AER Amp ONE

Τέρρυ Μαυρίδης

Terry RoscoeBeck5

Fenderολάτρης
Staff member
Πόντοι
2,878
Κυρίες και κύριοι, έχω την τιμή να φιλοξενώ έναν AER Amp ONE… Στο παρελθόν σε διάφορα threads περί ενισχυτών είχα αναφερθεί σε αυτόν ως απόλυτη επιλογή, καθώς τον είχα ακούσει σε κάποια gigs και είχα εντυπωσιαστεί τόσο από τον ήχο του, όσο και από το μικρό βάρος και μέγεθος του.

Όμως σήμερα έπαθα την πλάκα της ζωής μου, μόλις κάρφωσα ένα μπάσο (ένα Odyssey 5s) και βάρεσα την πρώτη νότα… Το «σκατούλι» βάρους μόλις 13,4 κιλών, με πέταξε πέρα! Δεν πίστευα στα αυτιά μου, αλλά ούτε και στα μάτια μου ότι αυτός ο «νάνος» έχει τόσα και τέτοια γκάζια. Νότα που ΔΑΓΚΩΝΕΙ, ασύλληπτο punch και ήχος με «άπλα» που δεν πιστεύεις ότι βγαίνει από ένα 10αρι ηχείο- και όλα αυτά flat χωρίς χρήση του boost και του bandwith…

Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι το απόλυτο mobility κανόνι… Το παίρνεις και φεύγεις – 13,4 κιλά είναι το τίποτα. Έχεις απίστευτο ήχο με ένα φοβερά ευκολοκουβάλητο μηχάνημα- αύριο θα το παίξω σε μεγάλο συναυλιακό χώρο οπότε θα έχω άποψη για την συμπεριφορά του σε μεγάλο stage και την άλλη Παρασκευή σε κλαμπάκι (θα το ακούσω πως βαράει και πιο… σουλουπωμένα). Πάντως το θεωρώ ως την absolute λύση για όποιον έχει βαρεθεί την ζωή του, για να κουβαλάει καμπίνες και κεφάλια ή ασήκωτους combo.

Όμως για να πούμε και του στραβού το δίκιο στον Thomann το μαλλί πάει 1183 ευρώ και στην Ελλάδα περί τα 1300- 1400. Αλλά εδώ ισχύει το αξίωμα, ότι πληρώσεις παίρνεις και το AMP ONE μπορεί να «γδέρνει» από τιμή, αλλά από ήχο σκοτώνει… 

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Κυρίες και κύριοι, έχω την τιμή να φιλοξενώ έναν AER Amp ONE… Στο παρελθόν σε διάφορα threads περί ενισχυτών είχα αναφερθεί σε αυτόν ως απόλυτη επιλογή, καθώς τον είχα ακούσει σε κάποια gigs και είχα εντυπωσιαστεί τόσο από τον ήχο του, όσο και από το μικρό βάρος και μέγεθος του.

Όμως σήμερα έπαθα την πλάκα της ζωής μου, μόλις κάρφωσα ένα μπάσο (ένα Odyssey 5s) και βάρεσα την πρώτη νότα… Το «σκατούλι» βάρους μόλις 13,4 κιλών, με πέταξε πέρα! Δεν πίστευα στα αυτιά μου, αλλά ούτε και στα μάτια μου ότι αυτός ο «νάνος» έχει τόσα και τέτοια γκάζια. Νότα που ΔΑΓΚΩΝΕΙ, ασύλληπτο punch και ήχος με «άπλα» που δεν πιστεύεις ότι βγαίνει από ένα 10αρι ηχείο- και όλα αυτά flat χωρίς χρήση του boost και του bandwith…

Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι το απόλυτο mobility κανόνι… Το παίρνεις και φεύγεις – 13,4 κιλά είναι το τίποτα. Έχεις απίστευτο ήχο με ένα φοβερά ευκολοκουβάλητο μηχάνημα- αύριο θα το παίξω σε μεγάλο συναυλιακό χώρο οπότε θα έχω άποψη για την συμπεριφορά του σε μεγάλο stage και την άλλη Παρασκευή σε κλαμπάκι (θα το ακούσω πως βαράει και πιο… σουλουπωμένα). Πάντως το θεωρώ ως την absolute λύση για όποιον έχει βαρεθεί την ζωή του, για να κουβαλάει καμπίνες και κεφάλια ή ασήκωτους combo.

Όμως για να πούμε και του στραβού το δίκιο στον Thomann το μαλλί πάει 1183 ευρώ και στην Ελλάδα περί τα 1300- 1400. Αλλά εδώ ισχύει το αξίωμα, ότι πληρώσεις παίρνεις και το AMP ONE μπορεί να «γδέρνει» από τιμή, αλλά από ήχο σκοτώνει… 
τα ίδια είχα πάθει κι εγώ όταν άκουσα σκάφος μέσα απο aer. Πάντως λένε ότι δε σηκώνουν πετάλια :-\

Ναι έχω ακούσει πολλά αλλά δεν το έχω ακούσει καθόλου.Δυστυχώς ο Λογοθέτης δεν τον είχε όταν είχα πάει από κει.

Δεν μπορώ να δώσω τόσα αλλά θα ήθελα να τον ακούσω.

Τα 200W οκ αλλά μόνο με ένα δεκάρι; Σε live;

Θα ήθελα να ακούσω πολύ τα σχόλιά σου μετά από τις δοκιμές σου.

Thanks  ;)

Τα 200W οκ αλλά μόνο με ένα δεκάρι; Σε live;

Θα ήθελα να ακούσω πολύ τα σχόλιά σου μετά από τις δοκιμές σου.

Thanks  ;)

Έχω ακριβώς την ίδια απορία με εσένα audiokosta…  Θα βγουν τα 200W σε μεγάλο stage που θα βαράνε παράλληλα 100… τσουμπλέκια. Πάντως με αυτό που άκουσα… τρόμαξα. Θα σου πω το Σάββατο πως τα πήγε το «βροντερό σκατούλι»…

Θα σου πω κι εγώ για τα δικά μου edenικά 200 (στα 8ohm) αν τα καταφέρνουν.

Δοκιμάζονται κι αυτά αύριο  ;D.

Πάντως μια ματιά που είχα ρίξει σε κάτι φόρουμ παλιότερα νομίζω ότι αυτό που λέγαν για το One ήταν ότι είχαν πάθει πλάκα με τον ήχο αλλά για live είναι καταπληκτικό μεν monitor αλλά τα PA αναλαμβάνουν τους πολλούς.

Αλλά εσύ θα μου πεις.

audiokostas είπε:
Θα σου πω κι εγώ για τα δικά μου edenικά 200 (στα 8ohm) αν τα καταφέρνουν.

Δοκιμάζονται κι αυτά αύριο  ;D.

Πάντως μια ματιά που είχα ρίξει σε κάτι φόρουμ παλιότερα νομίζω ότι αυτό που λέγαν για το One ήταν ότι είχαν πάθει πλάκα με τον ήχο αλλά για live είναι καταπληκτικό μεν monitor αλλά τα PA αναλαμβάνουν τους πολλούς.

Αλλά εσύ θα μου πεις.
Για να δούμε πως θα περάσει κάτω το μηχάνημα. Πάντως και εγώ πιστεύω ότι σαν monitor θα τα πάει περίφημα, αλλά για το παρακάτω θα κάνω υπομονή. Σήμερα το βράδι θα κάνουμε sound check οπότε θα πάρω μια πρώτη μυρωδιά… Θα σου έχω νέα…

ασχετο αλλα το διπλου κώνου εννοει πως εχει και κορνα στη μεση απ το 10ρι?

Πρεπει να δοκιμαστεις αν εχει κ κορνα αυτο το πραμα

Πάντως λένε ότι δε σηκώνουν πετάλια
ειναι προιστορικο το βιντεο, αλλα νατος ο compact 60 σε punk (η ρυθμικη κιθαρα) με ενα blackstone overdrive. μια χαρα τα παει με πεταλια, αλλα σκεψου οτι ειναι ακουστικος ενισχυτης (full range), οποτε θελει αναλογο eq, η ακομα καλυτερα κατι σε amp simulator οπως η σειρα της sansamp

Έχω ακριβώς την ίδια απορία με εσένα audiokosta…  Θα βγουν τα 200W σε μεγάλο stage που θα βαράνε παράλληλα 100… τσουμπλέκια. Πάντως με αυτό που άκουσα… τρόμαξα. Θα σου πω το Σάββατο πως τα πήγε το «βροντερό σκατούλι»…
Τελικα τι εγινε; Τον δοκιμασες live; Δεν υπαρχουν πολλες πληροφοριες online οποτε σχολια απο οποιους τον εχουν τεσταρει ειναι χρησιμα.

KostasP είπε:
Τελικα τι εγινε; Τον δοκιμασες live; Δεν υπαρχουν πολλες πληροφοριες online οποτε σχολια απο οποιους τον εχουν τεσταρει ειναι χρησιμα.
Ναι (που το ξέθαψες το θέμα;  ;D). Ήταν εντυπωσιακό... Γκάζια του θεού. Λίγο πιο modern ήχος από τα γούστα μου, αλλά βρόνταγε  :) Ας πούμε ότι ήθελα λίγο πιο «βραστερά» τα μεσαία του  ;D

Πάντως ήταν πεντακάθαρος, με ατελείωτο punch- που πραγματικά τον κοιτούσες και δεν σου γέμιζε το μάτι ότι αυτό το 10ακι θα μπορούσε να βγάλει αυτόν τον ήχο... κτήνος  ;D

Και βέβαια η χαρά του mobility, τον κουβαλάς χαλαρά με το ένα χέρι... που πλέον έχω αρχίσει να το σκέφτομαι περισσότερο και από τον ήχο  ;D ;D ;D

Δεν σου κρύβω ότι μετά το τελευταίο gig μας, μου έχουν μπει ιδέες να αποχωριστώ τον αγαπημένο μου Markbass- καθώς τα 23 κιλά του (παρότι είναι οριακά modest) έχουν αρχίσει να μου πέφτουν μπόλικα και να στραφώ στα 13 του AER  ;D 

Δεν μου κανει εντυπωση γιατι εχω ακουσει στο παρελθον τους ενισχυτες της εταιρειας για ακουστικα οργανα και ηταν πολυ καλοι ακομα και με ηλεκτρικο μπασο. Μου ειχε κανει εντυπωση ποσο διαυγης ηταν ο ηχος χωρις να ειναι κλινικος. Ολα τα σχολια online ειναι πολυ καλα, τωρα για το ποσο καλα μπορει να αποδωσει σε stage με μπαντα παιζει ρολο το ειδος της μουσικης και το πως παιζει η μπαντα. Βεβαια εχει DI/line out oποτε μπορει να συνδεθει και με το PA. Eλπιζω μονο το μεγαφωνο να παραμενει ενεργο σε αυτη τη περιπτωση ωστε να λειτουργει σαν μονιτορ στη σκηνη.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Δεν σου κρύβω ότι μετά το τελευταίο gig μας, μου έχουν μπει ιδέες να αποχωριστώ τον αγαπημένο μου Markbass- καθώς τα 23 κιλά του (παρότι είναι οριακά modest) έχουν αρχίσει να μου πέφτουν μπόλικα και να στραφώ στα 13 του AER  ;D 
Γέρασες και μυαλό δεν έβαλες.

Πάμε πάλι.

Καμπίνα Traveller Markbass (15kg) ή άλλη 12άρα νεοδυμίου στο να χέρι

Τσαντούλα με ελαφρύ amp (TC, Gallien Krueger, Genz Benz, Markbass, κλπ κλπ) και καλώδια κλπ στο άλλο χέρι

Μπάσο στον ώμο.

Έφυγες.

KostasP είπε:
Βεβαια εχει DI/line out oποτε μπορει να συνδεθει και με το PA. Eλπιζω μονο το μεγαφωνο να παραμενει ενεργο σε αυτη τη περιπτωση ωστε να λειτουργει σαν μονιτορ στη σκηνη.
Εννοείται...

Σαν γενική εικόνα ο ήχος είναι crystal clean ακόμα και στα γκάζια (που τα έχει στον υπερθετικό βαθμό).

Δεν θα έλεγα ότι είναι recommended για άρρωστους με τον πιο vintage ήχο- αλλά από τη άλλη είναι τόσο ποιοτικό/ευκολοκουβάλητο μηχάνημα που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.

Προσωπικά, μου είναι ένα από τα favorites  ;)  

ΥΓ: Κώστα μου, καλά και αυτά, αλλά 15 από εδώ πέντε έξι επτά από εκεί, πάλι τα σκατζάραμε τα 20φεύγα... Και είναι δύο κομμάτια, ενώ το άλλο είναι 13 και ένα. Το πήρες στο χέρι και έφυγες.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
ΥΓ: Κώστα μου, καλά και αυτά, αλλά 15 από εδώ πέντε έξι επτά από εκεί, πάλι τα σκατζάραμε τα 20φεύγα... Και είναι δύο κομμάτια, ενώ το άλλο είναι 13 και ένα. Το πήρες στο χέρι και έφυγες.
Βρε ψόφιε Σαγαπούλη τα τρία κιλά στο άλλο χέρι σε μάραναν;

15 κιλά είναι το σοβαρό 2Χ10 της Markbass (μπορεί να υπάρχουν και ελαφρύτερα) και όχι το γκρινιάρικο σκέτο δεκαράκι. Αν και το Ul2 δεκαράκι της Epifani μπιστάει (και το 12άρι είναι μόνο 16 αλλά και τα φράγκα πολλά)

Εκτός αν το θες μόνο για μόνιτορ, οπότε πάσο.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back