Αγορά Κιθάρας+ενισχυτή

• Thread starter Thread starter Lm
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 17
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 3K

Lm

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα! Χαιρετώ την ωραία παρέα σας! Αποφάσισα να αγοράσω ηλεκτρική κιθάρα (παίζω ακουστική + κλασσική εδώ και χρόνια) και έχω καινει την εξής επιλογή

FENDER 72 TELECASTER CUSTOM RW 3SB

http://www.thomann.de/gr/fender_72_telecaster_custom_rw_3sb.htm

ROLAND CUBE30X

http://www.thomann.de/gr/roland_cube30x.htm

To θέμα είναι οτι έχω παίξει με telecaster αλλά με την συγκεκριμένη όχι και μου είναι δύσκολο να κατέβω στον πολιτισμό, λόγω δουλειάς, για την δοκιμάσω σε κανένα μαγαζί -αν και δεν την είδα σε κανένα site ελληνικού καταστήματος-.

Οσο για τον ενισχυτή η επιλογή έγινε μετά από πρόταση φίλου.

Πώς σας φαίνονται? Είχε μήπως κανένας κακή εμπειρία με κάποιο από τα παραπάνω?

Επίσης έχει μήπως κανείς ιδέα αν η κιθάρα είναι Japan η Mexico? Έστειλα ένα mail στου thomann με ερωτήσεις και μου απάντησαν "λάβαμε την πληρωμή σας και ετοιμάζουμε την παραγγελία σας" 8O -μάλλον με μπερδεψαν με καποιον άλλο-.

Ευχαριστώ!

Για να είναι στην τιμή που λέει στην φωτογραφία πρέπει να είναι made in Mexico. Γενικά δεν συμπαθώ τις Telecaster οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω στο πως ακούγεται. Όσο για τον ενισχυτή δεν γνωρίζω επίσης. Γιατί δεν βλέπεις για κανένα Marshall.

γεια χαρά! δεν έχω εμπειρια με τα οργανα που αναφερεις και δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη!

έτσι όπως θέτεις το ζήτημα όμως είναι σαν να λες ότι θες μια tele επειδή αυτή ξέρεις μόνο, έχεις παίξει και σου άρεσε. κατάλαβα καλά? αν είναι έτσι, ίσως πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο μιας stratocaster.

Μια και στο σύνολο φτάνεις τα 922 Ε (αν υπολόγισα καλά) ίσως είναι καλύτερα να επενδύσεις σε ένα πράγμα μόνο και καλό. Την κιθάρα δηλαδή..

μια les paul στα 1350 σε ενδιαφέρει ? αυτή θα ήταν ίσως η δικια μου επιλογή: http://www.thomann.de/gr/gibson_lpclassic_black_egitarre.htm

Την κιθάρα μέσα από ενισχυτή θα την ακούει και όπως ξέρουμε όλοι πλέον πιο καλά θα ακουστεί μια μέτρια κιθάρα μέσα από καλό ενισχυτή παρά μια καλή κιθάρα μέσα από μέτριο ενισχυτή.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Δεν διατύπωσα σωστά τις σκέψεις μου -είμαι και στη δουλεία, άλλος φωνάζει από εδώ, άλλος απο εκεί...- εκτός από telecaster έχω παίξει και με μερικές ακόμα κιθάρες -φίλων- ibanez, epithone sg, stratocaster, με les paul όχι. απλά ο ήχος της telecaster ήταν πιο κοντά στα γούστα μου και μου άρεσε και η εμφάνιση. Τα 1350 ευρώ είναι πολλά για την συγκεκριμένη στιγμή και χωρίς ενισχυτή οπότε... Όσο για τον ενισχυτή δεν είμαι και πολύ σχετικός.. κάθε πρόταση δεκτή.

Απ'ότι καταλαβαίνω δεν έχεις παίξει με τη συγκεκριμένη τέλε που ενδιαφέρεσαι. Αν είναι όντως έτσι μην περιμένεις να έχει ίδίο ήχο μιας και έχει το διπλό.

Ωραιοτατη επιλογη και πολυ ευελικτη κιθαρα,θα εχεις κλασσικο ηχο τελε (που οπως ειπες σου αρεσει) καθως και παχυτερο ηχο αν χρειαστεις απο τον neck Μαγνητη. :wink:

για τον ενισχυτη δεν ξερω να σου πω αλλα ειναι μια τιμια λυση απο οτι ακουω για τα λεφτα του. :wink:

ο cube είναι 1 αρκετά τίμιος modelling ενισχυτής. Οπότε με το σκεπτικό του να πάρεις μια καλή κιθάρα και 1 τίμιο ενισχυτή και όταν βρεις λ7 παίρνεις και κάποιον καλύτερο, όρμα.

Πάντως απορώ πως του ξέφυγε του sf και δεν σου πρότεινε αυτήν: http://www.thomann.de/gr/fender_classic_player_baja_tele_vb.htm που είναι και πάρα πολύ καλή και γίνεται και 1 ψιλοχαμός με αυτήν σχεδόν σε όλα τα φορουμ. Δεν έχει τον 2πλο μαγνήτη στον λαιμό, οπότε αν αυτό είναι αναγκαία συνθήκη...

Πάντως αν έχεις ακόμα καιρό και διάθεση όρμα στα διάφορα μαγαζιά και δοκίμασε κιθάρες, για να βρεις ποια σου κάθετε καλά!

α,ξεχασα να σου πω οτι η κιθαρα ειναι μεξικανικη (αλλα μη σε φοβιζει καθολου αυτο)

μεξικανικη ειναι και αυτη

http://www.thomann.de/gr/fender_classic_player_baja_tele_vb.htm

και οπως πολυ σωστα λεει και ο boukaw7 ειναι οτι καλυτερο βγαζει η Fender σε tele αυτη τη στιγμη μεχρι τα 1500 ευρω :wink: (εχει και καλυτερο bridge μαγνητη ,οπως και medium jumbo ταστα τα οποια την κανουν πιο ευκολοπαικτη)

δεν εχει βεβαια τη...."μουρη" της custom (η οποια εξακολουθει να ειναι εξαιρετικη κιθαρα ειδικα με εναν καλυτερο bridge μαγνητη....) :wink:

Ο Cube ειναι πραγματικα ενας πολυ καλος ενισχυτης (γιαυτο που κανει)

Αν κρινω απο την εμεπειρια μου με τον cube 10 που ακουσα προσφατα, ειναι η ιδανικη λυση για καποιον που ψαχνει πρωτο ενισχυτη ή καποιον μικρο practise amp. Oρμα του :D

...όσο για τον ενισχυτή, στα καθαρά του είναι αξιοπρεπέστατος, για την τιμή την οποία κοστίζει. Τώρα με τα διάφορα πετάλια, αν ξοδέψεις κι εκεί κάποια λεφτά κάτι, ίσως να γίνει και στα βρώμικα (σε επίπεδο εντελώς βασικό βέβαια. Εγώ στην θέση σου πάντως θα κοιτούσα και τις αγγελίες του noiz. Ειδικά τώρα που ξεπουλάμε όλοι για να πάμε διακοπές, με τα λεφτά που δίνεις, εγω θα έβρισκά επαγγελματικό set up που θα με συνόδευε για πολλά πολλά χρόνια στο μέλλον...

Καλησπέρα! Η αλήθεια είναι οτι προβληματίζομαι για τον ενισχυτή περισσότερο. Θα ήθελα έναν πιο δυνατό αλλά δεν μπορώ να ξεφύγω στα λεφτά. Οι αγγελίες απ την άλλη αφορούν πιο πολυ την Αθήνα απ οτι είδα και είμαι μακριά. Έπεσε το μάτι μου και σε αυτόν

FENDER FM65R

http://www.thomann.de/gr/fender_fm65r_gitarrencombo.htm

Ο FENDER G-DEC που προτείνεις nio16 είναι ωραίος σαν ιδέα άλλα με φοβίζουν λιγο τα πολυμηχανήματα και τα watt του είναι λίγα στο ενδεχόμενο συνύπαρξης με drummer.

Καλησπέρα! Η αλήθεια είναι οτι προβληματίζομαι για τον ενισχυτή περισσότερο. Θα ήθελα έναν πιο δυνατό αλλά δεν μπορώ να ξεφύγω στα λεφτά. Οι αγγελίες απ την άλλη αφορούν πιο πολυ την Αθήνα απ οτι είδα και είμαι μακριά. Έπεσε το μάτι μου και σε αυτόνFENDER FM65R

http://www.thomann.de/gr/fender_fm65r_gitarrencombo.htm

Ο FENDER G-DEC που προτείνεις nio16 είναι ωραίος σαν ιδέα άλλα με φοβίζουν λιγο τα πολυμηχανήματα και τα watt του είναι λίγα στο ενδεχόμενο συνύπαρξης με drummer.
Τον έχω δοκιμάσει.Αυτός και ο FM100 πιστεύω είναι πολύ καλές επιλογές για home studio.Τα καθαρά του είναι ωραία και παίρνει καλά τα πεταλάκια,αλλά τα βρώμικα του είναι ψιλοχάλια.Anyway,είναι πολύ καλή επιλογή και άριστη εξίσωση χρημάτων/απόδοσης :wink:

Με τα περισσότερα παιδιά που πουλάνε κάτι εδώ μέσα δεν παίζει πρόβλημα, γιατί αλλιώς κάτι θα ξέραμε. Αν θες, αφού λες οτι δεν ξέρεις πρότεινε σε κάποιον από τους παλιότερους του φορουμ να σου κάνει μια επιλογή από τα μεταχειρισμένα και συννενοήσου να στα φέρουν εκεί πού είσαι. Αυτό τουλάχιστον θα έκανα εγώ. Πάντως μεταξύ roland και fender, roland δαγκωτό. Τα φθηνά fender (μάλλον λόγω πολύ κακών μεγαφώνων) είναι κατά τη γνώμη μου για κλάματα...

Τα φθηνά fender (μάλλον λόγω πολύ κακών μεγαφώνων) είναι κατά τη γνώμη μου για κλάματα...
Σωστός.Το μεγάφωνο του είναι απ'τα χειρότερα.Ο Roland είναι σαφώς πιο ποιοτικός αλλά σε πρόβα πιστεύω πως θα είναι πιο χρήσιμος ο Fender(όχι τόσο λόγω των παραπάνω watt που παίζουν μικρό ρόλο,αλλά και λόγω του 12' ηχείου)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back