αγορα classic synth

korman709

Νέο μέλος
Πόντοι
16
χρειαζομαι πληκτρα για το home studio,ως μουσικη συνοδεια για ατμοσφαιρικη μουσικη με ambient ηχους.ποιο να προτιμησω? roland d-50 ή yamaha sy-77 ???

αν η επιλογη ηταν αυστηρη σε αυτα τα δυο  , θα επαιρνα το SY, το οποίο ομως μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα με προγραμματισμο-πειραματισμο. Αλλα και τα preset του δεν θα τα βρεις αδιαφορα, ειναι θρυλικο.

μαλιστα,τωρα ψαχνω συνεχως και πετυχα πανω και στο jd800...οποτε ειμαι αναμεσα σα αυτα τα 3.δε με ενδιαφερουν workstations-romplers....οποτε παω για κλασσικο συνθ.

εαν θελετε προτεινετε καποιο αλλο.μπορω να δωσω μεχρι 500 ευρω max.

κατσε γιατι το χοντραίνεις lol

Ειναι και το GD 800 επικό, μονο το εχω ακουσει και μαλιστα ειχα δει το review της εποχης σε περιοδικο το οποιο τοτε το χαρακτηριζε ως synth απο αλλο πλανητη.

Απο τα τρια, τωρα εγω θα σου προτεινω το GD 800 για ζεστα pads και τρελο ελεγχο με το κοκπιτ που εχει πανω

pads θελω ! ακριβως ! οποτε ξεκιναω να μαζευω χρημα....ευχαριστω για τη συμβουλη.αυτη τη στιγμη βλεπω βιντεο του 800.μου αρεσει πολυ.

εχει και αλλα να δεις, τωρα με το youtube ειναι και πιο ευκολα τα πραγματα για να εχεις αποψη περαν απο οτι σου λεει καποιος.

Και εχει και πολλες επιλογες στις Αγγελίες μας.

Και κανα korg ΤR μεταχειρισμενο δες , βγαζεις τρελα pads και ambiend εφφε με αυτο, εχει και πολλα preset μεχρι να το βρεις και να κανεις τους δικους σου συνδυασμους.

korman709 είπε:
δε με ενδιαφερουν workstations-romplers....οποτε παω για κλασσικο συνθ.
Δεν σε ενδιαφερουν τα romplers, αλλα και τα τρια παραπανω synths ειναι romplers. To SY ειναι rompler και FM synth. Οσο για τα...."κλασσικα" synths, ποιος σου ειπε οτι τα romplers δεν ειναι κλασσικα synths? Λιγα σου ειπαν παντως, μερικοι "experts" θα σου πουν οτι τα romplers δεν ειναι καν synths...
eyeroll.gif

ενταξει, ο ανθρωπος κυρίως φλαουτιστας ειναι απο οτι καταλαβα, τι σημασια εχουν οι ορισμοί γι αυτον, πες τα και αρμόνια και hammond τα συγκεκριμένα, την δουλεια του να κανει ο ανθρωπος.

Βεβαια καλως το επισημανες φιλε waterfall

o δαιμων του τυπογραφειου.

Θα γινω λιγο κουραστικος αν του προτεινω να αγορασει ενα Yamaha MO6 απο τις αγγελιες του ΝΟΙΖ? Τετοια διαφημιση πια, ουτε δικο μου να ηταν... :P   

Στα 380 ευρω (ελεος...) που το δινει ενας ειναι τρελο bargain, και ηχητικα θα τον καλυψει στα παντα.

http://smart.noiz.gr/details.php?id=135117

οχι για εμενα, γιατι συμπαθω κι εγω αυτη τη σειρα και θα την προτεινα εξισου.

Αν και ειμαι και εγω της συλλογιστικής οτι τα παλαιότερα ακουγονται καλύτερα, εχουν αυτο το κατι στον ήχο, παρολο που θεωρητικα υστερουν απο τα νεότερα.

Ενθυμουμαι μια φορα που ενας .......... ( Aυτοδιακόπτομαι λογω off topic) lol

cos_dr είπε:
Αν και ειμαι και εγω της συλλογιστικής οτι τα παλαιότερα ακουγονται καλύτερα..
Θα ελεγα "διαφορετικα" και οχι "καλυτερα" ή "χειροτερα". Παντως ολα τα παραπανω synths ειναι πολυ καλα, οποιο και να παρει δεν θα χασει.

Μπορεί αυτό που ζητάει αρχικά:

korman709 είπε:
χρειαζομαι πληκτρα για το home studio,ως μουσικη συνοδεια για ατμοσφαιρικη μουσικη με ambient...
να εννοεί συνοδεία (backing) από έτοιμα SMF που θα τα βρεί έτοιμα στο διαδίκτυο, χωρίς απαραίτητα να τα κατασκευάσει εξ´ολοκλήρου ο ίδιος. Οπότε μάλλον δεν του κάνουν τέτοιου είδους synths.

Επίσεις, μπορεί να εννοεί κάτι σε στυλ arranger, κοινώς αρμόνιο.

Καλύτερα να μας ξεκαθαρίσει ο ίδιος τι ακριβώς εννοεί, τι ακριβώς θέλει να κάνει.

οι απαντήσεις βασιζονται στην αρχικη διατυπωση.

Μπορει να θελει να παιζει και mp3 track απο πισω.

Αλλαζουν τα πραγματα τοτε

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back