Αγορα laptop για home studio

gregory1979

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Βασικα καλησπερα σας!

θα ηθελα καποιος να με βοηθησει στην αγορα laptop(χαρακτηριστικα)για ηχογραφιση κιθαρας μπασου φωνης κτλ.εκτος mac για τους γνωστους οικονομικους λογους.τι θα πρεπει να προσεξω η ακομα να μου πειτε καποιο μοντελο.θα δουλεψω με cubase και καρτα ηχου ur22 της steinberg.Ευχαριστω πολυ!!!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπέρα. Ένα σχεδόν οποιοδήποτε λάπτοπ να πάρεις θα κάνει τη δουλειά σου. Πρόσεξε αυτό να έχει γρήγορο επεξεργαστή, τουλάχιστον 2ghz διπύρηνο ή και 4πύρηνο, αν και δεν είναι απαραίτητοι 4 πυρήνες, να έχει τουλάχιστον 2gb ram 1333mhz είναι αρκετά και ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σκληρό δίσκο 500γίγα τουλάχιστον.

Αν προκειται για home studio και ο  υπολογιστής θα μένει μονίμως σπίτι, θα πρότεινα desktop, θα είναι φθηνότερο, ταχύτερο και ευκολότερο σε troubleshooting/επισκευές/αναβαθμίσεις

Σε κάθε περίπτωση, η μνήμη οπωσδήποτε από 4GB και άνω

ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια.ο υπολογιστης δεν θα ειναι μονο για σπιτι θα τον μετακινω για να γραφω και αλλου γιαυτο θελω λαπτοπ.σταθερο εχω(οπου θα κανω και εκει δουλεια)

Μόνο ηχογράφηση θα κάνεις ή θα δουλεύεις και τα τραγούδια που ηχογραφείς στον ίδιο υπολογιστή?

JohnGam είπε:
Μόνο ηχογράφηση θα κάνεις ή θα δουλεύεις και τα τραγούδια που ηχογραφείς στον ίδιο υπολογιστή?
ποιο πολυ ηχογραφιση με ενδιαφρει

για να σου προταθεί κάτι πιο συγκεκριμένο, καλό θα ήταν να θέσεις και ένα όριο τιμής κάτω από το οποίο θα κινηθείς...

πάντως ανεξαρτήτως τιμής τα σημεία που δεν θα πρέπει να κάνεις "εκπτώσεις" είναι το να έχει "αυτόνομη" κάρτα γραφικών και μνήμη κατ ελάχιστον στα 4GB όπως ήδη σου προτάθηκε από τον φίλο παραπάνω...

npap είπε:
για να σου προταθεί κάτι πιο συγκεκριμένο, καλό θα ήταν να θέσεις και ένα όριο τιμής κάτω από το οποίο θα κινηθείς...

πάντως ανεξαρτήτως τιμής τα σημεία που δεν θα πρέπει να κάνεις "εκπτώσεις" είναι το να έχει "αυτόνομη" κάρτα γραφικών και μνήμη κατ ελάχιστον στα 4GB όπως ήδη σου προτάθηκε από τον φίλο παραπάνω...
στα 500 ευρο πανω κατω.εχεις να προτεινεις καποιο μοντελο γιατι χαοθηκα λιγο χχαχαα.

gregory1979 είπε:
Βασικα καλησπερα σας!

θα ηθελα καποιος να με βοηθησει στην αγορα laptop(500 ευρω)για ηχογραφηση κιθαρας μπασου φωνης κτλ.εκτος mac για τους γνωστους οικονομικους λογους.τι θα πρεπει να προσεξω η ακομα να μου πειτε καποιο μοντελο.θα δουλεψω με cubase και καρτα ηχου ur22 της steinberg.Ευχαριστω πολυ!!!

σόρυ μου διέφυγε ότι το είχες αναφέρει...

(αυτός είναι ο λόγος που γράφω "αραιά" και τονίζοντας σημεία που θέλω να μην περάσουν απαρατήρητα)... :)

με μια γρήγορη ματιά (αν ψάξεις θα βρεις φαντάζομαι κι άλλες), εκτός της πρότασης του gdevelek που ήδη καλύπτει τις ανάγκες σου, αν ανέβεις σε τιμή (στο άνω όριο που έθεσες) σου προτείνω να εξετάσεις κι αυτό

http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-hp-pavilion-15-n205sv-f5c65ea-156-asimi/prod5630268pp/

το οποίο διαθέτει περίπου 30% πιο γρήγορο επεξεργαστή (πράγμα σίγουρα χρήσιμο ειδικά αν ασχοληθείς και με το editing πλέον του recording)...

τέλος μη ξεχάσεις ότι στην αγορά ενός laptop σημαντικό ρόλο παίζει πλέον των "θεωρητικών" χαρακτηριστικών και η "προσωπική επαφή" με το hardware (εμφάνιση, βάρος, "άγγιγμα", γωνία θέασης της οθόνης, ομοιομορφία φωτεινότητας κλπ), οπότε την τελική απόφαση της αγοράς την παίρνεις αφού το πιάσεις πρώτα στο χέρι σου...

npap είπε:
σόρυ μου διέφυγε ότι το είχες αναφέρει...

(αυτός είναι ο λόγος που γράφω "αραιά" και τονίζοντας σημεία που θέλω να μην περάσουν απαρατήρητα)... :)

με μια γρήγορη ματιά (αν ψάξεις θα βρεις φαντάζομαι κι άλλες), εκτός της πρότασης του gdevelek που ήδη καλύπτει τις ανάγκες σου, αν ανέβεις σε τιμή (στο άνω όριο που έθεσες) σου προτείνω να εξετάσεις κι αυτό

http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-hp-pavilion-15-n205sv-f5c65ea-156-asimi/prod5630268pp/

το οποίο διαθέτει περίπου 30% πιο γρήγορο επεξεργαστή (πράγμα σίγουρα χρήσιμο ειδικά αν ασχοληθείς και με το editing πλέον του recording)...

τέλος μη ξεχάσεις ότι στην αγορά ενός laptop σημαντικό ρόλο παίζει πλέον των "θεωρητικών" χαρακτηριστικών και η "προσωπική επαφή" με το hardware (εμφάνιση, βάρος, "άγγιγμα", γωνία θέασης της οθόνης, ομοιομορφία φωτεινότητας κλπ), οπότε την τελική απόφαση της αγοράς την παίρνεις αφού το πιάσεις πρώτα στο χέρι σου...

ευχαριστω πολυ νασαι καλα.ειναι μια καλη επιλογη.αλλα θα ηθελα ο επεξεργαστης να ειναι πιο γρηγοροσ εκτος ανα ειναι υπερβολη

Ναι, για laptop δεν έχει πολύ νόημα να κοιτάς πέραν του Ι5. Και στην τελική αν θες Ι7 θα βγεις εκτός του προϋπολογισμού σου.

gdevelek είπε:
Ναι, για laptop δεν έχει πολύ νόημα να κοιτάς πέραν του Ι5. Και στην τελική αν θες Ι7 θα βγεις εκτός του προϋπολογισμού σου.
thanx

gdevelek είπε:
Ό,τι laptop πάρεις κοίταξε να επεκτείνεις την εγγύηση στα 3 χρόνια
Ιδίως αν μιλάμε για HP.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back