Αγορά από eNakas music store

Απλά αν τελικά τον πάρεις από Ελλάδα, μη σου πουν θααα το φέρουμε σε 3 μέρες και πεις ΟΚ γιατι το πιθανότερο σενάριο είναι να δώσεις μια προκαταβολή και σε κανα μήνα να τον πάρεις.

Παρτο από εδώ αν και μόνο αν το έχουνε στο κατάστημα που είσαι εκείνη την ώρα μέσα  ;D

Αγαπητοί.

ευχαριστώ για την πληθώρα απόψεων τις οποίες και σέβομαι.

Μιας και η κουβέντα εξελίχθηκε να αναφέρω τα εξής:

Καταρχάς, μου δώσατε την αίσθηση ότι ο Νάκας είναι αξιόπιστος για αγορές, οπότε εφόσον έχει την ίδια τιμή με τον θωμά, απλά θα γλιτώσω το 20άρικο. Όσον αφορά τον spider που διάλεξα, τον επέλεξα διαβάζοντας διάφορες κριτικές στο δίκτυο, ακούγοντας τον στο youtube, έχει αρκετές επιλογές, αν και επάνω του θα κουμπώσω μια πεταλιέρα digitech rp 355 στην οποία έχω τους ήχους που θέλω. Επίσης η μουσική που παίζω είναι μέταλ και τον θέλω απλά για practice στο σπίτι. Αν κάτσει και κανά τζαμάρισμα σε προβάδικα (μιας και δεν υπάρχει στην Κομοτηνή....) πάλι θα κάνει τη δουλειά του.

Από διάφορους λοιπόν εδώ μέσα διάβασα "φίλε,μακριά από τον spider"... Χμμ.. Η αλήθεια είναι ότι η έρευνα μου ήταν πάνω σε κριτικές και σε ότι άκουσα στο youtube και με έπεισαν. 2 κατοστάρικα τα διαθέτω λοιπόν, αλλά αν νομίζετε ότι υπάρχει ένας καλός λόγος να τα δώσω σε άλλον ενισχυτή (με βάση τις ανάγκες και το παίξιμο που προανέφερα) πολύ ευχαρίστως να ακούσω τις απόψεις σας. Εκτός αν είναι σκόπιμο να ανοίξω άλλο σχετικό topic.

Ευχαριστώ

endtropi είπε:
μου δώσατε την αίσθηση ότι ο Νάκας είναι αξιόπιστος για αγορές,
Ελπίζω αυτό να το λές για πλάκα...για ένα μαγαζί που υπάρχει πάνω από 50 χρόνια 8) 8) :P

marathon είπε:
μου δώσατε την αίσθηση ότι ο Νάκας είναι αξιόπιστος για αγορές,
Ελπίζω αυτό να το λές για πλάκα...για ένα μαγαζί που υπάρχει πάνω από 50 χρόνια 8) 8) :P
Το μόνο που έχω ψωνίσει από τον Νάκα είναι χορδές.. Εξού και το topic  :)

Απλά να ξέρεις οτι ο εν λόγω ενιχυτης ΔΕΝ έχει μαζί footswich, οπότε αν πας για καμια πρόβα υπολόγισε να χρειαστείς και κάτι τέτοιο για να μπορείς να αλλάζεις από κανάλι σε κανάλι - εκτός αν παίζεις με μόνο έναν ήχο ή κάνεις παύση και αλλάζεις κανάλια με το χέρι.

Επίσης σε εντάσεις studio με ένα μέσο drummer θα πρέπει να το τσιτώσεις αρκετά το μηχανηματάκι..Για σπίτι θα είσαι μια χαρά.

Τέλος αν θες να χρησιμοποιήσεις την πεταλιέρα σου, δεν έχεις λόγο να πάρεις modeling ενισχυτή.

Μια διαφορετική ματιά: Μην πάρεις ενισχυτή και με τα ίδια λεφτά πάρε μια κάρτα ήχου. Πολύ πιο βολική για το σπίτι, οοοοοοοοοτι προσομοίωση θέλεις σε vst και αν πας σε studio παίζεις με οτι έχουν εκεί και την πεταλιέρα σου. Καλές αγορές ότι και να διαλέξεις  :)

endtropi είπε:
...αν και επάνω του θα κουμπώσω μια πεταλιέρα digitech rp 355 στην οποία έχω τους ήχους που θέλω. Επίσης η μουσική που παίζω είναι μέταλ και τον θέλω απλά για practice στο σπίτι. Αν κάτσει και κανά τζαμάρισμα σε προβάδικα (μιας και δεν υπάρχει στην Κομοτηνή....) πάλι θα κάνει τη δουλειά του.

.....
Μιας και δεν σε ενδιαφέρουν τα εφέ και τα διάφορα του Spider και αφού η πεταλιέρα σου λογικά τα έχει και με το παραπάνω και την ξέρεις και την αγαπάς... δεν κοιτάς κανα μικρό λαμπατο Laney απο το Nακα που και εκεί έχει καλές τιμές...

ακόμα και ο Cub 8 με το 8άρι ηχείο πολύ καλύτερος θα είναι... και θα το παίζεις και μούρη "έχω λαμπάτο ρε ενώ εσείς όχι" και τέτοια... :P

(δεν ξέρω για καταστάσεις πρόβας να σου πώ με σιγουριά αλλά σε μένα ο δικός 5watt λάμπα ακούγονταν πιο δυνατός απο τον 30watt τραντζιστορ σε πρόβα χωρίς drums)

ThisIsSparta είπε:
Τέλος αν θες να χρησιμοποιήσεις την πεταλιέρα σου, δεν έχεις λόγο να πάρεις modeling ενισχυτή.

Μια διαφορετική ματιά: Μην πάρεις ενισχυτή και με τα ίδια λεφτά πάρε μια κάρτα ήχου.
Οπότε σε τί ενισχυτή πάμε μιας και την πεταλιέρα θα την χρησιμοποιώ κατά 95% τουλάχιστον από ότι να κουμπώνω απευθείας την κιθάρα στον ενισχυτή; Αυτό με την κάρτα ήχου ίσως το κάνω αργότερα. Προτιμώ ενισχυτή για την περίπτωση που παίζω και εκτός σπιτιού ή σε άλλα μέρη.

...αν και επάνω του θα κουμπώσω μια πεταλιέρα digitech rp 355 στην οποία έχω τους ήχους που θέλω. Επίσης η μουσική που παίζω είναι μέταλ και τον θέλω απλά για practice στο σπίτι. Αν κάτσει και κανά τζαμάρισμα σε προβάδικα (μιας και δεν υπάρχει στην Κομοτηνή....) πάλι θα κάνει τη δουλειά του.

.....
δεν κοιτάς κανα μικρό λαμπατο Laney απο το Nακα που και εκεί έχει καλές τιμές...

ακόμα και ο Cub 8 με το 8άρι ηχείο πολύ καλύτερος θα είναι.
Θα τα ρίξω μια ματιά.

Το σίγουρο είναι πως η έρευνα θα συνεχιστεί. Πάντως ο spider μου φαίνεται και καλοσχεδιασμένος σε σχέση με άλλους που έχω δει.Αλλά να μου πεις, αυτό είναι το λιγότερο

Στη θεση σου θα επαιρνα πεταλιερα κ κιθαρα στον νακα κ θα ακουγα οτι ενισχυτη εχει ο Νακας στο budget σου κ λιγο παραπανω....(βλεπε cub10)

Στο καθαρο τους καναλι...κ με πεταλιερα κ χωρις

Αν δεν σαρεσει κανεις. Κοιτας κ παραπερα

Καλή ιδεά να πάρω τα σύνεργα και να δοκιμάσω τους ενισχυτες που έχει ο Νάκας. Βέβαια, όταν παρήγγειλα την κιθάρα από τον Θωμα ήμουν σίγουρος χωρίς καν να τη δοκιμάσω από πριν.

Αυτός ο Cub10 δεν μου πολυγεμίζει το μάτι..

endtropi είπε:
Αυτός ο Cub10 δεν μου πολυγεμίζει το μάτι..
Μπορεί να σου γεμίσει τα αυτιά όμως ;)

Άκουσε αφού έχεις την δυνατότητα δεν χάνεις κάτι! :D

Ωραίος φαίνεται ο cub10 αλλά δεν έχει fx loop, ενώ ο cub12 έχει, αλλά έχει άλλες λυχνίες ο cub10 σε σχέση με τον cub12.

Επίσης ο ο cub12 έχει και 12" ηχείο.

Θα τον μπλεξουμε εντελως τον φιλο μας, αλλα εν τελει ειναι για καλο.

Επειδη εχεις ηδη μια πεταλιερα, θα ηταν καλο να παρεις εναν ποιοτικο ενισχυτη, οπως ο Laney με καλο καθαρο (οπως εχει) και θα τον εχεις για πολυ καιρο.

Σε σχεση με τον Line 6 τον προτιμω αν και ειμαι απο αυτους που συμπαθουν τον Line 6.

Μην σε απασχολουν τα watt, τα 15 του LANEY CUB12 σε καλυπτουν για προβες και μικρα λαηβ.

Οποτε προτεινω να πας να τον δοκιμασεις.

Ενα ασχετο σχολιο, προφανως εδω μεσα ακους γνωμες απο ατομα που εχουν περασει την ιδια φαση με εσενα και σου προτεινουν επιλογες που ενδεχομενως δεν μπορεις να αντιληφθεις. Ουσιαστικα δεν μπορεις να "πηδηξεις" σελιδες στο βιβλιο του "Μαθαινω - ψαχνω τον καλυτερο ενισχυτη και τι δεν μαρεσει". Εξου και οι προτασεις απο τα μεταχειρισμενα, οι αλλες επιλογες, οι απαντησεις του στυλ "ειναι κριμα να παρεις εναν spider καινουργιο" κλπ κλπ

Τσεκαρε τον Laney, ακουσε τον και κρινε.

Όπως σωστά λέει και ο φίλος Μίλτος παραπάνω, όλοι λίγο πολύ έχουμε περάσει από παρόμοιο στάδιο και κατά καιρούς συνεχίζουμε να περνάμε και να αλλάζουμε μηχανήματα.

Επειδή εσύ θέλεις να χρησιμοποιήσεις την πεταλιέρα, δεν σου χρειάζονται εφφέ στον ενισχυτή, μόνο ένα καλό καθαρό κανάλι ώστε να ακούγονται καλά τα όσα βγάζει η πεταλιέρα. Αν και υποστηρικτής της line6, δεν χρειάζεσαι τον spider λοιπόν γιατί όλα αυτά που σου δίνει δεν θα τα χρησιμοποιήσεις, θα τα παίρνεις από το πετάλι. Τώρα αν θες να χρησιμοποιείς τα εφφέ του spider και να μην κουβαλάς πεταλιέρες μαζί σου, άλλο σενάριο..

Δεύτερο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς είναι τα watt, και συγκεκριμένα η διαφορά στην πραγματική απόδοση τρανζίστορ (solid state) και λάμπας. Θα δεις οτι 30watt τρανζίστορ (πχ. spider) έχουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ μεγάλη διαφορά σε ένταση με 30Watt λάμπας, οπότε μην κολλάς στα νούμερα που βλέπεις.

Τέλος ξέρω πως είναι να θέλεις να πάρεις κάτι ΤΩΡΑ, αλλά αν δεν βιάζεσαι το καλύτερο πράγμα είναι να ψάξεις αρκετά, πάρε την κιθάρα σου (όχι μια που θα σου δώσουν στο μαγαζί εκεί), πήγαινε στα μαγαζιά και δοκίμασε όσους περισσότερους ενισχυτές μπορείς κοντά στο budget σου. Θα αποκτήσεις μια πιο καλή άποψη για το τι κάνει ο καθένας και πως μεταφράζονται τα όσα διαβάζεις εδώ.

Γενικά ότι και να διαβάζεις, εμπιστέψου τα αυτιά σου και τι σου αρέσει εσένα..

Αγαπητοί,

ευχαριστώ και πάλι για τις απόψεις σας. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι ειδικός σε κιθάρες μαγνήτες χορδές ενισχυτές,παρόλο που παίζω ερασιτεχνικά κιθάρα. Την είχα παρατήσει για χρόνια και τώρα αρχίζω πάλι από την αρχή (σαν το ποδήλατο και αυτή).

Καταρχάς, άκουσα τον Cub10, χμμ.. δεν μου κάνει,άσχετα αν ως επί το πλείστον θα κουμπώνω πεταλιέρα. Ο ήχος του μου κάνει πιο πολύ για ροκ φάσεις και θα ήθελα κάτι πιο..brutal.Το ότι ο spider έχει τα εφέ τα οποία σπάνια θα τα χρησιμοποιώ απλά είναι ένα + στο σύνολο. Ένα από τα πολλά βίντεο που κυκλοφορούν είναι αυτό

Ο ήχος του πλησιάζει στις ανάγκες μου.

Σίγουρα δεν βιάζομαι να πάρω ενισχυτή, (προς το παρόν βολεύομαι με κάτι....απλό,τα ηχεία 5.1 του υπολογιστή μου...ναι ξέρω δεν πάω πουθενά με αυτά:Ρ),άρα το ψάχνω ακόμα.

Σίγουρα επίσης θα πάρω τα σύνεργα (κιθάρα πεταλιέρα) και θα πάω στο Νάκα να δοκιμάσω τους ενισχυτές του.

Ακούγοντας και κρίνοντας λοιπόν, ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σας.Αν κάποιος έχει να προσθέσει το οτιδήποτε,με χαρά να το διαβάσω!

endtropi είπε:
Ο ήχος του πλησιάζει στις ανάγκες μου.
Όπως έγραψα προ ημερών εδώ, οι spider προσφέρουν ήχους που καλύπτουν πολλούς μεταλάδες.

Πάντως την καφρίλα που θες και δεν ακούς από τον cub10, θα την πάρεις εύκολα μέσω της πεταλιέρας σου κουμπώνοντάς την στον ενισχυτή αυτόν, και ακόμη περισσότερο αν διαλέξεις το μοντέλο με το 12άρι μεγάφωνο. Και μάλιστα το τελικό άκουσμα θα είναι καλύτερο.

Αγαπητέ gdevelek, σωστά προανέφερες,μόλις πάω στον Νάκα θα δοκιμάσω και αυτόν. Απλά τον spider Θα εχω τη δυνατότητα να τον χρησιμοποιώ και χωρίς την πεταλιέρα και β) αισθητικά μου αρέσει περισσότερο,όχι πως αυτό είναι κριτήριο δλδ..

Καλησπερα,

Νομιζω,αν δεν κανω λαθος,πως με 150€ παιρνεις Marshall MG 15 CDR αν δεν απατωμαι..

Τον εχω και εγω,αλλα στο σπιτι δεν καθεσαι...πολυ μεγαλη ενταση...χωρια οτι εχει και 4 εφφε δικα του... REVERB,DELAY,CHORUS,FLANGER και το βρωμικο του που σκοτωνει...φυσικα εμενα ειναι του 2007 μοντελο και δεν ειμαι σιγουρος αν εχει αλλαξει κατι τωρα...φυσικα ο Νακας δεν τους εχει τους συγκεκεκριμενους,θα πρεπει να κοιταξεις σε καποιο καταστημα εκει...

http://smart.noiz.gr/details.php?id=151902

χωρις να εχω καμια σχεση με τον πωλητη,μην παρεξηγηθω...αλλα ριξτου μια ματια..

http://smart.noiz.gr/details.php?id=142868

Αυτα απο εμενα... ;)

AndreasZ είπε:
Καλησπερα,

Νομιζω,αν δεν κανω λαθος,πως με 150€ παιρνεις Marshall MG 15 CDR αν δεν απατωμαι..

Τον εχω και εγω,αλλα στο σπιτι δεν καθεσαι...πολυ μεγαλη ενταση...χωρια οτι εχει και 4 εφφε δικα του... REVERB,DELAY,CHORUS,FLANGER και το βρωμικο του που σκοτωνει...φυσικα εμενα ειναι του 2007 μοντελο και δεν ειμαι σιγουρος αν εχει αλλαξει κατι τωρα...φυσικα ο Νακας δεν τους εχει τους συγκεκεκριμενους,θα πρεπει να κοιταξεις σε καποιο καταστημα εκει...

Αυτα απο εμενα... ;)
οσο παει γινεται κ χειροτερο! ???

για μεταλ ακου αυτον ή ακομα κ το προηγουμενο μοντελο

noe13 είπε:
Καλησπερα,

Αυτα απο εμενα... ;)
οσο παει γινεται κ χειροτερο! ???

για μεταλ ακου αυτον ή ακομα κ το προηγουμενο μοντελο

Χειροτερο απο ποια αποψη;;

Φιλε noe13 δυνατος ο peavey αν και ξεφευγει απο το budget, δυστυχως ο νακας δεν τον εχει, τουλαχιστον να τον δοκιμαζα. Φιλε andreasz  αρχικα κοιτουσα τους Marshall, αλλα δεν μου εκαναν.. Τους ειχα δοκιμασει και παλιοτερα, ακουσα και στο YouTube, οποτε προσανατολιστικα σε αλλους.

Λοιοον, τελικα συμπερασματα, ψωνιζω αφοβα απο νακα, παιρνω κιθαρα πεταλιερα και παω δοκιμαζω τα καλουδια του, ιδιαιτερη προτιμηση στον spider 30, ακομα και στον 15αρι σαν πιο οικονομικη λυση. Αρκει να ταιριαξει στην κιθαρα μου και στα αυτια μου. Απο βδομαδα θα παω και θα σας πω τις εντυπωσεις μου. Το μειον του νακα ειναι η περιορισμενη ποικιλια του, αλλα οκ, αν επαιρνα απο τον θωμα, δεν θα εκανα soundcheck  :P

Trending...

Νέα θέματα

Back