action & relief για μπάσο ?

watchmen

Νέο μέλος
Πόντοι
16
πόσο πρέπει να είναι το action και πόσο το relief σε τετράχορδο μπάσο 34" με χορδές 50-105 ?  ???

Δεν υπαρχουν "πρεπει",αλλα αυτο που σε βολευει και ταιριαζει στο παιξιμο σου.Και αυτο το ξερεις μονο εσυ.

Ο "κανονας" για τους περισσοτερους (αλλα οχι για ολους)  ειναι "οσο  χαμηλοτερο action & οσο λιγοτερο relief" we can get away with χωρις να τριζει το οργανο οταν παιζουμε δυνατα (& να τριζει δεν χαθηκε και ο κοσμος φτανει βεβαια να μην "περναει" στον ενισχυτη.

Το υπερβολικα υψηλο action & relief εκτος του οτι κουραζουν τον παικτη,δεν ειναι και οτι καλυτερο για τον ηχο (επηρεαζεται το intonation αλλα και ο ιδιος ο ηχος ο οποιος χανει σε αττακα,sustain & compression)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
watchmen είπε:
πόσο πρέπει να είναι το action και πόσο το relief σε τετράχορδο μπάσο 34" με χορδές 50-105 ?  ???
Ισα με δυο καντάρια....

Συμφωνώ με τον SF.

Βέβαια το χαμηλό action δεν βοηθάει πολύ στο slap/πενάτο/άγριο παίξιμο αλλά προσωπικά είμαι οπαδός του "όσο χαμηλότερα τόσο καλύτερα".

Anyway.

http://www.tunemybass.com/bass_setup/adjusting_neck_relief.html

Η ερώτηση ήταν επίτηδες απλή για να έχω μια απλή απάντηση. Οι φιλοσοφικές απαντήσεις δεν με καλύπτουν! (Τι είμαστε ? Που πηγαίνουμε? υπάρχει θεός ?  ;D)

ΟΚ σοβαρεύομαι!  :-[Ολα αυτά που λέτε (και ευχαριστώ για τις απαντήσεις  ;)) τα ξέρω

πολύ καλά και επίσης ξέρω  πώς ρυθμίζεται το κάθε τι, άλλα στην κιθάρα. Απο μπάσο

δεν έχω εμπειρίες και μου φαίνεται κάπως. Οταν παίζω χωρίς δύναμη είναι ένταξη και λέω ότι θέλει κατέβασμα το action αλλά όταν χτυπάω δυνατά με πένα μου φαίνεται ότι θέλει ανέβασμα. Το μπάσο ήρθε εχθές (LTD B50) και δεν έχει οδηγίες . Επίσης δεν έχει και ο οδηγός του Superfunk ( ;)) οδηγίες για το action του μπάσου. Ετσι βρήκα ένα χαρτί από ibanez,από κιθάρα παρακαλώ, που έχει και για μπάσο οδηγίες (ένα + στην ibanez και ένα - στην Ltd για τα manual)! Λέει οτι το action "πρέπει" να είναι 3.00mm στην μπάσα ΜΙ ενώ για το relief λέει 0,3-ο,5mm άλλα δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στο μπάσο.  :-\

Θέλω αν γίνετε μια καθαρή απάντηση! Με νούμερα! Εσείς δηλ πόση την έχετε ( :P) την

απόσταση? Απλά πράγματα για να βάλω σαν οδηγό για αρχή και μετά βλέπουμε ανάλογα το προσωπικό γούστο!

οκ τώρα? Σας καλύπτει η ερώτηση μου?

ευχαριστώ  

Επίσης δεν έχει και ο οδηγός του Superfunk ( Wink) οδηγίες για το action του μπάσου.
το ΙΔΙΟ ειναι και στο μπασο.

γενικα ΙΣΩΣ χρειαστεις λιγο περισσοτερο relief αν..... βαρεις δυνατα και με πενα (οπως εγω),στο δικο μου μπασο με 50αρες flat χορδες η μι απεχει στο 12ο ταστο περιπου 40 χιλιοστα.

watchmen είπε:
Θέλω αν γίνετε μια καθαρή απάντηση! Με νούμερα! Εσείς δηλ πόση την έχετε ( :P) την

απόσταση? Απλά πράγματα για να βάλω σαν οδηγό για αρχή και μετά βλέπουμε ανάλογα το προσωπικό γούστο!
Δεν υπήρχε τίποτα φιλοσοφικά σε αυτά που είπε ο SF.

Ανάλογα πως σε βολεύει βάζεις και το action. Και στην κιθάρα αλλιώς την ρυθμίζεις για Townsend και αλλιώς για Knopfler.

Δεν αλλάζει κάτι στη φιλοσοφία  ;D

Όσο για τη δικιά μου δε σου κάνει καθότι είναι μικρή για τα γούστα σου με flat τρίχες χορδές οπότε και είναι πιο εύκολο το χαμηλό action (δεν τρίζουν όσο οι round).

Superfunk είπε:
το ΙΔΙΟ ειναι και στο μπασο.

γενικα ΙΣΩΣ χρειαστεις λιγο περισσοτερο relief αν..... βαρεις δυνατα και με πενα (οπως εγω),στο δικο μου μπασο με 50αρες flat χορδες η μι απεχει στο 12ο ταστο περιπου 40 χιλιοστα.
Πάνκ;

ναι ρε παιδιά αλλα δώστε και κάνα νούμερο, δεν ζήτησα την ψυχή σας  ;D

ο Superfunk θέλει να πει 4 χιλιοστά μάλλον. (και πάλι πολύ δεν είναι ?)

watchmen είπε:
ναι ρε παιδιά αλλα δώστε και κάνα νούμερο, δεν ζήτησα την ψυχή σας  ;D

ο Superfunk θέλει να πει 4 χιλιοστά μάλλον. (και πάλι πολύ δεν είναι ?)

ναι 4 χιλιοστα...ηθελα να πω ;D,τωρα που το μετρησα με ...χαρακακι ειναι κοντα στα τρισημησι :)

οχι δεν ειναι πολυ,τις εχεις δει τις χορδες του ...μπασου? ;D

φυσικα ειναι ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ βεβαιο οτι οτι νουμερο & να σου δωσουμε ΔΕΝ θα σε βολευει...... ;D

Στα 2 μπασα μου με 45-100 ή 45-105, το action ειναι 4mm στην μπασα mi και 3mm στις αλλες χορδες και το relief ξερω εγω?λιγο,κυριως για να μην εχω τρελη διαφορα εντασης οταν παιζω στο 2 πχ και στο 10 ταστο.

Στο ibanez επειδη το θελω ''πιτα'' το εχω σεταρει (συμφωνα με το αρθρο του superfunk) και η αποσταση της Μι απο το 12ο ταστο ειναι 1.8mm, ενω στο p-bass copy που εχω γυρω στα 3mm διοτι παιζω και καμια πενια καμια φορα.

ευχαριστώ παιδιά  :) (επιτελούς βλέπω νούμερα)

άλλος

watchmen είπε:
ένα + στην ibanez και ένα - στην Ltd για τα manual
Προτείνω να παρεις πισω το -  8)

http://www.espguitars.com/ESP_Owners_Manual.pdf

Διάβασε το, λεει τα παντα ολα μέσα ;D.

Φυσικά οπως σου ειπαν και τα αλλα παιδια το action που θα επιλέξεις βασιζεται στην προσωπική σου εκτίμηση, δοκίμασε τις ρυθμίσεις και καποια θα σου ταιριάζει.

Απο μενα +2112 στην ESP

παίρνω πίσω το -  :P

και καλά οικολόγοι και δεν τα τυπώνουν σε χαρτί ? :P :P

Trending...

Νέα θέματα

Back