Αγορά ενισχυτή

Angelhof

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Είμαι νέο μέλος στο forum και ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενισχύτη για κιθάρα. Χωρίς να έχω ψάξει πόλυ το θέμα τείνω προς τον Μarshall JVM. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είμαι σίγουρος για αυτόν τον ενισχυτή και θα ήθελα γνώμες και επίσης δεν ξέρω αν αξίζει περισσότερο ο 410 που έχει τέσσερα κανάλια αλλα 100 βατ ή ο 205 που έχει 2 κανάλια άλλα 50 βατ. Τον ενισχυτή τον θέλω περισσότερο για οικιακή χρήση οπότε νομίζω οτι τα 100 βατ είναι πολλά.

Επίσης θα ήθελα συμβουλές την αγορά κάποιου cabinet με τον ενισχυτή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

θα πρέπει να γράψεις τι ήχο επιδιώκεις και με τι υπόλοιπο εξοπλισμό παίζεις

για σπίτι και τα 30 βατ είναι πάρα πολλά

καλώς ήλθες!

Γενικά παίζω metal (metallica,megadeth κτλ) αλλά επίσης μου αρέσει να παίζω και Jimi,Deep purple... οπότε θέλω ο ενισχυτής που θα πάρω να έχει και μια ευελιξία. Τον ενισχυτή θα τον έχω και για μικρα gigs εκτός από το σπίτι.  

Καλώς σας βρήκα  :)

Αν και δεν μας είπες τι εξοπλισμό χρησιμοποιείς, ούτε πόσα χρήματα διαθέτεις(απ’ την αναφορά σου στον jvm, γύρω στο χιλιάρικο υποθέτω) νομίζω πως ένας μικρός λαμπάτος θα κάνει την δουλειά που θέλεις. Υπάρχουν πάρα πολλοί ενισχυτές σ’ αυτή τη κατηγορία. Μια πρόχειρη αναζήτηση στο φόρουμ θα σε πείσει. ;)

Δεν νομίζω πως έχεις λόγο να πάρεις έναν 50άρη Marshall εκτός κι αν θέλεις να γκρεμίσεις κανένα τοίχο.

Καλώς ήρθες! :)

Να κάνω και μια άλλη ερώτηση  :P

Ξέρετε κανένα μαγαζί στην Αθήνα που να έχει μέσα πολλούς ενισχυτές για δοκιμή;

με 30 βατ λάμπα κάνεις άνετα λάιβ

δεν έχει νόημα να ψάχνεις για μαγαζί που έχει "πολλούς" ενισχυτές

προσδιόρισε τι ήχο θες, από κει θα φανεί τι φίρμες και μοντέλα σου κάνουν  (θα σε βοηθήσουν πολύ σ' αυτό οι γνώστες εδώ)

γράψε και τι κιθάρα/ες και πετάλια έχεις ή σκοπεύεις να πάρεις

και τότε μόνο θα είσαι έτοιμος να ψάξεις να δοκιμάσεις στοχευμένα πλέον, για να καταλήξεις οριστικά στο ένα μοντέλο που θα πάρεις

Ο ενισχυτής θέλω να έχει βασικά βρόμικο ήχο MEGADETH  αλλά και ωραία καθαρά.

Απο πετάλια εχω ενα boss metal zone, και κιθαρα μια αμερικανικι στρατ.

Bogner alchemist 40w και με επιλογη για 20w, 2 καναλια, πολλές επιλογες ήχων και πολύ ωραία καθαρά. Τον πήρα πρίν κάτι μήνες από dv 670€, τώρα τον έχει πιο κάτω.

Εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος και με gibson και με strat.

Εδώ τον έχει ο Νάκας.

http://www.dv247.com/guitars/bogner-alchemist-112-guitar-amp-combo--50047 

jvm απο μενα αφου σου αρεσει..και θα σου πρωτεινα ενα harley benton cab 60w για το σπιτι..δες και review ;) αυτο αμα δεν θες να ανεβεις σε τιμη..αλλιως τσιμπα ενα cab με celestion και θα εισαι μια χαρα

Και εγώ ψηφίζω JVM.Αφού σου αρέσει ο  Marshall ήχος είναι ότι πιο ευέλικτο μπορείς να παρεις με 4 κανάλια και πολλούς διαφορετικούς ήχους.

Αν τα έχεις τα λεφτά για το θηρίο χτύπα τον.Τα πολλά βατ μη τα φοβάσαι ,έτσι και αλλιώς και τα 50 πολλά είναι για σπίτι αλλά με το Master Volume θα είσαι κόμπλε για χρήση παντού.

http://www.dv247.com/guitars/marshall-jvm410h-guitar-tube-amplifier-head--61154

Προτείνω επίσης μια 2χ12 καμπίνα και συγκεκριμένα αυτή που είναι λιγο πιο μικρή , ελαφριά και βολική στις μεταφορές.

http://www.dv247.com/guitars/marshall-1922-guitar-speaker-cabinet--61284

ΥΓ.  Έννοείται οτι πας και δοκιμάζεις πρώτα όλους τους ενισχυτές που έχεις υπόψιν σου.

ειναι παντελως αχρηστο (κατα τη δικη μου αποψη) να αγοραζεις κεφαλι καμπινα 4x12 πανω απο 50 watt λαμπα για οικιακη χρηση. εκτος αν μενεις στη μεση της ερημου....

ειναι παρα παρα πολλα τα 100w

solega είπε:
ειναι παντελως αχρηστο (κατα τη δικη μου αποψη) να αγοραζεις κεφαλι καμπινα 4x12 πανω απο 50 watt λαμπα για οικιακη χρηση. εκτος αν μενεις στη μεση της ερημου....

ειναι παρα παρα πολλα τα 100w
Και τα 5w πολλα ειναι...

Το θεμα με τα βατ ειναι οι αρμονικες που σου δινουν οι εξτρα λαμπες...

Οι ενισχυτες που ειναι 100 και 120 βατ δεν ειναι φτιαγμενοι για ν'ανοιγουν τερμα...

Αλλιως το 1% των χρηστων θα τους χρησιμοποιουσαν...

Η συζήτηση με τα πολλά Watt μου θυμίζει φίλους μου που θέλουν να αγοράσουν Hayabusa για να πηγαίνουν με το μωρό με τη γόβα στιλέτο για καφέ από την Καλλιθέα στο Μπουρνάζι...Άντε και μέχρι Πασαλιμάνι...

1.300cc 150Hp για πού?? ???

100Watt για που?? ???

Οι υπόλοιπες σκέψεις δικές σας...

Αυτός ο φόβος των πολλών βατ σε αναζήτηση ενισχυτή εχει παραπάει.

Γνώμη μου είναι οτι όταν αγοράζεις εναν καλό λαμπάτο ενισχυτή κοιτάς να πάρεις πρώτα αυτό που θες σε ήχο και ευελιξια και σε δεύτερη μοίρα έρχονται τα βατ.

Επίσης για μένα καλύτερο είναι να πάρεις κάτι με παραπάνω βατ έτσι ώστε όταν μια φορα τα χρειστείς να είναι εκεί πάρα να σου λείψουν όταν πχ. θες να παίξεις με κρυστάλλινα καθαρά και ο ντραμερ κοπανάει ανελέητα.

Όλοι οι ενισχυτές με master Volume δεν σου δημιουργούν κανένα πρόβλημα για χρήση στο σπίτι. Τόσο απλά.

Τώρα αν ο ήχος που θες να πετύχεις είναι το Drive που παίρνεις όταν υπεροδηγείς τις τελικές λάμπες τότε ναι δεν σου κάνει τίποτα παραπάνω από 1 βατ για σπίτι. Βέβαια και εκεί υπάρχει η λύση - συμβιβασμός του attenuator. Αλλά πόσοι νομίζεται οτι αναζητούν το συγκεκριμένο Drive σε έναν Hi gain 4κάναλο ενισχυτή με όκαδες gain στην προενίσχυση?

Ας πούμε λοιπόν οτι θέλω έναν ενισχυτή με Marshall ήχο και θέλω τέσσερα διαφορετικά κανάλια με ανεξάρτητες ρυθμίσεις EQ και Gain μεταξύ τους και 2 Fx loop

γιατί απλά μόνο αυτό με καλύπτει από ήχο και ευελιξία και θέλω να τον χρησιμοποιώ στο σπίτι κυρίως για να μελετάω και να γουστάρω και ενίοτε σε πρόβες live κτλ.

ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ???

έναν Marshall Class 5? Blackheart BH5 ? Blackstar HT5? επειδή είναι μικροί σε βατ.

Αφού δεν με καλύπτουν. Όχι θα πάρω τον JVM410H και θα χρησιμοποιήσω το μαστερ του για να τον τιθασεύσω στο σπίτι.

Άποψη μου λοιπόν και προτροπή προς όλους όσους ψάχνουν ενισχυτές είναι πρώτα να διαλέγουν με το αυτί και τις ανάγκες τους (και το πορτοφόλι τους εννοείται) και μετα όλα τα άλλα.

Loki είπε:
Άποψη μου λοιπόν και προτροπή προς όλους όσους ψάχνουν ενισχυτές είναι πρώτα να διαλέγουν με το αυτί και τις ανάγκες τους (και το πορτοφόλι τους εννοείται) και μετα όλα τα άλλα.
+1  ;)

Loki είπε:
Αυτός ο φόβος των πολλών βατ σε αναζήτηση ενισχυτή εχει παραπάει.

Γνώμη μου είναι οτι όταν αγοράζεις εναν καλό λαμπάτο ενισχυτή κοιτάς να πάρεις πρώτα αυτό που θες σε ήχο και ευελιξια και σε δεύτερη μοίρα έρχονται τα βατ.

Επίσης για μένα καλύτερο είναι να πάρεις κάτι με παραπάνω βατ έτσι ώστε όταν μια φορα τα χρειστείς να είναι εκεί πάρα να σου λείψουν όταν πχ. θες να παίξεις με κρυστάλλινα καθαρά και ο ντραμερ κοπανάει ανελέητα.

Όλοι οι ενισχυτές με master Volume δεν σου δημιουργούν κανένα πρόβλημα για χρήση στο σπίτι. Τόσο απλά.

Τώρα αν ο ήχος που θες να πετύχεις είναι το Drive που παίρνεις όταν υπεροδηγείς τις τελικές λάμπες τότε ναι δεν σου κάνει τίποτα παραπάνω από 1 βατ για σπίτι. Βέβαια και εκεί υπάρχει η λύση - συμβιβασμός του attenuator. Αλλά πόσοι νομίζεται οτι αναζητούν το συγκεκριμένο Drive σε έναν Hi gain 4κάναλο ενισχυτή με όκαδες gain στην προενίσχυση?

Ας πούμε λοιπόν οτι θέλω έναν ενισχυτή με Marshall ήχο και θέλω τέσσερα διαφορετικά κανάλια με ανεξάρτητες ρυθμίσεις EQ και Gain μεταξύ τους και 2 Fx loop

γιατί απλά μόνο αυτό με καλύπτει από ήχο και ευελιξία και θέλω να τον χρησιμοποιώ στο σπίτι κυρίως για να μελετάω και να γουστάρω και ενίοτε σε πρόβες live κτλ.

ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ???

έναν Marshall Class 5? Blackheart BH5 ? Blackstar HT5? επειδή είναι μικροί σε βατ.

Αφού δεν με καλύπτουν. Όχι θα πάρω τον JVM410H και θα χρησιμοποιήσω το μαστερ του για να τον τιθασεύσω στο σπίτι.

+άπειρο. Βασικά, ακόμα και να πάρεις ενισχυτή για οικιακή χρήση, όλο και κάποια ευκαιρία θα σου δωθεί να παίξεις live και τότε θα ευχόσουν να είχες πάρει κατιτίς με περισσότερα βατ. Προσωπικά (αν και ψιλοαρχάριος) μου έτυχε να χρειαστεί να παίξω σε γιορτή Λυκείου πριν 2-3 χρονάκια και ο δύσμοιρος 10αρης combo μου δούλευε 12/10 (κυριολεκτικά!!!) σε ένταση ίσα-ίσα για να ακούγομαι και μάλιστα χωρίς ντράμμερ. Πάντως αν έχεις τα γράγκα, κάτι μεγαθήρια της Blackstar έχουν κάτι που λέγεται DPR που σου επιτρέπει να ανεβοκατεβάζεις βατ ανάλογα με τις ανάγκες σου!  ;)Ρίξε ένα βλέφαρο να καταλάβεις:

http://www.blackstaramps.co.uk/products/seriesone/seriesone200.html

Ευχαριστώ για όλες τις προτάσεις  ;D

Για καμπινα με τον ενισχυτή τι μου προτείνετε ?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back