active μαγνήτες.... μπούκωμα

manosXVIII

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γεια χαρά… πριν τρεις μέρες απέκτησα αυτήν την κιθάραhttp://www.epiphone.com/default.asp?ProductID=298&CollectionID=18,,, και μου συμβαίνει το εξής «παράδοξο»…. Αυτή η κιθάρα έχει push/pull σύστημα για να πηγαίνει από active σε passive.

Όταν η επιλογή είναι passive τότε όλα είναι κομπλέ… αλλά όταν η επιλογή είναι active στην αρχή ο ήχος ακούγεται σαν να έχει μπουκώσει και παίζει κανονικά μετά μόνο άμα παίξω κάτι έντονο και έτσι ξεμπουκώνει και όλα είναι κανονικά μέχρι να βγάλω το βύσμα.

Βάζω ένα sample, για να ακούσετε τι εννοώ…. Στην αρχή παίζω με active μετά passive μετά πάλι active ξεμπουκώνω και συνεχίζω…

Είναι φυσιολογικό??? (δεν είχα ποτέ active γι αυτό άμα ρωτάω βλακείες μην βαράτε..)

sample87976546.mp3

Attachments

Η μπαταρια ειναι σίγουρα καλή???

Δοκίμασε να χαμηλώσεις τους μαγνήτες. Αν δεν δουλέψει, έχε το volume λίγο χαμηλότερα και κάνε την αλλαγή και δες αν το κάνει πάλι.

manosXVIII είπε:
amplitube
μήπως έχει κανα αυτοματισμό στην είσοδο η κάρτα σου ή το amplitube και ρυθμίζει αυτόματα το gain? και ξυπνάει όταν το κομπανάς; σε ενισχυτή δοκίμασες;

Μάλλον το αυξημένο σήμα εξόδου του μαγνήτη ακριβώς επειδή είναι active δημιουργεί αυτό το πρόβλημα. Παίζει να είναι απλά αυτό και είναι κ πολύ φυσιολογικό. Πρέπει να το δοκιμάσεις σε ενισχυτή κιθάρας (και όχι "ηλεκτρονικό" ενισχυτή)

Όχι. Φυσιολογικό δεν είναι.

mscmkr είπε:
Όχι. Φυσιολογικό δεν είναι.
Τι να πώ....πάντως και εγώ άν boostάρω το σήμα της κιθάρας μου και παίξω στην κάρτα ήχου μου έτσι ακούγεται. Όμως από ότι φαίνεται δεν είναι αυτό το πρόβλημα τελικά. Ίσως φταίει κάποια κακή σύνδεση στα ηλεκτρικά της κιθάρας σου...

Αυτό που θα ακούς όμως θα είναι μόνιμο. Στην περίπτωση του φίλου, καθαρίζει.

Εγώ θα έλεγα ότι είναι μάλλον ο active προενισχυτής. Είναι το μόνο μέρος που βλέπω ότι μπορεί να αλλάζει κάτι, γιατί οι συνδέσεις είναι ή έτσι ή αλλιώς. Δεν θα άλλαζαν με ένα "ξεμπούκωμα". Αλλά μπορεί να είμαι και λάθος.

mscmkr είπε:
Εγώ θα έλεγα ότι είναι μάλλον ο active προενισχυτής. Είναι το μόνο μέρος που βλέπω ότι μπορεί να αλλάζει κάτι, γιατί οι συνδέσεις είναι ή έτσι ή αλλιώς. Δεν θα άλλαζαν με ένα "ξεμπούκωμα".
+1 εφόσον λέει ότι είναι με καινούργια μπαταρία. (δοκίμασε κι άλλη μια καλού-κακού)

Ρίξε μια ματιά στις κολλήσεις/συνδέσεις στην κιθάρα, και μετά μαστορα  :)

Συνηθως αυτες οι προενισχυσεις πανω στο κυκλωμα εχουν ενα μινι ποντεσιομετρο το οποιο ρυθμιζεται με μικρο κατσαβιδακι. Μηπως για καποιο λογο πειραχτηκε αυτο?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back