Αεροπλάνο και flight case κιθάρας

ThisIsSparta

Μέλος
Πόντοι
28
Παίδες τα φώτα σας..

Πρόκειται σύντομα να ταξιδέψω εξωτερικό και πρέπει να πάρω και την ηλεκτρική κιθάρα μου μαζί αεροπορικώς.

Πλέον οι αεροπορικές έχουν επίσημα πολιτική για μεταφορά μουσικών οργάνων και οι επιλογές είναι:

1. χειραποσκευή αν είναι σε διαστάσεις 56 Χ 45 Χ 25 εκ  (άρα δεν παίζει για κιθάρα)

2. σαν βαλίτσα με τις υπόλοιπες αποσκευές, με χρέωση και υπογράφοντας οτι ταξιδεύει με δική σου ευθύνη

3. κλείνεις εισιτήριο για το μουσικό όργανο, σε ξεχωριστή θέση σε τιμή κανονική αλλά χωρίς φόρους.

https://el.aegeanair.com/taksidepste/plirofories-aposkevon/eidikes-aposkeves/

Unofficial 4. Ξεβιδώνω μπράτσο και μπαίνει μέσα στην βαλίτσα.

Όπως καταλαβαίνετε το 1 & 3 δεν παίζουν και δεν θέλω για το 4, οπότε πάω για το 2.

Το ερώτημα είναι:

Έχω flight case Hiscox που είχε έρθει μαζί με την κιθάρα όταν την αγόρασα. Αρκεί αυτό ή πρέπει να κάνω και τίποτα άλλο;

Αν και το εσωτερικό της θήκης είναι μαλακό και ειδικό για την συγκεκριμένη κιθάρα, σκεφτόμουν να βάλω κανα πανάκι επιπλέον στα σημεία επαφής σαν buffer..χρειάζεται λέτε;

ΥΓ. Please να μείνουμε on topic και να μην ξεφύγουμε σε συζητήσεις περί αερογραμμών παλιά, πως θα έπρεπε να είναι, αν μας εκμεταλεύονται κτλ κτλ

Merci!

ThisIsSparta είπε:
Αν και το εσωτερικό της θήκης είναι μαλακό και ειδικό για την συγκεκριμένη κιθάρα, σκεφτόμουν να βάλω κανα πανάκι επιπλέον στα σημεία επαφής σαν buffer..χρειάζεται λέτε;
Εγώ θα έπαιρνα, λεπτά κομμάτια από πυκνό αφρολέξ (αυτό που μπαίνει στις βάτες) και θα την τύλιγα ολόκληρη, κι ας μην χρειάζεται.

Better safe than sorry.

Η καλύτερη λύση παραμένει η 4η.

Πολύ συχνά έχουν αναφερθεί καταστροφές σε όργανα μέσα σε σκληρές θήκες όπως αυτή που έχεις.

Το πανάκι σαν buffer... τι να κάνει;;;

Η λύση που προτείνει ο φούζιος είναι μια σκέψη, αλλά ορισμένες φορές αν η θήκη είναι καλοφτιαγμένη για το συγκεκριμένο όργανο, το extra padding δημιουργεί πιέσεις σε μέρη που δεν χρειάζεται και άρα πιθανότητα άλλου είδους ζημιάς

RayDTutto είπε:
Η καλύτερη λύση παραμένει η 4η.
Φοβάμαι πολύ να το κάνω αυτό..ξέρω οτι θεωρητικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά δεν θέλω. Για αυτό το περιορίζω στο τι να κάνω με την 2η επιλογή

RayDTutto είπε:
αν η θήκη είναι καλοφτιαγμένη για το συγκεκριμένο όργανο, το extra padding δημιουργεί πιέσεις σε μέρη που δεν χρειάζεται και άρα πιθανότητα άλλου είδους ζημιάς
Σωστό, θέλει προσοχή.

Εγώ κάνω το #4 διαρκώς.

Αν χτύπα κσύλο, συμβεί κάτι στην κιθάρα σου -μέσα στην σκληρή θήκη που θα ταξιδεύει με τις αποσκευές- λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας (δεν είναι μόνο οι πιέσεις βλέπεις, αλλά και οι χαμηλότατες θερμοκρασίες κάτω από τους 0 και όλοι ξέρουμε τι παθαίνουν τα μέταλικά μέρη σε τέτοιο ψύχος), θα ευχόσουν να είχες κάνει το #4.

Tamtam είπε:
Εγώ κάνω το #4 διαρκώς.

Αν χτύπα κσύλο, συμβεί κάτι στην κιθάρα σου -μέσα στην σκληρή θήκη που θα ταξιδεύει με τις αποσκευές- λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας (δεν είναι μόνο οι πιέσεις βλέπεις, αλλά και οι χαμηλότατες θερμοκρασίες κάτω από τους 0 και όλοι ξέρουμε τι παθαίνουν τα μέταλικά μέρη σε τέτοιο ψύχος), θα ευχόσουν να είχες κάνει το #4.
Οι αποσκευές ταξιδεύουν σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Αλλιώς δεν θα είχε μείνει τίποτα ακέραιο μέσα στις βαλίτσες.

Ray το ξέρω. Όταν βρεις την κιθάρα τσακισμένη και διαμαρτυρηθείς, αυτό σου λένε πάντα. :)

Εχει τύχει σε φίλους δυο φορές και σε σύντομες πτήσεις. Και τις δυο φορές είχε να κάνει με τη βέργα που είχε τινάξει. 

επειδη το ειχα ψαξει παλιοτερα, ο χωρος των αποσκευων εχει κανονικη πιεση οπως ολο το αεροπλανο, αλλα το θερμαινομενο μερος ειναι συνηθως το πρωτο οπου μπαινουν τα ζωα. Το υπολοιπο ειναι περιπου στους 7 βαθμους. Οποτε φαντασου καλοκαιρι τι παθαινει η κιθαρα απο 40 σε 7 μεσα σε λιγα λεπτα

Με πια εταιρία πετάς; Easyjet, Raynair, Aegean και Swiss αφήνουν πάνω αρκεί να είναι σε soft case και χωρίς μα μου, στο λεω εκ πήρας και μιλάω για μπάσο που είναι και πιο μακρύ.

Κάτω το έβαλα μόνο μια φορά με hard case  και το αποτέλεσμα ήταν αυτό:

Imgur: The most awesome images on the Internet

ποτέ ξανά, καλύτερα στο χέρι και να πετάξεις το hard case στα σκουπίδια

Παίδες ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Χωρίς παρεξήγηση, τα παραπάνω τα λέτε από προσωπική πείρα ;

Fleamail η κιθάρα σου ήταν σε σκληρή θήκη; Καλής ποιότητας ή απλά μια σκληρή θήκη; Ξανά χωρίς παρεξήγηση, ρωτάω για να καταλάβω.

Με aegean πετάω, χωρίς ανταπόκριση. Απλά φοβάμαι γιατί ειδικά με την aegean όσες φορές έχω χρειαστεί κάτι (εισιτήρια, κάρτα μιλίων κτλ) ποτέ δεν έχουν παρεκλίνει από τους κανόνες στο ελάχιστο, ακόμα και για πράγματα που δεν τους κοστίζουν κάτι.

Επίσης αυτό που με προβληματίζει είναι το οτι πες παίρνω την κιθάρα μαζί με gigbag και δεν με αφήνουν να την βάλω στο αεροπλάνο. Τί κάνω τότε;

Ειναι να μη σου κάτσει παιδια. Εγώ έχω βάλει με σκληρές θήκες όλων των ειδών (πιο καλές, πιο μετριες κλπ) σε αποσκευές πάρα πολλές φορές και μάλιστα για ταξίδια μεγάλα. Ποτέ δεν έπαθαν τίποτα οι κιθάρες. Και μιλάω για κιθάρες με πολύ λεπτά μπράτσα ή γκίμπσον με το γνωστό θέμα που σπάει εύκολα. Τίποτα, μια χαρά τις παρέλαβα πάντα. Επίσης πολλές φορές με εταιρείες καλές μου την άφησαν να τη βάλω πάνω ή σε αποθηκούλα ή στις χειραποσκευες αμα το αεροπλάνο ειναι μεγάλο.

Το ξέρω ότι κυκλοφορούν άπειρες ιστορίες αλλα πολλές κιθάρες δεν λύνονται και στην τελική ειναι να μη σου κάτσει, όπως ξαναείπα πιο πάνω.

από προσωπική εμπειρία.

χρειάστηκε μια φορά να πάρω το μπάσο μου (fender jazz usa) για ένα live στην κοντινή ... Νορβηγία.

δεν μπορούσα να το βάλω στους επιβάτες, αναγκαστικά το έδωσα στις αποσκευές με την σκληρή του θήκη. η ευθύνη είναι δικιά σου, οπότε το ρίσκο βαραίνει εσένα.

αλλάξαμε τρια αεροπλάνα (Ρόδο Αθήνα, Αθήνα Βιέννη, Βιέννη Όσλο)

όταν παρέλαβα το μπάσο η σκληρή θήκη είχε σημάδια και γδαρσίματα.

το μπάσο ήταν σε άριστη κατάσταση, άθικτο. το είχα ξεκουρδίσει ελαφρώς. όταν το ξανακούρδισα δεν χρειάστηκε αλλαγή στο set up.

γυρίσαμε πίσω πάλι με τρία αεροπλάνα.

τέλος καλό όλα καλά

όλα μπορεί να συμβούν ή να μην συμβεί τίποτα.

δεν μπορείς να είσαι βέβαιος για τίποτα

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν δινω ποτε κιθαρα στις αποσκευες. Ουτε σε filgh case heavy duty.

Μια φορα το εκανα και εσπασαν τη θηκη μονο ευτυχως.

Μεχρι τωρα δεν μου εχουν αρνηθει να βαλω την κιθαρα στη καμπινα στο ντουλαπι απο πανω (με τη gig bag φυσικα).

Αν μου αρνηθουν απλα δεν πεταω. Το εχω ξεκαθαρισει στην παραγωγη και ειπαν οτι θα καθαρισουν αυτοι αν τυχει κατι.

Το μονο που προσεχω ειναι να μπαινω απο τους πρωτους (για να μη γεμισουν τα ντουλαπια) και οταν ερχεται καποιος να βαλει πραγματα στο ντουλαπι, να προσεχω να μη το στριμωξει πανω απο το οργανο.

Αααα και να αδειαζω απο τα τσεπακια της θηκης οτιδηποτε μεταλλικο.

Πχ κανα κοφτη χορδων. Μου κρατησαν ενα στη Γερμανια και ηταν καλο γμτ. Γερμανικο.... χαχαχα.

Κι εγινε αξεχαστο σκηνικο.

Με φωναζει ο Γερμανος και αρχιζει κατι χαφτεν χουφτεν αουγκενταλερ ρουμινεγκε. Του λεω in English please και απανταει this is english. Τρομερη προφορα λεμε. Τρομακτικη θα ελεγα πιο σωστα.

Spyros Delta είπε:
Με φωναζει ο Γερμανος και αρχιζει κατι χαφτεν χουφτεν αουγκενταλερ ρουμινεγκε. Του λεω in English please και απανταει this is english.
;D ;D ;D ;D ;D ;D

ΘΕΪΚΟ

Spyros Delta είπε:
Μεχρι τωρα δεν μου εχουν αρνηθει να βαλω την κιθαρα στη καμπινα στο ντουλαπι απο πανω (με τη gig bag φυσικα).

Το μονο που προσεχω ειναι να μπαινω απο τους πρωτους (για να μη γεμισουν τα ντουλαπια) και οταν ερχεται καποιος να βαλει πραγματα στο ντουλαπι, να προσεχω να μη το στριμωξει πανω απο το οργανο.

Αααα και να αδειαζω απο τα τσεπακια της θηκης οτιδηποτε μεταλλικο.

Πχ κανα κοφτη χορδων. Μου κρατησαν ενα στη Γερμανια και ηταν καλο γμτ. Γερμανικο.... χαχαχα.

Κι εγινε αξεχαστο σκηνικο.

Με φωναζει ο Γερμανος και αρχιζει κατι χαφτεν χουφτεν αουγκενταλερ ρουμινεγκε. Του λεω in English please και απανταει this is english. Τρομερη προφορα λεμε. Τρομακτικη θα ελεγα πιο σωστα.
;D ;D ;D

Ακριβως το ιδιο σκηνικο μου εχει συμβει στο αεροδρομιο της Ζυριχης...μονο που εκει κι εγω ξεχασα τα αγγλικα μου -απο τα νευρα, σπανια μου συμβαινει- και παραληρουσα σε ακαταληπτη διαλεκτο ενω εκεινοι με κοιτουσαν ελαφρως αποσβολωμενοι...

Spyros Delta είπε:
Δακρυσα βραδιατικα!

Guys επειδή πραγματικά με έχει προβληματίσει πολύ τι να κάνω με το συγκεκριμένο θέμα..

ΔΕΝ θέλω να ξεβιδώσω το μπράτσο της κιθάρας, φοβάμαι οτι μετά δεν θα καταφέρω να το βιδώσω ακριβώς όπως είναι τώρα και φοβάμαι να πειραματιστώ.

Οπότε η ερώτηση καταλήγει: έχει ταξιδέψει κανείς πρόσφατα με aegean εντός Ευρώπης με κιθάρα; Σας άφησαν να την βάλετε στην καμπίνα ή είχατε θέμα;

thanks again..

ThisIsSparta είπε:
...

Οπότε η ερώτηση καταλήγει: έχει ταξιδέψει κανείς πρόσφατα με aegean εντός Ευρώπης με κιθάρα; Σας άφησαν να την βάλετε στην καμπίνα ή είχατε θέμα;

thanks again..
Εγώ το έχω κάνει αρκετές φορές. Δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Όχι μόνο Aegean αλλά και Swiss και Lufthansa και δεν θυμάμαι τι άλλο.

Χρειάζεται ευγένεια, σοβαρότητα, η κιθάρα να είναι σε gig bag και όχι σε κάποια τεράστια θήκη. Εννοείται ότι δεν έχεις άλλους 3 μπόγους, το πολύ την τσάντα του λαπτοπ+την κιθάρα.  Επιβιβάζεσαι νωρίς ώστε να βρεις χώρο στο ντουλαπάκι και τέλος.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back