Αγορά κάρτας ήχου και πρόγραμμα

Ναι το κατάλαβα αυτό. Άλλο ρωτάω. Όταν κάνουμε μια ηχογράφηση είναι καλύτερα να ακούω από τα ακουστικά , ή να μην βάζω ακουστικά και να ακούω από το μόνιτορ. Το αναφέρω αυτό επειδή παίζει ρόλο το πώς αντιλαμβανόμαστε τον ήχο από τα ηχεία σε σχέση με τα ακουστικά. Έχω παρακολουθήσει τον τελευταίο καιρό αρκετά βίντεο από τον τύπο που σας στέλνω σε βίντεο και τα εξηγεί πολύ ωραία. Είναι πολύ γνώστης των πραγμάτων και ίσως να έχετε δει βίντεο του. Στο συγκεκριμένο αναφέρει γιατί προτείνει να γίνεται νη ηχογράφηση από τα ηχεία. Βέβαια προσωπική του άποψη είναι αλλά υπάρχει λογική σε αυτά που λέει

Αν ρωτάς που θα ακούς αυτά που ηχογράφησες , τι να σου πω, όπως μπορεί και θέλει ο καθένας ή όπως επιβάλλουν οι συνθήκες (π.χ. βράδυ).
Εγώ δεν μπορώ να ακούσω σε ακουστικά. ..ζαλίζομαι.

Να μπεί ο μετρ Sultan που πρότεινε το κουτί του τρόμου με την κάρτα "ήχου",το μικρόφωνο,λές και θα του έρθει όρεξη απο την χαρά του και θα αρχίσει το τραγούδι μόλις ανοίξει το cubase το νέο μέλος,να του πεί τώρα τί κάνουμε ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΗΧΕΙΟ?
Να βάλει το παιδί από την μιά μεριά το ακουστικό και από την άλλη θα έχει το ηχείο,να έχει το καλύτερο και από τους δύο κόσμους,που λένε και τα αμερικανάκια?
Όντως ελκυστικότατο πακέτο,αφού σκέφτομαι να το πάρω και γώ.

Να μπεί ο μετρ Sultan που πρότεινε το κουτί του τρόμου με την κάρτα "ήχου",το μικρόφωνο,λές και θα του έρθει όρεξη απο την χαρά του και θα αρχίσει το τραγούδι μόλις ανοίξει το cubase το νέο μέλος,να του πεί τώρα τί κάνουμε ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΗΧΕΙΟ?
Να βάλει το παιδί από την μιά μεριά το ακουστικό και από την άλλη θα έχει το ηχείο,να έχει το καλύτερο και από τους δύο κόσμους,που λένε και τα αμερικανάκια?
Όντως ελκυστικότατο πακέτο,αφού σκέφτομαι να το πάρω και γώ.
Καλημέρα φίλε. Η αλήθεια είναι ότι ένα μικρόφωνο θα το έπαιρνα έτσι και αλλιως. Με βόλεψε το συγκεκριμένο πακέτο διότι ειχε μέσα και το cubase και μικρόφωνο και ακουστικά. Βέβαια μπορεί να είναι μέτρια αλλά είμαι κ αρχάριος. Τώρα ξεκινάω να ασχολούμε με το συγκεκριμένο σπορ. Και πάλι δεν πάω για καποια επαγγελματική δουλειά. Ξεκινάω με τα βασικά και αργότερα βλέποντας. Ήταν ένα πακέτο μέσα στον προϋπολογισμό μου πάντως. Ήδη έγραψα με το μικρόφωνο και ακουστική κιθάρα κάτι ώστε να πειραματιστω. Τα ηχεία εννοείται κλειστά θα τα έχω όταν θα έχω το μικρόφωνο ανοιχτό λόγο "πυκνωτικου". Απλά έκανα μια ρητορική ερωτηση , ίσως δενρωτησα σωστά. Ήθελα να ρωτήσω πως είναι το σωστό να δουλέψεις το ηχογραφημένο τραγούδι,με ακουστικά ή ηχεία. Και στο βίντεο που έστειλα ο τύπος εξηγεί πολύ σωστά κατά την άποψη μου ότι πρέπει αν γίνει το συγκεκριμένο κομμάτι δλδ η μίξη με τα ηχεία και όχι με ακουστικά.ακομα πολύ νωρίς είμαι πάντως αλλά ήδη έχω καταλάβει μέσα σε λίγες μέρες αρκετά πραγματακια έστω βασικά πραγματακια ώστε να γίνει όσο το δυνατόν μια σωστή αρχή για την ηχογράφηση.
Για μίξη δεν ξέρω ακόμα δεν έφτασα στο συγκεκριμένο στάδιο , δεν έχω και τον χρόνο να ασχολούμαι κάθε μέρα αρκετή ώρα . Μόνο ΣΚ έχω πιο πολύ χρόνο.

Καλημέρα φίλε. Η αλήθεια είναι ότι ένα μικρόφωνο θα το έπαιρνα έτσι και αλλιως. Με βόλεψε το συγκεκριμένο πακέτο διότι ειχε μέσα και το cubase και μικρόφωνο και ακουστικά. Βέβαια μπορεί να είναι μέτρια αλλά είμαι κ αρχάριος. Τώρα ξεκινάω να ασχολούμε με το συγκεκριμένο σπορ. Και πάλι δεν πάω για καποια επαγγελματική δουλειά. Ξεκινάω με τα βασικά και αργότερα βλέποντας. Ήταν ένα πακέτο μέσα στον προϋπολογισμό μου πάντως. Ήδη έγραψα με το μικρόφωνο και ακουστική κιθάρα κάτι ώστε να πειραματιστω. Τα ηχεία εννοείται κλειστά θα τα έχω όταν θα έχω το μικρόφωνο ανοιχτό λόγο "πυκνωτικου". Απλά έκανα μια ρητορική ερωτηση , ίσως δενρωτησα σωστά. Ήθελα να ρωτήσω πως είναι το σωστό να δουλέψεις το ηχογραφημένο τραγούδι,με ακουστικά ή ηχεία. Και στο βίντεο που έστειλα ο τύπος εξηγεί πολύ σωστά κατά την άποψη μου ότι πρέπει αν γίνει το συγκεκριμένο κομμάτι δλδ η μίξη με τα ηχεία και όχι με ακουστικά.ακομα πολύ νωρίς είμαι πάντως αλλά ήδη έχω καταλάβει μέσα σε λίγες μέρες αρκετά πραγματακια έστω βασικά πραγματακια ώστε να γίνει όσο το δυνατόν μια σωστή αρχή για την ηχογράφηση.
Για μίξη δεν ξέρω ακόμα δεν έφτασα στο συγκεκριμένο στάδιο , δεν έχω και τον χρόνο να ασχολούμαι κάθε μέρα αρκετή ώρα . Μόνο ΣΚ έχω πιο πολύ χρόνο.
Κάθε μέρα που θα περνάει, θα μαθαίνεις κάτι.
Για μια ζωή.
Δοκίμασε , πειραματίσου.....δεν σε κηνυγάει κάνεις, το χόμπυ σου κάνεις.
Θα πάρεις μηχανήματα, θα πετάξεις λεφτά, θα κάνεις άστοχες αγορές , θα κάνεις και πετυχημένες αγορές.
Θα έρθει μια στιγμή , που μια άστοχη αγορά θα γίνει χρήσιμη.
Η ηχογράφιση και το στήσιμο ενός setup είναι μια δυναμική διεργασία.
Αλλάζεις συχνά πυκνα και το set up σου και λόγω βαρεμάρας και επειδή σκέφτεσαι κάτι που δεν το είχες σκεφτεί πριν.
Δες όσα video θες, ρώτα ό,τι θες σε forum , αλλά το βασικό είναι να ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ πράγματα στον χώρο σου.
Δεν υπάρχει σωστο ή λάθος.
Υπάρχει τί φαντάζομαι πως θέλω να κάω, τί έχω στο μυαλό μου και πως θα το κάνω.
Αν αυτό είναι κάτι που σε ευχαριστεί....θα το συνεχίσεις.
Αν είναι πυροτέχνημα, δεν ξόδεψες και πολλά λεφτά......πες ότι έφαγες ένα 500 αρικο σε διακοπές και όλα καλά.

Βρε τα μόνιτορς που τα βρήκες?Εσυ δέν έλεγες οτί δέν έχεις και μετά ρωτούσες αν μπορείς να κάνεις δουλειά με ένα?
Οποια μόνιτορς και να βρήκες,το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι, να τα βάλεις στην σωστή απόσταση μεταξύ τους.
Θα σου δώσω να καταλάβεις κάτι με απλά λόγια,τα μόνιτορς σου είναι απλά ένα εργαλείο για την δημιουργία ενός πεδίου,οπου μέσα σε αυτό πρέπει να μάθεις να ακούς μουσική,πρίν ξεκινήσεις να κάνεις οτιδήποτε αφορά τα δικά σου κομμάτια.
Το πεδίο είναι σημαντικό,κάτω ένα link που θα σου δώσει ένα παράδειγμα για το πώς τοποθετούνται και μην ασχοληθείς με τίποτα περισσότερο για την ώρα.
Δυστυχώς,πρέπει να ακολουθήσεις μία σειρα βασικών διαδικασιών,όπου η παράλειψη κάθε βήματος έχει επιπτώσεις στο αμέσως επόμενο που πρέπει να ακολουθήσεις.

https://www.genelec.com/monitor-placement

Προσωπικά, χρησιμοποιώ μονίμως τα μόνιτορ. Ακουστικά θα βάλω μόνο εάν θέλω να γράψω με μικρόφωνο, δλδ μόνο σε περιπτώσεις φωνητικών ή ακουστικών οργανων. Για εγγραφές ηλεκτρικής κιθάρας και μίξη, αποκλειστικά μόνιτορ.
Στη συνέχεια, πριν κάνω export, τσεκάρω και με ακουστικά - αλλά και άλλα ηχεία- τον ήχο.

Προσωπικά, χρησιμοποιώ μονίμως τα μόνιτορ. Ακουστικά θα βάλω μόνο εάν θέλω να γράψω με μικρόφωνο, δλδ μόνο σε περιπτώσεις φωνητικών ή ακουστικών οργανων. Για εγγραφές ηλεκτρικής κιθάρας και μίξη, αποκλειστικά μόνιτορ.
Στη συνέχεια, πριν κάνω export, τσεκάρω και με ακουστικά - αλλά και άλλα ηχεία- τον ήχο.
Και εγώ έτσι θα έκανα, αλλά λόγω πολυκατοικίας και μη ειδικής μόνωσης, χρησιμοποιώ αρκετά ακουστικά, γιατί οι ώρες που μπορώ να δουλέψω με μουσική δεν επιτρέπουν ανάλογη ένταση. Αν είναι πριν τις ώρες κοινής ησυχίας προτιμώ τα monitor που τα έχω βάλει στην προβλεπόμενη θέση και κλίση γιατί μετράει ξεκάθαρα πολύ και μετράει να τα γνωρίζεις τα ηχεία. να έχεις ακούσει σε αυτά και γενικά τα είπαμε όλα, αυτά που έχουν γραφτεί σε αυτό το thread είναι αρκετά για το απόλυτο home production.
Μετράει πιο πολύ αυτός που ασχολείται για πρώτη φορά, όπως ειπώθηκε, να δουλέψει στην πράξη περισσότερο και όχι να προσπαθεί να βγάλει άκρη πρώτα σε θεωρητικό επίπεδο.

Βρε τα μόνιτορς που τα βρήκες?Εσυ δέν έλεγες οτί δέν έχεις και μετά ρωτούσες αν μπορείς να κάνεις δουλειά με ένα?
Οποια μόνιτορς και να βρήκες,το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι, να τα βάλεις στην σωστή απόσταση μεταξύ τους.
Θα σου δώσω να καταλάβεις κάτι με απλά λόγια,τα μόνιτορς σου είναι απλά ένα εργαλείο για την δημιουργία ενός πεδίου,οπου μέσα σε αυτό πρέπει να μάθεις να ακούς μουσική,πρίν ξεκινήσεις να κάνεις οτιδήποτε αφορά τα δικά σου κομμάτια.
Το πεδίο είναι σημαντικό,κάτω ένα link που θα σου δώσει ένα παράδειγμα για το πώς τοποθετούνται και μην ασχοληθείς με τίποτα περισσότερο για την ώρα.
Δυστυχώς,πρέπει να ακολουθήσεις μία σειρα βασικών διαδικασιών,όπου η παράλειψη κάθε βήματος έχει επιπτώσεις στο αμέσως επόμενο που πρέπει να ακολουθήσεις.

https://www.genelec.com/monitor-placement
Ναι δεν είχα αλλά πήρα με δόσεις 2 ζεύγη.☺️
Krk rockit 5 G5. Είναι καινούριο μοντέλο φέτος το βγάλανε το G5. Διάβασα γενικά καλές κριτικές για τα συγκεκριμένα. Είδα και κάποια άλλα που προτείνατε αλλά επειδή έψαξα κριτικές κτλ είπα αφού θα δώσω που θα δώσω ας πάρω κάτι που είναι τίμιο , βάση κριτικών που διάβασα βέβαια.
Τώρα στο άλλο κομμάτι για την τοποθέτηση ήδη έχω δει ότι μπαίνουν σε συγκεκριμένη κλίση και πρέπει να έχουμε ίση απόσταση εγώ από το κάθε ηχείο όπως και μεταξύ τους τα ηχεία. Και το Τουίτερ στο ύψος του αυτιού.
Βέβαια ένα θέμα που έχω να λύσω ακόμα είναι ότι δεν έχω γραφείο να τα βάλω 🤣🤣🤣🤣
Τεσπά καλή καρδιά. Αυτές τις μέρες θα έχω κ γραφείο το κανονισα

Krk rockit 5 G5. Είναι καινούριο μοντέλο φέτος το βγάλανε το G5.
Έκανες εξαιρετική επιλογή. Είναι επένδυση. Να διαβάσεις τις οδηγίες, θα πάρεις πολύ χρήσιμες πληροφορίες επίσης για της τοποθέτηση και ρύθμιση θα έλεγα. Τα ζαχαρώνω και εγώ τα συγκεκριμένα, θέλω να τα δοκιμάσω.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back