Αγορά Ενισχυτή Ηλεκτρικής Κιθάρας

kkaravolas

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια χαρα!Εχω ξεκινησει το ψαξιμο προς αγορα ενισχυτη και χθες ακουσα και επαιξα με τον Randall RG75DG3.Παιδια αυτός ο ενισχυτης με ΤΡΕΛΑΝΕ!Τον βρηκα 330 ευρω στον διαμαντοπουλο και σκεφτομαι να τον "χτυπήσω"!Ωστοσο θα θελα να μου πειτε καποιες γνωμες και γιαυτον τον ενισχυτη αλλα και τι αλλο θα μπορουσα να παρω σε αυτη τη τιμη και απο 50W και πανω γιατι τον θελω και για live.

Επίσης βοήθησέ μας εξηγώντας γιατί χρειάζεσαι '50 βατ και άνω' επειδή θα παίζεις live. :wink:

Παίζω κυρίως metal και alternative, και θέλω ογκο απτον ηχο του ενισχυτη που θα παρω,αλλα να τα βγαζει περα και με τα καθαρα.Απο κιθαρα εχω μια Epiphone Les Paul ταυρακι με humbuckers.Λεω 50 βαττ και ανω γιατι πιστευω οτι ειναι καλυτερα να εχεις ενα δυνατο ενισχυτη που θα μπορει να σου δινει "γκαζια" πχ σε μια συναυλια οπου χρειαζονται,παρα να χεις καποιον που να σε περιοριζει ως προς την ενταση,χωρις βεβαια να μαι και απολυτος!Επισης μιλησα για τον συγκεκριμενο ενισχυτη γιατι περα απο τον ηχο του που μου αρεσε ιδιαιτερα,εχει και προενισχυση λυχνιας,κατι που πιστευω προσθετει στον ηχο πολλα.Αν εχετε γενικα να προτεινετε..

Les Paul και ταυράκι δεν νομίζω να να συμβιβάζονται.....

Για το είδος που παίζεις, αν πας σε λαμπάτο ενισχυτή, ούτως ή άλλως δεν θα βρεις κάτω από 50 Watt. Ωστόσο πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει το ηχείο + τα μεγάφωνα που θα χρησιμοποιείς.

Τώρα για solid state, νομίζω ότι υπάρχουν πολλές καλές επιλογές, απλώς δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί δεν το έχω ψάξει. Πάντως πιστεύω ότι, για όσους παίζουν μέταλ, όσο πιο πολύ πάμε προς... την 'καφρίλα' τόσο περισσότερο νόημα αποκτούν οι solid state ή ακόμα και οι modelling ενισχυτές.

Η λάμπα στην προενίσχυση δεν σημαίνει τίποτα απολύτως εκτός από marketing mojo. :wink:

Λοιπόν η γνώμη μου είναι:

Α' επιλογή: ENGL Thunder 50 (αλλά διπλάσια τιμή απο αυτή που είπες)

Β΄ επιλογή: Tech 21 Tri-AC μέ Tech 21 Power Engine 60. Θα εντυπωσιαστείς σίγουρα με το τι βγάζει ο συνδυασμός αυτός...

:wink:

Β΄ επιλογή: Tech 21 Tri-AC μέ Tech 21 Power Engine 60. Θα εντυπωσιαστείς σίγουρα με το τι βγάζει ο συνδυασμός αυτός...
:wink:
Σωστός, και σαν combo υπάρχει και ο Trademark 60, με λίγο περισσότερα λεφτά.

http://www.noiz.gr/modules.php?name=NukeC&op=ViewDetail&id_ads=30546

κοιτα το παραπανω link φιλε...οτι λεει η αγγελια ισχυει και ειναι η καλυτερη ευκαιρια που θα βρεις...100% ολοκαινουριος ο ενισχυτης στο κουτι του τον δινω γιατι δεν ασχολουμαι πλεων με την κιθαρα μονο με ντραμς...ο ενισχυτης σκοτωνει απο ηχο και μπορεις να τον δοκιμασεις οποτε θες οσο θες...εχει γαμω τους ποδοδιακοπτες με reverb chorus κτλ και 2 12αρια ηχεια celestion και ολα αυτα στα 100 watt ...απο 400 ευρω που τον ειχα βαλει για πουλημα τωρα τον εχω ριξει στα 350!!! λογο μεγαλης αναγκης...μπορεις να επικοινωνεισεις μαζι μου στο [email protected]

τα λεμε...

Thanks σε ολους!Παντως θα θελα να ακουσω και γνωμες για το συγκεκριμενο ενισχυτη αν ξερει καποιος!
Τον συγκεκριμένο δεν τον έχω ακούσει' date=' αλλά ότι Randall έχω ακούσει μέχρι τώρα δεν μου άρεσε καθόλου... Ακόμα και οι πιο ακριβοί που παίζει ο Michaelangelo ας πούμε.

Μια συμβουλή αν μου επιτρέπεις: Μην εντυπωσιάζεσαι και μην βιάζεσαι καθόλου. ¶κουσε όσα περισσότερα μηχανήματα μπορείς. ¶κούσε και αυτά που προτάθηκαν και μετά βγάλε συμπέρασμα τι σου αρέσει. Κάνε μια λίστα με ενισχυτές που πιθανώς να σε ενδιαφέρουν και πήγαινε να τους ακούσεις [b']όλους[/b]. (ή όσους βρείς... :wink: )

Ελπίζω να βοήθησα. :wink: Ενημέρωσε μας τι έκανες τελικά. :wink:

Ή μήν ακούσεις τίποτα και απλά πάρε αυτόν:

img10452238052.jpeg

:lol: :lol: :lol:

Πλάκα κάνω βρέ, μην με πάρετε στο κυνήγι "Τι λές του ανθρώπου και τέτοια" :lol: :lol: :lol:

Ή μήν ακούσεις τίποτα και απλά πάρε αυτόν:
img10452238052.jpeg

:lol: :lol: :lol:

Πλάκα κάνω βρέ' date=' μην με πάρετε στο κυνήγι "Τι λές του ανθρώπου και τέτοια" :lol: :lol: :lol:[/quote']

κοιτα αν εξαιρεσεις το οτι κανει περιπου το δεκαπλασιο των χρηματων που ανεφερε(και ισως λιγα λεω 8O ) κατα τα αλλα ειναι μια πολυ καλη προταση :lol: :lol: :lol:

Ο αγαπητός vandergraaf, αν και έχει απόλυτο δίκιο, όσον αφορά την ποιότητα του Diezel, ξέχασε να σου αναφέρει τα εξής:

1ον) Ποτέ δεν θα μπορέσεις να ακούσεις τον ενισχυτή στα ''καλά του'', διότι θέλει ένταση για να παίξει καλά (και μόνο αν θα πάιξεις στο ΟΑΚΑ θα ακουστείς !!!!!!!) και να ζεσταθούν οι λάμπες, αποδίδοντας έτσι το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

2ον) Αν και διαφημίζεται πολύ, πολλοί δεν τον παίρνουν λόγω του ότι κάθε φορά που θα θες, λιιιιιιιιιιιγη παραπάνω ένταση, η Αστυνομία θα σε περιμένει για ηχορύπανση.

Πιστεύω να βοηθώ κάπως?!

Ο αγαπητός vandergraaf' date=' αν και έχει απόλυτο δίκιο, όσον αφορά την ποιότητα του Diezel, ξέχασε να σου αναφέρει τα εξής:
1ον) Ποτέ δεν θα μπορέσεις να ακούσεις τον ενισχυτή στα ''καλά του'', διότι θέλει ένταση για να παίξει καλά (και μόνο αν θα πάιξεις στο ΟΑΚΑ θα ακουστείς !!!!!!!) και να ζεσταθούν οι λάμπες, αποδίδοντας έτσι το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

2ον) Αν και διαφημίζεται πολύ, πολλοί δεν τον παίρνουν λόγω του ότι κάθε φορά που θα θες, λιιιιιιιιιιιγη παραπάνω ένταση, η Αστυνομία θα σε περιμένει για ηχορύπανση.

Πιστεύω να βοηθώ κάπως?![/quote']

Για πλάκα βρε τον είπαμε τον Diezel!!!! 8O Σιγά μην πάρει τέτοιο θηρίο ο άνθρωπος...!! 8O 8O

Κοιτα πιο προσεκτικά το post μου... :wink:

Ο αγαπητός vandergraaf' date=' αν και έχει απόλυτο δίκιο, όσον αφορά την ποιότητα του Diezel, ξέχασε να σου αναφέρει τα εξής:

Πιστεύω να βοηθώ κάπως?![/quote']

Για πλάκα βρε τον είπαμε τον Diezel!!!! 8O Σιγά μην πάρει τέτοιο θηρίο ο άνθρωπος...!! 8O 8O

Κοιτα πιο προσεκτικά το post μου... :wink:

Παρ'όλα αυτά, ο vandergraaf έχει δίκιο όσον αφορά την επιλογή του σωστου ενισχυτή, δλδ, με το να ακούσεις τα μηχανήματα που σε ενδιαφέρουν και μετά να προβείς στην αγορά του ενισχυτή που σε ενδιαφέρει, ανάλογα με το βαλάντιο σου και τις προτιμήσεις σου βεβαίως βεβαίως !!!!!! :lol:

Τελικα σημερα πηρα τον Randall ο οποιος γ***ει και δερνει!!!!!Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες και το ενδιαφερον!Βεβαια θα σκεφτω καποια στιγμη και τη συμβουλη του αγαπητου vandergraaf,οταν μετακομισω και παω διπλα στο οακα... :wink:

Να στε καλα!

:D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back