• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Αγορά κάρτας ήχου και πρόγραμμα

Δηλαδή για να καταλάβω πρώτα κάνω μια εγγραφή στο cubase πχ με κιθάρα και φωνή κτλ και μετά πηγαίνω στο wavelab για να κάνω mastering ώστε αυτό που έγραψα να το κατεβάσω σε mp3 ? Δεν γνωρίζω τίποτα από όλα αυτά ούτε τις ωρολογιες γι'αυτό ρωτάω.
το plus connect της κάρτας μου δλδ είναι δωρεάν και το κατεβάζω?είναι η μαύρη καρτέλα που έστειλα που γράφει "get your plus content ?"
Έχω μπερδευτεί λίγο. Όλα αυτά τα προγράμματα δλδ έχουν κάποια εφέ όπως αναφέρεις plugin , λούπες κτλ και θα τα βγάζει αυτόματα στο cubase? ή θα πρέπει να γράφω κάτι στονcubase και μετα να μεταβαινω στο προγράμματα που αναφέρεις για να βάλω plugin λούπες κτλ?
ακολούθησε αναλυτικά τι ζητάει το cubase.
Βασικά πρέπει να κάνεις λογαριασμό στην steinberg.
Μετά θα φορτώσεις το steinberg download assistant. Εκεί θα δηλώσεις τον κωδικό που σου έχουν δώσει, το πρόγραμμα θα καταλάβει τι έχεις (το ΑΙ) και θα το κατεβάσει. Μετά θα τρέξεις το steinberg activation manager.
Προηγουμένως θα έχεις φορτώσει τους οδηγούς της κάρτας και θα δοκιμάσεις πχ να ακούγεται μουσική απο youtube κλπ.

Αν δεν ξεκινήσεις δεν γίνεται τίποτα.
Τα εφέ κλπ θα τα φορτώνεις με τον κατάλληλο τρόπο αφού ξεκινήσει και τρέχει το cubase. Θα σου πούμε ή θα το βρεις άμεσα στο διαδίκτυο.
Γράφεις μια κιθάρα μια φωνή και άμεσα παίζει. Το mastering είναι το κερασάκι. Αστο για την ώρα.
Αργότερα.
ό,τι θες ρωτάς.

η μετάβαση αξίζει και ίσως αργότερα (ανάλογα με το τι φτιάχνεις) να σκεφτείς και το pro.
Ναι αργότερα θα έχεις πχ το 14 για πάντα. Εκτός αν αλλάξει πολιτική η steinberg και παει πχ σε συνδρομητικό.
Το ai έχει περισσότερα από όσα χρειάζεται ο μέσος χρήστης πολύ δε περισσότερα ένας αρχάριος.
Βιβλία δεν χρειάζονται. Υπάρχουν 100δες βιντεο έξω να δεις. Δεν υπάρχει άλλο πρόγραμμα daw που να το καλύπτει το διαδίκτυο περισσότερο από το cubase. Γράφεις ερώτηση και έρχονται 40 απαντήσεις.
Και υπάρχει το καλύτερο φόρουμ για daw όπου ρωτάς και σου απαντάνε σε μισή ώρα.
Τα βίντεο στο Youtube τα βάζεις με μετάφραση και δεν χρειάζεσαι ΤΙΠΟΤΑ. Και ό,τι χρειαστείς ρωτάς εδώ. 15 σχεδόν χρόνια πείρας, όλο και κάτι έχουμε να σου πούμε.
Αυτά που λείπουν απο το artist για την ώρα δεν σου χρειάζονται.
Η μεταφράσεις νομίζω από όσα βίντεο έχω δει είναι στα αγγλικά. Δεν την κατέχω την γλώσσα γι'αυτό πήρα κ το βιβλίο που είναι στα ελληνικά. Βρήκα βέβαια κάποια βίντεο ελληνικά για cubase.

Η μεταφράσεις νομίζω από όσα βίντεο έχω δει είναι στα αγγλικά. Δεν την κατέχω την γλώσσα γι'αυτό πήρα κ το βιβλίο που είναι στα ελληνικά. Βρήκα βέβαια κάποια βίντεο ελληνικά για cubase.
δεν πειράζει. Κάποια πιό σύγχρονα ίσως είναι και μελλοντικά τα πάντα θα είναι.
Αλλά ρωτα. Δεν κοστίζει τίποτα

Τώρα διαβάζω στο βιβλίο ότι πρέπει να δηλώσω εκεί που λέει bus τις εισόδους και εξόδους της κάρτας. Προς το παρόν ηχεία δεν έχω. Στο ένα κανάλι θα βάλω το μικρόφωνο και στο άλλο ηλεκτρική κιθάρα. Και τα δύο τα δηλώνω σαν μονοφασικα(mono) ?

Τώρα διαβάζω στο βιβλίο ότι πρέπει να δηλώσω εκεί που λέει bus τις εισόδους και εξόδους της κάρτας. Προς το παρόν ηχεία δεν έχω. Στο ένα κανάλι θα βάλω το μικρόφωνο και στο άλλο ηλεκτρική κιθάρα. Και τα δύο τα δηλώνω σαν μονοφασικα(mono) ?
θα κάνεις ένα stereo out bus όπου θα δηλώσεις την steinberg και θα ακούς με τα ακουστικά.
κάνε και ένα stereo in πάλι με την steinberg και όπως σε βολεύει analog1 πχ το μικρόφωνο, 2 την κιθάρα... κλπ. Ναι μονο

Τα ακουστικά θα τοποθετηθούν εκεί μπροστά που λέει phone. Ένα καρφί έχουν. Είναι στερεοφωνικος ο ήχος γι'αυτό πρέπει να το δηλώσουμε στερεό? Για να ακούμε και από τα δύο ηχεία του ακουστικού? Να βάλω bus stereo χωρίς να έχω ηχεία μόνο κ μόνο για να τα έχω έτοιμα για όταν πάρω ή μπορώ να το βάλω μετά όταν αγοράσω ηχεία? Και αυτές τις ρυθμίσεις τις κάνω μια φορά ή θέλει σε κάθε ξεχωριστό project που κάνω να ξαναβάζω τα bus από την αρχή?

Attachments

• IMG20250112134000.jpg
    IMG20250112134000.jpg
    1.5 MB · Εμφανίσεις: 0
Τα ακουστικά θα τοποθετηθούν εκεί μπροστά που λέει phone. Ένα καρφί έχουν.

ναι
Είναι στερεοφωνικος ο ήχος γι'αυτό πρέπει να το δηλώσουμε στερεό? Για να ακούμε και από τα δύο ηχεία του ακουστικού?

ας πουμε ναι
Να βάλω bus stereo χωρίς να έχω ηχεία μόνο κ μόνο για να τα έχω έτοιμα για όταν πάρω ή μπορώ να το βάλω μετά όταν αγοράσω ηχεία?

δεν παιζει ρολο. Κάνε stereo bus κι ας μην εχεις ηχεια. Εχεις ακουστικά
Και αυτές τις ρυθμίσεις τις κάνω μια φορά ή θέλει σε κάθε ξεχωριστό project που κάνω να ξαναβάζω τα bus από την αρχή?
Κανονικα ναι. Αλλα σιγα σιγα θα εχεις ετοιμο "οδηγο" που θα τον ανοίγεις και θα τα βρισκει προετοιμασμενα

Δλδ προτείνεις την κάρτα ήχου Steinberg σε σχέση με την focusrite? Εκεί που με προτείνεις ένα ζευγάρι ηχεία δεν μου έγραψες ποια προτείνεις. Λες "πχ αυτά" αλλά δεν μου έστειλες κάτι
Η focus rite θεωρω ειναι καλύτερη επιλογή.Τωρα στο ξεκίνημα εφ,όσον έχεις ακουστικά κσι ηχεια σε καλή κατάσταση,οκ.Μιλαμε πάντα για ξεκίνημα.Σαν πρόγραμμα θα πρότεινα το cakewalk ths bandlab,τελείως δωρεάν το κατεβάζεις και το έχεις.Το Cubase,επαγγελματικό,και θέλει χρονο

Αυτά τα κατεβάζω ρε παιδιά. Έχω χάσει την μπάλα μην πατήσω τίποτα περίεργο. Οκ είναι αυτό που κάνω?

Attachments

• IMG20250115203126.jpg
    IMG20250115203126.jpg
    1.3 MB · Εμφανίσεις: 0
  • IMG20250115203121.jpg
    IMG20250115203121.jpg
    1.5 MB · Εμφανίσεις: 0
Τώρα τι έγινε το εγκατέστησε? Όλα αυτά που βγάζει εδώ τι είναι? Δεν μου έβγαλε να γράψω κωδικούς από τις καρτέλες που έχω

Attachments

• 17369669363347163310320081476746.jpg
    17369669363347163310320081476746.jpg
    1.2 MB · Εμφανίσεις: 0
Πάτησα στο cubase ai και μου έβγαλε όλο αυτό το κατεβατο. Πατάω εκεί δεξιά επάνω που λέει install all?

Attachments

• 173696706869876388970060030137.jpg
    173696706869876388970060030137.jpg
    1.3 MB · Εμφανίσεις: 0
Εν το μεταξύ μου έβγαλε κ ένα αρχείο που λέει eLicenser control Center. Και μου ζητάει έναν κωδικό. Εδώ γράφω τίποτα?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back