Αυτός ο φόβος των πολλών βατ σε αναζήτηση ενισχυτή εχει παραπάει.
Γνώμη μου είναι οτι όταν αγοράζεις εναν καλό λαμπάτο ενισχυτή κοιτάς να πάρεις πρώτα αυτό που θες σε ήχο και ευελιξια και σε δεύτερη μοίρα έρχονται τα βατ.
Επίσης για μένα καλύτερο είναι να πάρεις κάτι με παραπάνω βατ έτσι ώστε όταν μια φορα τα χρειστείς να είναι εκεί πάρα να σου λείψουν όταν πχ. θες να παίξεις με κρυστάλλινα καθαρά και ο ντραμερ κοπανάει ανελέητα.
Όλοι οι ενισχυτές με master Volume δεν σου δημιουργούν κανένα πρόβλημα για χρήση στο σπίτι. Τόσο απλά.
Τώρα αν ο ήχος που θες να πετύχεις είναι το Drive που παίρνεις όταν υπεροδηγείς τις τελικές λάμπες τότε ναι δεν σου κάνει τίποτα παραπάνω από 1 βατ για σπίτι. Βέβαια και εκεί υπάρχει η λύση - συμβιβασμός του attenuator. Αλλά πόσοι νομίζεται οτι αναζητούν το συγκεκριμένο Drive σε έναν Hi gain 4κάναλο ενισχυτή με όκαδες gain στην προενίσχυση?
Ας πούμε λοιπόν οτι θέλω έναν ενισχυτή με Marshall ήχο και θέλω τέσσερα διαφορετικά κανάλια με ανεξάρτητες ρυθμίσεις EQ και Gain μεταξύ τους και 2 Fx loop
γιατί απλά μόνο αυτό με καλύπτει από ήχο και ευελιξία και θέλω να τον χρησιμοποιώ στο σπίτι κυρίως για να μελετάω και να γουστάρω και ενίοτε σε πρόβες live κτλ.
ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ???
έναν Marshall Class 5? Blackheart BH5 ? Blackstar HT5? επειδή είναι μικροί σε βατ.
Αφού δεν με καλύπτουν. Όχι θα πάρω τον JVM410H και θα χρησιμοποιήσω το μαστερ του για να τον τιθασεύσω στο σπίτι.
Άποψη μου λοιπόν και προτροπή προς όλους όσους ψάχνουν ενισχυτές είναι πρώτα να διαλέγουν με το αυτί και τις ανάγκες τους (και το πορτοφόλι τους εννοείται) και μετα όλα τα άλλα.