• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Αγορά Ibanez SV5470F εν έτη 2025;! Ποια η γνώμη σας;!

LightStringer

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Χαιρετω την παρεα!

Σκεφτομουν για αγορα την εν λογω κιθαρα καθως την βρηκα σε mint κατασταση με τη θηκη της κλπ. Ειναι μια κιθαρα του 2008 με οτι αυτο συνεπάγεται αλλα δεν εχω ιδεα για το πως μπορει να συμπεριφέρεται πχ το συγκεκριμενο trem ΖR που εχει ( αν κραταει κουρδισμα αρχικα ) η κατα ποσο ειναι καλοι οι μαγνητες ( αν και απο οτι ακουσα μεσω youtube ηταν στα γουστα μου ) κλπ.

Η κιθάρα πωλείται για 1000 ευρώ (!) ....και ναι ξερω οτι με τα ιδια χρηματα ισως ενα οργανο πιο συγχρονο πιο νεο πιο πιο πιο.. να είναι καλυτερη αγορα...

Για την ακριβεια είμαι αναμεσα σε αυτη και την νεα RG652AHM αλλα εκτος οτι δεν μ αρεσει εμφανισιακα εχει πιο μεταλ προσανατολισμο για τα γουστα μου και ηταν και σε χειροτερη κατασταση....!

Ποια η γνώμη σας;!

Έχω Ibanez του 2001 και είναι άριστη. Εάν ειναι καλοσυντηρημένη δεν θα έχεις θέμα.
Είναι καθαρά εάν σου αρέσει στο μάτι και εάν τα specs επαρκούν.

Εγώ θα πήγαινα σε AZ ή RG.

Πρέπει να ελέγξεις το όποιο όργανο θες να πάρεις. Μπορεί να ειναι 5 ετών και να έχει προβλήματα, μπορεί να είναι 30 και να μην έχει.

ισως ενα οργανο πιο συγχρονο πιο νεο πιο πιο πιο.. να είναι καλυτερη αγορα...
Το πιο νέο, σύγχρονο κλπ δεν λέει απολύτως τίποτα. Αν η 2008 παίζει όπως σου κάνει κέφι, τότε είναι μια χαρά κιθάρα.
Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά να την πιάσεις στο χέρι και να την ακούσεις.

Εγώ θα πήγαινα σε AZ ή RG.
Ειχα πολλες rg αλλα ηθελα να αποφυγω τις τοσες γωνιες εμφανισιακα.... αλλα και τον μεταλ προσανατολισμο οπως ανεφερα και στο post... οσο για τις AZ .. αν δεν ειχαν radius 12 θα το σκεφτομουν σοβαρα αν και εχω καει απο το συγκεκριμενο trem που φορανε ... ελπιζω το ZR να ειναι καλυτερο...

Το πιο νέο, σύγχρονο κλπ δεν λέει απολύτως τίποτα. Αν η 2008 παίζει όπως σου κάνει κέφι, τότε είναι μια χαρά κιθάρα.
Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά να την πιάσεις στο χέρι και να την ακούσεις.
Απλα αναρρωτιέμαι αν τα χρηματα που ζηταει ειναι πολλα...η ειναι ΟΚ....με βαση τη κατασταση της

Απλα αναρρωτιέμαι αν τα χρηματα που ζηταει ειναι πολλα...η ειναι ΟΚ....με βαση τη κατασταση της
Το μοντέλο είναι discontinued, οπότε δεν υπάρχει άμεση σύγκριση με τιμή αγοράς καινούργιου. Κάνε έρευνα στα sites με μεταχειρισμένα (Reverb κλπ) για να δεις που κειμένονται οι τιμές.

Όλοι οι κατασκευαστές ρίχνουν την ποιότητα τα τελευταία χρόνια ή κρατούν τα καλύτερα υλικά και τους μαστόρους για όλο και ακριβότερες κατηγορίες οργάνων. Αν το παλιό όργανο που βρήκες είναι όντως σαν καινούριο μάλλον κερδισμένος θα βγεις ακόμα και αν το δεις επενδυτικά

Πάντως κοιτώντας τα specs είναι δύο κιθάρες εντελώς "διαφορετικής" φιλοσοφίας: Μαόνι - maple top /rosewood VS ash / maple.
Σαφώς και είναι. Η αρχική μου προσέγγιση είχε να κάνει με μια κιθάρα με 24 τάστα και maple....αλλά με πιο vintage ήχο. Απλά σκεφτόμουν και το ενδεχόμενο της μεταπώλησης αν δεν μου κάνει κλπ....

Γενικότερα μιλώντας, και πάντα κατά την γνώμη μου, ένα χιλιάρικο για μία καλοκατασκευασμενη Ιαπωνέζα Ibanez, εάν και εφόσον τα specs σου κάνουν, είναι μία χαρά λογικά λεφτά. Είναι όργανα που μπορείς να κρατήσεις μια ζωή και να χρησιμοποιήσεις άφοβα, για όλες τις χρήσεις.

Συγκεκριμένα για το trem που ρωτάς, εγώ έτσι και αλλιώς είμαι της σχολής «είτε Floyd, είτε fixed”. Τίποτα το ενδιάμεσο δεν μου κάνει, αλλά σημασία έχει εσένα τί σου κάνει.

Τέλος, για την τιμή μεταπώλησης, θα έλεγα ότι made in Japan κιθάρες γενικότερα κρατούν αξία, αλλά σίγουρα όχι όσο ένα αμερικανικο όργανο.

Τελικα την "χτυπησα"! Ελπιζω αυτο το ειδος floyd να μην βγει για πεταμα....Παραθέτω και ενα βιντεο που μου εστειλαν απο το καταστημα - Πως να αντισταθει κανεις σε τετοια ομορφια;!

Πρόκειται για ενα tremolo αλλά strat style με ροδέλες αντί για μαχαίρια το οποίο δεν εχει τις γνωστές φθορές των tremolo!
To ξαναδιαβασα αυτο αλλα διαβασα και οτι ειναι κινεζικης κατασκευης με οτι αυτο μπορει να συνεπαγεται. Βεβαια ακομα και σημερα βρηκα brand new σε καταστημα αν συμβει κατι μελλοντικα...

Trending...

Νέα θέματα

Back