- Πόντοι
- 36
Mια αλλη λιγο χαζη ερωτηση.Ο tweed pro junior εχει διαφορες ηχητικα με τον αλλον περα απ το υφασμα; Το κυκλωμα ειναι διαφορετικο;
oχι βεβαια,ειδικα αν χρησιμοποιεις πεταλακια,ισα ισα για πολυ καλο καθαρο ηχο απο λαμπατο ενισχυτη πρεπει να παιζεις σε λογικες εντασεις (η διαφορα σε db απο τα 15 στα 30 βαττ ειναι αστεια).Δεν ειχα ποτε λαμπατο ενισχυτη αλλα απ οτι ξερω πρεπει να τσιτωσεις εναν λαμπατο για να αποδωσει καλα
Τον ειδα αλλα πανακριβος ρε γμτ και δεν ξερω τι θα γινει στο τελωνειο' date=' μπορει να με τσακισουν! Βασικα αν παρω μαυρο θα τον γδυσω και θα τον κανω ασπρο-κοκκινο.[/quote']
To πανάκριβο είναι σχετικό.
850 ευρώ θα σου βγεί μαζί με μεταφορικά και φόρους.
Σε 10 χρόνια αυτός ο ενισχυτής θα πωλείται για 1500+, για όσους σκέφτονται και επενδυτικά...
σίγουρα εξαρτάται...και ειδικά όταν δεν υπάρχουν drums όλα αλλάζουν...Eξαρτάτε το Live και τον χώρο
σε πρόσφατο live με μπάσο-κιθάρα-φωνή σε μικρό χώρο τον έιχα στο 2 και με μια 12au7 στο phase....
τι εννοεις? για τι ειδους Live? εννοεις σε λαιβ που βγαινεις με μικ απο pa (οπου τα pro junior τα εχεις ως μονιτορ) ? ή σε μικρα λαιβ οπου οι pro junior κανουν και το μονιτορ σου αλλα και το ... pa σου?Για live είναι λίγο φτωχός από θέμα headroom λόγω του 10''...γι αυτό και εγώ χρησιμοποιώ 2.
Προτεινω VOX AC15 blue' date=' μονο το ηχειο του εχει 350 ευρω και ακουγεται. [/quote']
Σωστό, αν θέλεις σώνει και καλά Celestion.
Να πω ότι μια άλλη επιλογή για τον AC15 είναι να πάρεις τον 'απλό', να σκοτώσεις το μεγάφωνο (που δεν είναι κακό παρεμπιπτόντως) και να του βάλεις ένα Eminence Red Fang.
ΠΟΛΥ φτηνότερο από το Celestion, χωρίς να υπολείπεται, στα δικά μου τα αυτιά, σημαντικά.
Που είναι ρε ο Τόλης να συμφωνήσει μια φορά μαζί μου;:lol:
Μιλάω κυρίως για live όπου χρησιμοποιώ τον προ σαν μόνιτορ και βγαίνεις έξω με μικροφωνο...τι εννοεις? για τι ειδους Live? εννοεις σε λαιβ που βγαινεις με μικ απο pa (οπου τα pro junior τα εχεις ως μονιτορ) ? ή σε μικρα λαιβ οπου οι pro junior κανουν και το μονιτορ σου αλλα και το ... pa σου?Για live είναι λίγο φτωχός από θέμα headroom λόγω του 10''...γι αυτό και εγώ χρησιμοποιώ 2.
ερωτηση σχετικα με τις ιντσες.
σε προβα οπου εγω επαιζα με 10" ενισχυτη ισης ισχυος με ενισχυτη φιλου μου που επαιζε με 12" εγω δεν ακουγα ουτε τον εαυτο μου και εκεινος σκοτωνε .
(τραντζιστορατοι παλιοι fender και laney αντιστοιχα ).
η ερωτηση :
ολη αυτη η διαφορα δικαιολογειται απο την διαφορα στις ιντσες? ή μηπως ευθυνεται το διαφορετικο μεγαφωνο (=> διαφορετικα ωμ ευαισθησια κλπ κλπ )?
Oσο και αν μοιάζουν εξωτερικά οι 2 ενισχυτές, είναι τελείως διαφορετικοί !Καλησπερα.Επειδη ενδιαφερομαι και εγω για το συγκεκριμενο ενισχυτη εκανα ενα search στο site τηs fender και ειδα τα εξης:
PRO JUNIOR
10'' speaker / 15 watt
2x12AX7 & 2xEL84
Τιμη thomann:475 ευρω
BLUES JUNIOR
12'' speaker / 15 watt
3x12AX7 & 2xEL84
Τιμη thomann:490 ευρω
Για ποιο λογο να μην διαλεξουμε τον blues που υπερτερει σε ολα εναντι του pro?
συνφωνω εγω ετσι για να μην εισαι μονος! :lol: (οχι οτι εχω ακουσει τα ηχεια αλλα λεμε τωρα!!!)Προτεινω VOX AC15 blue' date=' μονο το ηχειο του εχει 350 ευρω και ακουγεται. [/quote']
Σωστό, αν θέλεις σώνει και καλά Celestion.
Να πω ότι μια άλλη επιλογή για τον AC15 είναι να πάρεις τον 'απλό', να σκοτώσεις το μεγάφωνο (που δεν είναι κακό παρεμπιπτόντως) και να του βάλεις ένα Eminence Red Fang.
ΠΟΛΥ φτηνότερο από το Celestion, χωρίς να υπολείπεται, στα δικά μου τα αυτιά, σημαντικά.
Που είναι ρε ο Τόλης να συμφωνήσει μια φορά μαζί μου;:lol: