ableton και ερωτήσεις

edessaios

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Έχω το ableton live 6 και έχω κάποιες απορίες για αυτό:

1ον)Πως θα ρυθμίσω τα ακουστικά ωστέ να λειτουργούν?Έψαξα στο m;anual λίγο αλλά δε κατάφερα κάτι(σημειωτέον σε άλλα προγράμματα όπως το virtualdj λειτουργούν κανονικά)

2ον)Τι ρυθμίσεις προτείνετε για ένα pc με χαρακτηριστικά:amd athlon64 3200+,1gb ram?Γιατί με αυτές που έχει η μνήμη φτάνει συχνά στο τέρμα.Πχ:Σε τι επίπεδο να ρυθμίσω το latency,το sample rate και γενικότερα τι άλλες ρυθμίσεις να κάνω?

3ον)Ποιόν καλό οδηγό θα μου προτείνατε για να μάθω να χρησιμοποιώ το πρόγραμμα?Υπάρχει κάποια σελίδα(tutorial) ή με διάφορα για αρχάριους με το ableton?κατά προτίμηση στα ελληνικά?

Σημειωτέον το θέλω κυρίως για δημιουργία beats-house και για χρήση dj!

Ανοιγοντας το Ableton πηγαινε στο View και κανε κλικ στο Lessons.

Θα σου εμφανιστουν καποια χρησιμα τιπς για να ξεκινησεις.Οσο για τα ακουστικα στο Μαστερ διπλα , εκει που ειναι το εικονιδιο των ακουστικων ,

υπαρχει η ρυθμιση εντασης για τα ακουστικα αλλα κανοντας ενα κλικ στο εικονιδιο Ι-Ο διπλα , σου δινει τη δυνατοτητα να να στειλεις σε διαφορετικες εξοδους το Cue & to Master.Aυτο θα σε βοηθησει στο Djing.

Ελπιζω να βοηθησα.

Γιωργος Απο Χαλκιδα.

βρήκα αυτά το 1-0 αλλά δε ξέρω σε ποια ρύθμιση να τα βάλω.Έχε ρυθμίσεις:1/2,1,2 και configure.

Επίσης στις ρυθμίσεις του latency πόσο περίπου να το βάλω ώστε να μη κολλάει?Το πρόγραμμα δείχνει ό,τι οι έξοδοι λειτουργούν κανονικά αλλά εγώ από τα ακουστικά μου δεν ακούω τίποτα παραμόνο από τα ηχεία.Επίσης στο lesson Μου μιλάει μόνο για library και δε ξέρω πως να προχωρήσω παραπέρα.Τι ρύθμιση να κάνω λοιπόν για τα ακουστικά?

Σορρυ φιλε αλλα δεν μπορεις να κανεις αυτα που ζητας με αυτη τη καρτα

θα πρεπει να αγορασεις καποια αλλη.Εγω για παραδειγμα εχω την

M-Audio Audiophile 192.

Κανε μια αναζητηση στο φορουμ εδω για ποστ σχετικα με καρτες ηχου.

Αυτα.

ρε συ.τώρα δε θα ήθελα να δώσω άλλα χρήματα.Και εκτός αυτού δε θέλω κάτι extreme.να παίζω λίγη μουσική για τη πάρτη μου και τη παρέα μου θέλω,και να διασκεδάζουμε όλοι μαζί.Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.Οποιαδήποτε κάρτα ήχου έχει δύο εξόδους μπορεί να λειτουργεί και τα ακουστικά της.Αυτό ρωτώ και εγώ!Τίποτα παραπάνω.

Ναι όμως με την realtech δεν θα έχεις και την τελειότερη ανταπόκριση...δηλαδή και με το ASIO 4 all που έχω δοκιμάσει με realtech ac97 (Btw έχω την emu 0404 απλα έκανα κατι τεστάκια :lol:) το latency έφτανε κάτι στιγμές να είναι σπαστικό...

Για τα ακουστικά δεν ξέρω να σε βοηθήσω...Βασικα δεν έχω καταλάβει τι θές να κάνεις.... :)

Ναι όμως με την realtech δεν θα έχεις και την τελειότερη ανταπόκριση...δηλαδή και με το ASIO 4 all που έχω δοκιμάσει με realtech ac97 (Btw έχω την emu 0404 απλα έκανα κατι τεστάκια :lol:) το latency έφτανε κάτι στιγμές να είναι σπαστικό...
Για τα ακουστικά δεν ξέρω να σε βοηθήσω...Βασικα δεν έχω καταλάβει τι θές να κάνεις.... :)
με το ASIO 4 all,και με buffer size 256 κατάφερα να πετύχω 7,26 ms.Αυτό που θέλω να κάνω είναι να ακούω το τραγούδι του ενός καναλιού στα ακουστικά και τα άλλα να παίζουν στο μάστερ.ή να ακούω τις λούπες και τα φίλτρα πριν ακόμη τα βάλω σε λειτουργία.

Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω πως συγχρονίζονται τα beats των διάφορων κομματιών ώστε να ακούγεται ωραία η αλλαγή όπως όλα τα προγράμματα djing?

Κατι μου λέει ότι ποιο πολύ θα σε βολέψει κάποιο πρόγραμμα το στυλ traktor..

δε θα το λεγα.Το έχω εξαντλήσει το στυλάκι virtualdj.Αφού χρησιμοποιήσα όλα τα εφέ που υπάρχουν για το πρόγραμμα,θέλησα να πάω σε κάτι ανώτερο.Και αυτό το κατάλαβα όταν έβαλα το delay στο ableton και καταλάβαινε κανείς ότι υπάρχει κάτι!Τώρα στις ερωτήσεις πάλι!Γνωρίζει κανείς?

Και τώρα μου ήρθε η ιδέα να στέλνω τον ήχο απο το virtualdj στο ableton και εκεί να βάζω μόνο τα εφέ.Γίνεται κάτι τέτοιο?Τώρεα κάτι κατάφερα αλλά ο ήχος ακούγεται και από το virtualdj και από το ableton η στάθμη είναι πολύ χαμηλή!

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να ακούω το τραγούδι του ενός καναλιού στα ακουστικά και τα άλλα να παίζουν στο μάστερ.ή να ακούω τις λούπες και τα φίλτρα πριν ακόμη τα βάλω σε λειτουργία.
Για να το κάνεις αυτό θες μια κάρτα με τουλάχιστον 2 εξόδους. Την μία έξοδο θα την ορίσεις ως την κύρια και την δεύτερη θα την οδηγήσεις στα ακουστικά.

φίλε edessaios δεν έχω γνώσεις για το ableton, ξέρω μόνο απο φίλους οτι είναι το ιδανικό για αυτό που θέλεις να κάνεις. Θα σου πω όμως οτι με την κάρτα που έχεις δεν πρόκειται να κάνεις δουλειά. Το Ableton χρειάζεται asio για να λειτουργήσει σωστά. Υπάρχει βέβαια και η λύση του asio 4 all αλλά και πάλι θα σου βγάλει προβλήματα. Πρέπει να αποφασίσεις να αγοράσεις μια σοβαρή κάρτα ήχου, εγώ έχω την M-Audio Audiophile και είμαι ευχαριστημένος. Υπάρχουν όμως κι άλλες στην αγορά, μια έρευνα θα σε διαφωτίσει. Υπάρχουν πολλά σχετικά posts στο noiz.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να ακούω το τραγούδι του ενός καναλιού στα ακουστικά και τα άλλα να παίζουν στο μάστερ.ή να ακούω τις λούπες και τα φίλτρα πριν ακόμη τα βάλω σε λειτουργία.
Για να το κάνεις αυτό θες μια κάρτα με τουλάχιστον 2 εξόδους. Την μία έξοδο θα την ορίσεις ως την κύρια και την δεύτερη θα την οδηγήσεις στα ακουστικά.
Η κάρτα μου έχει δύο εόδους.Τουλάχιστον για λίγο καιρό δε θα πάρω κάρτα ήχου.Το asio4all το έβαλα και μειώθηκε αρκετά το latency.Τι άλλο τώρα>?

Αν η κάρτα έχει 2 εξόδους σύνδεσε στη μια τα ηχεία και στην άλλη τα ακουστικά. Μετά όρισε από το πρόγραμμα την μια ως master έξοδο και την δεύτερη με τα ακουστικά ως μονιτορ, ή κάπως έτσι (δεν θυμάμαι τώρα ποια είναι η ακριβής του ονομασία στο ableton)

Αν η κάρτα έχει 2 εξόδους σύνδεσε στη μια τα ηχεία και στην άλλη τα ακουστικά. Μετά όρισε από το πρόγραμμα την μια ως master έξοδο και την δεύτερη με τα ακουστικά ως μονιτορ' date=' ή κάπως έτσι (δεν θυμάμαι τώρα ποια είναι η ακριβής του ονομασία στο ableton)[/quote']Αυτό μόνο δε ξέρω πως να κάνω?Μήπως θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιος καλύτερα?Και γενικότερα άτομα που ασχολούνται με αυτό το πρόγραμμα για djing.Να δώσουν διάφορες συμβουλές!Το τελευταίο.Τις ρυθμίσεις του προγραμματος.Επίσης θα ήθελα να μου προτείνετε πως θα φτιάξω loops στα τραγούδια και γενικά ποια είναι καλά εφέ για djing στο πρόγραμμα![/b]

Ρε εδεσσαίε h καρτα σου δεν νομίζω να έχει 2 εξόδους....Την realtec ac 97 δεν έχεις???

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back