Λοιπόν, δεν εχω ιδέα απο έγχορδα γενικά, αλλά θέλω να ασχοληθώ και να το παλέψω λίγο μόνος μου. Έχοντας και μια αδυναμία στο μπάσσο, είπα να ξεκινήσω απο εκεί και να πάρω ενα, σχετικά οικονομικό και βλέπουμε. Μου γυάλισε ενα Yamaha και μιας που η τιμή είναι χαμηλή λεω να το χτυπήσω. Μοιάζει καλή αγορά, δεδομένων των συνθηκών, ή οχι;
Μερικές απορίες:
1. Γενικά οι κιθάρες/μπάσσα έρχονται με τη θήκη τους ή οχι πάντα;
2. Οι χορδές περιλαμβάνονται; (γελοία ερώτηση, αλλά δε βρήκα πουθενά κάτι :-[ )
3. Το ξέρω οτι οι περισσότεροι παίζουν με τα δάχτυλα, αλλά λεω να πάρω και καμια πέννα, για τη καβάτζα. Αυτές που προορίζονται για μπάσσο, έχουν κάτι ιδιαίτερο; Τα "medium", "heavy", "extra heavy" κλπ αναφέρονται στη σκληρότητα/ελαστικότητα; Κάποια πρόταση για εναν που ξεκινά τώρα;
4. Ενισχυτής δεν υπάρχει, το μπάσσο θα περνά απο μια E-mu 1820m στα ακουστικά μου. Η κάρτα δέχεται "hi-Z inputs", είναι αρκετό αυτό; Φαντάζομαι πως δε θα χρειαστεί di-box, σωστά; Το οτι το μπάσσο είναι active δεν έχει καμία σχέση, έτσι;
Ευχαριστώ όσους βοηθήσουν.
Μερικές απορίες:
1. Γενικά οι κιθάρες/μπάσσα έρχονται με τη θήκη τους ή οχι πάντα;
2. Οι χορδές περιλαμβάνονται; (γελοία ερώτηση, αλλά δε βρήκα πουθενά κάτι :-[ )
3. Το ξέρω οτι οι περισσότεροι παίζουν με τα δάχτυλα, αλλά λεω να πάρω και καμια πέννα, για τη καβάτζα. Αυτές που προορίζονται για μπάσσο, έχουν κάτι ιδιαίτερο; Τα "medium", "heavy", "extra heavy" κλπ αναφέρονται στη σκληρότητα/ελαστικότητα; Κάποια πρόταση για εναν που ξεκινά τώρα;
4. Ενισχυτής δεν υπάρχει, το μπάσσο θα περνά απο μια E-mu 1820m στα ακουστικά μου. Η κάρτα δέχεται "hi-Z inputs", είναι αρκετό αυτό; Φαντάζομαι πως δε θα χρειαστεί di-box, σωστά; Το οτι το μπάσσο είναι active δεν έχει καμία σχέση, έτσι;
Ευχαριστώ όσους βοηθήσουν.