Active pickups stereo jack

Κατι ειναι και αυτο!  ;D

Μπαταρια εχεις βαλει? Αν δεν δουλευει η προενισχυση λογικα δεν θα ειχες και σημα.... Μηπως τελικα τα εχεις βαλει αναποδα στο τζακ?

Παρε ενα στερεο αρσενικο τζακ βαλ'το στο βυσμα του μπασου και με το πολυμετρο δες πoιο ποδαρακι παει στο tip, πoιο στο ring και πoιο στο sleeve.

Μετα κολλα το καλωδιο του σηματος στο tip, το μαυρο καλωδιο της μπαταριας στο ring και το καλωδιο της γειωσης στο sleeve.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δουλευουν πλεον και τα τρια ποτς., το τεταρτο οχι, δεν ξερω τι κανει στην τελικη...

Το volume ανοιγοκλεινει κανονικα, ΑΛΛΑ! Αν και το εχω αντικαταστισει που σας ειπα κανει τους θορυβους που εκανε και το παλιο ???, οποτε ειμαι παλι στην αρχη :-\!!!

Για να σας προλαβω, το καινουριο ειναι 25αρι που βαζουν στους EΜG active, με μικτο κασωμα

Επαφες-κολλησεις.... τσεκαρε τα οσο πιο καλα μπορεις.

Τα υπολοιπα ποτς τα καθαρισες με κανενα σπρευ?

Φανταζομαι εχεις 1 volume, 1 blend, 1 bass και 1 treble.

Εχω ενα volume, ενα που δουλευει ως switch (0-brdge, 10-neck), και 2 που μαλλον ειναι tone για τους 2 μαγνητες.

Τα εχω καθαρισει ολα, και εχω φερει βολτες πολλες φορες..

Οταν ακουμπαω τις χορδες επισης τωρα προσεξα οτι αυξανεται το hum

Το ότι ακουμπάς τις χορδές κι αυξάνει το hum σημαίνει απλά ότι υπάρχει κάπου μία ένωση/βραχυκυκλωμα του θετικού του σήματος ή και του θετικού των μαγνητών με  τη γείωση. Η γείωση ενώνεται και με τη γέφυρα του μπάσσου σου, αρα με τις χορδες. Ψάξε τα καλώδια, τις ενώσεις και την πλακέτα για ηλ.διαρροή προς τη γείωση, με το πολύμετρο στο beeper. Ύποπτο καταρχας είναι το pot που υπολειτουργεί. Αλλιώς μπορεί σε κάποιο καλώδιο να έχει φθαρεί η εσωτερική μόνωση του(ειδικά με τις πολλές κολλήσεις) και να ενώνεται το πλέγμα(μπλεντάζ) της γείωσης του με το καλωδιάκι του θετικού πόλου του. Ή και στους μαγνήτες(η) μπορεί να υπάρχει καποια ένωση γης-θετικου. Ή  αν έχει το μπάσσο σου μόνωση μ αλουμινόχαρτο/αγώγιμη μπογιά στο cavity των ηλεκτρικων, μπορεί κάπου να ακουμπά ο θετικός κι η γείωση. Check 'em all, τα πάντα all!

Σίγουρα πρέπει και να "φυσήξεις" με σπρέυ τα pots που δεν αποκρίνονται.

Ωραια, θα κατσω να αλλαξω το ground/hot που παει απο το volume στο  jack μηπως οπως λες απο τα πολλα κοψε-κολλα-ξεκολα διμηουργουν προβλημα.

Στο μεταξυ αξιωθηκα να παρω ενα stereo male να τσεκαρω με το πολυμετρο.

Δεν μου τα λεει καλα ομως...!!!!

Τα 2 κανουν επαφη και με το middle και με το tip ενω και τα τρια κανουν με το ground του male!!!!

ειλικρινα οτι ήξερα (και δεν θεωρω οτι ξερω και λιγα) τα ξεχναω!!!

Τι να πω θα δοκιμασω να βαλω ενα φυσιολογικο jack να δω τι θα κανει

Βγαλε την μπαταρια!  ;D

Κανονικα πρεπει να ξεκολλησεις και τα καλωδια απο το θυληκο.... για να δεις ποιο ειναι το ring!

Οκ, την εβγαλα, δεν το ειχα φανταστει αυτο, ηδη πολλα εχω μαθει αν σκεφτεις οτι πριν καμια βδομαδα δεν ηξερα καν πως δουλευουν οι active μαγνητες... ;D

Τωρα τα μπιπ δουλευουν οπως πρεπει... οι συνδεσεις ηταν σωστες.

Παρατηρησα κατι αλλο ομως: τραβωντας το ενα καλωδιακι απο το jack, μηπως δεν ειχε κολλησει κατι και δεν εκανε επαφη, ανακαληψα οτι εκανε διακοπες. Το καλωδιο ηταν κολημενο μια χαρα, το σιδερακι (δεν ξερω πως το λενε) του jack ομως φαινεται να μην στεκει καλα... Μαλλον το jack εχει προβλημα και παιδευομαι τζαμπα!

Αυριο θα το αλλαξω με ενα φυσιολογικο να δω

Αλλαξα σημερα το jack, αυτο που παιρνω ειναι ενα πολυ αδυναμο σημα, χωρις απ οσο μπορω να ακουσω αλλο προβλημα

το τζακ συνδέθηκε σωστά? Ένα ποδαράκι είναι ο θετικός του σήματος εξόδου, ένα για τη γείωση του σήματος κι ένα για τη γείωση της μπαταρίας συνήθως(ενώνει τις 2 γειώσεις όταν βάλεις καλωδιο στο jack). Kατα τ΄άλλα λειτουργούν καλά τα pots?

ναι, ειδικα τωρα με το συμβατικο jack δεν χωραει καμια αμφιβολια οτι ειναι σωστο.

Καλα φαινεται να λειτουργουν. το σημα ειναι πολυ χαμηλο και δεν ειναι ευκολο να βγαλεις και πολλα συμπερασματα, βεβαια...

Εχω τον 25αρη (fender frontman) ενυσχητη στο 5 για να πω οτι ακουω κατι ψιλο (σπιτι με την κιθαρα δεν εχει χρειαστει να τον βαλω ποτε πανω απο το 3, ετσι...).

Ξερω οτι το εχω τραβηξει πολυ το θεμα αλλα ειναι κατι που με τραβαει πολυ εμενα να καταφερω να το κανω να δουλεψει...

Τσεκαρε παλι κολλησεις-επαφες!

Δοκιμασες...... καινουργια μπαταρια?!

Το "συμβατικό" Jack , Είναι stereo Jack ?!? Αν δεν είναι, την έφαγε τη μπαταρία(RIP).

Stereo ειναι το καινουριο jack και η μπαταρια ειναι μια χαρα, την μετρησα κιολας, 9.2V βγαζει.

Καλη η σκεψη για τα prewired αλλα δεν ξερω... το μπασο αυτο πανω εχει οπως εχω πει 2 μαγνητες, 4 ποτενσιομετρα, μια πλακετα eq στο backplate... χαμος, αμα ειναι να τα αλλαξω ολα αυτα...

θα τσεκαρω αμα ειναι τωρα τα καλωδια της μπαταριας, θα βαλω ενα καινουριο μηπως κανει καπου κολπα

Αν καταλαβα καλα, μετρησα οπως μου λες την μπαταρια στο σημειο που φευγει απο την πλακετα μεχρι το σημειο που φτανει στο jack, με το καρφι επανω, και μου βγαζει 8,9Ω.

Απ οτι καταλαβαινω και εγω παλι η μπαταρια ειναι μια χαρα, μαζι με τον ανταπτορα και τα καλωδια της

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back