αγορα αρμονιου-arranger

dimanouil

Νέο μέλος
Μηνύματα
2
Πόντοι
1
καλησπερα στο forum σε ολους τους επαγγελματιες μουσικους και μη.

οπως λεει και ο τιτλος σκοπευω να αγορασω καποιο arranger,αλλα ποιο ειναι το θεμα γιατι εχω μεινει πολυ πισω.Η ενασχοληση μου με την μουσικη ξεκινησε απο τα χρονια του γυμνασιου και δημοτικου,οπου φοιτησα για πεντε χρονια σε σχολη μουσικης με εξειδικευση το αρμονιο.τωρα πλεον στα 34 θελω να ξεκινησω ξανα,ηδη εχω κανει αιτηση εγγραφης σε ωδειο της περιοχης μου.ο σκοπος μου ειναι να παιξω για προσωπικη ευχαριστηση κυριως αλλα αν προκυψει κατι περισσοτερο δεν θα πω οχι.Μ ενδιαφερει να παιξω ελληνικη εμπορικη μουσικη κυριως!το μπατζετ μου θα ειναι στα 600Ε. περιπου.θελω να μου πειτε την γνωμη σας.ωστε να μην προβω σε λαθος αγορα,μ ενδιαφερει το μηχανημα αυτο να εχει εξοδο για ενισχυτη κλπ,να συνδεεται και με pc.

Σας ευχαριστω εκ των προταιρων και συγνωμη αν σας κουρασα!

Φιλικα Δημητρης,

 
Καλημέρα φίλε,

Αξίζει να ψάξεις στις αγγελίες του noiz όπου θα βρεις διαμάντια! Τα 2 που σου προτείνω συχνά μπαίνουν μεταχειρισμένα στο noiz.

1.entry level επίπεδο με πολλές και καλές δυνατότητες για τα λεφτά του: http://www.thomann.de/gr/yamaha_mm6.htm

2.άριστο - αλλά ακριβότερο από το budget σου (στο noiz όμως το βρίσκεις εκεί που θέλεις να κυμανθείς χρηματικά): http://www.thomann.de/gr/korg_m5061.htm

Καλές μουσικές,

Κώστας

 
@Stamkosk, o Dimanouil ρωτησε για "αρμονιο-arranger".

Το ΜΜ6 (performance synth) και το Μ50 (workstation synth) καμια σχεση δεν εχουν με αρμονια/arrangers.
popcorn.gif


 
@ stamkosk

Αυτό που ρώτησε είναι arranger - αρμόνιο, παίζει αυτόματα ακομπανιαμέντα.

@ dimanouil

Το μπάτζετ των 600 ευρώ είναι σχετικά χαμηλό, εξαρτάται βέβαια τι ακριβώς θες να κάνεις και μέχρι που θες να φτάσεις.

Σημείωση.

Ελληνική εμπορική μουσική μπορεί να είναι από Τσιτσάνη μέχρι Ρέμο ή και Ρουβά για παράδειγμα ;D

 
Korg PA50 sd

Πραγματικά δεν νομίζω ότι καν υπάρχει ανταγωνισμός. Μπορείς να βρεις άπειρους ρυθμούς και ήχους, από το τελευταίο γιδοκλάρινο μέχρι performances για έτοιμα tracks, αφού είναι στανταράκι για φτηνό όργανο σε μουσικούς της νύχτας, της μέρας και του απογεύματος.

Αντέχει κακουχίες, είναι αρκετά ευέλικτο και γενικά αν δεν μου το έκλεβε κάποιος @#$@%

από το αμάξι (που το άφηνα για σχεδόν 2 χρόνια, μετά από δουλειά και πάλι πίσω) ακόμα θα το είχα να κάναμε παρέα και ας έχω σταματήσει της after hours εργασίες.

Τι θυμήθηκα τώρα... :'(

 
Στα 600€ λιγο δυσκολο να βρεις (καλο) arranger με USB για συνδεση σε PC. Μιλαω κυριως για Yamaha και Korg και παντα για καινουργια μοντελα. Στα μεταχειρισμενα ομως λογικα θα βρεις ενα απο τα παρακατω arrangers σε τιμη κοντα στο budget σου.

Yamaha PSR-S710


 
Επιδει μηλας για εμπορικη ελληνικη μουσικη μηπως θες workstation synth που εχει combis και φτιαχνης και δικα σου μεσω sequencer?

 
foxxx είπε:
Επιδει μηλας για εμπορικη ελληνικη μουσικη μηπως θες workstation synth που εχει combis και φτιαχνης και δικα σου μεσω sequencer?
Τόσο στον τίτλο όσο και στο αρχικό του post αναφέρει ξεκάθαρα την λέξη arranger.
 
Μανώλης Χναράκης είπε:
Τόσο στον τίτλο όσο και στο αρχικό του post αναφέρει ξεκάθαρα την λέξη arranger.
το ξερω αλλα λογο του οτι μιλησε για ελληνικη εμπορικη μουσικη το ανεφερα.

 
Μανώλης Χναράκης είπε:
Λες; Ίδωμεν...
επεσε το ματι μου εκει και ειπα να το αναφερω  ;D

ας παει ο φιλος να δει καποια οργανα απο κοντα στην τελικη να δει τι του κανει.

 
καταρχην να σας ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις σας.

θα ηθελα να ρωτησω ποια ειναι τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα ενος Αρμονιου-Arranger εναντι ενος Συνθεσαιζερ-Workstation,

τι δουλειες κανει το ενα που δεν μπορει το αλλο? :)

 
To arranger σου επιτρέπει να παίξεις εύκολα κομμάτια που ήδη υπάρχουν, αλλά και να πειραματιστείς άμεσα με τις μουσικές και μελωδικές ιδέες σου, με βάση όμως κάποιες "τυπικές" ενορχηστρώσεις.

Αντίθετα το workstation σου δίνει πολύ μεγάλη ηχητική ελευθερία και δυνατότητες καταγραφής, με σκοπό το να φτιάξεις το δικό σου έτοιμο και ενορχηστρωμένο κομμάτι.

 
Επίσης, υπάρχουν διάφορα arrangers (συνήθως μεγαλύτερα) που είναι και workstations. Με την έννοια ότι διαθέτουν sequencer (ψηφιακό εγγραφέα), έτσι ώστε να μπορείς να γράψεις τα δικά σου τραγούδια χρησιμοποιώντας μόνο το όργανο (αυτόνομα).

Τα περισσότερα από αυτά τα arrangers, έχουν την δυνατότητα να αναπαράγουν midi files, που έχουν κατασκευαστεί μέσω Η/Υ. Κάποια από αυτά έχουν την δυνατότητα να αναπαράγουν - γράψουν και audio files (wav, aif, mp3). Ανάλογα την κατηγορία και τα χαρακτηριστικά του κάθε μοντέλου.

Το ίδιο ισχύει και για τους ρυθμούς (styles). Σε κάποια έχεις δυνατότητα να φορτώσεις επιπλέον ρυθμούς και σε κάποια μικρότερης κατηγορίας όχι. Σε κάποια μπορείς να προγραμματίσεις δικό σου ρυθμό πάνω στο ίδιο το όργανο και σε κάποια μπορείς να προγραμματίσεις ρυθμούς μέσω εξωτερικού προγράμματος Η/Υ.

Σχετικά με τους ήχους, σε κάποια υπάρχει δυνατότητα επεξεργασίας των εργοστασιακών ήχων πάνω από το ίδιο το όργανο, σε κάποια μέσω Midi και σε κάποια άλλα όχι. Κάποια διαθέτουν και sampler και κάποια όχι. Ανάλογα το μοντέλο και τα χαρακτηριστικά του.

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top