Ac/dc - Back In Black guitar sound (hell's bell's) by Haryy

Χάρης Γερουλάκης

haryy

Μέλος
Πόντοι
48
Άλλη μία προσπάθεια προσέγγισης ενός κλασσικού ήχου που είναι χαραγμένος μέσα μας και θα είναι εις τους αιώνας.. Εδώ το "κόλπο" είναι να βρεθεί μία Marshall κεφαλή (τί πρωτότυπο, χαχα) με τα αντίστοιχα ηχεία και καμπίνα ώστε να προσομοιάσουμε όσο μπορούμε τον ήχο των αδελφών Young. Οπότε στις φώτο βλέπετε ποια μου ταίριαξε περισσότερο μαζί με τοποθετήσεις mics και την καμπίνα Modern1.
Επίσης χρειάζεται να μπει και λίγο compression 1176 γιατί αυτό ακριβώς χρησιμοποιήθηκε και στη μίξη στις στέρεο κιθάρες.
Τέλος. όσο αφορά τις κιθάρες, πιστεύω ακράδαντα ότι o Mutt Lung έβαλε και το απαραίτητο harmonizer διότι βάζοντας λίγο h910 με το guitar doubler της eventide, στα αυτιά μου, ο ήχος πλησίασε πιο πολύ. (το Η910 χρησιμοποιήθηκε σίγουρα στο ταμπούρο σε όλο το άλμπουμ με άλλο πρόγραμμα, λίγο πιο Thick για να παχύνει τον ήχο του, εγώ δεν έχω βάλει εν προκειμένω, γιατί το συγκεκριμένο ταμπούρο του ΕΖ drummer3 μου "έκατσε" μια χαρά)
Τέλος, αν θέλει κάποιος να πειραματιστεί περισσότερο με τον ήχο του άλμπουμ θα πρέπει να προσθέσει τον ήχο μιας MCI κονσόλας γιατί μια τέτοια χρησιμοποιήθηκε στην ηχογράφηση και μιας Neve 8078 που χρησιμοποιήθηκε στη μίξη. Εγώ αντίστοιχα χρησιμοποίησα τα plug in MBSI και GOLD5 (3112eq) στο Master για να πάρω τα απαραίτητα ηχοχρώματα και να συμπληρωθεί η εικόνα ακόμα περισσότερο στα αυτιά μου.

Καλή ακρόαση και ελπίζω όπως πάντα κάτι να σας φανεί χρήσιμο..
ΥΓ. Όλα τα tracks, guitar + Backing tracks είναι φτιαγμένα στο "χέρι"

Attachments

• 87, cab and speaker.jpg
    87, cab and speaker.jpg
    59.5 KB · Εμφανίσεις: 0
  • guitar comp.jpg
    guitar comp.jpg
    44.1 KB · Εμφανίσεις: 0
  • hells bells3.wav
    hells bells3.wav
    36.9 MB
  • marshall young.jpg