruvian: Είναι προκλητικό, όμως, να το δηλώνει έτσι απλά "Έχω το καλύτερο και ακριβότερο πρόγραμμα της αγοράς *αχεμ* και ψάχνω ένα φτηνό Η/Υ γιατι δε βγαίνω". Και τέλος πάντων (αντε πάλι), κανείς δεν είναι αθώος, αλλά ας μάθουμε λίγακι να μορφωθούμε, και ας δούμε τι μπορεί ο καθένας να κάνει... :)

Nikolas είπε:
Peruvian: Είναι προκλητικό, όμως, να το δηλώνει έτσι απλά "Έχω το καλύτερο και ακριβότερο πρόγραμμα της αγοράς *αχεμ* και ψάχνω ένα φτηνό Η/Υ γιατι δε βγαίνω".
Ακριβώς.

φιλε Nikolas μαζι σου...

αλλα ο πρωτος αναμαρτητος πρωτος το λιθο βαλετω...

εννοειται πως στηριζω τα freewear προγραμματα...

γιατι δεν θελω καινουργιους Bill Cage...

να πουλαν "βαριες" αηδιές που αλλοι ειχαν τις ιδεες χρονια πριν

τα βγαλαν ως ερευνα και κατι τυποι σαν αυτον και αλλοι τις κλεψαν(ουτε λογος για αγορα)...

Αλλα, δεν το βλεπω προκλητικο να λες εχω το ταδε προγραμμα...

μπορει να ταχε και να το πηρε official

και τωρα να μην εχει...

αν και νεος εστι...ετσι?

Τες πα...

δεν θα επεκταθω αλλο...

καθενας στο ειδος του και οι fender στις κιθαρες!!!

δεν την παλευετε καθολου μερικοι εδω μεσα.τι ζορι τραβατε με το παλικαρι?οτι γουσταρει κανει.λογιστες του ειστε?μια χαρα ειναι και τα 2 λαπτοπ.μηπως οι σκληροι δισκοι των μακ ειναι μαγικοι?γιατι στο δικο μου macbook pro δεν βλεπω καμια διαφορα με τα κοινα λαπτοπ.

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε τα πραγματα το Nuendo είναι original φιλαράκο και για να το πάρω μου βγήκε ο κώλος! Αν έχεις στο νου σου κανένα καλό site με "laptops" σε torrents δώσε μου κανένα tip πάντως γιατί φένεσαι ειδικός. Επειδή απλά αυτή τη στιγμή είμαι σχετικά ταπί ψάχνω ένα laptop ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ μιας και τα πολλά πολλά γίνονται στον DESKTOP. Οσο για τις Fender φίλε Peruvian μαζί σου...

Hom3sick είπε:
Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε τα πραγματα το Nuendo είναι original φιλαράκο και για να το πάρω μου βγήκε ο κώλος!
Και τι με νοιάζει εμένα; Σου είπα εγώ ότι είναι παράνομο;

Εγώ απλώς σου είπα ότι τα χρήματα που δίνεις είναι πολύ λίγα για να τρέχεις το Nuendo.

Wow! είπε:
Υπονόησες οτι το έχω εγώ...Χαλάρωσε πάντως λίγο γιατί το Nuendo δεν είναι και το πιο βαρύ πρόγραμμα του πλανήτη.

Wow! είπε:

Εγώ απλώς σου είπα ότι τα χρήματα που δίνεις είναι πολύ λίγα για να τρέχεις το Nuendo.
γιατι εχει οριο χρηματων το nuendo για να τρεξει?ισως με δοσεις?ελεος δηλαδη!τι αλο θα ακουσουμε!μια χαρα θα τρεχει και στα 2 λαπτοπ φιλε μου.μπορει να μην μπορεις να το αξιοποιησεις 100% αλα σε αυτα που ειπες οτι θελεις να κανεις δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back